karfitsa
Member
Νομίζω πως μέχρι να καταφέρω να πάω να ζήσω μόνιμα στην Ιταλία δε θα έχω ποτέ απάντηση στο ζήτημα Ιταλοί και αγγλικά...Απλά να διευκρινήσω πως δεν είπα ότι ο λόγος που οι Ιταλοί δε μιλάνε αγγλικά είναι οτι αυτοί θεωρούν τη γλώσσα τους ομορφότερη κτλ αλλά οτι αν δεν μιλούν αγγλικα εγω μπορώ να τους καταλαβω γιατι εχουν ηδη το "χαρισμα" να μιλουν την ομορφοτερη γλωσσα του κοσμου...Δικη μου διαπιστωση και θεωρία και όχι οτι αυτός ειναι ο λόγος που μιλουν ή δε μιλουν αγγλικα...
Οχι. Θα ηθελαν να μιλουν αγγλικα κ εκτιμουν οσους το κανουν. Απλα ποτε κανεις (οικογενεια, σχολειο μπλα μπλα) δεν τους εδωσε αυτα τα εφοδια.
Συμφωνω οτι πολυ πιθανον δεν το θεωρουν αναγκαιο.Το θεμα ειναι με εμας,πως την ειδαμε και τρεχουμε απο νηπια να μαθουμε αγγλικα.Το θεωρω,βεβαια αναγκαιο,γιατι με την δικη μας ομορφη γλωσσα,δεν μπορουμε να μιλησουμε με κανεναν αλλο λαο.Καταλαβαμε οτι η γλωσσα του εμποριου,του ταξιδιου και τωρα των υπολογιστων ειναι τα αγγλικα.Κολλαει και η μια μαμα με την αλλη(μην υστερησουν σε κατι)και τα τρεχουν απο τα 2 χρονια!!Παντως οι Σκανδιναβοι(γενικα) ειναι οι μονοι που εχω γνωρισει και μιλανε αγγλικα-απο 5 χρονων μεχρι 85!Δεν ειναι αμεση προτεραιοτητα οπως εδω στην Ελλαδα .