Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
https://www.telegraph.co.uk/global-...se/have-many-coronavirus-patients-died-italy/According to Prof Walter Ricciardi, scientific adviser to Italy’s minister of health, the country’s mortality rate is far higher due to demographics - the nation has the second oldest population worldwide - and the manner in which hospitals record deaths.

“The way in which we code deaths in our country is very generous in the sense that all the people who die in hospitals with the coronavirus are deemed to be dying of the coronavirus.

“On re-evaluation by the National Institute of Health, only 12 per cent of death certificates have shown a direct causality from coronavirus, while 88 per cent of patients who have died have at least one pre-morbidity - many had two or three,” he says.

This does not mean that Covid-19 did not contribute to a patient's death, rather it demonstrates that Italy's fatality toll has surged as a large proportion of patients have underlying health conditions. Experts have also warned against making direct comparisons between countries due to discrepancies in testing.

Last edited:

Kostass

Member
Ναι ελπίζω και εύχομαι 22 Μαϊου να πετάω για Φρανκφούρτη....
λενε οτι η ελπιδα παντα πεθαινει τελευταια.κι ο Αρκας:"ναι αλλα πεθαινει!!".Διαλεγεις οποια αισιοδοξη ή απαισιοδοξη σταση-αντιμετωπιση θελεις.Ομως,ευχομαι να βελτιωθει αρκετα συντομα η κατασταση και να πας. Εγω παντως για Μοναχο 9/5 κουνησα μαντηλι.

GTS

Member
Προσωπικά έχω ξεχάσει και τον Ιούνιο για ταξίδι έξω και είχα δύο κλεισμένα. Τα δημοσιεύματα λένε ότι σε κάποιου είδους κανονικότητα θα γυρίσουμε από μέσα-τέλος Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιούλιο είμαστε ελεύθεροι να γυρνάμε στις παραλίες; Από τη μία φαίνεται δύσκολο. Από την άλλη, δε γίνεται να είσαι κλεισμένος μέσα και τον Ιούλιο-Αύγουστο, μου φαίνεται εξωφρενικό, θα γίνει επανάσταση, αλλά θα μου πεις εξωφρενικά είναι ήδη όσα ζούμε. Πρέπει να κοιτάμε και να συζητάμε και την επόμενη μέρα, ό,τι έγινε έγινε και καλώς έγινε κατά τη γνώμη μου, αλλά χωρίς ελπίδα και φως στο τούνελ θα σαλτάρουμε. Όλα έχουν ένα όριο.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Προσωπικά έχω ξεχάσει και τον Ιούνιο για ταξίδι έξω και είχα δύο κλεισμένα. Τα δημοσιεύματα λένε ότι σε κάποιου είδους κανονικότητα θα γυρίσουμε από μέσα-τέλος Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιούλιο είμαστε ελεύθεροι να γυρνάμε στις παραλίες; Από τη μία φαίνεται δύσκολο. Από την άλλη, δε γίνεται να είσαι κλεισμένος μέσα και τον Ιούλιο-Αύγουστο, μου φαίνεται εξωφρενικό, θα γίνει επανάσταση, αλλά θα μου πεις εξωφρενικά είναι ήδη όσα ζούμε. Πρέπει να κοιτάμε και να συζητάμε και την επόμενη μέρα, ό,τι έγινε έγινε και καλώς έγινε κατά τη γνώμη μου, αλλά χωρίς ελπίδα και φως στο τούνελ θα σαλτάρουμε. Όλα έχουν ένα όριο.
Η κανονικότητα που αναφέρεις θα είναι σχετική! Ναι μεν αλλά....Προφανώς και δεν γίνεται να κρατήεις εκατομμύρια ανθρώπων μέσα επειδή κυρίως φοβάσαι την κατάρρευση των δομών υγείας (δεν είναι και Εμπολα ο ιός) ωστόσο ήδη μιλούν για ειδικές συνθήκες φέτος στις παραλίες. Δεν αποκλείεται να δούμε τα μπητς μπαρ να έχουν το 1/3 από τις ξαπλώστρες με αποστάσεις 2 μ η μία από την άλλη που αν το καλοσκεφτείς δεν είναι κακό....επιτέλους θα απλώσουμε τα πόδια μας σαν άνθρωποι στη Χαλκιδική (και παντού). Η απορία μου είναι πως θα απορροφηθεί χωροταξικά το πλήθος με τέτοιες αποστάσεις όταν ένα συνηθισμένο σκ είναι ο ένας πάνω στον άλλον ; Θα μας βγάζουν έξω με το λήγοντα ΑΦΜ? Λέω εγώ τώρα...

GTS

Member
Σχετική ναι, αλλά να μπορείς να πας διακοπές-ταξίδι, αυτό εννοώ. Καλά αυτό με τη Χαλκιδική, μιας και το αναφέρεις, ξεπερνιέται: τόσα χλμ ωραίων παραλιών υπάρχουν εκεί (1ο-2ο πόδι), ας μη στοιβαχτούν όλοι στα ίδια άθλια μπιτς μπαρ για μια φορά. Αλλά αυτό είναι αισιόδοξο σενάριο, μακάρι να επιτρέπεται έστω και αυτό.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
ας μη στοιβαχτούν όλοι στα ίδια άθλια μπιτς μπαρ για μια φορά
τα σ.κ. με τις ορδές Βαλκάνιων δεν μένει παραλία χωρίς άνθρωπο....άσε που τα μπητς μπαρ είναι παντού!! Μόνο σε κάτι κατσάβραχα στη Σιθωνία και προς το τρίτο πόδι μπορείς να βρείς λίγη ησυχία.
Για το ταξίδι που λες μεγάλη συζήτηση! Υποθέτω θα μπορούμε να μετακινηθούμε στα νησιά κλπ τώρα με τι προυποθέσεις κλπ θα μάθουμε εν καιρώ...όπως πολύ σωστά είπες ούτε αυτό που ζούμε τώρα το φανταζόμασταν οπότε τίποτα δεν φαντάζει απίθανο πια

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Το θέμα είναι αν θα είμαστε μόνοι μας, εννοώ οι Έλληνες, στις παραλίες ή θα έχουμε τουρισμό από το εξωτερικό.
Στην πρώτη περίπτωση θα είναι μια χαρά ακόμα και με 2 μέτρα απόσταση, χωράμε. Αν όμως γεμίσουμε τουρίστες τότε είναι δύσκολα τα πράγματα.

GTS

Member
Αν ανοίξουν τα σύνορα, σημαίνει ότι θα μπορούμε κι εμείς να πάμε έξω βέβαια. Το βλέπω δύσκολο, πολύ δύσκολο. Ίσως μόνο εντός να μπορούμε ή έστω Βαλκάνια.

karfitsa

Member
Αν όμως γεμίσουμε τουρίστες τότε είναι δύσκολα τα πράγματα.
Όντως για να χαρούμε τα μπάνια μας.
Αλλά σε αυτή την φάση μακάρι να γεμίσουμε γιατί τους χρειαζόμαστε επειγόντως... κάτι που δεν βλέπω, δυστυχώς,να γίνεται.

barkour

Member
Παρόλα αυτά οι τιμές στα καταλύμματα παραμένουν οι ίδιες για Ιούλιο που το παρακολουθώ, κι ας μην υπάρχει ζήτηση.
Μην πεσουν ολοι μαζι - ελληνες και ξενοι - last minute και γινει το come to see

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.395
Νεότερο μέλος
Sofiakorali