Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrisbd

Member
Υγιέστατη Ισπανίδα την υποχρέωσαν σε καραντίνα,μόνο και μόνο επειδή είχε πάει στην Ιταλία.Πήγαν τα παιδιά της στον παππού που ζούσε μόνος του.Τα παιδιά ήταν άρρωστα χωρίς συμπτώματα.Ο παππούς είναι διασωληνωμενος.Σκέψου πόσες ανάλογες περιπτώσεις ασυπτωματικων παιδιών θα μολύνουν τους παππούδες,γιατί οι γονείς τους εργάζονται
Άρα θα έπρεπε να είχαν παρθεί πιο σοβαρά μέτρα πολύ πιο πριν;; συμφωνώ αυτό προσπαθώ να πω..

Τα λέει και ο Κινέζος πιο ειδικός εδώ ..

«Τι σκέφτεστε;»: Ο Κινέζος επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού λέει ότι τα μέτρα στην Ιταλία δεν επαρκούν! (vid)

Μας τα λένε οι εικόνες εδώ..

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ατιμουλη, επιτηδες χρησιμοποιησες αυτη την παρομοιωση, μου φαινεται. Για να μας θυμισεις το γνωστο ρητο "Η αποψη ειναι σαν την κ*τρ*πιδα. Ολοι εχουν απο μια".
Ακριβως.

panpan

Member
Άρα θα έπρεπε να είχαν παρθεί πιο σοβαρά μέτρα πολύ πιο πριν;; συμφωνώ αυτό προσπαθώ να πω..
Αυτά τα μέτρα πάντως θα μας έχουν για μήνες να μετράμε νεκρούς και να βλέπουμε πίνακες της paefstra και του north ποιος την έχει μεγαλύτερη.Την ακρίβεια των ποσοστών.

paefstra

Member
Ενα παρα πολυ ενδιαφερον κειμενο απο εναν τυπο που εχει παρει διαφορα βραβεια και κατι τετοια κουλα, για την επομενη μερα. Ειναι τετελεσμενα τα αυστηρα μετρα, τελειωμενη υποθεση και νομιζω οτι αυτο, η επομενη μερα, εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον.
https://www.foreignaffairs.com/arti...PZqUR5CyFdgH2eX6-DUvi4W6bN6TKrRbSZkFYXE5viGrs

Nikos86

Member
Τωρα διαβασα και τις κριτικες που ειχες παραθεσει και μπορω να τις χαρακτηρισω ως ακυρες. Καταρχας ο Ιωαννιδης δεν παιρνει σαφη θεση ωστε να χαρακτηριστει επικινδυνος για κατι. Εκφραζει αμφιβολιες. Οι δε αλλοι που υποστηριζουν πως εχουμε αρκετα δεδομενα και αρκετα ποστ ας το πουνε στον ΠΟΥ που ζητησε απο τα κρατη να κανουν περισσοτερα τεστ γιατι δεν φτανουν οσα γινονται.

Ενταξει δεν ξερω το κυρος του Ιωαννιδη αλλα αυτοι που του ασκησαν κριτικη μου φανηκαν σαν τις κλανιες του που βγηκαν για να παρουν λιγη δημοσιοτητα. Κατα βαθος δεν διαφωνουν μαζι του σε πολλα. Παρα μοναχα στο οτι υπαρχουν αρκετα δεδομενα για να παρουμε τις σωστες αποφασεις.

Καλα για τον αλλον το φιλοσοφο που λες πρωτη φορα τον ακουω και δεν θα σχολιασω γιατι δεν ξερω τι εχει πει και τι οχι. Αλλα δεν θα εμπιστευουμουν ουτως η αλλως τις αποψεις ενος φιλοσοφου για το συγκεκριμενο ζητημα. Αν πηρε την Ιταλια στο λαιμο του και φταιει αυτος και οι θεωριες του για την κατασταση στη χωρα υπαρχει σοβαροτατο προβλημα νοημοσυνης στη γειτονικη χωρα. Αλλα αμφιβαλλω πως ειναι ετσι τα πραγματα.
Ναι ρε συ αλλα αυτο ειναι ενα απλο αρθρο γνωμης, επιστημονα μεν, αλλα αρθρο γνωμης, αλλα αρθρα που υποστηριζουν με μαθηματικα μοντελα οτι οι πιθανοτητες να ειναι σοβαρη η ασθενεια υποθετω πως εχουν περασει απο επιστημονικη επιτροπη επανεξετασης peer review που λενε και στο χωριο μου οπως αυτο ας πουμε. (Ψεμματα μην κανω τον εξυπνο αυτα τα μαθαινω και σας τα στελνω απο φιλο μου που ειναι πιο σχετικος με το αντικειμενο απο μενα)

https://l.facebook.com/l.php?u=http...xFqvQqEf-7-4QNWI2sB6aPK11u39Y8CkaBY9mr0Dd7FTs
Εγω παντως και επισημα μετα κι απο αυτο εχω αρχισει να αναθεωρω τις αποψεις μου, εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο σοβαρο απ' οτι νομιζα! Μεχρι να ξανααλλαξω αποψη βεβαια μιας και ειμαι γνωστος αναθεωρητης! :)

Borealis

Member
Αυτά τα μέτρα πάντως θα μας έχουν για μήνες να μετράμε νεκρούς και να βλέπουμε πίνακες της paefstra και του north ποιος την έχει μεγαλύτερη.Την ακρίβεια των ποσοστών.
Εγώ πάντως είχα πάρει πολύ θάρρος και το έλεγα και στη δουλειά όταν μας έλεγες πριν δυο βδομάδες ότι όλα αυτά είναι χαζομάρες και δεν είναι τίποτα περισσότερο από την γρίπη και μάλιστα είχες ζητήσει να πάψεις να παρακολουθείς το νήμα. Ελπίζω να είχες δίκαιο τότε και όχι τώρα.

chrisbd

Member
Ας αφήσουμε τους πίνακες και τα ποσοστά στην άκρη..
Εδώ έχουμε μια πραγματικότητα, έχουμε το παράδειγμα της Κίνας, της Ιταλίας (τι παραπάνω να δει κανείς για να καταλάβει ) και τώρα της Ισπανίας( ; )...
Για ποια μέτρα λες ;; αυτά που δεν πήραν όταν έπρεπε;; την σκληρότητα τους; την χαλαρότητα τους; την αυστηρή τήρησή των η μη; Ότι είναι υπερβολικά;

Παιδιά καταλαβαίνω την γκρίνια για την υπερβολή των μέτρων, για την οικονομία, για τις δουλειές μας, για την διασκέδασή μας, για την κανονικότητα μας τέλος πάντων.. και γω γκρινιάζω αλλά προσπαθώ να μην το δείχνω.. απλά έχω καταλάβει ότι ΧΑΘΗΚΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ όλως μα όλως διόλου... και γω σκόπευα να κάνω ταξίδια (που ακόμα δεν έχω ακυρώσει) και γω έχω γιο που ασχολείται με τον τουρισμό και μάλλον πάπαλα φέτος και γω έχω γιο που σπουδάζει έξω και δεν ξέρω τι να κάνω.. ευτυχώς ο τρίτος μόλις τελείωσε με τα μαθήματά του και του έμεινε η πτυχιακή και μόλις χθες κάναμε μετακόμιση.. αλλά ένα άγχος και έναν κόμπο γενικά τον έχω..

Όμως η Κίνα και πιο πολύ η Ιταλία μου λένε οτι απαιτείται να πάρουμε σκληρά "χουντικά" μέτρα... Σαν αυτά που θα έπαιρνες για την οικογένειά σου όταν τα παιδιά σου δεν καταλαβαίνουν .. και κάτι herd immunity τα καταλαβαίνω ως η οικονομία uber alles .. Και εν πάσι περιπτώσει καλύτερα μετά να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε όλοι την οικονομία μας παρά να τρέχουμε κάθε λίγο και λιγάκι σε μνημόσυνα (όσοι επιβιώσουν)..

paefstra

Member
Ναι ρε συ αλλα αυτο ειναι ενα απλο αρθρο γνωμης, επιστημονα μεν, αλλα αρθρο γνωμης, αλλα αρθρα που υποστηριζουν με μαθηματικα μοντελα οτι οι πιθανοτητες να ειναι σοβαρη η ασθενεια υποθετω πως εχουν περασει απο επιστημονικη επιτροπη επανεξετασης peer review που λενε και στο χωριο μου οπως αυτο ας πουμε. (Ψεμματα μην κανω τον εξυπνο αυτα τα μαθαινω και σας τα στελνω απο φιλο μου που ειναι πιο σχετικος με το αντικειμενο απο μενα)

μιας και ειμαι γνωστος αναθεωρητης! :)
Εισαι μεγαλη "μαρκα" :D :D

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις