• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τί είδε ένας "τουρίστας" στη Ρώμη...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

piccolo_mondo

Member
Υπεροχη γλωσσα τα ιταλικα συμφωνω, αλλα οχι δεν ειναι ο λογος που οι Ιταλοι δεν μιλουν αγγλικα - γιατι ΔΕΝ μιλουν, ουτε στον βορρα, ουτε στον νοτο, ουτε αλλου. Εξαιρουνται οσοι ασχολουνται με τον τουρισμο (αυτο ελλειπε!) και οσοι εχουν εργαστει-ζησει στο εξωτερικο. Αυτοι οι τελευταιοι ειναι αρκετοι βεβαια. Το ονειρο του μεσου Ιταλου-υψηλου μορφωτικου επιπεδου-ειναι να εργαστει στο Λονδινο. Και πολλοι το πραγματοποιουν (βεβαια αρκετοι καταληγουν να κανουν παρεα με αλλους ομοεθνεις τους εκει, οποτε τα αγγλικα τους δεν ειναι ποτε πολυ καλα). Αλλα επιμενω, οι Ιταλοι δεν μιλουν (καλα) αγγλικα. Επισης απορουν πώς οι Ελληνες μιλουν...

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Μήπως δεν μιλούν αγγλικά και αυτοί όπως οι Γάλλοι πχ λόγω σωβινισμού; Απορία το έχω...

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Νομίζω πως μέχρι να καταφέρω να πάω να ζήσω μόνιμα στην Ιταλία δε θα έχω ποτέ απάντηση στο ζήτημα Ιταλοί και αγγλικά...Απλά να διευκρινήσω πως δεν είπα ότι ο λόγος που οι Ιταλοί δε μιλάνε αγγλικά είναι οτι αυτοί θεωρούν τη γλώσσα τους ομορφότερη κτλ αλλά οτι αν δεν μιλούν αγγλικα εγω μπορώ να τους καταλαβω γιατι εχουν ηδη το "χαρισμα" να μιλουν την ομορφοτερη γλωσσα του κοσμου...Δικη μου διαπιστωση και θεωρία και όχι οτι αυτός ειναι ο λόγος που μιλουν ή δε μιλουν αγγλικα...

piccolo_mondo

Member
mad4paok said:
Μήπως δεν μιλούν αγγλικά και αυτοί όπως οι Γάλλοι πχ λόγω σωβινισμού; Απορία το έχω...
Οχι. Θα ηθελαν να μιλουν αγγλικα κ εκτιμουν οσους το κανουν. Απλα ποτε κανεις (οικογενεια, σχολειο μπλα μπλα) δεν τους εδωσε αυτα τα εφοδια.

σαιτας

Member
Στην ρεσεψιον ξενοδοχειου της ταορμινα ( francavilla di sicilia για την ακριβεια),δεν μιλουσαν ουτε αγγλικα. Μονο ιταλικα και ηταν 2 ατομα.

σαιτας

Member
Οχι. Θα ηθελαν να μιλουν αγγλικα κ εκτιμουν οσους το κανουν. Απλα ποτε κανεις (οικογενεια, σχολειο μπλα μπλα) δεν τους εδωσε αυτα τα εφοδια.
Δεν ειναι αμεση προτεραιοτητα οπως εδω στην Ελλαδα .

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στο μεταξύ ίσως μπορείς να μου δώσεις απάντηση και σε κάτι άλλο...Εχω πετύχει αρκετους Ιταλους (αναφερομαι σε Βορεια Ιταλία πάντα) οι οποίοι πέρα από αγγλικά που μιλούν, μιλούν και γερμανικα... Είναι τόσο διαδεδομένα και τα γερμανικά στο Βορρά;;

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στην ρεσεψιον ξενοδοχειου της ταορμινα ( francavilla di sicilia για την ακριβεια),δεν μιλουσαν ουτε αγγλικα. Μονο ιταλικα και ηταν 2 ατομα.
Εκεί πως και δε μιλουσαν ελληνικά;; Εστω 5 λεξεις;; :roll::roll:

piccolo_mondo

Member
Italitsa said:
Στο μεταξύ ίσως μπορείς να μου δώσεις απάντηση και σε κάτι άλλο...Εχω πετύχει αρκετους Ιταλους (αναφερομαι σε Βορεια Ιταλία πάντα) οι οποίοι πέρα από αγγλικά που μιλούν, μιλούν και γερμανικα... Είναι τόσο διαδεδομένα και τα γερμανικά στο Βορρά;;
Σε περιοχες οπως Bolzano, Trentino κλπ ειναι δευτερη επισημη γλωσσα. Οι κατοικοι εκει ειναι διγλωσσοι.. Κανονικα

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Ίσως επειδή συνορεύει με Ελβετία που και εκεί μιλάνε Γερμανικά. Ίσως και από τους Γερμανούς τουρίστες που συρρέουν στα μέρη εκείνα..
Υ.Γ Για μένα τα Ισπανικά ακούγονται καλύτερα...

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ίσως επειδή συνορεύει με Ελβετία που και εκεί μιλάνε Γερμανικά. Ίσως και από τους Γερμανούς τουρίστες που συρρέουν στα μέρη εκείνα..
Υ.Γ Για μένα τα Ισπανικά ακούγονται καλύτερα...

Το κερί το 'χουμε βγαλει απο το αυτακι ή να κλείσουμε ραντεβού στον ωριλά άμεσα;;;:bleh::bleh: (φυσικά και αστειεύομαι) εγω δεν μπορω τα πολλα θ,δ αλλά γενικά μετά τα ιταλικά ειναι η γλώσσα που μου αρεσει περισσοτερο...

Πάντως ξερω και 2 μιλανεζες που μιλουν γερμανικα...

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Το κερί το 'χουμε βγαλει απο το αυτακι ή να κλείσουμε ραντεβού στον ωριλά άμεσα;;;:bleh::bleh: (φυσικά και αστειεύομαι) εγω δεν μπορω τα πολλα θ,δ αλλά γενικά μετά τα ιταλικά ειναι η γλώσσα που μου αρεσει περισσοτερο...

Πάντως ξερω και 2 μιλανεζες που μιλουν γερμανικα...
Εντάααααξει μώρε, γούστα είναι αυτά δεν θα μαλώσουμε κιόλας εεεεε; :p Αν βρεις και Μιλανέζες να μιλούν ελληνικά τότε σου βγάζω το καπέλο :p

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος