Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το τελευταίο που γράφεις για τα νούμερα δεν έχει κανέναν ειρμό, συγνώμη. Αμα βρηκες εσύ τρόπο να υπολογίσουμε τον αριθμό των φορέων πες το και παραέξω να παρεις Νομπελ.
Ρε ντόκτορ, εσένα έχει ο Τσιόδρας στο επιτελείο του και μας τρομοκρατεί κάθε απόγευμα; Όπως εσύ έχεις δικαίωμα να μου δίνεις αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού (τελείως άχρηστο νούμερο) άλλο τόσο έχω εγώ να δίνω ένα νούμερο υποθετικό κρουσμάτων βάσει στατιστικών αναλύσεων (πχ σε κάθε θύμα αντιστοιχούν 800 ενεργά κρούσματα), το οποίο είναι και πιο χρήσιμο για να να κρίνει τις επιδόσεις μιας χώρας στην καταπολέμηση ή όχι του ιού.

Ο συναγερμός τώρα είναι λάθος ;; αυτό λέτε ;;
Αυτό που σου εξηγεί και δε λέτε να καταλάβετε είναι ότι ο ΠΟΥ στο τελείως πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει δείγματα μεγαλοποίησης των επιπτώσεων εποχιακών ιώσεων άρα γιατί να μην ισχύει και αυτό τώρα, ειδικά όταν υπάρχουν φωνές όπως του Ιωαννίδη που εξηγεί με αρκετά πειστικό τρόπο τι συμβαίνει με αυτό τον ιό.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν ξερω τι λετε εγω πλεω σε πελαγη ευτυχιας καθως θυελλα αισιοδοξιας εισεβαλε χθες στη γειτονια μου. Οι γειτονες μου αφου ακουσαν χθες προσεκτικα τον Τσιοδρα και το παρεακι καταλαβαν πως βρεθηκε φαρμακο και τη Δευτερα μετα του Θωμα τελειωνει η καραντινα, ανοιγουν τα μαγαζια και επιστρεφουμε στην κανονικη μας ζωη.Η επιτυχια της Ελλαδας ειναι δεδομενη και αναγνωριζεται παγκοσμιως. Δεν υπαρχει Έλληνας που να μην εκανε sharing το αρθρο της telegraph για την Ελλαδα χθες. Επιτελους, υπομονη 22 μερες και ολα θα ειναι οπως πριν.

Ελπιζω να ακολουθησει και η Γαλλια το παραδειγμα της Ελλαδας για να επιστρεψω συντομα στο Παρισι και να δειπνησω με 100€.

Nikos86

Member
Διαφωνώ απόλυτα.

Ιδού η απόδειξη

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/skandala-stin-ygeia-kai-exetastiki-epitropi-se-proto-plano/78071/
"Από 2000 ως 2010 είχαμε 3 επιδημίες που αποδείχτηκαν μάλλον ψευδείς ή τουλάχιστον αποτέλεσμα ατυχών εκτιμήσεων με κορυφαία αυτή της "πανδημίας γρίπης" τον χειμώνα 2009-2010. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε επίσημα συγγνώμη για το γεγονός ότι οι αντιεπιστημονικές προβλέψεις που διαψεύστηκαν παταγωδώς."

Από ότι κατάλαβα είσαι του στυλ

"Αν ο ΠΟΥ αποδειχθεί σωστός μπράβο του"
"Αν ο ΠΟΥ αποδειχθεί λάθος , έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα next time"

Κανονικά πρέπει να υπάρχουν συνέπειες αν αποδειχθεί λάθος. Καθώς οι συνέπειες (όχι μόνο οι οικονομικές) είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ (ψυχολογικά προβλήματα, βία κτλ κτλ)

Όπως όλοι μας έχουμε συνέπειες στις δουλειές μας αν κάνουμε μεγάλα λάθη, έτσι πρέπει να έχουν και οι υπέυθυνοι.
Οι ευθυνες θα ηταν πολυ μεγαλυτερες αν αυτη η πανδημια αποδειχθει σοβαρη και ο ΠΟΥ πετουσε αετο. Που βρισκεις το λαθος σε αυτο? Επισης αν ειναι να ριξουμε ευθυνες ας ριξουμε και στις Γερμανιες, Ολλανδιες, Αυστριες κ.λ.π. και στην εμμονη τους στο συμφωνο δημοσιονομικης σταθεροτητας, στο ΔΝΤ για τη χρησιμοποιηση λαθους συντελεστη, στον Τραμπ για το ξηλωμα της μεταρρυθμισης στον τομεα της υγειας στις ΗΠΑ, στην Παγκοσμια Τραπεζα για την σχεδον μονιμη απραγια της και σε ολα αυτα που επιδεινωσαν τα συστηματα υγειας σε ολες τις παρακατω χωρες. Για να μας λεει μετα ο Sevro οτι οι Ολλανδοι ειναι πιο χαλαροι, εεε φυσικα οι Ολλανδοι δεν ειχαν 1 αιωνα μνημονια ωστε να περικοψουν απο τον τομεα υγειας τους!

Last edited:

drDorothy

Member
Ρε ντόκτορ, εσένα έχει ο Τσιόδρας στο επιτελείου του και μας τρομοκρατεί κάθε απόγευμα; Όπως εσύ έχεις δικαίωμα να μου δίνεις αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού (τελείως άχρηστο νούμερο) άλλο τόσο έχω εγώ να δίνω ένα νούμερο υποθετικό κρουσμάτων βάσει στατιστικών αναλύσεων (πχ σε κάθε θύμα αντιστοιχούν 800 ενεργά κρούσματα).
Εγώ δε σου δίνω τίποτα, το worldometers κάνει τις πράξεις (ανάμεσα σε υπαρκτά νούμερα).

Επίσης το άχρηστο νούμερο που λές (αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού) λέγεται θνησιμότητα, χρησιμοποιείται στην ιατρική από πάντα.

https://el.wikipedia.org/wiki/ΘνησιμότηταΗ θνησιμότητα ή ρυθμός θνησιμότητας είναι μέτρο του αριθμού των θανάτων (είτε γενικά είτε λόγω συγκεκριμένης αιτίας) σε ένα συγκεκριμένο πληθυσμό, ως προς το μέγεθος του πληθυσμού, ανά μονάδα του χρόνο.

Last edited:

Nikos86

Member
Ρε ντόκτορ, εσένα έχει ο Τσιόδρας στο επιτελείο του και μας τρομοκρατεί κάθε απόγευμα; Όπως εσύ έχεις δικαίωμα να μου δίνεις αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού (τελείως άχρηστο νούμερο) άλλο τόσο έχω εγώ να δίνω ένα νούμερο υποθετικό κρουσμάτων βάσει στατιστικών αναλύσεων (πχ σε κάθε θύμα αντιστοιχούν 800 ενεργά κρούσματα), το οποίο είναι και πιο χρήσιμο για να να κρίνει τις επιδόσεις μιας χώρας στην καταπολέμηση ή όχι του ιού.
Με λιγα λογια οπως αυτος σου δινει νουμερα πραγματικα και αδιαμφισβητητα ετσι μπορεις και συ να δινεις νουμερα που βγαζεις απο τον κωλο σου. Λαικ μονο και μονο για το γελιο που εριξα!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Λες ότι αφού είναι ανοιχτά μπορώ να πάρω.Έχεις ακούσει ότι δεν επιτρέπεται;
τι δεν επιτρεπεται? ο καφες στο χερι?κατι δεν καταλαβες καλα. γκουγκλαρισε το η ζητα βοηθεια απο τους ειδικους γκουγκλαριστες, αφθονοι εδω. οπως και για την μοκα, μαθε τι ειναι. μην την πιεις, θα σου κατσει πολυ βαρια...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Με λιγα λογια οπως αυτος σου δινει νουμερα πραγματικα και αδιαμφισβητητα ετσι μπορεις και συ να δινεις νουμερα που βγαζεις απο τον κωλο σου. Λαικ μονο και μονο για το γελιο που εριξα!
Κανένας δε δίνει νούμερα πραγματικά και αδιαμφιβήτητα, γιατί κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των φορέων, μπορεί μόνο να τον υποθέτει. Στην πανδημία του Η1Ν1 του 2009, οι ειδικοί του ΠΟΥ προανήγγειλαν μεγάλες θνητότητες και όταν τέλειωσε, τα πραγματικά νούμερα θνητότητας δεν ξεπέρασαν ούτε αυτά της εποχιακής γρίπης.

Nikos86

Member
Κανένας δε δίνει νούμερα πραγματικά και αδιαμφιβήτητα, γιατί κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των φορέων, μπορεί μόνο να τον υποθέτει.
Δεν μιλησε για φορεις, για θανατους ανα κατοικο μιλησε και μεχρι στιγμης ειναι το πιο αξιοπιστο στοιχειο που εχουμε δυστυχως! Ειδικα σε χωρες οπως η Ελλαδα που δεν εχει επαρκεια σε τεστ!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μα αυτό το στοιχείο είναι άχρηστο. Είναι σα να μου λες ότι η Ελλάδα έχει λιγότερους θανάτους από σκέιτ στον πάγο ανά εκατομμύριο πληθυσμού απ' τον Καναδά, μιλάμε για τρομερό συμπέρασμα. Το στοιχείο που πρέπει να μου δώσεις είναι πόσοι θάνατοι από σκέιτ στον πάγο υπάρχουν ανά χιλιάδες ανθρώπων που κάνουν σκέιτ στον πάγο σε κάθε χώρα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ενα χαζο ερωτημα που ηταν ο ΠΟΥ στο Τσερνομπιλ και στην Φουκοσιμα γιατι εκει μιλαμε για συνεπειες που επηρεαζουν και γενιες μετα!!
Ο ΠΟΥ ειναι απων απο πολλα. Κυριως ειναι απων απο μέρη του κοσμου που δεν ειναι μελη του.

Γενικα το λυπηρο ειναι πως φαινεται ξεκαθαρα πως δεν υπαρχει συνεργασια και αλληλεγγυη μεταξυ των λαων σε πολιτικο επιπεδο. Η καθε κυβερνηση καιγεται για την παρτη της. Αφησανε χωρες οπως η Ιταλια και η Ισπανια αβοηθητες, αυτοαπομονωθηκαν προσπαθωντας η καθεμια να στηριξει το συστημα υγειας της (κι ας μην εχει πρόβλημα) στερωντας υγειονομικο υλικο απο περιοχες που εχουν αμεση αναγκη. Το ιδιο και στην οικονομια, οποιος εχει χρημα θα επιβιωσει. Για τους αλλους να πανε να πνιγουν.

Αφου τοσο καιρο τα παμε τοσο καλα γιατι δεν εχουμε στειλει 100 γιατρους να βοηθησουν την Ιταλια, την Ισπανια, το Ιραν και αλλα κρατη που εκλειπαρουν για βοηθεια; Διαφορετικη αξια εχει φαινεται ο θανατος του 70χρονου Ιταλου απο αυτη του 70χρονου Ελληνα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ξέρουμε ότι είμαστε από τις χώρες που κάνει από τα λιγότερα τεστ.
σορυ αν εχασα καποιο επεισοδιο, απο που το ξερουμε αυτο? γιατι συμφωνα με το worldmeter πως το λενε, εχουμε κανει 10 φορες παραπανω απο την Κουβα πχ κ δεν τα παμε τοσο ασχημα, ν. 50 στον κοσμο περιπου.
να επιστρεψω συντομα στο Παρισι και να δειπνησω με 100€.
παλι σε μακντοναλντς θα τη βγαλεις?

chrisbd

Member
Εγώ δεν είπα κάτι. Το τέλος θα δείξει.

Θα μου κάνατε αυτή την ερώτηση στους προηγούμενους 3 συναγερμούς?
Το έγραψα και εδω και κανα μηνα πριν .. ουτε καν έδωσα σημασία στους προηγούμενους, κακώς ίσως, αλλά απο όσο θυμάμαι και η χώρα το ίδιο αφού δεν πήρε μέτρα όπως τωρα.. n'est pas;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.395
Νεότερο μέλος