• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Στο Λονδίνο το χειρότερο φαγητό της Ευρώπης

taver

Member
Μηνύματα
12.612
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να κάνω ένα «βουκολικό» σχόλιο. Βρέθηκα προ ημερών σε φιλική συγκέντρωση με μερικούς γεωπόνους και κτηνιάτρους. Τους είπα λοιπόν ότι έχω φάει σε πολλά ρεστωράν (και σε μερικά καλά) στο Λονδίνο αλλά το κρέας παντού σχεδόν ήταν ναι μεν νόστιμο αλλά σκληρό και γεμάτο ίνες ακόμη και στην «καρδιά» της μπριζόλας. Έλαβα την απάντηση ότι το σκληρό κρέας και οι ίνες οφείλονται στο κλίμα και στο υγρό χόρτο που βόσκουν τα ζώα 200-250 μέρες το χρόνο στην Μ. Βρετανία. Δεν έχεις, μου λένε, ακουστά τη φράση «ο ήλιος θρέφει τα μοσχάρια» ; Σε μας τα ζώα, όχι μόνο δεν τρώνε υγρό χόρτο και τα βλέπει ο ήλιος τις περισσότερες μέρες του χρόνου αλλά και 2 μήνες προτού τα πάνε στο σφαγείο τα τρέφουν συμπληρωματικά με ζωοτροφές και μείγματα με αποτέλεσμα να ατροφούν οι σκληρές ίνες και να παίρνουν απότομα βάρος που είναι και το ζητούμενο για τους παραγωγούς.
Εκτός θέματος ελαφρώς, αλλά προκύπτει από πουθενά ότι τα μοσχάρια που τρώει κανείς στην Αγγλία είναι Βρεττανικά? Συνήθως Αργεντίνικα ή Νεοζηηλανδέζικα είναι, ιδίως στα καλά εστιατόρια. Και φυσικά παντού υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητα των κρεάτων, όλα είναι ελεγχόμενα ποιοτικά σε όλα τα στάδια της "παραγωγής".
Δεν όλοι έχουν την ίδια (παντελώς παράλογη) ψύχωση που έχουν οι Έλληνες με τα εγχώρια κρεατικά.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
6.152
Likes
10.971
Εκτός θέματος ελαφρώς, αλλά προκύπτει από πουθενά ότι τα μοσχάρια που τρώει κανείς στην Αγγλία είναι Βρεττανικά? Συνήθως Αργεντίνικα ή Νεοζηηλανδέζικα είναι, ιδίως στα καλά εστιατόρια. Και φυσικά παντού υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητα των κρεάτων, όλα είναι ελεγχόμενα ποιοτικά σε όλα τα στάδια της "παραγωγής".
Δεν όλοι έχουν την ίδια (παντελώς παράλογη) ψύχωση που έχουν οι Έλληνες με τα εγχώρια κρεατικά.
Μη σου πώ ότι ίσως είναι και καλύτερα τα εισαγόμενα κρέατα από τα ντόπια, δεδομένου ότι οι υγιειονομικοί έλεγχοι των τροφίμων στη χώρα μας, ωχριούν μπροστά στους ανάλογους άλλων χωρών (των λεγόμενων προηγμένων)!
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
112
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Δεν όλοι έχουν την ίδια (παντελώς παράλογη) ψύχωση που έχουν οι Έλληνες με τα εγχώρια κρεατικά.
καλά αυτό ξαναπέστο..εγώ προσωπικά δεν έχω καμμιά εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους στον τομέα αυτό (και λόγω δουλείας και λόγω φίλων κτηνιάτρων οπότε τι να λέμε τώρα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.192
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom