alma
Member
Ε, ναι κάτι μεταξύ χοιρινού και μοσχαριού μου έμοιαζε κι εμένα.Ο άντρας μου λέει πως του θύμιζε μοσχάρι. Πάντως δεν είχε περίεργη γεύση όπως περίμενα.κάπως σαν χοιρινό
Ε, ναι κάτι μεταξύ χοιρινού και μοσχαριού μου έμοιαζε κι εμένα.Ο άντρας μου λέει πως του θύμιζε μοσχάρι. Πάντως δεν είχε περίεργη γεύση όπως περίμενα.κάπως σαν χοιρινό
Παρα πολυ όμορφη περιγραφή και πολύ όμορφες φωτεινές φωτογραφίες. Με ταξιδεψαν πισω στον περασμένο Νοέμβρη όταν επισκέφθηκα και εγώ τις δύο πόλεις. Πολύ κρύο τότε αλλά όχι ανασταλτικό για περιήγηση και το πρώτο μεγάλο τους χιόνι για αυτή τη χρονιά.. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον τεράστιο Νέβα παγωμενο. Βλέπω ομως ότι και η ανοιξιάτικη Ρωσία είναι και αυτή πανέμορφη. Ο Ναός του Χυμένου αίματος ίσως ο ομορφώτερος που έχω δει ποτέ. Χάρηκα την ιστορία σου και θα ήθελα να ξαναπάω. Είχε τόσο ενδιαφέρον. Πρόσεχα αλλα δεν ένιωσα καθόλου ανασφάλεια. Βρήκα τους ανθρώπους κάπως κλειστούς -ειδικά στη Μόσχα- αλλά ευγενείς κ ας μην γνωρίζω την γλώσσα όπως εσύ. Επίσης είδα σε κάποιους και ένα ρομαντισμό και μία σεμνότητα (όχι σεμνοτυφία) που δεν την περίμενα, ίσως έχοντας κατά νου μια συγκεκριμένη μειοψηφία νεοπλουτων Ρώσων. Νομίζω την αίσθηση 'πρωην αυτοκρατορίας' καθώς και την αισθηση του μεγέθους μιας χώρας, μου την έχουν δώσει μόνο αυτή η χώρα κ η Κων/πολη μεχρι στιγμης.
Χαίρομαι που σου αρέσει η ιστορία μου και έχεις κι εσύ,όπως και άλλοι που σχολίασαν κι έχουν επισκεφτεί τη Ρωσία, παρόμοιες εντυπώσεις από τη ρώσικη νεολαία. Όντως η είσοδος στις-ομολογουμένως απίστευτες-εκκλησίες της Αγίας Πετρούπολης είναι λίγο τσιμπημένη.Πάρα πολύ όμορφη η ιστορία σου και πολύ παραστατική!!
Την Αγία Πετρούπολη την επισκέφτηκα και εγώ μέσα Μαΐου πριν 5 χρόνια και με εντυπωσίασε με τη μεγαλοπρέπεια της! Το μόνο που με ενόχλησε σε αυτήν την πόλη ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να πληρώσω 10-12 € είσοδο στις 2 μεγάλες εκκλησίες της, ποσό δυσανάλογο με την είσοδο στο μουσείο Hermitage.
Επίσης, παρατήρησα και εγώ αυτόν το διάχυτο ρομαντισμό στους νέους και με εντυπωσίασε η εικόνα των ανδρών που περίμεναν σε διάφορα σημεία το ταίρι τους κρατώντας ένα τριαντάφυλλο ή μια μικρή ανθοδέσμη!
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι ήταν μάλλον λάθος η επιλογή να δεις την ίδια μέρα το μουσείο Hermitage και τα ανάκτορα Peterhof, γιατί και τα δύο θέλουν πολύ περπάτημα και χρόνο και το φωτορεπορτάζ από τους κήπους τους αδικεί λίγο....
Από τις φωτογραφίες σου στους κήπους διαπιστώνω ότι τα φυλλοβόλα δέντρα στη Ρωσία πρασινίζουν πολύ πιο αργά από ότι υπολόγιζα και άρα ιδανική εποχή για να τους επισκεφτεί κανείς είναι μετά τις 25 Μαΐου.
Θα επανέλθω με λίγες φωτογραφίες από του κήπους όπως τους βρήκα εγώ στις 13/5, όπου τα μισά δέντρα ήταν σχεδόν γυμνά.
Περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια από τη Μόσχα που θέλω πολύ να την επισκεφτώ, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω στο άμεσο μέλλον....