• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σε πόσες χώρες έχετε πάει?

Spark

Member
Εγώ πάντως νομίζω 20€ την είχα πάρει!
στο δίκτυο πωλείτε για 30€ αλλά 15εκ μου φαίνεται μικρή υδρόγειος
https://www.skroutz.gr/s/25559307/Y...ro-15ek-kai-Ypsos-19ek-161300.html#cross-sell

είναι και αυτός ο χάρτης με Μήκος82 cm Πλάτος59 cm
https://www.skroutz.gr/s/54744680/P...iOiJzdG06L2Mvc2ltL3Qvcy81NDc0NDY4MC94L3NrdSJ9

και ακόμα καλύτερα μην αγοράσεις, τύπωσε έναν χάρτη στη διάσταση που θέλεις, κόλλα το επάνω σε χοντρό χαρτόνι, βάλε το σε κορνίζα και είσαι έτοιμος να βάλεις πινέζες ;)

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Σε μερη πχ οπως Αγγλια ,Σκωτια τα μετρατε σαν 2 διαφορετικες χωρες?Εγω προσωπικα τα βαζω σε μια χωρα σε ενα + Ηνωμενο Βασιλειο ,ειτε παω στο Λονδινο,ειτε στη Σκωτια,ειτε στην Ουαλια ,τα μετραω μια φορα.Επισης στις χωρες που εχω παει δεν εχω μετρησει και το Βατικανο.γνωριζω οτι ειναι ανεξαρτητο ,αλλα οσο να ναι μια πλατεια πηγα για 1 ωρα ,που ειναι μεσα στο καρακεντρο της Ρωμης,δεν νιωθω οτι πηγα σε αλλη χωρα ,Ιταλια ενδοχωρα ειμαι γεωγραφικα.Εσεις το μετρατε μεσα ?

Ας πουμε εγω Λονδινο δεν εχω παει ακομα σαν οργανωμενο μεμονωμενο ταξιδι (πολυ κακως αργησα θα ναι μαλλον και το επομενο μου ταξιδι) ,εχω κατσει μονο για stopover για λιγες ωρες ,φτασαμε αργα απογευμα, ηδη βραδυ πηγαμε στο Picadilly ,καναμε μια βολτα στο Soho οπου φαγαμε ενα καλουτσικο burger,περπατησαμε λιγο τον Ταμεση ,Big Ben καναν εργασιες δεν ειδαμε καν και γυρισαμε σε ενα φτηνοhostel κοιμηθηκαμε λιγες ωρες και φυγαμε 5 η ωρα αχαραγα ,για να παμε αεροδρομιο για Ισλανδια.Αφου περπατησαμε και καναμε μια ολιγοωρη βολτα ,πιανετε σαν χωρα cheat +1?

Για τα αεροδρομια μετά συγχωρησεως ,οποιος δεν εχει καν βγει ειδικα απο το αεροδρομιο και το μετραει σαν + χωρα δεν ειναι cheat ειναι απλα βλακεια και κουτουμαρα ,δεν μπαινω καν στην διαδικασια να συζητηθει αυτο.Εγω δηλαδη που περασα με το τρενο περιφερειακα απο Λαρισσα ,μπορω να παω οτι εχω παει δηλαδη :suicide:Μια μονοημερη βολτα ομως θα θεωρειται ναι οτι κατι ειδα και αφου καπου περπατησες ,βολταρες και ειδικα κοιμηθηκες ,μπαινει oτι πατησες σαν πραγματικοτητα και ας ειναι και ολιγοωρο.Τωρα εαν την ειδες,την χορτασες ή ειδες την χωρα ειναι αλλο κεφαλαιο .εγω λεω μονο το πρακτικο οτι πατησες στην χωρα/πολη.

paefstra

Member
Εχω μετρησει και χωρες που δεν κοιμηθηκα γιατι ειδα ο,τι ειχα να δω στην πρωτευουσα και δεν υπαρχει λογος να ξαναπατησω.
Στην αδιαφορη Λουμπλιανα και Μπρατισλαβα γιατι να κοιμηθω? Γιατι να περναω το μαρτυριο?

Last edited:
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Εχω μετρησει και χωρες που δεν κοιμηθηκα γιατι ειδα ο,τι ειχα να δω στην πρωτευουσα και δεν υπαρχει λογος να ξαναπατησω.
Στην αδιαφορη Λουμπλιανα και Μπρατισλαβα γιατι να κοιμηθω? Γιατι να περναω το μαρτυριο?
Kαι γω την Μπρατισλαβα σε μονοημερη την ειδα ,εννοειται την μετραω σαν επισκεψη και την Σλοβακια.Αλλα εμενε μου αρεσε η παλια πολη της ,δενμου φανηκε τοσο χαλια.

paefstra

Member
Kαι γω την Μπρατισλαβα σε μονοημερη την ειδα ,εννοειται την μετραω σαν επισκεψη και την Σλοβακια.Αλλα εμενε μου αρεσε η παλια πολη της ,δενμου φανηκε τοσο χαλια.
Η μικροτερη Ιταλικη πολη εχει περισσοτερο ενδιαφερον παρα αυτες οι δυο. Αλλα φυσικα πηγα για την καρφιτσα.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Απλά και με όλο το σεβασμό, για μένα κάποιος που έχει πάει συγκεκριμένα σε αυτές τις χώρες μόνο στις πρωτεύουσες, στην πραγματικότητα δεν έχει δει τις χώρες (πόσο μάλλον αν δεν έχει κλείσει καν 24ωρο).
Ναι μεν καλά κάνετε να τις μετράτε για να κάνετε το κομμάτι σας, αλλά πραγματικά ειδικά η Σλοβακία με την απίθανη φύση της αδικείται κατάφωρα από άτομα που έχουν δει μόνο την αδιάφορη πρωτεύουσά της.

alma

Member
Ας πουμε εγω Λονδινο δεν εχω παει ακομα σαν οργανωμενο μεμονωμενο ταξιδι (πολυ κακως αργησα θα ναι μαλλον και το επομενο μου ταξιδι) ,εχω κατσει μονο για stopover για λιγες ωρες ,φτασαμε αργα απογευμα, ηδη βραδυ πηγαμε στο Picadilly ,καναμε μια βολτα στο Soho οπου φαγαμε ενα καλουτσικο burger,περπατησαμε λιγο τον Ταμεση ,Big Ben καναν εργασιες δεν ειδαμε καν και γυρισαμε σε ενα φτηνοhostel κοιμηθηκαμε λιγες ωρες και φυγαμε 5 η ωρα αχαραγα ,για να παμε αεροδρομιο για Ισλανδια.Αφου περπατησαμε και καναμε μια ολιγοωρη βολτα ,πιανετε σαν χωρα cheat +1?
Δεν ξέρω αν πιάνεται,ξέρω πως ακόμα κ με δεκάδες επισκέψεις στο Λονδίνο,σε γειτονιές κεντρικές,λιγότερο κεντρικές κ καθόλου κεντρικές,εντελώς περίχωρα, περίχωρα κακόφημα που οι Άγγλοι φίλοι λένε πως δεν πλησιάζουν ούτε εκείνοι, προάστια κομψά κ καταπράσινα, μουσεία ακριβά κ δωρεάν, αμέτρητες αγορές κ ακόμα είναι πάρα πολλά αυτά που δεν έχω δει.

Σε καμία από τις δεκάδες πρωτεύουσες που έχω επισκεφτεί δεν μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο.Σχεδόν ισχύει η φράση"Όποιος έχει βαρεθεί το Λονδίνο,έχει βαρεθεί τη ζωή"....

paefstra

Member
Απλά και με όλο το σεβασμό, για μένα κάποιος που έχει πάει συγκεκριμένα σε αυτές τις χώρες μόνο στις πρωτεύουσες, στην πραγματικότητα δεν έχει δει τις χώρες (πόσο μάλλον αν δεν έχει κλείσει καν 24ωρο).
Ναι μεν καλά κάνετε να τις μετράτε για να κάνετε το κομμάτι σας, αλλά πραγματικά ειδικά η Σλοβακία με την απίθανη φύση της αδικείται κατάφωρα από άτομα που έχουν δει μόνο την αδιάφορη πρωτεύουσά της.
Οι εκδρομες στη φυση μου προκαλουν στρες γιατι δεν ξερω ποση ωρα πρεπει να κοιταζω το τοπιο και γινομαι ρεζιλι που πληττω. Αρα ποτε δεν θα παω για να δω φυση σε καμια χωρα, οποτε τελειωσα τις επισκεψεις σ αυτες :)

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Οι εκδρομες στη φυση μου προκαλουν στρες γιατι δεν ξερω ποση ωρα πρεπει να κοιταζω το τοπιο και γινομαι ρεζιλι που πληττω. Αρα ποτε δεν θα παω για να δω φυση σε καμια χωρα, οποτε τελειωσα τις επισκεψεις σ αυτες :)
Κλαιω. Σε αγαπω

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Σλοβακία με την απίθανη φύση της αδικείται κατάφωρα από άτομα που έχουν δει μόνο την αδιάφορη πρωτεύουσά της.
Από που προκύπτει ότι είναι αδιάφορες αυτές οι πόλεις εγώ πραγματικά δεν έχω καταλάβει...
Δε γίνεται κάθε πρωτεύουσα κράτους να είναι Ρώμη, υπάρχουν κι αυτές, που μια χαρά είναι για ένα διήμερο, λέω 'γω τώρα.

μερη πχ οπως Αγγλια ,Σκωτια τα μετρατε σαν 2 διαφορετικες χωρες?
Όχι, μιας και δεν είναι διαφορετικές χώρες.

λιγες ωρες και φυγαμε 5 η ωρα αχαραγα ,για να παμε αεροδρομιο για Ισλανδια.Αφου περπατησαμε και καναμε μια ολιγοωρη βολτα ,πιανετε σαν χωρα cheat +1?
Ότι θέλει μετράει καθένας, άλλος κατεβαίνει από τον καταπέλτη του πλοίου κάνει δέκα βήματα και ξαναμπαίνει, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο πάτησε σε νησί. Τι ψάχνεις να βρεις, είναι εντελώς υποκειμενικό όλο αυτό που συζητάμε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.605
Μέλη
39.354
Νεότερο μέλος
apostolis papadia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα