• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Καλημερα παιδιά.. Ξέρετε μήπως που έχει εκδοτήρια εισητηριων στο κέντρο της πόλης? Καθώς επίσης κ το κόστος μετακίνησης προς το γήπεδο και πίσω κέντρο? Ευχαριστώ
Για εισιτήρια δεν γνωρίζω για τα είχα βγάλει ηλεκτρονικά.

Η μετακίνηση δεν είναι τίποτα, ένα απλό λεωφορείο είναι. Εγώ είχα πάρει ένα κοντά στο Πάνθεον και έκανε 30 λεπτά περίπου. Αν βάλεις την διαδρομή στο google maps θα σου βγάλει όλες τις επιλογές..

angelicsp

Member
Για εισιτήρια δεν γνωρίζω για τα είχα βγάλει ηλεκτρονικά.

Η μετακίνηση δεν είναι τίποτα, ένα απλό λεωφορείο είναι. Εγώ είχα πάρει ένα κοντά στο Πάνθεον και έκανε 30 λεπτά περίπου. Αν βάλεις την διαδρομή στο google maps θα σου βγάλει όλες τις επιλογές..
Μήπως μπορείς να μ πεις από που τα έκλεισες γιατί φοβάμαι μη και δεν είναι έμπιστες οι ιστοδελιδες είμαι κ ολίγον άσχετη.. Και μετά τα εκτυπώνω ή αν τα έχω στο κινητό είμαι οκ? Σε ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση .

Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Μήπως μπορείς να μ πεις από που τα έκλεισες γιατί φοβάμαι μη και δεν είναι έμπιστες οι ιστοδελιδες είμαι κ ολίγον άσχετη.. Και μετά τα εκτυπώνω ή αν τα έχω στο κινητό είμαι οκ? Σε ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση .
Aπό το official site, αν βέβαια μιλάμε για παιχνίδι της Roma!

https://www.asroma.com/en/tickets/buy-tickets

Panosjgr

Member
Καλησπέρα σας.

Αποφασίσαμε να κάνουμε έκπληξη στις γυναίκες μας ένα γρήγορο ταξίδι και έτσι αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε 2 ζευγάρια για Ρώμη 14/02-16/02. Οι κυρίες μας δεν ξέρουνε τίποτα και τον προορισμό τον κρατάμε μέχρι το αεροδρόμιο.

Θα ήθελα την βοήθειά και την γνώμη σας στον παρακάτω σχεδιασμό.
Φτάνουμε Ciampino 17:10 με Ryanair από Θεσσαλονίκη και θα πάρουμε λεωφορείο για Roma Termini. Εάν δεν κάνω λάθος έχει συνέχεια και είναι περίπου 5€ το άτομο και η διαδρομή θα είναι περίπου 45-60 λεπτά από αυτά που έχω διαβάσει.

Το ξενοδοχείο που έχουμε νοικιάσει δωμάτιο είναι γύρω στα 1000 μέτρα από τον Σταθμό οπότε χονδρικά γύρω στις 19:30 θα έχουμε τελειώσει με βαλίτσες κτλ.

Τώρα επειδή έχει βραδιάσει σκεφτόμουν να περπατήσουμε στην Piazza di Spagna και στην συνέχεια στην Piazza del Popolo. Στην συνέχεια να πάρουμε τον Τίβερη προς τα κάτω ή ένα λεωφορείο ή και ποδαράτο μέσα από στενά και να κατευθυνθούμε στην περιοχή Trastevere γιατί έχω ακούσει καλά λόγια για φαγητό και ποτό. Εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε και φυσικά να έχει τιμές κανονικές παρακαλώ πείτε μου.

Μετά η επιστροφή θα γίνει η με ταξί ή με τα πόδια είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.

H επόμενη μέρα είναι ολόκληρη και ξεκινάμε από το πρωί 08:30 παίρνοντας μετρό από τον σταθμό repubblica και κατεβαίνουμε στην Otaviano και πάμε για Βατικανό. Sistine Chapel και πλατεία και Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Εδώ έχουμε ερώτηση να κλείσουμε εισιτήρια να μπούμε μέσα 21€ το άτομο ή λόγο του χρονικού περιθωρίου να μην μπούμε σε αυτήν την διαδικασία. Εάν δεν κλείσουμε εισιτήρια τι βλέπουμε δωρεάν; ( μόνο εξωτερικά; )

Στην συνέχεια περνάμε από το κάστρο των αγγέλων ( μπορούμε να μπούμε ή θέλει και εδώ εισιτήριο; ) μετά κατευθυνόμαστε για Piazza Navona, Pantheon ( Αυτό έχει δωρεάν είσοδο; ) συνεχίζουμε Ναός του Αδριανού μετά προς στήλη του Μάρκου Αυρήλιου και Fontana di Trevi.
Και για την συνέχεια περνάμε από Piazza Venezia και οδεύουμε για Κολοσσαίο περνώντας ενδιάμεσα από το Foro Traiano, Foro di Cesare κτλ.

Εάν δεν αγοράσουμε εισιτήρια για το Βατικανό που είναι ένα 3ωρο υπολογίζω μέχρι τις 19:00
να εχει τελειώσει το ταξίδι και η μικρή γεύση από τα αξιοθέατα της Ρώμης να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να ετοιμαστούμε για βραδινό φαγητό και ποτάκι (Εδώ την βοήθειά σας).
Επιστροφή στο ξενοδοχείο γιατί την άλλη μέρα πετάμε στις 13:00 που σημαίνει ότι από τις 10:00 πρέπει να έχουμε πάρει το λεωφορείο για Ciampino.

Θα ήθελα να ακούσω τα σχόλια σας.

Υ.Γ Να σημειώσω ότι μέσα σε όλα αυτά ενδιάμεσα έχει και καφεδάκι και κάτι θα βρούμε να μασουλήσουμε στα γρήγορα για μεσημεράκι εκτός και εάν προτείνετε κάτι συγκεκριμένο.

Σας υπέρ ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Κατά τη γνώμη μου δεν προλαβαίνετε το μουσείο, χρειάζεται αρκετες ωρες. Το προγραμμα ειναι πάρα πολύ σφιχτο, και δεν ειναι δυνατόν να είσαι όλη την ώρα στο δρόμο χωρίς να κάτσεις να φάς και να πιεις κάτι.
Επίσης μπράβο σας για την εκπληξη στις γυναίκες σας!

Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Καλησπέρα σας.

Αποφασίσαμε να κάνουμε έκπληξη στις γυναίκες μας ένα γρήγορο ταξίδι και έτσι αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε 2 ζευγάρια για Ρώμη 14/02-16/02. Οι κυρίες μας δεν ξέρουνε τίποτα και τον προορισμό τον κρατάμε μέχρι το αεροδρόμιο.

Θα ήθελα την βοήθειά και την γνώμη σας στον παρακάτω σχεδιασμό.
Φτάνουμε Ciampino 17:10 με Ryanair από Θεσσαλονίκη και θα πάρουμε λεωφορείο για Roma Termini. Εάν δεν κάνω λάθος έχει συνέχεια και είναι περίπου 5€ το άτομο και η διαδρομή θα είναι περίπου 45-60 λεπτά από αυτά που έχω διαβάσει.

Το ξενοδοχείο που έχουμε νοικιάσει δωμάτιο είναι γύρω στα 1000 μέτρα από τον Σταθμό οπότε χονδρικά γύρω στις 19:30 θα έχουμε τελειώσει με βαλίτσες κτλ.

Τώρα επειδή έχει βραδιάσει σκεφτόμουν να περπατήσουμε στην Piazza di Spagna και στην συνέχεια στην Piazza del Popolo. Στην συνέχεια να πάρουμε τον Τίβερη προς τα κάτω ή ένα λεωφορείο ή και ποδαράτο μέσα από στενά και να κατευθυνθούμε στην περιοχή Trastevere γιατί έχω ακούσει καλά λόγια για φαγητό και ποτό. Εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτείνετε και φυσικά να έχει τιμές κανονικές παρακαλώ πείτε μου.

Μετά η επιστροφή θα γίνει η με ταξί ή με τα πόδια είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.

H επόμενη μέρα είναι ολόκληρη και ξεκινάμε από το πρωί 08:30 παίρνοντας μετρό από τον σταθμό repubblica και κατεβαίνουμε στην Otaviano και πάμε για Βατικανό. Sistine Chapel και πλατεία και Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Εδώ έχουμε ερώτηση να κλείσουμε εισιτήρια να μπούμε μέσα 21€ το άτομο ή λόγο του χρονικού περιθωρίου να μην μπούμε σε αυτήν την διαδικασία. Εάν δεν κλείσουμε εισιτήρια τι βλέπουμε δωρεάν; ( μόνο εξωτερικά; )

Στην συνέχεια περνάμε από το κάστρο των αγγέλων ( μπορούμε να μπούμε ή θέλει και εδώ εισιτήριο; ) μετά κατευθυνόμαστε για Piazza Navona, Pantheon ( Αυτό έχει δωρεάν είσοδο; ) συνεχίζουμε Ναός του Αδριανού μετά προς στήλη του Μάρκου Αυρήλιου και Fontana di Trevi.
Και για την συνέχεια περνάμε από Piazza Venezia και οδεύουμε για Κολοσσαίο περνώντας ενδιάμεσα από το Foro Traiano, Foro di Cesare κτλ.

Εάν δεν αγοράσουμε εισιτήρια για το Βατικανό που είναι ένα 3ωρο υπολογίζω μέχρι τις 19:00
να εχει τελειώσει το ταξίδι και η μικρή γεύση από τα αξιοθέατα της Ρώμης να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο και να ετοιμαστούμε για βραδινό φαγητό και ποτάκι (Εδώ την βοήθειά σας).
Επιστροφή στο ξενοδοχείο γιατί την άλλη μέρα πετάμε στις 13:00 που σημαίνει ότι από τις 10:00 πρέπει να έχουμε πάρει το λεωφορείο για Ciampino.

Θα ήθελα να ακούσω τα σχόλια σας.

Υ.Γ Να σημειώσω ότι μέσα σε όλα αυτά ενδιάμεσα έχει και καφεδάκι και κάτι θα βρούμε να μασουλήσουμε στα γρήγορα για μεσημεράκι εκτός και εάν προτείνετε κάτι συγκεκριμένο.

Σας υπέρ ευχαριστώ.
Και εγω πιστευω οτι δεν προλαβαινετε για το μουσειο, ωστοσο πηγαιντε στο Βατικανο να δειτε την εκκλησια του Αγιου Πετρου και για εμενα οπωσδηποτε να πληρωσετε το αντιτιμο με το οποιο μπορειτε να ανεβετε στον τρουλο..εκπληκτικη θεα!! Επισης θεωρω οτι την πρωτη μερα μεχρι να φτασετε Trastevere θα εχει ηδη παει αρκετα αργα, αλλα δοκιμαστε το και δειτε πως θα σας βγει..Ισως να μπορουσατε να το αφησετε και για το δευτερο βραδυ..

STKF

Member
Τώρα επειδή έχει βραδιάσει σκεφτόμουν να περπατήσουμε στην Piazza di Spagna και στην συνέχεια στην Piazza del Popolo
Βάλε και fontana di trevi. Είναι πολύ ωραία και το βράδυ και πιθανόν να έχει λιγότερο κόσμο από την ημέρα.

Εδώ έχουμε ερώτηση να κλείσουμε εισιτήρια να μπούμε μέσα 21€ το άτομο ή λόγο του χρονικού περιθωρίου να μην μπούμε σε αυτήν την διαδικασία. Εάν δεν κλείσουμε εισιτήρια τι βλέπουμε δωρεάν; ( μόνο εξωτερικά; )
Ότι και να κάνεις στο Βατικανό, είτε μέσα μπεις στα μουσεία είτε πας μόνο στον Άγιο Πέτρο που είναι αυτό που μπορείς να κάνεις δωρεάν θα χρειαστείς ούτως η άλλως πολύ χρόνο.
Στην περίπτωση που μπεις στα μουσεία θα πρέπει να έχεις κλείσει εισητήρια από πριν για να γλυτώσεις χρόνο από τις ουρές. Υπολόγισε μαζί με τον Άγιο Πέτρο(υπάρχει πέρασμα από capella sistina για τον ναό) τουλάχιστον ένα τρίωρο για να τα κάνεις με γρήγορο ρυθμό και να σταθείς για λίγο σε κάποια βασικά πράγματα.
Αυτό που μπορείς να κάνεις δωρεάν είναι να μπεις μόνο Άγιο Πέτρο. Αν όμως έχει ουρές υπολόγισε ότι μπορεί να χρειαστεί αναμονή τουλάχιστον μία με μιάμιση ώρα. Βάλε και τον χρόνο που θα χρειαστείς μέσα στην εκκλησία, οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Στην συνέχεια περνάμε από το κάστρο των αγγέλων ( μπορούμε να μπούμε ή θέλει και εδώ εισιτήριο; )
Θέλει εισητήριο για να μπεις, αλλά θα το απέφευγα στην θέση σου για να εξοικονομήσω χρόνο για τα άλλα.

Natali3

New Member
Το εισιτήριο στα ΜΜΜ κοστίζει 1,5€ Το επίσημο site https://www.atac.roma.it/page.asp?p=229.
Αν μένεις κέντρο θα χρησιμοποιήσεις ελάχιστα το μετρό και τα τραμ/λεωφορεία. Δες τα μουσεία που θέλεις να επισκεφτείς και κάνε τον υπολογισμό όπως λες.
Ευχαριστώ πολύ!

makzax

Member
Καλησπερίζω την παρέα, κάτι σύντομο σχετικά με Ρώμη που δεν έχω ξαναπάει.
Σχεδιάζουμε να πάμε για μερικές μέρες την άνοιξη με αναχώρηση Κυριακή των Βαϊων που μας βολεύει. Το θέμα είναι ότι βλέπω πως εκείνη την ημέρα είναι το Πάσχα των καθολικών. Την πρώτη ημέρα δεν σκοπεύω έτσι κι αλλιώς να πάω στο Βατικανό, θα έχω όμως γενικά πρόβλημα εκείνη την εποχή, με αργίες ή άλλες εκδηλώσεις;

makzax

Member
Απαντάω στον εαυτό μου και βλέπω ότι τουλάχιστον όσον αφορά στο Βατικανό, το μουσείο είναι κλειστό εκτός από το Πάσχα, και την επόμενη μέρα, 22 Απριλίου.

http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/info/tutti-gli-orari.html

Ελπίζω αν κλείσω για την Τρίτη που ξανανοίγει να μην γίνεται τρελός πανικός

Vayanna

New Member
Καλησπέρα, θα είμαι και εγώ από 14-18/02 και ενδιαφέρομαι για την ξενάγηση στο Βατικανό , είμαστε 2 άτομα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom