• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Τί είδε ένας "τουρίστας" στη Ρώμη...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
μα ακομα ετσι τη λένε! ετσι τη διαφημιζει η τιβι, πώς να την πουν? και στις ειδησεις ακομα προφερουν λαθος ονοματα, τοπωνυμια, αρχικα...
Ναι ναι το ξερω ότι ακόμα ετσι τη λένε, αλλού πήγαινε το bei tempi...;)
Και ναι έχω πετύχει και διαφημιση της εν λογω, μετα απο αυτο το σκηνικο όμως οπότε ήμουν προετοιμασμένη...:cool:
Εμένα πάντως μου φαίνεται πολύ γλυκό όλο αυτό, αν και λάθος μπορώ να τους το συγχωρήσω....:D

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω έναν ξένο πως του φαίνονται τα ελληνικά σαν ακουστική τουλάχιστον.
Αν και είμαστε οφ τόπικ, θα σου απαντήσω τι μας έλεγαν οι ντόπιοι που συναντούσαμε στα ταξίδια μας στην Ασία: Όταν τους ρωτούσαμε, όταν μας άκουγαν να μιλάμε μεταξύ μας, από ποιά χώρα νόμιζαν ότι είμαστε, πρώτα απαντούσαν Ισπανία και μετά Ιταλία. Η Ελλάδα δεν έπαιζε γενικά σαν επιλογή πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Και ο λόγος (όπως μας εξηγούσαν) είναι γιατί "ηχητικά" τους ακούγονταν να μοιάζουν πολύ.

Last edited by a moderator:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
οκ. δεν χρειάζεται να διαφωνουμε. οι δικες μου εμπειριες ειναι εντελώς αντιθετες. ο μεσος ιταλός του επιπέδου που περιγραφεις ονειρεύεται να δημιουργησει στη χώρα του, οι ευκαιρίες δεν λείπουν. Ελλάδα δεν εγιναν ακομα.
και για να μεινω εντός θεματος, στη Ρώμη ούτε που διανοειται κανεις να την εγκαταλειψει. μαλλον το ονειρο του μεσου αγγλου-λονδρεζου (αν υπάρχει τετοιο είδος) ειναι να εργαστει στη Ρώμη.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
είχε γέλιο όμως, δεν μπορώ να πω.
και πού ν' άκουγες τον δικό μου φίλο (που είπα παραπάνω) που ερχόταν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, στη Χαλκιδική, και μου ζητούσε να πάμε στα "βρακάκια" - εννοώντας, φυσικά, τα "Βραχάκια" - μια γνωστή ψαροταβέρνα! :haha:

piccolo_mondo

Member
Samion said:
οκ. δεν χρειάζεται να διαφωνουμε. οι δικες μου εμπειριες ειναι εντελώς αντιθετες. ο μεσος ιταλός του επιπέδου που περιγραφεις ονειρεύεται να δημιουργησει στη χώρα του, οι ευκαιρίες δεν λείπουν. Ελλάδα δεν εγιναν ακομα.
Συμφωνω, μετα απο μια διετια στο Λοντρα επιστρεφει και εχει καταπληκτικες ευκαιριες κ φυσικα ειναι πολυ πιο ανταγωνιστικος απο τους υπολοιπους (αυτο θελει αλλωστε!)
Αντε πες μας για Ρωμη τωρα!

piccolo_mondo

Member
babaduma said:
και πού ν' άκουγες τον δικό μου φίλο (που είπα παραπάνω) που ερχόταν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, στη Χαλκιδική, και μου ζητούσε να πάμε στα "βρακάκια" - εννοώντας, φυσικά, τα "Βραχάκια" - μια γνωστή ψαροταβέρνα! :haha:
Ναι το "χ" ειναι αγνωστος ηχος στην ιταλικη γλωσσα. Οταν μου ζητουν "σαμ ελπ" δυσκολευομαι να καταλαβω τι εννοουν! Επισης θυμαμαι σε καποιο εργο να συζητανε για "ιτινκ" κ να απορω γιατι αυτοι οι ανθρωποι σκεφτονται συνεχεια το φαγητο.. (Φυσικα εννοουσαν heating..) :)

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι το "χ" ειναι αγνωστος ηχος στην ιταλικη γλωσσα. Οταν μου ζητουν "σαμ ελπ" δυσκολευομαι να καταλαβω τι εννοουν! Επισης θυμαμαι σε καποιο εργο να συζητανε για "ιτινκ" κ να απορω γιατι αυτοι οι ανθρωποι σκεφτονται συνεχεια το φαγητο.. (Φυσικα εννοουσαν heating..) :)
Πωπω εμενα τωρα ολα αυτα πραγματικα μου φαινονται πολυ γλυκά... όπως και το "ιτ" που φυσικά είναι το εκάστοτε hit!! Τί ομορφα... Μ'εχει πιάσει τρελή νοσταλγία...piccolo να σου'ρθω μια βολτιτσα;;; :):)

piccolo_mondo

Member
Italitsa said:
Μ'εχει πιάσει τρελή νοσταλγία...piccolo να σου'ρθω μια βολτιτσα;;; :):)
Anytime! Τωρα που ειπες για "ιτ", οταν ακουσα πρωτη φορα ιταλο να μου λεει πως του αρεσουν οι "ου ντουε" του απαντησα "α, δεν τους ξερω"

phoenix

Member
:haha::haha::haha::haha:, Άλλο σκηνικό στην Ίο Εγώ σε Ισπανό : De donde eres? (από πού είσαι?)
Ισπανός σε εμένα : Zamorra (Θαμόρα) a θmall θity!!:haha:
Την έκανε την προσπάθεια όμως με τα Αγγλικά δεν μπορώ να πω!
Όλες οι γλώσσες έχουν τη γλύκα τους ,τη μαγεία τους και τα στραβά τους για μένα.:lol:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
piccolo_mondo said:
Συμφωνω, μετα απο μια διετια στο Λοντρα επιστρεφει !
ο μεσος ιταλος του βορρα..στο νοτο,απο Firenze κ κατω,οποτε πας θα εκπλαγεις.
το h δεν προφερεται οποτε ειναι φυσικο οτι βλεπουν να προφερουν. κ για τους U2 το ιδιο...και στην τιβι ετσι τους λενε. και στο MTV εννοω...

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Anytime! Τωρα που ειπες για "ιτ", οταν ακουσα πρωτη φορα ιταλο να μου λεει πως του αρεσουν οι "ου ντουε" του απαντησα "α, δεν τους ξερω"
:clap::clap:Ωραίαααα!! Αυτό το anytime πολύ μου αρέσει..Είσαι σίγουρη;;:bleh::bleh:
Σκηνικό με φίλη Ελληνίδα στην Ιταλια: Περπαταμε στο δρομο και βλέπουμε αφίσα συναυλίας των Depeche Mode... Και η ατάκα της φίλης: Ποιοι είναι αυτοί οι "Ντεπεκε Μοντε;; Καινουριοι;;" Νταξει έλιωσα!! :haha::haha: Ρε, της λέω, πλάκα μου κάνεις τώρα ή τόσο έχεις επηρεαστεί και εσύ;; (πριν κανα 3μηνο ειχε ξεκινησει ιταλικα μετα απο δικο μου ψηστηρι βεβαιως βεβαιως!!) Και όμως δεν μου έκανε πλάκα...Είχε μπει στο πνεύμα..!!

Καλα, μπορω να μιλαω ασταματητα για χρονια ολοκληρα για την Ιταλία...!! Οταν σας κουραζω να μου το λετε, αλλα ευγενικα παρακαλώ γιατι ειμαι και παρεξηγιαρα..:bleh::bleh:

ο μεσος ιταλος του βορρα..στο νοτο,απο Firenze κ κατω,οποτε πας θα εκπλαγεις.
το h δεν προφερεται οποτε ειναι φυσικο οτι βλεπουν να προφερουν. κ για τους U2 το ιδιο...και στην τιβι ετσι τους λενε. και στο MTV εννοω...
Καπως ετσι συνειδητοποιώ πόσο πολύ μου ταιριάζει αυτή η χώρα... Οι άνθρωποι κάνουν το προφανές...δεν προφέρουν κάτι που είναι άηχο...πόσο πιο απλή θα ήταν η ζωή μας αν κάναμε τα προφανή πράγματα..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie