taver
Member
- Μηνύματα
- 12.612
- Likes
- 29.891
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Εκτός θέματος ελαφρώς, αλλά προκύπτει από πουθενά ότι τα μοσχάρια που τρώει κανείς στην Αγγλία είναι Βρεττανικά? Συνήθως Αργεντίνικα ή Νεοζηηλανδέζικα είναι, ιδίως στα καλά εστιατόρια. Και φυσικά παντού υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητα των κρεάτων, όλα είναι ελεγχόμενα ποιοτικά σε όλα τα στάδια της "παραγωγής".Να κάνω ένα «βουκολικό» σχόλιο. Βρέθηκα προ ημερών σε φιλική συγκέντρωση με μερικούς γεωπόνους και κτηνιάτρους. Τους είπα λοιπόν ότι έχω φάει σε πολλά ρεστωράν (και σε μερικά καλά) στο Λονδίνο αλλά το κρέας παντού σχεδόν ήταν ναι μεν νόστιμο αλλά σκληρό και γεμάτο ίνες ακόμη και στην «καρδιά» της μπριζόλας. Έλαβα την απάντηση ότι το σκληρό κρέας και οι ίνες οφείλονται στο κλίμα και στο υγρό χόρτο που βόσκουν τα ζώα 200-250 μέρες το χρόνο στην Μ. Βρετανία. Δεν έχεις, μου λένε, ακουστά τη φράση «ο ήλιος θρέφει τα μοσχάρια» ; Σε μας τα ζώα, όχι μόνο δεν τρώνε υγρό χόρτο και τα βλέπει ο ήλιος τις περισσότερες μέρες του χρόνου αλλά και 2 μήνες προτού τα πάνε στο σφαγείο τα τρέφουν συμπληρωματικά με ζωοτροφές και μείγματα με αποτέλεσμα να ατροφούν οι σκληρές ίνες και να παίρνουν απότομα βάρος που είναι και το ζητούμενο για τους παραγωγούς.
Δεν όλοι έχουν την ίδια (παντελώς παράλογη) ψύχωση που έχουν οι Έλληνες με τα εγχώρια κρεατικά.