Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Περιστατικα απο ιερεις που κοινωνουσαν κοσμο σε Κερκυρα και Κουκακι. Θα ναι η αρχη απ αυτα που θα δουμε ολη τη βδομαδα που ερχεται. Μην ξεχασει ο Χαρδαλιας ομως να βριζει αυτους που πανε βολτα, στις εκκλησιες και τα ποιμνια τους παμε με το μαλακο...
Μά ήδη από την Πέμπτη με εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος άλλαξε στάση...και διευκρίνησε ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές όλη την μεγάλη εβδομάδα και ότι το ωράριο που ειπώθηκε που είχαν ανακοινώσει αφορά μόνο ιερείς και αναγκαίο προσωπικό για την τέλεση των λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών και διεκπεραίωση κάποιων θεμάτων.
Οπότε δεν τίθεται κανένα θέμα
https://www.iefimerida.gr/ellada/ekklisies-den-tha-einai-anoihtes-gia-pistoys-megali-ebdomada
Οσο για τα περιστατικά που αναφέρεις είναι μεμονωμένα περιστατικά που σαφώς και παρανομούν και δρούν αντίθετα και με τις οδηγίες των μητροπολιτών τους (θέλω να πιστεύω),κοινώς κάνουν του κεφαλιού τους και πρέπει να λογοδοτήσουν γι αυτό,γιατί να στιγματισθεί όλη η εκκλησία για την ανόητη συμπεριφορά κάποιων;;

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Συνεχίζουμε με ψυχραιμία σε νέα τοποθεσία.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Κάποιος δημοσιογράφος να κάνει αύριο μια σχετική ερώτηση στον Τσιόδρα.

https://corfutvnews.gr/kerkyra-ento...u-skinomatos-tou-agiou-spyridonos-fot-vinteo/Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, το 1630 με θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος σώθηκε η Κέρκυρα από πανώλη, από τη φοβερή θανατηφόρα λοιμική νόσο.
Η αρρώστια, όπως αναφέρουν ιστορικές πηγές, ξεκίνησε στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο του 1629. Μεταδόθηκε από ένα πλοίο που έφτασε στην Κέρκυρα από την Ιταλία.

Τα Χριστούγεννα του 1629 εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα στην Κέρκυρα και όσο ο καιρός περνούσε τόσο αυτά πολλαπλασιάζονταν.
Παρά τα αυστηρά μέτρα που έλαβαν οι υγειονομικές αρχές, το κακό δεν υποχωρούσε. Οι άνθρωποι κατέφυγαν στις πρεσβείες του Αγίου Σπυρίδωνος.
Την μεγαλύτερη και ύστατη ελπίδα. Πράγματι, όπως γράφεται, ο Άγιος δεν έμεινε ασυγκίνητος από τις παρακλήσεις και τις προσευχές των ανθρώπων. Λίγο καιρό πριν τις ημέρες του Πάσχα πολλοί ασθενείς τον έβλεπαν στον ύπνο τους να τους ευλογεί και να τους χαρίζει την υγεία.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία

Sevro

Member
Αργα αργα θα το παει η Γαλλια απ οτι καταλαβα απ το διαγγελμα Μακρον.

Προσπαθω να καταλαβω σε ποια χωρα θα ειναι ευκολο να παει κανεις καλοκαιρινες διακοπες τελη Ιουλιου (οχι τυπυ Σουηδια, απο νοτια Ευρωπη εννοω) χωρις να εχουμε ταλαιπωριες με μετρα, περιορισμους, οριο συγκεντρωσεων σε παραλιες/μπαρ/καφε, μασκες, θερμομετρησεις σε αεροδρομια και λοιπα.

Ιταλια δε μου φαινεται πιθανο. Ουτε η Κυπρος μου φαινεται πιθανο, ειναι ακομα πιο αυστηροι κι απο μας εκει και το περηφανευονται ποσο αυστηροι ειναι με οποιον ερχεται απο εξωτερικο. Νοτια Γαλλια το κοβω χλωμο μ αυτα που ακουσα απ τον Μακρον σημερα. Ισπανια ; Ελληνικα νησια ;

paefstra

Member
Αργα αργα θα το παει η Γαλλια απ οτι καταλαβα απ το διαγγελμα Μακρον.

Προσπαθω να καταλαβω σε ποια χωρα θα ειναι ευκολο να παει κανεις καλοκαιρινες διακοπες τελη Ιουλιου (οχι τυπυ Σουηδια, απο νοτια Ευρωπη εννοω) χωρις να εχουμε ταλαιπωριες με μετρα, περιορισμους, οριο συγκεντρωσεων σε παραλιες/μπαρ/καφε, μασκες, θερμομετρησεις σε αεροδρομια και λοιπα.

Ιταλια δε μου φαινεται πιθανο. Ουτε η Κυπρος μου φαινεται πιθανο, ειναι ακομα πιο αυστηροι κι απο μας εκει και το περηφανευονται ποσο αυστηροι ειναι με οποιον ερχεται απο εξωτερικο. Νοτια Γαλλια το κοβω χλωμο μ αυτα που ακουσα απ τον Μακρον σημερα. Ισπανια ; Ελληνικα νησια ;
Εχω την εντυπωση οτι ειμαστε στην ιδια φαση ολοι στα Βαλκανια. Ολοι μαζι θα κανουμε το ανοιγμα. Το ποτε δεν το ξερω.

bandit650

Member
ειναι απλο! οταν το κανουν και οι αλλοι. κανουμε αντιγραφη σε αποφασεις αλλων.

Sevro

Member
Εχω την εντυπωση οτι ειμαστε στην ιδια φαση ολοι στα Βαλκανια. Ολοι μαζι θα κανουμε το ανοιγμα. Το ποτε δεν το ξερω.
Ανοιγμα θα εχει γινει παντου. Αλλα τι ανοιγμα θα ειναι ;

Θα σου κανουν τεστ οταν κατεβαινεις απ το αεροπλανο ; Θα ρισκαρω δηλαδη να με χωσουν σε καραντινα 2 βδομαδες αντι διακοπων αν εγώ ή καποιος αλλος που παει μαζι μου ειναι ασυμπτωματικος ; Θα πας σε νησι ή σε μπαρ στην παραλια και θα λενε δεχομαστε τοσα ατομα επειδη να χουμε καρεκλες σε τοση αποσταση μεταξυ τους ; Καλα δε το συζηταω οτι κρατος που θα σου λεει "υποχρεωτικα φορας μασκα εξω" δεν εξεταζεται καν ως προορισμος.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.395
Νεότερο μέλος
Sofiakorali