psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Στο τριεθνές το μαγαζί.
«Είναι τώρα τίτλος αυτός για ιστορία;» θ’ αναρωτηθείτε δικαίως οι περισσότεροι κι εδώ που τα λέμε ίσως να μην έχετε άδικο. Ξέρετε όμως, συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι στη συγγραφή μιας ιστορίας είναι να βρεις ένα πρωτότυπο όνομα, παρά να γράψεις τόσες σελίδες και να επιλέξεις τις καλύτερες φωτογραφίες. Παράδοξο; Ίσως, γι’ αυτό κι εγώ δανείζομαι κατά κάποιο τρόπο τον τίτλο από το υπέροχο τραγούδι του Κώστα Χατζή και προχωράω στο κυρίως θέμα.
Ο όρος «μαγαζί» όπως θα ‘χετε ήδη καταλάβει αφορά το αεροδρόμιο (BSL) που πατάει κυριολεκτικά πάνω σε τρία έθνη, μιας και οι χιλιομετρικές αποστάσεις από το σημείο που βρίσκεται μεταξύ των χωρών (Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία) είναι αστείες, με τα σύνορα να αποτελούν απλά σημεία διέλευσης που πολλές φορές δε γίνονται καν αντιληπτά.
Πως φτάσαμε όμως ως εκεί κι εν προκειμένω στην ιστορία που ξεκινάει; Απλά και μόνο έχοντας ως στόχο σε πρώτη φάση το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Μη μου πείτε ότι οι νέες αεροπορικές συνδέσεις που προσφέρονται από μια εταιρεία δεν είναι δέλεαρ βλέποντας ένα νέο προορισμό που σε βάζει στη διαδικασία να ψάξεις τι παίζει τριγύρω;
Ειδικά σ’ αυτό το φόρουμ δε θα σας πιστέψω.
Ευτυχώς στα πρόσφατα χρόνια αυτό συμβαίνει συχνά, έτσι συνέβη και τώρα, έστω και με λίγη χρονική καθυστέρηση.
Κάθε φορά τον τελευταίο καιρό σε ταξιδιωτικές αναζητήσεις η ματιά μου έπεφτε στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Βασιλεία, περιμένοντας τις συνθήκες να ευνοήσουν, ή απλά τους πλανήτες να ευθυγραμμιστούν ώστε ή συγκυρία να επιτρέψει το ταξίδι αυτό, στην μαγική γωνιά της Ευρώπης που ονομάζεται Αλσατία.
Οι γιορτές του Οκτωβρίου για μας τους Θεσσαλονικείς είναι πάντα μια ευκαιρία για φθινοπωρινή εκδρομή, με το πλήρωμα του χρόνου για την συγκεκριμένη πτήση να ‘χει έρθει, έστω και με μια μικρή τροποποίηση προκειμένου να κερδίσουμε μια ημέρα. Αυτό βέβαια που δε γνώριζα τόσο καλά, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον και οι πολλές επιλογές που παρουσιάζει η περιοχή, μιας και πέρα από τη Γαλλία και τη Γερμανία υπάρχει και το προφανές της απλησίαστης για πολλούς από μας Ελβετίας που εντάχθηκε εν τέλει ως προορισμός.
Καταλήγοντας, δε ξέρω να σας απαντήσω αν είναι περισσότερα τα σχέδια που κάναμε πριν απ’ αυτό το ταξίδι σε Κολμάρ και Βασιλεία, ή όσα ξεκινήσαμε να κάνουμε για το μέλλον στην ίδια περιοχή. Σ’ ένα μέρος με ανείπωτη ομορφιά, ήσυχες γραφικές πόλεις, εκπληκτικά χωριά, ωραίους ανθρώπους και ένα υψηλό αίσθημα ποιότητας. Γι’ ακόμα μια φορά νομίζω πως απλά έγινε μόνο η αρχή…
Για πάμε!
Last edited: