• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πολωνία Συμβουλές για Πολωνία

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επίσης από την επίσημη ιστοσελίδα των τρένων (πιο δύσχρηστη) www.intercity.pl/en ,ένα μήνα πρίν, σε γελοίες τιμές όπως σωστά είπε ο @barkour ;)
Μη διστάσετε να κλείσετε και πρώτη θέση, θα τη βρείτε σίγουρα προσφορά αν είναι νωρίς.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία

dimigogu

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Καλησπέρα στην παρέα. Μια βοήθεια παρακαλώ. Από Κοτοβιτσε στο Άουσβιτς πώς πάμε; Είμαστε μια τετραμελής οικογένεια. Συμφέρει να πάμε με ταξί ή το λεωφορείο είναι αρκετά πιο οικονομικό; Θα χρειαστούμε ξεναγό; Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ελληνόφωνος ξεναγός.

Μαρία Μπ.

New Member
Και εγώ θα ήθελα τις γνώσεις σας πάνω σε παραδοσιακά εστιατόρια με καλή ποιότητα και λογικές τιμές. Ποια θα προτείνατε να δοκιμάσουμε;

thanassis33

Member
Και εγώ θα ήθελα τις γνώσεις σας πάνω σε παραδοσιακά εστιατόρια με καλή ποιότητα και λογικές τιμές. Ποια θα προτείνατε να δοκιμάσουμε;
Έφαγα στο Zapiecek στην Βαρσοβία, με σχετικά καλή ποιότητα και τιμές.

vzach

Member
Καλησπέρα σε όλους,

Χρειάζομαι την γνώμη σας! Έχουμε κλείσει εισιτήρια καθώς τα βρήκαμε αρκετά οικονομικά με άφιξη στο Βροτσλαβ στις 25/10 και επιστροφή από Βαρσοβία στις 30/10 . Ξέρω οτι οι μέρες είναι λίγες για όλα όσα θέλω να κάνω, όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Ευτυχώς φτάνουμε στις 11 το πρωί και φεύγουμε στις 19:00.
Τα διλήμματα που έχω είναι τα εξής :
1ο σενάριο 25/10 διαμονή Βροτσλαβ 26-28/10 διαμονή Κρακοβία (αναχώρηση απόγευμα απο Κρακοβια) 29-30/10 Βαρσοβία. Υπάρχει η σκέψη να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, ούτως ώστε φεύγοντας απο Βροτσλαβ να πάμε απευθείας Άουσβιτς, και να γλιτώσουμε κάπως χρόνους.
2ο σενάριο είναι να φύγουμε απευθείας από το αεροδρόμιο του Βροτσλαβ για Κρακοβία και να μοιράσουμε τις μέρες 25-28 Κρακοβία και μετά Βαρσοβία.

Όσοι έχετε επισκεφθεί την Πολωνία τι λέτε ;;;

Αξίζει να θυσιάσουμε την μέρα για το Βροτσλαβ;
Αξίζει να επενδύσουμε στο έξτρα κόστος ενοικιάσεις αυτοκινήτου; ( να αναφέρω ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα το τολμήσουμε, πράγμα που προσθέτει ένα μικρό έξτρα άγχος)

Evi_Stav

Member
Καλησπέρα σε όλους,

Χρειάζομαι την γνώμη σας! Έχουμε κλείσει εισιτήρια καθώς τα βρήκαμε αρκετά οικονομικά με άφιξη στο Βροτσλαβ στις 25/10 και επιστροφή από Βαρσοβία στις 30/10 . Ξέρω οτι οι μέρες είναι λίγες για όλα όσα θέλω να κάνω, όμως έτσι έχουν τα πράγματα. Ευτυχώς φτάνουμε στις 11 το πρωί και φεύγουμε στις 19:00.
1ο σενάριο 25/10 διαμονή Βροτσλαβ 26-28/10 διαμονή Κρακοβία (αναχώρηση απόγευμα απο Κρακοβια) 29-30/10 Βαρσοβία. Υπάρχει η σκέψη να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, ούτως ώστε φεύγοντας απο Βροτσλαβ να πάμε απευθείας Άουσβιτς, και να γλιτώσουμε κάπως χρόνους.
2ο σενάριο είναι να φύγουμε απευθείας από το αεροδρόμιο του Βροτσλαβ για Κρακοβία και να μοιράσουμε τις μέρες 25-28 Κρακοβία και μετά Βαρσοβία.

Αξίζει να επενδύσουμε στο έξτρα κόστος ενοικιάσεις αυτοκινήτου; ( να αναφέρω ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα το τολμήσουμε, πράγμα που προσθέτει ένα μικρό έξτρα άγχος)
Εννοείται να επενδύσετε στο να νοικιάσετε αυτοκίνητο!

Οι δρόμοι της Πολωνίας είναι πάρα πολύ καλοί και εύκολοι! Το μόνο θέμα στην οδήγηση τους είναι πως ακολουθούν όλες τις σημάνσεις και σταματάνε σε κάθε διάβαση οπότε μπορεί να σταματήσουν ξαφνικά μπροστά σου και εσύ να μην έχεις δει τη διάβαση. Κατά τα άλλα δύο άτομα οδηγησαμε και ήταν πολύ άνετο!

Μην θυσιάσετε τη διανυκτέρευση στο Βρότσλαβ! Είναι μια χαρά το πρώτο πρόγραμμα.

Με αμάξι εννοείται ακόμα πιο άνετο

GTS

Member
Εγώ πάλι είμαι της γνώμης να χρησιμοποιήσεις μόνο τρένα που είναι γρήγορα, φθηνά και ανετα. Το Βροτσλαβ δεν είναι για πάνω από μια μέρα, όποτε αναλόγως αν με τα τρένα βγαίνει η κρακοβια αποφασίζεις. Αν θες μόνο Αουσβιτς με δυο βραδια βγαίνει η κρακοβια πάντως.

connosp

Member
Καλησπέρα σε όλους,

Φυσικά και να νοικιάσεις, παρόμοιο ταξίδι έκανα και εγώ(Πόζναν1, Βρότσλαβ2, Κρακοβία3) για 4 ημέρες πλήρωσα γύρω στα 125Ε.(πλήρης ασφάλεια) Θα σε χρειαστεί αν πας Άουστβιτς και Αλατωρυχεία. Οι δρόμοι είναι ασφαλείς, αν όχι κινήσου με Flixbus και τρένα.

GTS

Member
Δείτε πρώτα πόσο θα κοστίσει να παραδώσετε το αυτοκίνητο σε άλλη πόλη....επίσης όταν είσαι κρακοβία, βαρσοβία κτλ τι να το κάνεις το αυτοκίνητο, θα ψάχνεις να το παρκάρεις κάπου χωρίς να το χρησιμοποιείς αφού θα γυρνάτε εντός πόλης.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom