• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

mitsmag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Roadtrip Ισπανίας
Πω παιδια ευχαριστω πολύ αν τελικά πραγματοποιηθεί το ταξίδι (που το ευχομαι) θα τα χρησιμοποιησω!:clap:
επισης ως προς εμας τους ταξιδοφιλους υπαρχει μια εφαρμογη για τα android που λεγεται maps2go λειτουργει offline και αν εχεις κατεβασει και το wiki plus περα απο δρομους εχει πληροφοριες οπως συγκοινωνια, ξενοδοχεια και αξιοθεατα. μεχρι τον φλεβαρη που το ειχα κατεβασει εγω, ειχε δωρεαν να κατεβασεις οσους χαρτες για οσες πολεις θες..τωρα δεν ξερω αν ισχυει αλλα τσεκαρετε το!

happy_dreamer

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Κι εμένα μου φαίνεται πως πόλεις σαν τη Ρώμη δεν ενδείκνυνται για Ιούλη, εκτός αν έχεις πάρα πολύ χαλαρό πρόγραμμα. Σκέψου ότι αλλιώς βιώνει τη ζέστη κάποιος που πάει απλώς μια βόλτα χαλαρά και αλλιώς κάποιος που πηγαινοέρχεται όλη μέρα, πάνω κάτω, πέρα δώθε. Εδώ στους 15 βαθμούς και ιδρώνεις αν περπατάς όλη μέρα, πόσο μάλλον στους 30+.
Συμφωνώ απόλυτα. Οι θερμοκρασίες της Ρώμης είναι παρόμοιες με της Αθήνας και όλοι νιώθουμε αφόρητη δυσαρέσκεια όταν χρειάζεται να περπατήσουμε στο κέντρο μέρα μεσημέρι Ιούλιο μήνα. Θα σας εξαντλήσει η ζέστη. Η Ρώμη είναι κοντά και είναι "μαζεμένη" πόλη. Εννοώ ότι μπορείς να δεις ένα μεγάλο κομμάτι της σε 4 μέρες οπότε είναι ιδανική για άνοιξη, Πάσχα ή φθινόπωρο. Εμείς είχαμε πάει πέρσι 15-18 Μαρτίου και ήταν απλά φανταστικά! Αν έχεις σωστό πρόγραμμα την περπατάς όλη σε 3 μέρες.

Θα πήγαινα ελαφρώς πιο βόρεια Ιούλιο.. Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βιέννη....

laki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισιιιιιι........
Ταξίδι-Όνειρο
Ολη η Γη,μπορω;;;;
Καλημέρα. Για Άμστερνταμ το σκεφτήκαμε αλλα ειναι πολυ ακριβά(οπως μας είπαν) εκείνη την εποχή. Βιέννη θελουμε να πάμε Χειμωνα κ για Βερολίνο δεν ξερω... :(

stergios

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Καλησπέρα σε όλους,
εμείς πάμε Ρώμη σε δέκα μέρες και έχω μια απορία σχετικά με το romapass. Πως κάνεις την ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων π.χ. για το Κολοσσαίο μέσω του romapass?

happy_dreamer

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Καλημέρα. Για Άμστερνταμ το σκεφτήκαμε αλλα ειναι πολυ ακριβά(οπως μας είπαν) εκείνη την εποχή. Βιέννη θελουμε να πάμε Χειμωνα κ για Βερολίνο δεν ξερω... :(
Εντάξει αν έχεις αποφασίσει ότι θες Ρώμη και αντέχεις στη ζέστη μια χαρά θα είναι. Άσε που μπορεί να είσαι τυχερή και τις μέρες που θα πας να μην είναι τραγικά τα πράγματα. Το Βερολίνο πάντως μην το υποτιμάς.. έχω φάει τόσες ώρες εδώ μέσα να διαβάζω για το Βερολίνο που με έπεισαν και μάλλον θα το επισκεφτώ σύντομα.
Επίσης μαγικό για μένα είναι κ το Μόναχο (και γενικά η Βαυαρία) αλλά είναι ακριβό κ αυτό.. Για Άμστερνταμ εννοείς ότι είναι ακριβά τα αεροπορικά ή γενικά η διαμονή κτλ?

laki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισιιιιιι........
Ταξίδι-Όνειρο
Ολη η Γη,μπορω;;;;
Αρχικά τα αεροπορικά. είναι πάνω από 200 αυτή τη στιγμή και για μας είναι πάρα πολλά. για ξενοδοχεία δεν εχω κοιτάξει αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι ακριβά κ αυτά. Μόναχο αξίζει για καλοκαίρι; θα το κοιτάξω..

sourloulou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Αντζελες-Λας Βεγκας
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
@nouli ο Ιουλιος ειναι δυσκολοτερος μηνας για ταξιδια απο οσο οι ανοιξιατικοι κ φθηνοπωρινοι μηνες αλλα δεν ειναι κ απαγορευτικοι σιγουρα!Θα συμφωνησω πως η Ρωμη θα σας κουρασει απο θεμα καιρου αν πεσετε σε ζεστες μερες!Η Βαρκελωνη λογω της παραλιας ηταν καλυτερη τετοια εποχη!κ το Αμστερνταμ ομορφο αλλα μη νομιζεις οτι Ιουλιο δεν κανει ζεστη!απλα οχι τοση οση στην Αθηνα!Μοναχο πηγε μια φιλη κ δεινοπαθησαν απο τη ζεστη που πετυχαν καθως πηγαιναν στο καστρο Νοισβανσταιν!!!Βερολινο θα το προτεινα εποχη που να το απολαυσεις περισσοτερο οπως γιορτη πατατας κ απο δεκεμβριο που ξεκινουν οι υπαιθριες αγορες!Ειναι λοιπον θεμα τυχης νομιζω!αποφασισε το ταξιδι σε σχεση με το ποιο μερος εχεις βαλει σε σειρα προτεραιοτητας στο μυαλο σου ή στη λιστα των ταξιδιων σου καθως κ το οικονομικο!κ ασε τον καιρο στην τυχη!καλη παρεα να υπαρχει αλλωστε κ ολες οι καιρικες συνθηκες εχουν την πλακα τους!!

@nouli Μοναχο θα πηγαινα να το συνδυασω με το πολυδιαφημιζομενο octoberfest αλλα θα παω σε 2 εβδομαδες για να το συνδυασει ο καλος μου με την μπαγερν μοναχου κ τους αγωνες της!!!χαχαχαχ!!!οποτε θα δω κ τα αξιοθεατα του κ αν ποτε μας προταθει απο παρεα για οκτομπερφεστ το ξανασκεφτομαι!!!χχαχχα!!!ακριβη διαμονη παντως!!παρολαυτα κατι βρηκαμε!

Last edited by a moderator:

happy_dreamer

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
Αρχικά τα αεροπορικά. είναι πάνω από 200 αυτή τη στιγμή και για μας είναι πάρα πολλά. για ξενοδοχεία δεν εχω κοιτάξει αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι ακριβά κ αυτά. Μόναχο αξίζει για καλοκαίρι; θα το κοιτάξω..
Ναι αξίζει! Αρκεί να το χρησιμοποιήσεις κ ως αφετηρία για εκδρομές στις γύρω περιοχές.
Το κάστρο Neuschwanstein που είναι παραμυθένιο, η λίμνη Chiemsee, το Fussen, το Saltsburg, μέχρι κ χιόνι στις Άλπεις μπορείς να δεις Ιούλιο μήνα. Ιδανικές θερμοκρασίες και φανταστικές διαδρομές (π.χ. Romantic Strasse). Όρεξη να έχεις κ έχει τα πάντα.
Απλά δεν ξέρω καθόλου για τιμές εισητηρίων. Υποπτευόμαι ότι είναι λίγο τσιμπημένες και εκεί αν και εγώ είχα πάει τελευταία φορά το 2007.
Όπως και να χει βάλτο στο πρόγραμμα για κάποια στιγμή.. Είναι ταξίδι που αξίζει να κάνεις...
Πάντως αν το κόστος είναι το πρωταρχικό σας μέλημα η Ρώμη είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή και από το να μην πάτε καθόλου ταξίδι καλύτερα να ιδρώσετε περπατώντας την! :p

laki

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισιιιιιι........
Ταξίδι-Όνειρο
Ολη η Γη,μπορω;;;;
κ εμεις κάπως έτσι σκεφτόμαστε να συνδυάσουμε την γερμανία. τώρα δεν ξέρω.. μέσα στο σκ θα πάρουμε την τελική μας απόφαση που θα βρούμε λίγο ελεύθερο χρόνο.. εγώ πάντως έχω ήδη διαβάσει αρκετά για τη Ρώμη.. θα δούμε!!!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ πάντως.. και για τις συμβουλές και για οοοολες τις πληροφορίες!!!!!! <3

happy_dreamer

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα
@nouli ο Ιουλιος ειναι δυσκολοτερος μηνας για ταξιδια απο οσο οι ανοιξιατικοι κ φθηνοπωρινοι μηνες αλλα δεν ειναι κ απαγορευτικοι σιγουρα!Θα συμφωνησω πως η Ρωμη θα σας κουρασει απο θεμα καιρου αν πεσετε σε ζεστες μερες!Η Βαρκελωνη λογω της παραλιας ηταν καλυτερη τετοια εποχη!κ το Αμστερνταμ ομορφο αλλα μη νομιζεις οτι Ιουλιο δεν κανει ζεστη!απλα οχι τοση οση στην Αθηνα!Μοναχο πηγε μια φιλη κ δεινοπαθησαν απο τη ζεστη που πετυχαν καθως πηγαιναν στο καστρο Νοισβανσταιν!!!Βερολινο θα το προτεινα εποχη που να το απολαυσεις περισσοτερο οπως γιορτη πατατας κ απο δεκεμβριο που ξεκινουν οι υπαιθριες αγορες!Ειναι λοιπον θεμα τυχης νομιζω!αποφασισε το ταξιδι σε σχεση με το ποιο μερος εχεις βαλει σε σειρα προτεραιοτητας στο μυαλο σου ή στη λιστα των ταξιδιων σου καθως κ το οικονομικο!κ ασε τον καιρο στην τυχη!καλη παρεα να υπαρχει αλλωστε κ ολες οι καιρικες συνθηκες εχουν την πλακα τους!!
Πόσο δίκιο έχεις sourloulou!! Αυτό είναι τελικά !! Τι ζητάει η καρδούλα σου... όλα τα άλλα βρίσκονται!

κ εμεις κάπως έτσι σκεφτόμαστε να συνδυάσουμε την γερμανία. τώρα δεν ξέρω.. μέσα στο σκ θα πάρουμε την τελική μας απόφαση που θα βρούμε λίγο ελεύθερο χρόνο.. εγώ πάντως έχω ήδη διαβάσει αρκετά για τη Ρώμη.. θα δούμε!!!!!! Σας ευχαριστούμε πολύ πάντως.. και για τις συμβουλές και για οοοολες τις πληροφορίες!!!!!! <3
Να σαι καλά και καλά ταξίδια! Όπου κ να πας τέλεια θα είναι!

Last edited by a moderator:

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Για το Κολοσσαίο δεν χρειάζεται να κάνεις κράτηση, με τη Roma Pass περνάς κατ'ευθείαν χωρίς να περιμένεις στην ουρά!

Triplover

Member
Καλησπέρα σε όλους σας! Την Τετάρτη το απόγευμα ταξιδεύω μαζί με την γυναίκα μου στην Ρώμη. Λέμε να επισκεφθούμε το Βατικανό την Πέμπτη το πρωί. Εισιτήρια για τα μουσεία θα κλείσουμε από το internet αύριο. Το ερώτημα μου είναι το εξής απλό: Να πάμε πρώτα στα μουσεία και μετά στην εκκλησία ή το αντίθετο. Δεν έχουμε σκοπό να ανέβουμε στην κορυφή του τρούλου. Τι είναι καλύτερο κατά την γνώμη σας? Επίσης κάπου είχα διαβάσει (δεν το βρίσκω τώρα) πως από την Cappella Sistina βγαίνοντας δεξιά υπάρχει κάποια "είσοδο" για τα γκρουπ στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Καλά το είχα δει και κατάλαβα? Επίσης αν τελικά επιλέξουμε να επισκεφθούμε πρώτα τα μουσεία και ύστερα την εκκλησία και την πλατεία και επειδή θα πάμε με το μετρό, θα κατέβουμε στην στάση "Οταβιάνο" ή "Cipro- Μουσεία του Βατικανό" του μετρό και ύστερα θα πάμε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ή έχει από αλλού είσοδο για τα μουσεία?? Ευχαριστώ.
Εγώ θα πρότεινα λόγω κυρίως μεγέθους και κατ' επέκταση χρόνου που απαιτείται πρώτα μουσεία και μετά την εκκλησία. Εγώ αυτό είχα κάνει και το απόγευμα δεν είχα βρει καθόλου ουρά στην εκκλησία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα