• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τί είδε ένας "τουρίστας" στη Ρώμη...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εντάααααξει μώρε, γούστα είναι αυτά δεν θα μαλώσουμε κιόλας εεεεε; :p Αν βρεις και Μιλανέζες να μιλούν ελληνικά τότε σου βγάζω το καπέλο :p
Φυσικά και δε θα μαλώσουμε γιατι οπου να'ναι πας και Ρωμη...δε με συμφερει να τσακωθω (ακομη) μαζι σου γιατι θα εισαι εκει και θα ψαχνεις να βρεις αρνητικα για να μου την πεις....(οχι οτι θα βρεις δλδ αλλα κουβεντα να γινεται):bleh::bleh:

piccolo_mondo

Member
Παντως μιας και πιασαμε το θεμα Ιταλοι κ γλωσσες να πω κατι αλλο εντυπωσιακο. Οσοι ακολουθουν liceo classico γνωριζουν πολυ καλα αρχαια ελληνικα - καλυτερα απο μενα. Εχω εντυπωσιαστει πολλες φορες μ'αυτο το γεγονος. Βεβαια μετα ακολουθει η ερωτηση "α, τα συγχρονα ελληνικα διαφερουν;" κ εκει ξενερωνω!

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παντως μιας και πιασαμε το θεμα Ιταλοι κ γλωσσες να πω κατι αλλο εντυπωσιακο. Οσοι ακολουθουν liceo classico γνωριζουν πολυ καλα αρχαια ελληνικα - καλυτερα απο μενα. Εχω εντυπωσιαστει πολλες φορες μ'αυτο το γεγονος. Βεβαια μετα ακολουθει η ερωτηση "α, τα συγχρονα ελληνικα διαφερουν;" κ εκει ξενερωνω!
Αντίστοιχα και εμεις διδασκόμαστε λατινικά...υπαρχει τρελο δεσιμο αναμεσα σε αυτες τις 2 χωρες...

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Φυσικά και δε θα μαλώσουμε γιατι οπου να'ναι πας και Ρωμη...δε με συμφερει να τσακωθω (ακομη) μαζι σου γιατι θα εισαι εκει και θα ψαχνεις να βρεις αρνητικα για να μου την πεις....(οχι οτι θα βρεις δλδ αλλα κουβεντα να γινεται):bleh::bleh:
Δεν θα βρω αρνητικά γιατί έχω ξαναπάει Ρώμη και είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις! Την έχω πιο πάνω από το Παρίσι πχ...πάντως το ότι οι Ιταλοί δεν μιλάνε Αγγλικά είναι ένα θέμα..όχι ότι είχα ιδιαίτερο πρόβλημα όταν πήγα την πρώτη φορά απλά χτυπάει άσχημα νέοι άνθρωποι να μην γνωρίζουν σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Έλληνες...(και με αυτό θα σε αποχαιρετίσω γιατί αύριο πρωινό ξύπνημα και βαριά μέρα στη δουλειά!). Καληνύχτα!!

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν θα βρω αρνητικά γιατί έχω ξαναπάει Ρώμη και είναι από τις αγαπημένες μου πόλεις! Την έχω πιο πάνω από το Παρίσι πχ...πάντως το ότι οι Ιταλοί δεν μιλάνε Αγγλικά είναι ένα θέμα..όχι ότι είχα ιδιαίτερο πρόβλημα όταν πήγα την πρώτη φορά απλά χτυπάει άσχημα νέοι άνθρωποι να μην γνωρίζουν σε σύγκριση με τους αντίστοιχους Έλληνες...(και με αυτό θα σε αποχαιρετίσω γιατί αύριο πρωινό ξύπνημα και βαριά μέρα στη δουλειά!). Καληνύχτα!!
Καληνύχτα και κουλ...Παρασκευουλα ειναι αυριο...

Καληνυχτίζω και εγώ αφού δεν είναι και ο Samion εδω να με υποστηρίξει-σιγονταρει...
A domani!! Buonanotte.... ( τί ευηχία...!!:cool:)

piccolo_mondo

Member
Buonanotte και απο μενα! (Italitsa σε υποστηριζω εγω στην αγαπη σου για την Ιταλια :) στο θεμα ιταλοι-αγγλικα διαφωνω, ο,τι κ αν πει αυριο ο Samion!)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Σε περιοχες οπως Bolzano, Trentino κλπ ειναι δευτερη επισημη γλωσσα. Οι κατοικοι εκει ειναι διγλωσσοι.. Κανονικα
Ναι, όντως! Και αν δε ξέρεις και τις 2 γλώσσες ψιλοδύσκολα βρίσκεις δουλειά :(

Και που να'ξεραν ότι και τα αρχαία ελληνικά που μαθαίνουν είναι μόνο μιας περιόδου και διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα με τα πιο αρχαία:) Μπράβο τους πάντως, αν και τόσο παίδεμα...γιατί; Εννοώ γιατί σε υποχρεωτικό μάθημα.

Αντίστοιχα και εμεις διδασκόμαστε λατινικά...υπαρχει τρελο δεσιμο αναμεσα σε αυτες τις 2 χωρες...
Εμείς είμαστε δεμένοι μαζί τους, αυτοί δε ξέρω...(στο βορρά). Τα λατινικά τα απόλαυσα πολύ στο σχολείο!

Buonanotte και απο μενα! (Italitsa σε υποστηριζω εγω στην αγαπη σου για την Ιταλια :) στο θεμα ιταλοι-αγγλικα διαφωνω, ο,τι κ αν πει αυριο ο Samion!)
Buonanotte ragazza! ;)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ο "τουριστας" καλα εκανε και τα ειδε, εμεις τι φταιμε να τα διαβαζουμε; Τι αλλο θα δουμε Θε μου!

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο "τουριστας" καλα εκανε και τα ειδε, εμεις τι φταιμε να τα διαβαζουμε; Τι αλλο θα δουμε Θε μου!
Καλημέρα tripakia μου... Επειδή σε βλέπω που μου δυσανασχετεις συχνα πυκνα, υπαρχουν τα απειρα θεματα στο φορουμ να διαβασεις...Γιατι κολλάς τόσο στα θέματα των Ιταλόφιλων απο τη στιγμη που δεν νιώθεις ετσι;; Πραγματικα το εχω απορία όμως.... :roll:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
σωστα italitsa. tripakias,fenia κατεχουν καλα τους κανονες του φορουμ.αγραφους κ μη. η αδειαστε μας τη γωνια η γραψτε κατι εξυπνο σχετικο με το θεμα. μπορειτε κατι παραπανω να προσφερετε στο κοινο απο αναμασημενα σχολια.

getxowoman

Member
Lo spagnolo e' la lingua degli uomini ma l'italiano e' la lingua degli angeli...perche' l'italiano non si parla...si canta...

Και όποιος καταλαβε καταλαβε...Δε θα το κανουμε μεσανατολικο τωρα..
Κοίτα είμαστε ενα ελληνικό φόρουμ, που σημαίνει οτι γράφουμε κείμενα στα ελληνικά. Αν θέλουμε να βάλουμε κάποιο κείμενο σε άλλη γλώσσα ευχαρίστως να το κάνουμε, αλλά με την προυπόθεση να το μεταφράσουμε για να γίνει κατανοητό απο όλους όσους μας διαβάζουν. Αυτό ισχύει για όλα τα τόπικ, όπου και αν ανήκουν.

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κοίτα είμαστε ενα ελληνικό φόρουμ, που σημαίνει οτι γράφουμε κείμενα στα ελληνικά. Αν θέλουμε να βάλουμε κάποιο κείμενο σε άλλη γλώσσα ευχαρίστως να το κάνουμε, αλλά με την προυπόθεση να το μεταφράσουμε για να γίνει κατανοητό απο όλους όσους μας διαβάζουν. Αυτό ισχύει για όλα τα τόπικ, όπου και αν ανήκουν.

Εντάξει λάθος μου αλλά υπάρχει η μετάφραση λίγα ποστ πιο κάτω, αν μπορειτε να την ενσωματωσε και στο συγκεκριμενο με καποιο τροπο...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie