Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
ελα ντε;και ντε δεν ερχεται...τις προαλλες,πριν μια εβδομαδα περιπου εφυγε απ τη ζωη ενας παππους απεναντι μου,πατμος εδω,οχι μονο δεν τον ειχαν παει νοσοκομειο,γιατι στο νησι δεν εχει,τον πηγαν στην εκκλησια διπλα ακριβως και τον ειχαν και 3 μερες ανοιχτο....ουτε γραφειο τελετων εχει εδω,ενοηται οτι δεν ξερουν πως εφυγε,γερος ηταν μωρε,τον περιμεναμε...ολοι πηγαν προσκηνησαν τον νεκρο,νεοι γεροι και παιδια....μακαβριο αλλα συμβαινει...ειχα κλειδαμπαρωθει ουτε παραθυρα δεν ανοιγα απ την μυρωδια...ουτε τις γατες δεν αφηνα,ουτε τον γιο μου εκεινες τις μερες και πραγματικα περιμενω πολλα κρουσματα εδω στην ακριτικη πατμο το πασχα...δυστυχως.
Είχε συγγενείς;;η δεν είχε κανέναν;;αν δεν είχε κανέναν και αρρώστησε κλπ κλπ και πέθανε ολομόναχος? χωρίς να τον έχει πάρει χαμπάρι κανείς ....και είχε πολυ προχωρημένη ηλικία και βρέθηκε γιατρός να δώσει χαρτί για να τον κηδέψουν...οκ σπάνια περίπτωση (αν ήταν νέος θα γινόταν νεκροψία-νεκροτομη)
Μιλάω για άτομα (όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις)που έχουν περιβάλλον, ...δεν είναι δυνατόν ό,τι ηλικία και νάχει ο άνθρωπος σου ,αν παρουσιάσει σοβαρό επιδεινούμενο πρόβλημα από το αναπνευστικό να ΜΗΝ απευθυνθούν σε γιατρό ,ο επικείμενος θάνατος είναι τραγικός.."σκάει"ο άρρωστος δεν μπορει να πάρει ανάσα,και αυτό δεν γίνεται μπάμ και κατω..εξελίσσεται ,
θα τον πάνε έστω (αν δεν υπάρχει νοσοκομείο η κεντρο υγείας)στον αγροτικό οπότε ΔΕΔΟΜΕΝΗς της κατάστασης με τον κορωνοιο θα είναι οφείλει να είναι υποψιασμένος ο αγροτικός να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους για να πράξει τα περαιτέρω....όχι μόνο για το καλό του ασθενούς αλλά και στα πλαίσια ιχνηλάτησης και προφύλαξης των επαφών του..πολύ σημαντικό.

Last edited:

sinefoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Είχε συγγενείς;;η δεν είχε κανέναν;;αν δεν είχε κανέναν και αρρώστησε κλπ κλπ και πέθανε ολομόναχος? χωρίς να τον έχει πάρει χαμπάρι κανείς ....και είχε πολυ προχωρημένη ηλικία και βρέθηκε γιατρός να δώσει χαρτί για να τον κηδέψουν...οκ σπάνια περίπτωση (αν ήταν νέος θα γινόταν νεκροψία-νεκροτομη)
Μιλάω για άτομα (όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις)που έχουν περιβάλλον, ...δεν είναι δυνατόν ό,τι ηλικία και νάχει ο άνθρωπος σου ,αν παρουσιάσει σοβαρό επιδεινούμενο πρόβλημα από το αναπνευστικό να ΜΗΝ απευθυνθούν σε γιατρό ,ο επικείμενος θάνατος είναι τραγικός.."σκάει"ο άρρωστος δεν μπορει να πάρει ανάσα,και αυτό δεν γίνεται μπάμ και κατω..εξελίσσεται ,
θα τον πάνε έστω (αν δεν υπάρχει νοσοκομείο η κεντρο υγείας)στον αγροτικό οπότε ΔΕΔΟΜΕΝΗς της κατάστασης με τον κορωνοιο θα είναι οφείλει να είναι υποψιασμένος ο αγροτικός να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους για να πράξει τα περαιτέρω
Βεβαιως και ειχε συγγενεις και πολλους μαλιστα,16 αδελφια τα οποια ζουν ολα,παιδια,εγγονια κλπ,ειναι θειος του πρωην συζηγου μου,δεν αφησα τον γιο μου να παει ουτε να συλληπηθει,δεν εχουμε νεκροτομειο,ουτε παθολογο αυτη τη στιγμη,παιδιατρο δε,δεν ειχαμε ποτε.μεγαλωσα στην αθηνα δεν ειμαι απ την πατμο,εφυγε με αναπνευστικο προβλημα μου ειπε ο πρωην μου,που τον πηρα τηλεφωνο να συλληπηθω,δεν ηταν κατακοιτος,πριν τα χριστουγεννα τον θυμαμαι να βγαινει και να βριζει,συγνωμη αν ακουγομαι ψυχρη μα δυστυχως στα περισσοτερα νησια στην ελλαδα,επικρατει αγνοια...τα παιδια τους τα περισσοτερα δεν τα εχουν εμβολιασει και οι γυναικες,δεν κανουν τεστ παπ αν ο γυναικολογος ειναι αντρας.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Βεβαιως και ειχε συγγενεις και πολλους μαλιστα,16 αδελφια τα οποια ζουν ολα,παιδια,εγγονια κλπ,ειναι θειος του πρωην συζηγου μου,δεν αφησα τον γιο μου να παει ουτε να συλληπηθει,δεν εχουμε νεκροτομειο,ουτε παθολογο αυτη τη στιγμη,παιδιατρο δε,δεν ειχαμε ποτε.μεγαλωσα στην αθηνα δεν ειμαι απ την πατμο,εφυγε με αναπνευστικο προβλημα μου ειπε ο πρωην μου,που τον πηρα τηλεφωνο να συλληπηθω,δεν ηταν κατακοιτος,πριν τα χριστουγεννα τον θυμαμαι να βγαινει και να βριζει,συγνωμη αν ακουγομαι ψυχρη μα δυστυχως στα περισσοτερα νησια στην ελλαδα,επικρατει αγνοια...τα παιδια τους τα περισσοτερα δεν τα εχουν εμβολιασει και οι γυναικες,δεν κανουν τεστ παπ αν ο γυναικολογος ειναι αντρας.
Η κάθε περίπτωση εξατομικεύεται...εγω σου είπα τι γίνεται η μάλλον τι πρέπει να γίνεται

sinefoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
Η κάθε περίπτωση εξατομικεύεται...εγω σου είπα τι γίνεται η μάλλον τι πρέπει να γίνεται
Εσεις καλα τα λετε και συμφωνω απολυτα μαζι σας,αλλα δυστυχως στα νησια,επικρατει μια τετοια κατασταση,οχι σε ολα τα νησια αλλα σε μικρα νησακια που οι γιατροι ερχονται με σκαφη και φευγουν αυθημερον αυτα συμβαινουν.Μακαρι να ηταν αλλιως τα πραγματα,αλλα απο περιστατικα αναλογα εχω πολλα να διηγηθω δυστυχως.Ποσο μαλον τωρα σ αυτη την κατασταση που ζουμε παγκοσμιως,ευχομαι να μην ερθουν πολλοι το πασχα,αλλα δυστυχως,οσο και να εχω ταμπουρωθει εγω,οι υπολοιποι δεν αντιδρουν.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία

Αθ. Λίνου: Μπορεί να είναι 10 και 15 χιλιάδες (τα κρούσματα).
Αυτό όμως είναι ευχάριστο δεν είναι δυσάρεστο.

Δημοσιογράφος: Για πείτε το μας πώς είναι ευχάριστο, γιατί εμάς δυσάρεστο μας ακούγεται.

Aθ. Λίνου: Όχι, όχι δεν είναι δυσάρεστο γιατί αυτό σημαίνει ότι η πλειονότης των νοσούντων την περνάει ασυμπτωματικά την ασθένεια και ταυτόχρονα αν όντως αφήνει ανοσία αυτός ο ιός, γρήγορα θα αποκτήσουμε και την ανοσία αγέλης.

GTS

Member
Προσωπικά εμενα μου λυθηκαν ολες οι αποριες με αυτά τα 2:

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56
Το ξερω, θελει καλα αγγλικα, υπομονη, εχει δυσκολα σημεια ενω το "ελα μωρε πως κάνετε ετσι ναουμε" ειναι σαφως ευκολοτερο για όλους μας. Τουλάχιστον τωρα, όποιος μοχθήσει και τα διαβασει, δεν εχει δικαιολογια.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Προσωπικά εμενα μου λυθηκαν ολες οι αποριες με αυτά τα 2:

https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56
Το ξερω, θελει καλα αγγλικα, υπομονη, εχει δυσκολα σημεια ενω το "ελα μωρε πως κάνετε ετσι ναουμε" ειναι σαφως ευκολοτερο για όλους μας. Τουλάχιστον τωρα, όποιος μοχθήσει και τα διαβασει, δεν εχει δικαιολογια.
Θεωρω επισης χρεος μου να πω οτι διαβασα μερικες πολυ αδικες επιθεσεις εδω μεσα στη paefstra, η οποια κ ορθολογιστρια ειναι κ εξαιρετικά ευφυής. Ψυχραιμία λοιπον συντροφοι!
Διαβασα καποια πραγματα εν ταχει που λιγο πολυ τα εχω διαβασει και απο αλλους. Ειναι ομως συμπερασματα που βασιζονται σε ελλειπη δεδομενα ή υποθεσεις Οποια αποψη και σταση να εχει κανεις το σιγουρο ειναι πως μαλλον εχουμε δυο πετυχημενα μοντελα αντιμετωπισεις. Το ενα της Κινας και το αλλο της Κορεας. Το πρωτο βασιστηκε στο πληρες lockdown και την καθολικη απαγορευση κυκλοφοριας, το δευτερο στους πολλους ελεγχους και στην ενημερωση. Εχω διαβασει δεκαδες υποστηρικτες τους ενος και δεκαδες του αλλου. Και χωρις να γνωριζω και τις δυο αποψεις και τα κοινωνικοοικονομικοπολιτικα δεδομενα των χωρων αυτων ειναι ικανοι να με πεισουν ολοι.

Απο τη φυση μου παιρνω αποφασεις με τα δεδομενα της στιγμης προσπαθωντας να εκτιμησω (ή να μαντεψω αν θες) τις μακροπροθεσμες συνεπειες. Αν αλλαξουν τα δεδομενα αυριο ειναι πολυ πιθανον να αλλαξουν και οι αποψεις μου.

Μεχρι σημερα ειμαι πεπεισμενος πως το ποσοστο θνητοτητας ειναι αρκετα κατω του 1%. Και πως η οικονομικη πληγη θα ειναι πολυ μεγαλη για παρα πολλους ανθρωπους ανα τον κοσμο. Μπορει να ακουγεται απανθρωπο να σκεφτεται καποιος αυτη τη στιγμη την οικονομια αλλα στις κοινωνιες μας η οικονομια ειναι ο υπ' αριθμον 1 μοχλος που κινει τις ζωες μας. Κακη οικονομια σημαινει ισοδυναμει με κακης ποιοτητας ζωης ή και οχι ζωη καποιες φορες. Ναι, ξερω και πως η καλη οικονομια μπορει να καταληξει σε κακη ποιοτητα ζωης ή και οχι ζωη. Μιλαω ομως για τον κανονα και οχι για την εξαιρεση.

Με αυτες λοιπον τις δικες μου εκτιμησεις που δεν μπορω να τις αποδειξω τωρα και ελπιζω στην πρωτη να πεσω μεσα και στη δευτερη εξω, τεινω να θεωρω πολυ καλυτερο το μοντελο της Νοτιου Κορεας. Ομως αν αυτο ειχε ακολουθηθει απο την αρχη. Στην παρουσα φαση οσο και να με πληγωνει η στερηση ελευθεριων ειμαι υπερ του κλεισιματος ολων και της απαγορευσης κυκλοφοριας με παραλληλη παυση των οικονομικων υποχρεωσεων των πολιτων. Οι μεσοβεζικες λυσεις που εχουμε σημερα μου δημιουργουν αμφιβολια για την αποτελεσματικοτητα τους. Επισης οδηγουνται πολλοι ανθρωποι στην ανεργια και τη φτωχεια. Οι οικονομικα αδυνατες χωρες δεν θα μπορεσουν να στηριξουν αυτους τους ανθρωπους. Αυτο ηδη φαινεται απο τα μετρα στηριξης που πηρε η Ελλαδα που ειναι ανεπαρκεστατα.

Με λιγα λογια κλεινω περισσοτερο προς το σκεπτικο του κ. Ιωαννιδη

Με αφορμη τη συνεντευξη του στην ελληνικη τηλεοραση ξαναποσταρω το αρθρο του (νομιζω το ειχε βαλει και ο @North66 ή καποιος αλλος πριν λιγες μερες)

https://www.statnews.com/2020/03/17...5974lhsXaU9yGPQTceRqSV9yIvsG_Ge7AWNe6LPeoy0sg

paefstra

Member
Με λιγα λογια κλεινω περισσοτερο προς το σκεπτικο του κ. Ιωαννιδη

Με αφορμη τη συνεντευξη του στην ελληνικη τηλεοραση ξαναποσταρω το αρθρο του (νομιζω το ειχε βαλει και ο @North66 ή καποιος αλλος πριν λιγες μερες)

https://www.statnews.com/2020/03/17...5974lhsXaU9yGPQTceRqSV9yIvsG_Ge7AWNe6LPeoy0sg
Ο @North66 τον ειχε ποσταρει κι εγω ποσταρα τα αρθρα που του ασκουσαν σκληροτατη κριτικη. Και συμφωνω με την κριτικη, ειναι επικινδυνος. Γιατι καλο ειναι να διαβαζουμε και την κριτικη.
Οσο επικινδυνος σταθηκε ο Agamben (που ειναι "φιλοσοφος" επιπεδου Ραμφου στην Ιταλια και πλεον ειναι παραδεκτο οτι την πηρε στο λαιμο του με τις θεωριες του περι της "καταστασης εξαιρεσης" με αποτελεσμα να βουλιαζουν τα νοσοκομεια. Γιατι η Ιταλια ειναι εκει, να μας θυμιζει οτι οι ανθρωποι πεθαινουν, κοντρα στις θεωρητικες φιοριτουρες. Οποιος ενδιαφερεται μπορει να ψαξει αρθρα του Agaben, μεταφραζονται μανιωδως τελευταια και φυσικα γελαει το συμπαν γιατι καταληγει στις ιδιες παραινεσεις με τον Ιωαννιδη παρα τη διαφορετικη αφετηρια).

Last edited:

chrisbd

Member

Αθ. Λίνου: Μπορεί να είναι 10 και 15 χιλιάδες (τα κρούσματα).
Αυτό όμως είναι ευχάριστο δεν είναι δυσάρεστο.

Δημοσιογράφος: Για πείτε το μας πώς είναι ευχάριστο, γιατί εμάς δυσάρεστο μας ακούγεται.

Aθ. Λίνου: Όχι, όχι δεν είναι δυσάρεστο γιατί αυτό σημαίνει ότι η πλειονότης των νοσούντων την περνάει ασυμπτωματικά την ασθένεια και ταυτόχρονα αν όντως αφήνει ανοσία αυτός ο ιός, γρήγορα θα αποκτήσουμε και την ανοσία αγέλης.
Το πρόσεξες ότι αρχίζει απο το ρήμα "μπορεί"

Στην Ιταλία μπορεί να είναι 2,5 εκατ τα κρούσματα αλλά τα θύματα είναι 600+ την ημέρα χωρίς "μπορεί"..

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ο @North66 τον ειχε ποσταρει κι εγω ποσταρα τα αρθρα που του ασκουσαν σκληροτατη κριτικη. Και συμφωνω με την κριτικη, ειναι επικινδυνος. Γιατι καλο ειναι να διαβαζουμε και την κριτικη.
Οσο επικινδυνος σταθηκε ο Agamben (που ειναι "φιλοσοφος" επιπεδου Ραμφου στην Ιταλια και πλεον ειναι παραδεκτο οτι την πηρε στο λαιμο του με τις θεωριες του περι της "καταστασης εξαιρεσης" με αποτελεσμα να βουλιαζουν τα νοσοκομεια. Γιατι η Ιταλια ειναι εκει, να μας θυμιζει οτι οι ανθρωποι πεθαινουν, κοντρα στις θεωρητικες φιοριτουρες. Οποιος ενδιαφερεται μπορει να ψαξει αρθρα του Agaben, μεταφραζονται μανιωδως τελευταια και φυσικα γελαει το συμπαν γιατι καταληγει στις ιδιες παραινεσεις με τον Ιωαννιδη παρα τη διαφορετικη αφετηρια).
Τωρα διαβασα και τις κριτικες που ειχες παραθεσει και μπορω να τις χαρακτηρισω ως ακυρες. Καταρχας ο Ιωαννιδης δεν παιρνει σαφη θεση ωστε να χαρακτηριστει επικινδυνος για κατι. Εκφραζει αμφιβολιες. Οι δε αλλοι που υποστηριζουν πως εχουμε αρκετα δεδομενα και αρκετα ποστ ας το πουνε στον ΠΟΥ που ζητησε απο τα κρατη να κανουν περισσοτερα τεστ γιατι δεν φτανουν οσα γινονται.

Ενταξει δεν ξερω το κυρος του Ιωαννιδη αλλα αυτοι που του ασκησαν κριτικη μου φανηκαν σαν τις κλανιες του που βγηκαν για να παρουν λιγη δημοσιοτητα. Κατα βαθος δεν διαφωνουν μαζι του σε πολλα. Παρα μοναχα στο οτι υπαρχουν αρκετα δεδομενα για να παρουμε τις σωστες αποφασεις.

Καλα για τον αλλον το φιλοσοφο που λες πρωτη φορα τον ακουω και δεν θα σχολιασω γιατι δεν ξερω τι εχει πει και τι οχι. Αλλα δεν θα εμπιστευουμουν ουτως η αλλως τις αποψεις ενος φιλοσοφου για το συγκεκριμενο ζητημα. Αν πηρε την Ιταλια στο λαιμο του και φταιει αυτος και οι θεωριες του για την κατασταση στη χωρα υπαρχει σοβαροτατο προβλημα νοημοσυνης στη γειτονικη χωρα. Αλλα αμφιβαλλω πως ειναι ετσι τα πραγματα.

panpan

Member
Το πρόσεξες ότι αρχίζει απο το ρήμα "μπορεί"

Στην Ιταλία μπορεί να είναι 2,5 εκατ τα κρούσματα αλλά τα θύματα είναι 600+ την ημέρα χωρίς "μπορεί"..
Υγιέστατη Ισπανίδα την υποχρέωσαν σε καραντίνα,μόνο και μόνο επειδή είχε πάει στην Ιταλία.Πήγαν τα παιδιά της στον παππού που ζούσε μόνος του.Τα παιδιά ήταν άρρωστα χωρίς συμπτώματα.Ο παππούς είναι διασωληνωμενος.Σκέψου πόσες ανάλογες περιπτώσεις ασυπτωματικων παιδιών θα μολύνουν τους παππούδες,γιατί οι γονείς τους εργάζονται

paefstra

Member
Ενταξει δεν ξερω το κυρος του Ιωαννιδη αλλα αυτοι που του ασκησαν κριτικη μου φανηκαν σαν τις κλανιες του που βγηκαν για να παρουν λιγη δημοσιοτητα.
Ατιμουλη, επιτηδες χρησιμοποιησες αυτη την παρομοιωση, μου φαινεται. Για να μας θυμισεις το γνωστο ρητο "Η αποψη ειναι σαν την κ*τρ*πιδα. Ολοι εχουν απο μια".

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.389
Νεότερο μέλος
etspoetry