• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια!Για όλους η για λίγους??

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Vasileti

Member
Ρε παιδιά τι αναληθές είχε τελικά η η ερμηνεία του SPO για αυτούς που έχουν την άνεση, την κοπανάνε, τρώνε από τα έτοιμα κλπ και το μελίσσι ένιωσε θιγόμενο? δεν ζητήθηκε απολογία από κανέναν, ακόμη και από την ανύπαρκτη πλειοψηφία σε μή μικροαστούς. Από την άλλη δεν γίνεται να μη δεις σχόλια του north ή jimp πχ, επειδή τυχαίνει να τους έχω μπροστά τώρα ή της paefstra για να εξοικονομήσεις όσο πιο πολύ. Προσωπικά πάντως ταχω κόψει από τοτε που τέλειωσαν τα έτοιμα, τις δε ξερές λίστες τι να τις κάνω.

• Like
Reactions: SPO

jimp

Member
Ρε παιδιά τι αναληθές είχε τελικά η η ερμηνεία του SPO για αυτούς που έχουν την άνεση, την κοπανάνε, τρώνε από τα έτοιμα κλπ και το μελίσσι ένιωσε θιγόμενο? δεν ζητήθηκε απολογία από κανέναν, ακόμη και από την ανύπαρκτη πλειοψηφία σε μή μικροαστούς. Από την άλλη δεν γίνεται να μη δεις σχόλια του north ή jimp πχ, επειδή τυχαίνει να τους έχω μπροστά τώρα ή της paefstra για να εξοικονομήσεις όσο πιο πολύ. Προσωπικά πάντως ταχω κόψει από τοτε που τέλειωσαν τα έτοιμα, τις δε ξερές λίστες τι να τις κάνω.
Προσωπικά δεν θίγομαι αλλά απαντώ όχι γιατί ανήκω στις παραπάνω κατηγορίες αλλά γιατί αδυνατεί να καταλάβει πως κάνοντας σωστούς υπολογισμούς μπορείς άνετα να κάνεις αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό. Ο κάθε @SPO θεωρεί πως μόνο όσοι την κοπανάνε ή ''κλέβουν'' λεφτά ή στην τελική έχουν μία Χ περιουσία μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο.
Όχι! Με σωστούς υπολογισμούς και πάντα θέτοντας προτεραιότητες μπορείς να κάνεις τα ταξίδια που εσύ θέλεις, με τρόπο που θέλεις και μπορείς.

Εγώ μπορεί να ταξιδεύω σε hostel, εσύ να θες πεντάστερο και επειδή δεν έχεις πλέον ''έτοιμα'' να επιλέγεις να μην ταξιδεύεις. Ο χ μπορεί να να μην έχει να πάει στο Περού, ο ψ να θέλει να ταξιδέψει και ας είναι και πσκ στη Σόφια. Η @paefstra μπορεί να θέλει να τρώει σε εστιατόρια με αστέρι(α) michelin, εγώ να τη βγάζω με φαγητό από φούρνους.

Επίσης διαβάσαμε και για τα δικαιώματα των επιβατών που δεν πρέπει να διαμαρτύρονται αν η πτήση τους έχει 5 ώρες καθυστέρηση και ας τους κόστισε το εισιτήριο μόνο 1 ευρώ. Ή πως οι φοιτητές θα πρέπει να μένουν μέσα να διαβάζουν αντί να ταξιδεύουν και να χαλάνε λεφτά. Αυτά εμένα μου δείχνουν λάθος νοοτροπία και έναν κάποιο ελιτισμό και όχι οι λίστες σε ένα δημόσιο φόρουμ που όποιος θέλει διαβάζει ή όχι.

8avos

Member
Ολο το πόιντ είναι λάθος, αντί εμείς που ταξιδεύουμε και γνωρίζουμε τα ωφέλη να παροτρύνουμε τους υπόλοιπους, φτάνουμε να βγάζουμε την βέργα έτοιμοι να απαγορεψουμε ή να υποδείξουμε το πώς πρέπει κανείς να ταξιδέψει.

panpan

Member
To να μπαίνεις σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ και να μέμφεται κάποιος γιατί κάνει πολλά ταξίδια ή το τρόπο
που τα κάνει μου φαίνεται περίεργο.!!!!
Είναι σαν να πηγαίνεις σε γυράδικο και να απορείς γιατί ο δίπλα σου τρώει 2 ή 3 πιτόγυρα
και συ μπορείς να φας ένα.Ή να κάνεις κριτική γιατί βάζει τζατζίκι και πολλές πατάτες.
Ήμαρτον.!!!!

