• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σε πόσες χώρες έχετε πάει?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οι εκδρομες στη φυση μου προκαλουν στρες γιατι δεν ξερω ποση ωρα πρεπει να κοιταζω το τοπιο και γινομαι ρεζιλι που πληττω. Αρα ποτε δεν θα παω για να δω φυση σε καμια χωρα, οποτε τελειωσα τις επισκεψεις σ αυτες :)
Αυτό ακριβώς μου συμβαίνει με τους πίνακες και με άλλα εκθέματα σε μουσεία και πινακοθήκες. Δεν ξέρω πόση ώρα πρέπει να τα κοιτάω για να μη με πούνε βλάχο και καταλήγω να πεθαίνω από πλήξη και ανία. Τα κατατάσσω στο ίδιο μαρτύριο με την εκκλησία. Αντίθετα τη φύση τη λατρεύω και μπορώ να κάθομαι για ώρα να παρατηρώ την ανατομία και τη βιοποικιλότητα ενός δέντρου ή το πέταγμα και τον ήχο ενός εντόμου ή την κίνηση του νερού κλπ. Ιδανικά προτιμώ την έντονη παρουσία ζωής και κινουμένων όντων ειδάλλως βαριέμαι...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Οι εκδρομες στη φυση μου προκαλουν στρες γιατι δεν ξερω ποση ωρα πρεπει να κοιταζω το τοπιο και γινομαι ρεζιλι που πληττω. Αρα ποτε δεν θα παω για να δω φυση σε καμια χωρα, οποτε τελειωσα τις επισκεψεις σ αυτες :)
Νομίζω πάντως το Πιράν στη Σλοβενία είναι πολύ του γούστου σου, give it a chance. :)
(Ναι μεν ξεσκίστηκα σε λίμνες, βουνά, καταρράκτες και σπήλαια όταν πήγα Σλοβενία, αλλά έκανα και τη βολτούλα μου στην Αδριατική, την οποία πολύ χάρηκα).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σήμερα που με πήρε ο ύπνος στο X93, το μετράω ή όχι;
Δεν ξέρω τι είναι το Χ93. Είμαι ανάμεσα σε 2. Σε λεωφορείο και σε στριπτιτζαδικο. Μέτρα τα κι ας είν' και ρώγες.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλά, αυτό πες το σε Άγγλο
Βασικά πες το σε Σκωτσέζο θα έλεγα. :p
(Πέρα από την πλάκα καλό είναι να έχει όντως στο μυαλό του κάποιος ότι αυτό είναι ευαίσθητο θέμα και είναι κρίμα να χαλάσει την ατμόσφαιρα με τους ντόπιους λέγοντας κάτι τέτοιο. Στη Σκωτία είναι αλήθεια τζιζ να πεις τέτοια ατακάρα κι αν το πεις πέρα από το ότι θα χαλαστεί μαζί σου θα αρχίσει την επιχειρηματολογία ότι έχουν δική τους σημαία, δικό τους κοινοβούλιο, δικό τους νόμισμα, δική τους εθνική ομάδα, άκρη δε θα βγει).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
(Πέρα από την πλάκα καλό είναι να έχει όντως στο μυαλό του κάποιος ότι αυτό είναι ευαίσθητο θέμα και είναι κρίμα να χαλάσει την ατμόσφαιρα με τους ντόπιους λέγοντας κάτι τέτοιο. Στη Σκωτία είναι αλήθεια τζιζ να πεις τέτοια ατακάρα κι αν το πεις πέρα από το ότι θα χαλαστεί μαζί σου θα αρχίσει την επιχειρηματολογία ότι έχουν δική τους σημαία, δικό τους κοινοβούλιο, δικό τους νόμισμα, δική τους εθνική ομάδα, άκρη δε θα βγει).
Ναι, δεν ήθελα εντάσεις για αυτό επέλεξα τους λιγότερο ευαίσθητους στο θέμα Άγγλους. Που παρότι ανήκουν στην κεντρική διοίκηση δεν πολυαποδεχονται πως είναι ίδια χώρα.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλά, αυτό πες το σε Άγγλο
Το 'χω πει και σε Άγγλο και σε Σκωτζέζους (μικρός ήμουν και αφελής), δε πρόκειται να λύσω εγώ το γεωπολιτικό τους. :haha:
Είναι ή δεν είναι κάτω από το στέμμα; Πρόβλημα τους, ως μια χώρα λογίζονται ασχέτως τι λένε αυτοί που όντως μπορούν να επιχειρηματολογήσουν, το ζήτημα είναι τι ισχύει στο τέλος της κουβέντας.

