• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταξίδια!Για όλους η για λίγους??

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Nektarios P.

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ryanairtrip
Ταξίδι-Όνειρο
ταφρος μαριανων
Παιζει ρολο και ποιον εχεις απεναντι σου. Δε θα πεις τα ιδια σε καποιον 'φθονερο΄και σε ενα πραγματικο φιλο

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Θα ανασύρω ένα πάρααα πολύ ωραίο θέμα, για να πω και εγώ κάποιες σκέψεις μου.

Πόσες φορές νιώσατε τύψεις ή να το θέσω καλύτερα "νιώσατε ένα ελαφρύ τσίμπημα" όταν όλα πάνε καλά και ειδικά με το θέμα των διακοπών; εγώ πολλές φορές έχω πει ότι από κάπου θα μου έρθει δεν μπορεί! δεν γίνεται όλα να ειναι τόσο ρόδινα ειδικά όταν ακούς από το περιβάλλον σου όλο αχ και βαχ. Αααα να μην ξεχάσω και την περιβόητη φράση "κάντε τα τώρα που δεν έχετε παιδιά" λες και η γέννηση του παιδιού συνεπάγεται με οικονομική καταστροφή.

Επίσης ακούμε και τις εξής φράσεις, για σας είναι η ζωή, όλο ταξιδάκια μου είστε και δεν έχετε ανάγκη εσείς. Είναι οι φορές που μπορείς να έχεις δει κάποιον και κάνα χρόνο και η δεύτερη φράση που σου λέει μετά το τι κάνεις και το να ζήσετε είναι "τα μάθαμε πήγατε ταξιδάκι πάλι ε;"

Το καλό είναι ότι το στενό οικογενειακό περιβάλλον μας στηρίζει απόλυτα κ χαίρεται φυσικά. Αλλά νομίζω οι υπόλοιποι μένουν με την απορία σε μεγάλο βαθμό πώς γίνεται να μην αφήνουμε 3ήμερο για 3ήμερο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου αυτά που μας λένε αλλά μπορείς να καταλάβεις που γίνεται λίγο αδιάκριτος ο άλλος....

Ε κάπου εκεί γίνεσαι και λίγο κάφρος και λες τι να κάνουμε δόξα το θεό λεφτά υπάρχουν! Και ας είσαι ιδιωτικός υπάλληλος με το ένα πόδι έξω από την δουλειά σου. ή ας δουλεύεις 2 δουλειές όλη μέρα. Μόνο όταν μπήκα στο forum ένιωσα λίγο καλύτερα και λιγότερες τύψεις βασικά.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν άτομα που αναρωτιούνται που τα βρίσκουμε τα χρήματα ακόμη και άτομα που είναι μέλη εδώ. όπως και εγώ αναρωτιέμαι τι δουλειά κάνει ο άλλος και ανταπεξέρχεται και εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι αντίστοιχο όπως διακοπές 20 μέρες. Αλλά άλλο να θαυμάζεις και να προσπαθείς να φτάσεις και άλλο να φθονείς.... Θεώρησα ότι ερχόμενη εδώ θα βιώσω μια αλληλεγγύη και μία ομαδικότητα. Και φυσικά αυτό συνέβη κάποιες φορές και κάποιες όχι. (γιατί με 400 ευρώ έκαστος καλύτερα να περιμένω πως θα πάρω στραγάλια παρά εισιτήρια)

Εν κατακλείδι δερβέναγα στα πορτοφόλια μας δεν νομίζω οτι χρειαζόμαστε και καλά κάνουμε και τα ξοδεύουμε όπως νομίζουμε. Το να κρίνεις τον άλλο, ή να τον ειρωνευτείς είναι το πιο εύκολο. Το να κοιτάς τον από πάνω σου και να προσπαθείς να τον φτάσεις (με θεμιτά μέσα) και να γίνεις καλύτερος αυτό είναι το πιο δύσκολο.

Εγώ πάντως όταν κλείνω εισιτήρια το βροντοφωνάζω και κάνω και πάρτυ....

Last edited:

paefstra

Member
[QUOTE="taksidiara psuxi, post: 660258, member: 23424]"Αααα να μην ξεχάσω και την περιβόητη φράση "κάντε τα τώρα που δεν έχετε παιδιά" λες και η γέννηση του παιδιού συνεπάγεται με οικονομική καταστροφή.

[/QUOTE]
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, είναι.
5000 το χρόνο για παιδικό σταθμό,3- 4000 το χρόνο για φροντιστήρια, Γυμνασιο η Λύκειο, κάπου 7-8000 το χρόνο για να σπουδάσει σε άλλη πόλη. Αυτά εφόσον επιλέξεις δωρεάν παιδεία, ετσι;
Σκεφτείτε το καλά,

Last edited:
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Σκεφτείτε το καλά,
Σαφώς και το σκεφτόμαστε καλά, γι αυτό κάνουμε ότι μακρινό μπορούμε τώρα. Και αφήνουμε και τα χωριά στην άκρη να τα χουμε καβάτζα για τις δύσκολες μέρες. Αλλά δεν γίνεται να τρομάζουν έτσι τα νέα ζευγάρια. Τέλος πάντων αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο....

paefstra

Member
Απλά δίνω μια εξήγηση στο γιατι ακούτε αχ και βαχ για τα ταξιδια. Επίσης πρέπει να πω ότι όλα αυτά τα έξοδα τα κάνουν με μεγάλη χαρά οι Έλληνες γονεις και τα 400 ευρώ για ενα ταξίδι τα θεωρούν αμελητέο ποσο μπροστά στα έξοδα των παιδιών.

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
@paefstra Σαφώς και τα κάνουν με χαρά δεν διαφωνώ καθόλου. Προέρχομαι από τέτοια οικογένεια που ποτέ δεν μου στέρησε κάτι αλλά σε φυσιολογικό βαθμό. Επίσης πάντα κατάφερναν να κάνουν κάτι και γι αυτούς. Με κόπο φυσικά καθώς δεν προέρχομαι από καμία μεγαλοαστική οικογένεια και μεγάλωσα σε χωριουδάκι και όχι σε μεγαλούπολη.

Τώρα για το αχ και βαχ είναι γενικό από όλους και όχι μόνο από αυτούς που έχουν πραγματικό πρόβλημα. Απλώς πιστεύω ότι η γκρίνια έγινε η αγαπημένη μας συνήθεια!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αν και κάνω σχετικά περισσότερα ταξίδια απ' ότι οι περισσότεροι γνωστοί μου, δεν έχω αντιμετωπίσει δυσφορία ή εμφανή φθόνο για αυτά. Ίσως φταίει ότι α) δεν ξεκινάω τη συζήτηση για το πού πήγα, πόσο τέλεια πέρασα κτλ. χωρίς να με ρωτήσουν και β) ακόμα και αν με ρωτήσουν, πάντα θα δώσω συμβουλές σχετικά με το κόστος και το πώς μπορούν και εκείνοι να ταξιδέψουν οικονομικά. Οπότε στο επόμενο ταξίδι που θα κάνω αντί να με 'ζηλεύουν', με ρωτάνε πώς πήγα και πόσο μου βγήκε.

Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
@North66 θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα. Είναι μεγάλη η διαφορά να κάνεις ένα ταξίδι και να είσαι εντελώς προσγειωμένος στην πραγματικότητα (κυρίως την οικονομική) και αλλιώς να κάνεις κάτι και να είσαι με έπαρση. Εμείς συνήθως ταξιδεύουμε με τον σύζυγο οι δυο μας γιατί έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο budget ταιριάζουμε και στα γούστα και ξέρουμε πχ οτι δεν έχουμε θέμα αν δεν είναι πεντάστερο το ξενοδοχείο ή καρακέντρο. Με το forum εχω ανακαλύψει και πολλές επιλογές σε πτήσεις και εταιρίες. Έτσι πολλοί φίλοι μας ζητάνε την βοήθεια για τα δικά τους αεροπορικά. Διάθεση να υπάρχει και ευελιξία και δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνεις ένα ταξίδι. Αυτή είναι η άποψη μου!

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Δεν απολογουμαι,ουτε δικαιολογω τα θελω και τα πιστευω μου.Αυτο εχει γινει γνωστο σε ολους οσους με γνωριζουν και κανεις δεν διανοειται να με ρωτησει τι ξοδεψα για οτιδηποτε.Το ιδιο με τα ταξιδια.Μονον οι συνταξιδιωτες μου γνωριζουν που κανουμε προγραμμα μαζι.Φυσικα,το συζηταω με οποιον ενδιαφερεται,και ποσο περιπου κοστιζει και τετοια.Εκει ειναι η κοκκινη γραμμη.Δεν θα μου πει κανεις γιατι πηγα,ξοδεψα πολλα η λιγα..Δεν ζητησα δανεικα.Οσο με περνει απο υγεια και χρημα,θα ταξιδευω..Γνωμη μου,πολυ ευγενικα,μην αφηνετε περιθωρια ελεγχου σε οποια αποφαση σας..Οσο για παιδια,το χω ξαναπει νομιζω..σταματας να πληρωνεις οταν βλεπεις τα ραδικια αναποδα...

paefstra

Member
Δεν απολογουμαι,ουτε δικαιολογω τα θελω και τα πιστευω μου.Αυτο εχει γινει γνωστο σε ολους οσους με γνωριζουν και κανεις δεν διανοειται να με ρωτησει τι ξοδεψα για οτιδηποτεε.........Δεν θα μου πει κανεις γιατι πηγα,ξοδεψα πολλα η λιγα..Δεν ζητησα δανεικα.
Συμφωνώ απόλυτα. Δεν βγάζω και έκτακτο ανακοινωθέν για κάθε ταξίδι, αλλά όσοι με ξέρουν, ξέρουν επίσης ότι έχω φερθεί σκληρα στον εαυτό μου για πολύ καιρό για να πληρωθω, περισσότερο απο ότι οι ίδιοι στον εαυτό τους. Δεν τους κανει εντύπωση το ότι έχω ανάγκη να κάνω ενα δώρο σε μένα. Γκρίνια δεν έχω ακούσει ποτέ.

ποπινο

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΑΠΟΛΗ -ΑΜΑΛΦΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
καλησπέρα και από μένα, λοιπόν εγώ είμαι μια μαμά με 3 κόρες και προσπαθούμε με τον σύζυγο έστω μία φορά το χρόνο να πηγαίνουμε όλοι μαζί κάπου.
είμαστε μια μέση ελληνική οικογένεια της σημερινής οικονομικής κατάστασης, όμως αν το ταξίδι το προγραμματίσεις σωστά και είσαι προσγειωμένος όλα μπορούν να γίνουν.
΄Γενικά αγαπώ τα ταξίδια και προσπαθώ όσο μπορώ να κάνω έστω κάποιες μικρές αποδράσεις , μετά από κάποια προβλήματα σοβαρά υγείας που πριν λίγα χρόνια αντιμετώπισε ο σύζυγος μου αλλάξαμε τελείως οπτική γωνία και βάλαμε άλλες προτεραιότητες.
Τώρα ποια ,σκέφτομαι ότι το καλύτερο δώρο που μπορώ να κάνω στον ευατό μου και σ΄αυτούς που αγαπώ είναι να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε και να γεμίσει η ψυχή μας από εικόνες και συναισθήματα .

ποπινο

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΑΠΟΛΗ -ΑΜΑΛΦΙ
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Βέβαια έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές (το τελευταίο χρονικό διάστημα ) ένα είδος ψυχολογικής πίεσης από άτομα του περιβάλλοντος μας γιατί εμμέσως πλιν σαφώς μας λένε ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς εσείς που είστε μία πενταμελής οικογένεια μπορείτε και ταξιδεύετε στο εξωτερικό .Στην αρχή τους εξηγούσα ότι αν μπορείς από νωρίς να προγραμματίσεις ένα ταξίδι έχεις τη δυνατότητα να βρεις πολύ οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια και αντίστοιχα καταλύματα, τώρα πια όμως επειδή άρχισα και μ' ενοχλεί όλο αυτό αφού γίνεται συνέχεια σταμάτησα να μιλάω και βέβαια να ενημερώνω για κάποιο μελλοντικό μας ταξίδι.
Θεωρώ ότι όλα θέλουν τρόπο και λιγότερο κόπο και χρήμα.
Με τίποτα δεν μπορώ να συγκρίνω το χαμογελαστό βλέμμα των κοριτσιών μου όταν όλοι μαζί στεκόμαστε για μια φωτογραφία ή δοκιμάζουμε ένα περίεργο φαγητό στο εξωτερικό.
Και σας ξαναλέω είμαι μια μαμά με 3 κόρες που έχουν τα έξοδα των σπουδών τους αλλά όλα μπορούν να γίνουν με προσπάθεια και θέληση.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.383
Νεότερο μέλος
eleni.marka81