mysteredgar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ταξίδι-Όνειρο
Κιλιμάντζαρο
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα παρανοήθηκε το νόημα επειδή υπάρχουν δύο 'και' για λόγους οικονομίας.
Το σωστό "...γιατί ταξιδεύουν περισσότερο κλέβοντας χρόνο απ' τη δουλειά τους, τις σπουδές και την (προσωπική) ζωή τους και κλέβοντας χρήμα απ' την (προσωπική) ζωή τους...", όπου κλέβω σημαίνει σπαταλώ.
Εγώ αδυνατώ να καταλάβω από πότε τα ταξίδια έγιναν σπατάλη. Είναι απο τα λίγα πράγματα σε αυτή τη ζωή στα οποία αν και ξοδεύεις χρήματα σε κάνουν πλουσιότερο. Βέβαια, το τι προσφέρει ενα ταξίδι εξαρτάται απο το είδος του ταξιδιώτη που είναι ο καθένας μας, αλλά τουλαχιστον για μένα μόνο ευκαιρία για μάθηση μπορούν να θεωρηθούν. Έξω απο τα τετριμμένα, ερχόμενος σε επαφή με άλλους ανθρωπους, βάζοντας το μυαλό σου να δουλέψει, να αναρωτηθεί αλλά και να δώσει απαντήσεις, μαθαίνεις πολύ περισσότερα πράγματα σε σχέση με το να κάτσεις σπίτι σου και να πας για ένα ποτάκι το Σάββατο το βράδυ.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Διάβασε τα προηγούμενα μηνύματά μου. Μιλάω για όσους κάνουν πολλαπλά ταξίδια εξωτερικού ετησίως κάτι που δεν είναι λογικό και εφικτό για ανθρώπους που έχουν 25 μέρες άδεια, είναι άνεργοι ή δουλεύουν για 500 ευρώ χωρίς άλλους πόρους ακόμα και λαμβάνοντας υπόψη τις προσφορές των δίευρων και πεντάευρων, αν καταλαβαίνεις τι λέω.

Και φυσικά το ταξίδι δεν είναι σπατάλη, όφελος και διασκέδαση είναι.

Viaggi

Member
Για όλους έχει η ζωή, άλλοι πληρώνουν για ταξίδια και άλλοι πληρώνουν για ... τα ξίδια! Όπως και αν έχει όλοι μεθούν από ικανοποίηση!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Για όλους έχει η ζωή, άλλοι πληρώνουν για ταξίδια και άλλοι πληρώνουν για ... τα ξίδια! Όπως και αν έχει όλοι μεθούν από ικανοποίηση!
Τα είπες όλα σε τρεις λέξεις :lol:

Οκ φτάνει, το κλειδώνω μέχρι να δούμε τι θα το κάνουμε και να καθαρίσουμε (?) τα άσχετα (?) μηνύματα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εντάξει καλά πήγε, 4 σελίδες μηνύματα ο άλφα εναντίον του βήτα και τούμπαλιν. Το θέμα μένει κλειδωμένο, μερικές παρατηρήσεις από πλευράς μου:

Όπως είπε η @paefstra (μάλλον σε κάποιο από τα μηνύματα που κατάπια ο λαίμαργος γιατί δε το βρίσκω τώρα :rolleyes:) είμαστε δημόσιο φόρουμ, και όλα τα γραπτά υπόκεινται σε κριτική, η οποία μερικές φορές είναι σκληρή, ανάλογα με τα γραπτά και το ποιος κριτικάρει. Τούτο δω το δικό μου μήνυμα ας πούμε κάποιοι θα πατήσουν λάικ και κάποιοι θα φτύνουν την οθόνη :D

Καθώς δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος αντιμετώπισης των γραπτών, έχω τραβήξει εγώ προσωπικά μια γραμμή με βάση τα δικά μου μυαλά (τα οποία αλλάζουν καθώς μεγαλώνω και γίνομαι πιο παράξενος), κάτω από την οποία η κριτική θεωρείται σκληρή αλλά θεμιτή, και πάνω από την οποία θεωρείται απαράδεκτη και δε γίνεται δεκτή στο φόρουμ. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτή η γραμμή δεν είναι σωστή για όλους - μάλλον είναι σωστή μόνο για μένα και λάθος για όλους τους υπόλοιπους, αλλά τι να κάνουμε, έτσι λειτουργούν τα φόρουμ.

Διάβασα μέχρι και το ότι κάποιος δέχθηκε κριτική σε μια ιστορία και σταμάτησε το γράψιμο. Αν η κριτική αυτή ήταν "κάτω" από τη γραμμή που λέω παραπάνω, τότε το σταμάτημα της συγγραφής της ιστορίας σε αυτήν την περίπτωση είναι ΟΚ, τι άλλο να κάνουμε? Μια φορά είχα πάρει ένα προσωπικό μήνυμα μήκους 4 σελίδων με φοβερά παράπονα, από μέλος που θίχτηκε γιατί κάποιος του είπε "ρε" σε ένα μήνυμα. Από τότε αποφάσισα να υπάρχει ένα πιο χαλαρό moderation στο φόρουμ και να αφήνουμε τα μέλη να εκφράζονται πιο άνετα, αντί να έχουμε 25 mods και στρατιωτικό καθεστώς.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.383
Νεότερο μέλος
eleni.marka81