Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Nαι αλλα δεν ξερουμε ποσοι θανατοι απ' αυτους που συνεβησαν οταν συνεβησαν τα κρουσματα ηταν 10.000 ποσοι οταν ηταν 5000 και παει λεγοντας! Αρνεισαι πεισματικα να δεις αυτο το στοιχειο, δεν βγαινει με απλη διαιρεση το ποσοστο, ξεκολλα λεμε!
Το στοιχείο βγαίνει με απλή διαίρεση γιατί ο αριθμός κρουσμάτων προς τον αριθμό θανάτων θα είναι στο τέλος σταθερός. Όταν τα κρούσματα γίνουν 10,000 θα πρέπει να περιμένεις κατά μέσο όρο 15 μέρες για να επαληθεύσεις στατιστικά τον αριθμό των θυμάτων, αλλά μέσα σε 15 μέρες αναμονής θα έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα και θα πρέπει να περιμένεις άλλες 15 για να υπολογίσεις τα νέα θύματα κ.ο.κ. Εσύ θες να μετράμε σήμερα και τα σημερινά θύματα και αυτά που θα συμβούν μετά από 15 μέρες λόγω των τωρινών κρουσμάτων, ε δεν πάει έτσι το θέμα.

Nikos86

Member
Το στοιχείο βγαίνει με απλή διαίρεση γιατί ο αριθμός κρουσμάτων προς τον αριθμό θανάτων θα είναι στο τέλος σταθερός. Όταν τα κρούσματα γίνουν 10,000 θα πρέπει να περιμένεις κατά μέσο όρο 15 μέρες για να επαληθεύσεις στατιστικά τον αριθμό των θυμάτων, αλλά μέσα σε 15 μέρες αναμονής θα έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα και θα πρέπει να περιμένεις άλλες 15 για να υπολογίσεις τα νέα θύματα κ.ο.κ. Εσύ θες να μετράμε σήμερα και τα σημερινά θύματα και αυτά που θα συμβούν μετά από 15 μέρες λόγω των τωρινών κρουσμάτων, ε δεν πάει έτσι το θέμα.
Εεεεε προφανως και ετσι παει πολλοι απο αυτους που πεθαναν κολλησαν πριν 15 μερες, δεν πεθαινεις ακαριαια κατα βαση απ' οσο ξερω! Οποτε μπακαλιστικα οπως το υπολογισες εσυ θα σου πω και εγω χρησιμοποιωντας τα δικα σου δεδομενα οτι 70000 κρουσματα δια του 2 και ξανα δια του 2 και ξανα δια του 2 τα κρουσματα ηταν 8750 οταν προσεβληθησαν και οι τελευταιοι απο αυτους που πεθαναν και το ποσοστο βγαινει 0.8! Δεν σου λεω οτι ειναι σωστο το νουμερο που εβγαλα σου λεω οτι ειναι μπακαλιστικος ο τροπος, ειναι νωρις ακομα, μακαρι να βγεις αληθινος παντως!

Last edited:

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Last edited:

panpan

Member
όπως η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα,
Τρεις μήνες μετά,που μέχρι εχθές τα αεροπλάνα πετούσαν παντού,με πληθυσμό 7 δισεκατομμύρια,με χρόνο επώασης 14 ημερών,που σημαίνει ότι μέχρι να αρρωστησω και να το πάρω χαμπάρι μπορεί να έχω αρρωστήσει δεκάδες,με την νεολαία που μπορεί να αρρωστήσει χωρίς συμπτώματα και να μολύνουν όλους τους οικείους τους και να έχουμε 200000 ασθενείς,δεν το λες και μεγάλη μεταδοτικότητα.Εκτός αν οι ασθενείς είναι πολλοί περισσότεροι.
Κάνανε και παλιότερα τα πάρκινγκ νοσοκομεία;;;
Από το 80 που ήμουν στο στρατό σε σεμινάρια διαχείρισης κρίσης,υπήρχε πρόβλεψη επίταξης άδειων εργοστασίων.Είδες να γίνεται προκαταβολικά κάτι τέτοιο η αν φτάσει το αυγό στον πωπο;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
North αυτό που εχω καταλάβει είναι ότι με αριθμούς προσπαθείς να αποδείξεις την υπερβολή των μέτρων, που και σε μένα αλλά και σε κανένα νομίζω δεν αρέσουν, αλλά δες την εικόνα στην Ιταλία αυτό σου λέω...
Τη βλέπω, είναι αποκαρδιωτική και μέχρι ενός σημείου δεν μπορώ να την καταλάβω. Γιατί με τα νούμερα έχεις μια, υποτίθεται, αντικειμενική εκτίμηση των γεγονότων.

Και τα νούμερα λένε ότι, σύμφωνα με μια ανάλυση που έχω δημοσιεύει, στην Ιταλία τη σεζόν 2016/2017 μεταξύ των εβδομάδων 42 και 17 του επόμενου έτους, πέθαναν 24,981 άτομα μέσα σε 28 βδομάδες από επιπλοκές γρίπης. Mέχρι στιγμής, στην Ιταλία έχουν πεθάνει απ' τον ιό απ' τις 21/02/2020, 4,032 άτομα μέσα σε 4 βδομάδες.

Τα νούμερα, λοιπόν, λένε ότι αυτή η σεζόν είναι μια πολύ κακή χρονιά γρίπης για την Ιταλία βάσει του αριθμού των θυμάτων. Γιατί όμως σε προηγούμενες χρονιές γρίπης με αντίστοιχα τεράστιο αριθμό θυμάτων δεν υπήρχε αυτός ο φόρτος στο νοσοκομειακό σύστημα της Ιταλίας; Είχαν γρίπη και πέθαιναν σπίτι; Δε χρειάζονταν τόσο μακρά νοσηλεία όπως τώρα; Εμφανίστηκε η πλειονότητα των κρουσμάτων σε περιορισμένο γεωγραφικό χώρο σε αντίθεση με την κοινή γρίπη; Δεν ξέρω.

Last edited:

Nikos86

Member
Τη βλέπω, είναι αποκαρδιωτική και μέχρι ενός σημείου δεν μπορώ να την καταλάβω. Γιατί με τα νούμερα έχεις μια, υποτίθεται, αντικειμενική εκτίμηση των γεγονότων.

Και τα νούμερα λένε ότι, σύμφωνα με μια ανάλυση που έχω δημοσιεύει, στην Ιταλία τη σεζόν 2016/2017 μεταξύ των εβδομάδων 42 και 17 του επόμενου έτους, πέθαναν 24,981 άτομα μέσα σε 28 βδομάδες από επιπλοκές γρίπης. Mέχρι στιγμής, στην Ιταλία έχουν πεθάνει απ' τον ιό απ' τις 21/02/2020, 4,032 άτομα μέσα σε 4 βδομάδες.

Τα νούμερα, λοιπόν, λένε ότι αυτή η σεζόν είναι μια πολύ κακή χρονιά γρίπης για την Ιταλία βάσει του αριθμού των θυμάτων. Γιατί όμως σε προηγούμενες χρονιές γρίπης με αντίστοιχα τεράστιο αριθμό θυμάτων δεν υπήρχε αυτός ο φόρτος στο νοσοκομειακό σύστημα της Ιταλίας; Είχαν γρίπη και πέθαιναν σπίτι; Δε χρειάζονταν τόσο μακρά νοσηλεία όπως τώρα; Εμφανίστηκε η πλειονότητα των κρουσμάτων σε περιορισμένο γεωγραφικό χώρο σε αντίθεση με την κοινή γρίπη; Δεν ξέρω.
Καταλαβαινεις ομως οτι εισαι λαθος οταν λες οτι ο αριθμος ειναι αντιστοιχα μεγαλος γιατι τα νουμερα που λες προστιθενται δεν κανουν substitute υποθετω, και εχουν και αυξητικες τασεις που δεν ξερουμε ακομα που θα φτασουν! Αν κανουν substitute θελω και λινκ!

chrisbd

Member
Τρεις μήνες μετά,που μέχρι εχθές τα αεροπλάνα πετούσαν παντού,με πληθυσμό 7 δισεκατομμύρια,με χρόνο επώασης 14 ημερών,που σημαίνει ότι μέχρι να αρρωστησω και να το πάρω χαμπάρι μπορεί να έχω αρρωστήσει δεκάδες,με την νεολαία που μπορεί να αρρωστήσει χωρίς συμπτώματα και να μολύνουν όλους τους οικείους τους και να έχουμε 200000 ασθενείς,δεν το λες και μεγάλη μεταδοτικότητα.Εκτός αν οι ασθενείς είναι πολλοί περισσότεροι.
Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά εννοώ την μεταδοτικότητα παρά τα πρωτοφανή μέτρα αυτά που στην αρχή παίρναν οι Κινέζοι και μεις "χαζογελάγαμε"...
Εγω να φανταστείς μέχρι τώρα ποτέ δεν ειχα πάρει πολύ στα σοβαρά παλιότερες περιπτώσεις SARS, H1N1 Έμπολα κλ αλλά τώρα νοιώθω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά..

Από το 80 που ήμουν στο στρατό σε σεμινάρια διαχείρισης κρίσης,υπήρχε πρόβλεψη επίταξης άδειων εργοστασίων.Είδες να γίνεται προκαταβολικά κάτι τέτοιο η αν φτάσει το αυγό στον πωπο;
μα αυτές οι προσωρινές δομές στο στρατό αναπτύσσονται, από ότι καταλαβαίνω, όταν απαιτηθεί όπως κάνουν τωρα στην Ισπανία.. Εσύ ήθελες να τα κάνουν πιο πριν;; δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις..

vanda

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή

chrisbd

Member

panpan

Member
μα αυτές οι προσωρινές δομές στο στρατό αναπτύσσονται, από ότι καταλαβαίνω, όταν απαιτηθεί όπως κάνουν τωρα στην Ισπανία..
Όταν τα κράτη έβλεπαν ότι οι κινέζοι χτίζουν νοσοκομεία δεν θα έπρεπε να ετοιμάσουν τις υποδομές τους;Τρεις μήνες μετά;Να βγαίνουν και να ζητάνε χλωρίνη από τον κόσμο.Ήμαρτον.Μπάχαλο.Δεν μπορούν να επιταξουν ενα βαρέλι χλωρίνη για κάθε νοσοκομείο;Μας δουλεύουν;

paefstra

Member
@panpan αν ανατρεξεις στις πρωτες σελιδες του νηματος θα βρεις ολες τις απαντησεις. Η Δυση ηταν ατρωτη πριν 3 μηνες, οι Κινεζοι ηλιθια ρομποτακια, ο Καπιταλισμος ενα συστημα χωρις κρισεις.
Αλλα ολα αυτα ηταν λαθος.

chrisbd

Member
Όταν τα κράτη έβλεπαν ότι οι Κινέζοι χτίζουν νοσοκομεία δεν θα έπρεπε να ετοιμάσουν τις υποδομές τους;Τρεις μήνες μετά;Να βγαίνουν και να ζητάνε χλωρίνη από τον κόσμο.Ήμαρτον.Μπάχαλο.Δεν μπορούν να επιταξουν ενα βαρέλι χλωρίνη για κάθε νοσοκομείο;Μας δουλεύουν;
Εδω είμαι μαζί σου 100% για όποιες παραλείψεις γίνονται .. και εχω να γράψω πολλά άλλα αστο για αργότερα.. τώρα όμως πρέπει να επιδείξουμε την ελάχιστη υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις..
Με λίγα λόγια ας ασχοληθούμε κυρίως με τα μέτρα πρόληψης αλλά εννοείται οτι δεν πρεπει να παραλείψουμε επ ουδενί και τα μέτρα αντιμετώπισης..

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.389
Νεότερο μέλος