Η μόνη περίπτωση να συχωρεθείς, είναι να πας στο καφέ με τις κατακόκκινες καρέκλες και τις σοβιετικές αφίσες, με ασορτί κατακόκκινο μπλουζάκι και να αποστηθήσεις μία προς μία τις επιγραφές κάθε αφίσας.περιμένουμε *"κεφάλαιο".
*Σόρι για την καπιταλιστική λέξη
Καμία σχέση με καταγωγή ή ομογένεια. Πρωτοπήγα σχεδόν 4 δεκαετίες αφότου ο πελαργός με πήγε στη Λάρισα ενώ πολύ γρήγορα έπρεπε να συνεχίσει Αθήνα. Μουρμουρίζοντας βέβαια σαν ταρίφας που του αλλάζεις τον προορισμό, ούτε που μυρίστηκε τον ιστορικό του ρόλο. Γιατί στη γειτονιά που ακούμπησε την πετσέτα είχε κάθε χρόνο εκκλησιαστικό πανηγύρι με πολλά βιβλία ρώσων συγγραφέων@Vasileti νόμιζα πως είχες καταγωγή από εκεί,πως είσαι ομογενής από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ή κάτι τέτοιο.Δεν θυμάμαι γιατί το νόμιζα. Ίσως από κάποια άλλα σχόλια που είχες κάνεις σε διάφορα θέματα;Ούτε θυμάμαι πια.
Εγώ τώρα που είχα ένα... οργασμό με τις αφίσες με το κυριλλικό αλφάβητο (διότι αυτό κάνει τη διαφορά) να το ψάξω @alma μου;; Απορώ πώς τρέχω από κι απο κει στην υφήλιο... (οι κακές παρέες θα μου πεις)Μπορεί το πολύωρο περπάτημα και οι πόνοι στα πόδια να μην κατάφεραν να μας λυγίσουν, μια και ότι αντίκριζες σε κάθε στενό και σε κάθε λεωφόρο ήταν ικανό να κάνει κάποιον να ξεχάσει κάπως την κούραση, την πείνα όμως; Από το πρωί όρθιοι, από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, το φαγητό του αεροπλάνου δεν μπορούσε πια να μας κρατήσει.
«Μήπως να τρώγαμε κάτι;» είπε ο άντρας-αφέντης που τελικά είχε δίκιο, όπως μαρτυρούσε το στομάχι μου που γουργουρίζοντας συμφωνούσε μαζί του. Αφού κάναμε μερικές γύρες , καταλήξαμε σε ένα ημιυπόγειο μαγαζάκι το οποίο από τον κατάλογο φαινόταν να έχει ενδιαφέρουσα κουζίνα. Μέσα δε, είχε ένα στυλ μεταξύ English country διακόσμησης και τσαρικής Ρωσίας αν κρίνω από (κάποιες από) τις φωτο στους τοίχους. Μόλις μπήκαμε μέσα βγήκε από την κουζίνα η σερβιτόρα ντυμένη με μαύρη στολή και λευκή ποδιά σε στυλ υπηρέτριας από τη «Λάμψη» του συχωρεμένου του Φώσκολου.
Στα σοβαρά τώρα όλοι οι σερβιτόροι ήταν ευγενέστατοι και το φαί εξαιρετικό, κάποια στιγμή δε, είχαμε πια μείνει μόνοι στο μαγαζί αφού οι υπόλοιποι πελάτες είχαν φάει και έφυγαν.
Όταν πήραμε γλυκό, η σερβιτόρα ήρθε και είπε με ένοχο ύφος αφού ζήτησε συγνώμη, πως σε λίγο θα έκλειναν και αν μπορούσαμε να τελειώναμε το γλυκό στην επόμενη μισή ώρα. Φύγαμε μέσα σε 10 λεπτά και φέρνοντας μας τα ρέστα μας είπε κάμποσες φορές «ευχαριστώ» και μας έδωσε μερικά αναμνηστικά από την πόλη ως δώρο.
Το πρώτο γεύμα στην πόλη μας άφησε υπέροχες εντυπώσεις.
Μια μικρή βόλτα ακόμα μας αποκάλυψε διάφορα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, επιβλητικά κτίρια, το εντυπωσιακό τεράστιο κτίριο της Aeroflot στην πόλη, αλλά και μαγαζάκια με χαρακτηριστικά σουβενίρ κάθε είδους από μαντήλια ως ομοιώματα του Βλαδίμηρου Πούτιν πάνω σε μια αρκούδα.
View attachment 207970
View attachment 207971
View attachment 207972
View attachment 207973
View attachment 207974
Και ήταν μόνο μια πολύ μικρή γεύση του τι θα βλέπαμε το επόμενο πρωί.
Ξυπνήσαμε αργά. Και μια και το χθεσινοβραδινό γεύμα είχε τσαρική ατμόσφαιρα είχε έρθει η ώρα για πρωινό με καθαρά σοβιετική αίσθηση σε υπόγειο καφέ αυτή τη φορά. Κατακόκκινα καθίσματα και σοβιετικές αφίσες παντού. Κυρίως από τις ένδοξες εποχές της κατάκτησης του διαστήματος. Η μέρα προμηνυόταν πολύ ενδιαφέρουσα.
View attachment 207975
View attachment 207976
View attachment 207977
Κι όμως έχω απλώς μια ταπεινή Sony Cyber shot DSC-W830...Πρέπει να είναι μια από τις πιο φθηνές εδώ μέσα, αν κρίνω από τα μοντέλα που έχουν αναφέρει άλλα μέλη...Αλλά δεν σκοπεύω να την αλλάξω προς το παρόν, αφενός γιατί με ικανοποιεί το αποτέλεσμα που δίνει,αφετέρου γιατί δεν σκοπεύω να δώσω παραπάνω χρήματα.Άσε που τη βρίσκω και εύχρηστη.Τρομερή ευκρίνεια, τι καπιταλιστική κάμερα χρησιμοποιείς;