Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

panpan

Member
Εγώ πάντως είχα πάρει πολύ θάρρος και το έλεγα και στη δουλειά όταν μας έλεγες πριν δυο βδομάδες ότι όλα αυτά είναι χαζομάρες και δεν είναι τίποτα περισσότερο από την γρίπη και μάλιστα είχες ζητήσει να πάψεις να παρακολουθείς το νήμα. Ελπίζω να είχες δίκαιο τότε και όχι τώρα.
Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα λάθος μέτρα σκοτώνουν.Όπως τον γείτονα μου που του φόρτωσαν δυο άρρωστα παιδιά χωρίς να τα ελέγξουν.Και ανάγκασαν την υγιή μάνα σε καραντίνα.Εύχομαι να έχεις δίκιο στην αποδοχή των ημιμετρων και να είμαι ο βλάκας της παρέας.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η Γερμανία, λόγω του εντατικού αριθμού των τεστ που κάνει (160,000 τη βδομάδα), φαίνεται ότι αρχίζει να επιβεβαιώνει κάποια νούμερα σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων (ότι ένας θάνατος σήμερα έχει δημιουργήσει στατιστικά περίπου 800 κρούσματα σήμερα αν ο διπλασιασμός των κρουσμάτων γίνεται ανά 5 μέρες) και το πραγματικό ποσοστό θανάτων το οποίο πρέπει να είναι αρκετά κάτω του 1%.

20,142 κρούσματα
70 θάνατοι
0,35% ποσοστό θανάτων

Borealis

Member
Και εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα λάθος μέτρα σκοτώνουν.Όπως τον γείτονα μου που του φόρτωσαν δυο άρρωστα παιδιά χωρίς να τα ελέγξουν.Και ανάγκασαν την υγιή μάνα σε καραντίνα.Εύχομαι να έχεις δίκιο στην αποδοχή των ημιμετρων και να είμαι ο βλάκας της παρέας.
Δεν τόλμησα να γράψω τίποτα για τα μέτρα, εκτός ότι πολλοί άνθρωποι (και εγώ) είμαστε υποχρεωμένοι να πηγαίνουμε στη δουλειά μας και άρα μας βλέπετε από όπου είσαστε. Αν μοιάζουμε με 70ρηδες ή 80ρηδες μας συγχωρείτε, όταν περάσει το κακό θα κάνουμε θεραπείες σε ινστιτούτα.
Και τελικά ποια κυβέρνηση μπορεί να πάρει πιο γρήγορα μέτρα όταν οι μισοί διαδίδουν ότι το ποσοστό σε θανάτους είναι σχετικά μηδαμινό, οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι η θεία κοινωνία είναι ασπίδα στον ιό και όλοι μαζί προαναγγέλουν ότι όσοι γλιτώσουν από τον ιό θα πάνε από πείνα? Μετά γιατί να μη δικαιολογήσω τον παππού που αράζει στην πλατεία χωρίς να υπολογίζει τίποτα ή τους 20άρηδες που ξεφαντώνουν στα πάρτι?

chrisbd

Member
Η Γερμανία, λόγω του εντατικού αριθμού των τεστ που κάνει (160,000 τη βδομάδα), φαίνεται ότι αρχίζει να επιβεβαιώνει κάποια νούμερα σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων (ότι ένας θάνατος σήμερα έχει δημιουργήσει στατιστικά περίπου 800 κρούσματα σήμερα αν ο διπλασιασμός των κρουσμάτων γίνεται ανά 5 μέρες) και το πραγματικό ποσοστό θανάτων το οποίο πρέπει να είναι αρκετά κάτω του 1%.

20,142 κρούσματα
70 θάνατοι
0,35% ποσοστό θανάτων
Άρα λοιπόν να πολλαπλασιάζουμε με το 300 για κάθε απώλεια και όχι με το 800 που έλεγες κάποια ποστ πριν;;; Και στην Ιταλία 4.000 με 40.000 ... Αφήστε μωρέ τη αριθμολαγνεία δεν βγάζει πουθενά.. Δηλαδή αν κάποιος ήταν πρωθυπουργός θα έβαζε υπογραφή για πολύ σκληρά μέτρα αν το ποσοστό πχ ήταν 0.3 αλλά όχι αν ήταν 0,2;;; Για ανθρώπους μιλάμε όχι για λάχανα..

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μα δεν έχεις καταλάβει καν τι γράφω. Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να βρουν όλα τα κρούσματα γιατί δεν έχουν τεστάρει όλο τον πληθυσμό. Αν το έκαναν να είσαι σίγουρος ότι θα έβρισκαν κι άλλους και το νούμερο των 20,000 κρουσμάτων σήμερα θα ήταν μεγαλύτερο.

Ότι όμως κατάφεραν έστω και με αυτό τον μη εξαντλητικό τρόπο τεσταρίσματος να μας δείξουν ότι είναι δυνατό να έχουν τάξη μεγέθους μικρότερο ποσοστό θανάτων από άλλες χώρες σημαίνει ότι το κλειδί είναι η εύρεση όλων των σιωπηρών κρουσμάτων ώστε να καταλάβουμε πόσο πραγματικά θανατηφόρος είναι ο ιός, πόσο έχει εξαπλωθεί στο γενικό πληθυσμό και κατ' επέκταση πόσο κοντά είμαστε στη δημιουργία του τείχους ανοσίας που λένε οι ειδικοί (αυτό το ίδιο τείχος που δε σκοτώνει όλο τον παγκόσμιο πληθυσμό κάθε χρονιά όταν ξεκινάνε τα κρυολογήματα και οι γρίπες).

Last edited:

chrisbd

Member
Μα δεν έχεις καταλάβει καν τι γράφω. Ούτε οι Γερμανοί μπορούν να βρουν όλα τα κρούσματα γιατί δεν έχουν τεστάρει όλο τον πληθυσμό. Αν το έκαναν να είσαι σίγουρος ότι θα έβρισκαν κι άλλους και το νούμερο των 20,000 κρουσμάτων σήμερα θα ήταν μεγαλύτερο.
Μπορεί.. αλλά ούτε και συ έχεις καταλάβει τι γράφω..

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το 300 που λες προκύπτει απ' τη μη εύρεση όλων των σιωπηρών κρουσμάτων.

panpan

Member
Για ανθρώπους μιλάμε όχι για λάχανα..
Δεν ξέρω πως να το πω για να γίνει αντιληπτό.Κάθε χρόνο από ιώσεις έχουμε χιλιάδες νεκρούς,παρόλο που έχουμε φάρμακα και εμβόλια.Συγκριτικά και μόνο συγκριτικά από αυτή την ίωση έχουμε λιγότερους νεκρούς και είναι επικίνδυνη σε μερίδα συνανθρώπων μας.Στην πρώτη περίπτωση των ιωσεων γιατί δεν παίρνουμε παρόμοια μέτρα;Πέρισυ με χιλιάδες νεκρούς δεν είδα μέτρα πανικού.Και πέθαιναν και παιδάκια.Εκείνοι δεν είναι άνθρωποι;Είναι λάχανα;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Και τελικά ποια κυβέρνηση μπορεί να πάρει πιο γρήγορα μέτρα όταν οι μισοί διαδίδουν ότι το ποσοστό σε θανάτους είναι σχετικά μηδαμινό, οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι η θεία κοινωνία είναι ασπίδα στον ιό και όλοι μαζί προαναγγέλουν ότι όσοι γλιτώσουν από τον ιό θα πάνε από πείνα? Μετά γιατί να μη δικαιολογήσω τον παππού που αράζει στην πλατεία χωρίς να υπολογίζει τίποτα ή τους 20άρηδες που ξεφαντώνουν στα πάρτι?
Δεν ειχα καταλαβει πως εμεις ειμαστε το προβλημα που δεν παιρνει μετρα η κυβερνηση. Ε λοιπον ναι, το ποσοστο θνητοτητας ειναι κοντα στο 10% οπως δειχνουν και τα καταγεγραμμενα στοιχεια της Ιταλιας. Που σημαινει πως αν στην Ελλαδα νοσησουν 100 χιλιαδες ανθρωποι, θα δουν τα κυπαρισσια οι 10 χιλιαδες εξ αυτων.

Κι εσεις παιδακια μην ξεχνιομαστε αν δεν φατε ολο το φαγητο σας θα ερθει ο Μπαμπουλας.

Κι εσυ ανεργε που εχασες ή θα χασεις τη δουλεια σου μην αγχωνεσαι για το μελλον. Οταν τελειωσει το κακο θα βρεις αμεσα δουλεια με το διπλασιο μισθο απο αυτον που επαιρνες. Μεινε σπιτι σου και απολαυσε την πολυτελεια που εχεις (sic).

Last edited by a moderator:

Nikos86

Member

20,142 κρούσματα
70 θάνατοι
0,35% ποσοστό θανάτων
Nαι αλλα δεν ξερουμε ποσοι θανατοι απ' αυτους που συνεβησαν οταν συνεβησαν τα κρουσματα ηταν 10.000 ποσοι οταν ηταν 5000 και παει λεγοντας! Αρνεισαι πεισματικα να δεις αυτο το στοιχειο, δεν βγαινει με απλη διαιρεση το ποσοστο, ξεκολλα λεμε!

chrisbd

Member
North αυτό που εχω καταλάβει είναι ότι με αριθμούς προσπαθείς να αποδείξεις την υπερβολή των μέτρων, που και σε μένα αλλά και σε κανένα νομίζω δεν αρέσουν, αλλά δες την εικόνα στην Ιταλία αυτό σου λέω..
Δεν ξέρω πως να το πω για να γίνει αντιληπτό.Κάθε χρόνο από ιώσεις έχουμε χιλιάδες νεκρούς,παρόλο που έχουμε φάρμακα και εμβόλια.Συγκριτικά και μόνο συγκριτικά από αυτή την ίωση έχουμε λιγότερους νεκρούς και είναι επικίνδυνη σε μερίδα συνανθρώπων μας.Στην πρώτη περίπτωση των ιωσεων γιατί δεν παίρνουμε παρόμοια μέτρα;Πέρισυ με χιλιάδες νεκρούς δεν είδα μέτρα πανικού.Και πέθαιναν και παιδάκια.Εκείνοι δεν είναι άνθρωποι;Είναι λάχανα;
Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι ρε Παναγιώτη όπως η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα, ότι δεν υπάρχει εμβόλιο, φάρμακο δεν ξέρουμε τίποτα γι αυτόν και παράλληλα έχουμε εικόνα τι έγινε (εδω δεν έχει θα και μπορεί, ξέρουμε ότι υπάρχει κάποια αδυναμία.. ) σε Ιταλία Κίνα και Ισπανία.. Κάνανε και παλιότερα τα πάρκινγκ νοσοκομεία;;; Τι το σκέφτεστε ακόμα διερωτάται ο Κινεζος προϊστάμενος του Ερυθρού Σταυρού..

Δεν ξέρω .. πιο απλά πια δεν μπορώ να το πώ..

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.389
Νεότερο μέλος
etspoetry