alma

Member
Το 'χω πει και σε Άγγλο και σε Σκωτζέζους (μικρός ήμουν και αφελής), δε πρόκειται να λύσω εγώ το γεωπολιτικό τους. :haha:
Είναι ή δεν είναι κάτω από το στέμμα; Πρόβλημα τους, ως μια χώρα λογίζονται ασχέτως τι λένε αυτοί που όντως μπορούν να επιχειρηματολογήσουν, το ζήτημα είναι τι ισχύει στο τέλος της κουβέντας.
Όπως το λες.
Όντως είναι ξεκάθαρα δικό τους θέμα που πριν κάποια χρόνια θα έλυναν αν ήθελαν.

Είχαν ευκαιριάρα στο δημοψήφισμα οι Σκωτσέζοι,το λογικό θα ήταν με διαφορά να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας,αν είναι τόσοι υπέρ της ,όχι 55% να ψηφίζει παραμονή στο uk.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όπως το λες.
Όντως είναι ξεκάθαρα δικό τους θέμα που πριν κάποια χρόνια θα έλυναν αν ήθελαν.

Είχαν ευκαιριάρα στο δημοψήφισμα οι Σκωτσέζοι,το λογικό θα ήταν με διαφορά να ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας,αν είναι τόσοι υπέρ της ,όχι 55% να ψηφίζει παραμονή στο uk.
Ψήφισαν κατά της ανεξαρτησίας γιατί θα έβγαιναν από την Ε.Ε.
Αν γινόταν σήμερα μετά το Brexit θα ήταν σαφώς υπέρ (με την προϋπόθεση της ένταξης στην Ε.Ε.)

alma

Member
Αν γινόταν σήμερα μετά το Brexit θα ήταν σαφώς υπέρ (με την προϋπόθεση της ένταξης στην Ε.Ε.)

Πιθανόν. Αλλά ακριβώς (και) αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιούν όσοι είναι υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο UK.
Πως ένας λαός που αποφασίζει το αν θα είναι το έθνος του ανεξάρτητο ή όχι, με βάση το αν θα μείνει ή όχι σε έναν υπερεθνικό οργανισμό,δεν πολυκαίγεται να είναι ανεξάρτητος.Κ κάνουν παραλληλισμό με άλλους λαούς αλλά ας μην πάμε εκεί γιατί θα γίνει πολιτικό το θέμα κ απαγορεύεται.

Στη Βόρεια Ιρλανδία κάναμε το τουρ το πολιτικό κ μας έτυχε ταξιτζής πρώην μαχητης του ΙΡΑ.Μη σου πω τι έλεγε για όσους Σκωτσέζους ήθελαν παραμονή στο uk κ όσους βάζουν την ΕΕ πάνω από το έθνος τους.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αυτό. Συν ότι υπήρξε γενικότερος εκβιασμός σε οικονομικά και διάφορα άλλα ζητήματα. Και ακόμα κι έτσι η διαφορά δεν ήταν μεγάλη.
Στο επόμενο (κι ακριβώς με αυτό που λες περί διαβεβαίωσης ένταξης στην ΕΕ) έχουν φύγει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.605
Μέλη
39.354
Νεότερο μέλος
apostolis papadia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα