Kati
Member
Δε βιαζόμαστε. Μας έταξες και συνέχεια για την Καρίνα, άρα κάποια φωτό θα την αφορά.Συνέχεια έχει (μάλλον αύριο), bollywood (τουλάχιστον όπως το εννοείτε) δεν έχει (η ιστορία)...
Δε βιαζόμαστε. Μας έταξες και συνέχεια για την Καρίνα, άρα κάποια φωτό θα την αφορά.Συνέχεια έχει (μάλλον αύριο), bollywood (τουλάχιστον όπως το εννοείτε) δεν έχει (η ιστορία)...
Αληθινά αυτά που λες Ισαβέλλα μου, αλλά δεν νομίζω ότι βαραίνουν το ίδιο στη ζυγαριά με τα πλεονεκτήματα του ταξιδιού. Εκνευριστικές καταστάσεις, σίγουρα, σε φέρνουν σε σημείο να εκραγείς μερικές φορές αλλά όσο κι αν βρίζεις τότε και λες "δεν πρόκειται να ξανά'ρθω", όταν περάσει λίγος χρόνος και γλυκάνουν οι αναμνήσεις - με κυρίαρχες τις όμορφες φυσικά - δεν θ'αργήσεις να δεις τον εαυτό σου να το σκέφτεται (αυτό - τουλάχιστον - συμβαίνει ήδη στην Ε., ένα χρόνο μόλις μετά).Babadumako μου, αν σου πω ότι και μόνο η ανάγνωση με έφερε (σχεδόν εξ αρχής) σε κατάσταση ντελίριουμ τρέμενς, θα με πιστέψεις; Απολαυστική (λογοτεχνικά) η περιγραφή, δεν λέω, αλλά Σίβα μου και Βίσνου μου, πόση υπομονή να έχει κάποιος; ΠΟΣΗ;;; ΠΟΣΗ;;; ΠΟΣΗ;;;
Πάνω που έλεγα να ψήσω τον Ζυρ να πάμε καμιά βόλτα κατά Ινδία μεριά, με ξανάβαλες σε σκέψεις. Μήπως τελικά έχει δίκιο που 20 χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι μας επιμένει να θυμάται τον εκνευρισμό του από καταστάσεις ανάλογες μ' αυτή που περιγράφεις καθώς και το σοκ από τα άπειρα τροχαια...
Ισχύει όπως το λες. Σε σημείο που μ' εβαλες να ανατρέξω σε σχετικό άρθρο που είχα γράψει κάποτε για το ΓΕΩ και τελείωνε ως εξής:Αληθινά αυτά που λες Ισαβέλλα μου, αλλά δεν νομίζω ότι βαραίνουν το ίδιο στη ζυγαριά με τα πλεονεκτήματα του ταξιδιού. Εκνευριστικές καταστάσεις, σίγουρα, σε φέρνουν σε σημείο να εκραγείς μερικές φορές αλλά όσο κι αν βρίζεις τότε και λες "δεν πρόκειται να ξανά'ρθω", όταν περάσει λίγος χρόνος και γλυκάνουν οι αναμνήσεις - με κυρίαρχες τις όμορφες φυσικά - δεν θ'αργήσεις να δεις τον εαυτό σου να το σκέφτεται (αυτό - τουλάχιστον - συμβαίνει ήδη στην Ε., ένα χρόνο μόλις μετά).
Εξ άλλου, όταν είσαι προετοιμασμένη για το τι πρόκειται ν'αντιμετωπίσεις (αυτός δεν είναι κι ένας από τους λόγους ύπαρξης του φόρουμ; ) τα πράγματα γίνονται λίγο ευκολότερα, έτσι δεν είναι;
Εγώ πάλι τι να πω; μετά από 3 ταξίδια στην Ινδία όλα έχουν κυλίσει ιδανικά (κάρμα σε όλα τα επίπεδα (οργάνωσης, συνεργασιών ενίοτε με τοπικά πρακτορεία, διαμονών, μετακινήσεων). Υπήρχαν οι γνωστοί κολιτσήδες αλλά πχ στο Μπαλί η κατάσταση ήταν χειρότερη: ακόμα θυμάμαι τη μπανάνα που μου χώσανε στο στόμα και ζήταγαν να την πληρώσω αδρά γιατί την.... έφαγα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Στο Μπάλι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Στην Ινδία, αυτές οι πιεστικές συμπεριφορές έχουν μια πώς-να-το-πω κρυμμένη αθωότητα μέσα τους που (παρά τον εκνευρισμό σου) σε κάνει να τους βλέπεις με μια κάποια συμπάθεια κι ένα χαμόγελο όταν τις φέρνεις στο μυαλό σου ενώ αυτές του Μπάλι είναι προκλητικά χυδαίες και οι αναμνήσεις τους συνοδεύονται πάντοτε από θυμό.στο Μπαλί η κατάσταση ήταν χειρότερη: ακόμα θυμάμαι τη μπανάνα που μου χώσανε στο στόμα και ζήταγαν να την πληρώσω αδρά γιατί την.... έφαγα.