• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σε ποια ηλικια ξεκινησατε να ταξιδευετε?

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
εμενα το πρωτο μου ταξιδι γενικα ηταν το 1998 στην 3η λυκειου στην 7ημερη στην Κυπρο και ειχα ενθουσιαστει παρα πολυ..

το επομενο αργησε και ηταν το 2002 στις πρωτες διακοπες ου στην παρο.
απ το 2006 εως το 2010 θα μπορουσα να κανω παρα πολλα ταξιδια εκτος καθως τα οικονομικα μου ηταν παρα παρα πολυ καλα,αλλα δυστηχως δεν εκανα κανενα καθως το μικροβιο μπηκε για τα καλα απ το 2010 και σε ασχημη περιοδο για τα οικονομικα μου..
ετσι με καλο προγραμματισμο και οικονομια οργανωνω τα ταξιδια μου καθως εχω βρει και την ιδανικη παρεα που δεν ειχα τοσα χρονια γιαυτο το σκοπο..

γιατο το 2011 εκανα 3 ταξιδια 2 ευρωπη και ενα ελλαδα.
για φετος ελπιζω να μεινω στα ιδια επιπεδα και εχω την ελπιδα οτι θα το καταφερω..

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
με τους γονεις μου μικρη αλωνισαμε την ελλαδα με το αμαξι, το 87 τολμησαν να παμε αμερικη και καναδα για 1,5 μηνα....Αυτο ηταν η αρχη και το τελος των ταξιδιων στο εξωτερικο με τους γονεις μου καθως ο πατερας μου επαθε φοβια με τα αεροπλανα και δε μπαινει ουτε σηκωτος.....

Απο κει και περα σα φοιτητρια ταξιδεψα αρχικα βενετια το 2004 για μετα παρισι το 2006 και τουρκια εινα εικοσαημερο το 2008.
με τη καταλληλα παρεα απο το 2008 ξεκινησα τις εξορμησεις στα βουνα, και τελικα νομιζω οτι εντος ελλαδας τα ταξιδια μου κατα 90% περιελαμβανουν πια πεζοπορια...

Το ταξιδι μου Ινδια-Νεπαλ το 2009 ηταν αυτο ομως που νομιζω με στιγματισε ταξιδιωτικα....
Απο τοτε και μετα η εμμονη μεγαλωσε και αν και πλεον δεν εχω χρηματα προσπαθω εστω να κανω αποδρασεις φτηνες στα τριγυρω.....

πλεον ψαχνω το τελειο τροπο ωστε να μπορω να δουλευω και να ταξιδευω, ξερω ονειρευομαι αλλα και αυτο καλο ειναι

Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Πρώτο ταξίδι το 1990 στη Βουλγαρία για σεμινάρια μπαλέτου!
Ακολούθησαν ταξίδια με την οικογένεια σε Λονδίνο, Παρίσι, 'Αμστερνταμ μέχρι και το 1996.

...μεγάλο κενό...

και μετά το 2008 στην Πράγα με τον καλό μου!
Από τότε ενθουσιάστηκε κι εκείνος με τα ταξίδια στο εξωτερικό
και πήγαμε Βιέννη, Βουδαπέστη, Ρώμη και Βενετία!
Τα τρία τελευταία μέσα σε 4 μήνες!!

Από τότε διαβάζουμε και οι 2 κάθε μέρα travelstories! Κολλήσαμε το μικρόβιο!!!
Προγραμματίζουμε πάντα ένα ταξίδι το χρόνο και αν προκύψει και δεύτερο δε λέμε όχι!

Εύχομαι όλοι να μπορούμε να πραγματοποιούμε τα ταξίδια που ονειρευόμαστε!

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Τα ταξίδια στην Ελλάδα τα ξεκίνησα από παιδί.
Κάτι οι συγγενείς σε Ζάκυνθο, Κρήτη και Πελοπόννησο, κάτι οι γνωστοί και φίλοι που δεν έχαναν ευκαιρία να με παίρνουν μαζί τους μιας και ήμουν καλόβολη (και οι γονείς μου άλλο που δεν ήθελαν να με ξεφορτώνονται), κατάφερα να βρεθώ σε αρκετά μέρη στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία.

Τα ταξίδια στην Ελλάδα συνεχίζονται έως και σήμερα και οι "εκκρεμότητες" πλέον είναι κυρίως νησιά.

Στο εξωτερικό πήγα πρώτη φορά (Σιγκαπούρη - Ταϋλάνδη) το 1991 σε ηλικία 23 ετών.

Μετά είχα μια παύση αρκετών ετών λόγω υψοφοβίας της παρέας μου. Ευτυχώς η αγάπη για τη φωτογραφία και την εξερεύνηση διαφορετικών τόπων λειτούργησε ως "φάρμακο" και βρήκαμε τα ίσα μας.

Να είμαστε καλά και να έχουμε λεφτά να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε.. :D

bl4ckwar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη ή Η.Π.Α
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη
*Το πρωτο μου εξωτεριο ταξιδι που εκανα ηταν το 2001 , στην ηλικια των 4.5-5 χρονων. Καναμε ενα ταξιδι οικογενειακως 4 ατομα, για ενα μηνα σε ενα μεγαλο μερος της Ευρωπης με αυτοκινητο (Αυστρια,Γερμανια,Ελβετια,Γαλλια,Λουξεμβουργο,Ιταλια).

*Το επομενο παλι Ευρωπη το 2006 10 χρονων ειχε καποιες παραλλαγες στις πολεις το ταξιδι αυτο στις ιδιες χωρες με το 2001 και με αυτοκινητο για 1 μηνα.

*Μετα το 2007 ενα 8ημερο ταξιδι σε λιγες χωρες στην Ευρωπη με μαμα και αδερφη με ταξιδιωτικο πρακτορειο λογο του οτι πηγα με ενα γυμνασιο εκδρομη, μαλιστα σε πολλες πολεις-χωρα(Σλοβακια) δεν ειχα ξαναπαει στα προηγουμενα ταξιδια (Γερμανια,Σλοβακια,Αυστρια,Ιταλια).

*Και το τελευταιο εγινε "περσι" καλοκαιρι 2011 με μπαμπα και εγω, παλι ενας μηνας (Γαλλια,Αυστρια,Ιταλια,Γερμανια,Λουξεμβουργο,Βελγιο,Ολλανδια, συνορα Ελβετιας). Εκανα ενα comeback τα μερη που ειχα παει σε ηλικια 15 χρονων γιατι τα ειχα ξεχασει :p ,αλλα αυτη τη φορα εκανα και ενα τζαματο ταξιδι στο Αμστερνταμ και Βρυξελλες, το οποιο ηταν εκτος του προγραμματος δηλαδη τυχαια καταληξαμε να παμε!!!

*Next destination ξανα Παρισι τριτη φορα ή Νεα υορκη, αναλογα με τα οικονομικα των γονιων!

4 φορές-> Ιταλια,Αυστρια,Γερμανια
3 -> Γαλλια,Λουξεμβουργο,
2 -> Ελβετια
1 -> Ολλανδια,Βελγιο,Σλοβακια

Εκτος αυτων των χωρων, εχω ταξιδεψει απο μωρο σε ολη την Ελλαδα "απειρες" φορες εκτος του Αιγαιου που ποτε δεν πατησα!

aggeliki_17

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαροκο?
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλάνδη!
Κι εμενα το μικροβιο μου το κολλησαν οι γονεις μου.. Λατρευαν τα ταξιδια κι εκαναν αρκετα στο εξωτερικο πριν γεννηθω.. απ τα 5 μου αρχισαμε τις εξορμησεις εντος Ελλαδας, καθε καλοκαιρι για δεκαπεντε μέρες με αυτοκινητο.. Στα 10 ηρθε το πρωτο μου ταξιδι στο εξωτερικο.. Παρισι και Disneyland εννοειται!!! δεν θυμομουν και πολλα απ το Παρισι αλλα απ την Disneyland θυμομουν καθε σπιθαμή.. Στα 15 μου ηρθε και το δευτερο και τελευταιο ταξιδι με τους γονεις μου στην Ιταλια, Ρωμη-Φλωρεντια-Βενετια.. Μετα αργησε να ερθει το επομενο ταξιδι γιατι στα 16 μου γνωριστηκα με τον φιλο μου (που απ'οτι αποδειχθηκε ειναι και ο αντρας της ζωης μου) ο οποιος περα απ την τερταημερη του σχολειου και ενα ταξιδι του με την μαμα του στην Τηνο κι ενα 2 ακομα νησια, δεν ειχε παει πουθενα και δεν ειχε μπει σε αεροπλανο.. οποτε για να τον πεισω κουραστηκα μου πηρε λιγο χρονο, για την ακριβεια 5 χρονια!! τον ξεκινησα απο Θεσσαλονικη, για να αποκτησει και μια πρωτη επαφη με τα αεροπλανα.. κι ενα καλοκαιρι μετα απαιτησα να παμε ενα ταξιδι Ιταλια.. ηθελα να δει οτι εχω δει κι εγω πριν παμε οπουδηποτε αλλου.. Κι αυτο ηταν!! του εβαλα για τα καλα το μικροβιο και ειμαι τοσο περηφανη γι αυτο!! Το επομενο καλοκαιρι πηγαμε Παρισι μεσολαβησε ενας χρονος που εκανε το στρατιωτικο του αλλα τον επομενο του δωσαμε και καταλαβε.. καναμε τρια ταξιδια μαζι (Βιεννη-Πραγα, Μαδριτη και Βουδαπεστη) κι ενα μονη μου με τις φιλες μου στο Μιλανο.. Σε 2 εβδομαδες φευγω με τις φιλες μου για Βερολινο και για το καλοκαιρι εχουμε ειδη κλεισει για Βαρκελωνη με τον αραβωνιαστικο μου πια! Εχουμε βαλει στοχο να κανουμε 2 ταξιδια το χρονο, οσο ειμαστε ακομα οι 2 μας και δεν εχουμε αλλες υποχρεωσεις, και εννοειται οσο εχουμε λεφτα.. Θελουμε συντομα να βγουμε απ τα ορια της Ευρωπης και να πεταξουμε γι αλλου.. Ελπιζω να τα καταφερουμε..

Μακαρι ολοι μας να ειμαστε καλα, να εχουμε λεφτα και εναν καλο συνταξιδιωτη και το travelstories να μας δινει ιδεες και αφορμες για ομορφα ταξιδια!!!

M@RiLou

Member
Πρώτη φορά Λονδίνο με την οικόγενεια στα 14. Αν και δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε, μιας και τώρα είμαι 18, στάθηκε η αιτία να μπει το μικρόβιο. Στην εύρεση παρέας δυσκολεύομαι λίγο, αλλά ποτέ δεν θα ακύρωνα ταξίδι λόγω έλλειψης παρέας. Στην χειρότερη των περιπτώσεων θα επέλεγα να πάω με γκρουπ στους μακρινούς προορισμούς που θεωρούνται πιο ''δύσκολοι''. Ωστόσο, μέχρι στιγμής θέλω να δω την Ευρώπη, όταν γίνει αυτό θα αρχίσω να επεκτίννομαι και παρα πέρα.

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Xμ, το πρωτο ταξιδι μου ηταν στο Παρισι στα 6 μου. Η γιαγια μου κεντουσε πινακες, εκανε εκθεσεις και με οτι εβγαζε πηγαινε τα εγγονια ταξιδια!
Ετσι μεχρι να ενηλικιωθω ειχα παει Ισπανια, Ιταλια, Αιγυπτο, Τυνησια και Πραγα. Βεβαια ολα τα ταξιδια ηταν με γκρουπ και Ιταλια-Ισπανια-Παρισι που ειχα παει στο δημοτικο τα ξαναπερασα μια βολτα ως ενηλικη.
Τωρα εξωτερικο παω 1-2 φορες το χρονο αλλα ελπιζω φετος να το σπασω το ρεκορ!
Α ειχα παει και στην Τουρκια σε ενα space camp αλλα δεν το πολυμετραω γιατι ειδαμε ελαχιστα πραγματα εκτος.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Το πρώτο μου ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε, μιας και μόλις 40 ημερών με πήρανε οι γονείς να με πάνε στο Μέτσοβο να με δούνε οι προπαππούδες μου, επειδή όμως ζαλιζόμουν με γυρίσανε πίσω. Κάθε χρόνο πηγαίναμε με τους γονείς μου διακοπές σε νησιά και στα 13 πήγα με τη μητέρα μου στη Γερμανία για ένα γάμο. Στο εξωτερικό άργησα μετά να ξαναβγώ, τα τελευταία 4 χρόνια όμως επανήλθα και πλέον προσπαθώ να κάνω δυο ταξίδια το χρόνο. Μακρινό ταξίδι ακόμα δεν έχω κάνει αλλά ελπίζω να κάνω ένα σύντομα αν όχι καλή είναι και η Ευρώπη!

Maracuya

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κάθε καλοκαίρι όλο και σε κάποιο νησάκι πηγαίναμε οικογενειακώς.
Επειδή οι δικοί μου από τότε που απέκτησαν παιδιά δεν ξαναταξίδεψαν εξωτερικό (και μαντέψτε γιατί :bleh:) το πρώτο μου ταξίδι το έκανα στη Γερμανία σε μία σχολική εκδρομή οταν πήγαινα 1η λυκείου.

DRAKFIREMAN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
Άρχισα σε μεγάλη ηλικία τα ταξίδια.Είμαστε 6 αδέρφια οπότε ηταν δύσκολο να πάμε 8 άτομα στο σύνολο μακρινά ταξίδια.Το πρώτο μακρινό το πήγα 1Η λυκείου στο Άγιο Όρος.Εξωτερικό ταξίδεψα πρώτη φορά στα 30 μου με τη γυναίκα μου αλλά πήγαμε 3 ταξίδια εξωτερικό σε ένα χρόνο(πέρυσι).Φέτος θα προσπαθήσω για δύο.Αυτό που με έχει προβληματίσει είναι μήπως αντί για Ελλάδα έπρεπε να έχω πάει κάποια παραπάνω ταξίδια στο εξωτερικό γιατί τα πράγματα έχουν αρχίσει και δυσκολεύουν.:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom