stergios
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ??????
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκωτία
Ευχαριστώ πολύ!Για το Κολοσσαίο δεν χρειάζεται να κάνεις κράτηση, με τη Roma Pass περνάς κατ'ευθείαν χωρίς να περιμένεις στην ουρά!
Ευχαριστώ πολύ!Για το Κολοσσαίο δεν χρειάζεται να κάνεις κράτηση, με τη Roma Pass περνάς κατ'ευθείαν χωρίς να περιμένεις στην ουρά!
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Πήγαμε τελικά και στην εκκλησία και στα μουσεία και στην Ρώμη και στην Φλωρεντία και στην Σιένα. Ζήσαμε 6 υπέροχες ημέρες. Πολύ ωραία.Εγώ θα πρότεινα λόγω κυρίως μεγέθους και κατ' επέκταση χρόνου που απαιτείται πρώτα μουσεία και μετά την εκκλησία. Εγώ αυτό είχα κάνει και το απόγευμα δεν είχα βρει καθόλου ουρά στην εκκλησία.
Καλημερα ,Καλησπέρα σε όλους!! Εδώ και μερικές μέρες πήραμε την απόφαση με το έτερον ήμισυ να κάνουμε το πρώτο μας ταξιδάκι στο εξωτερικό. Λόγω της φοβίας της κοπέλας μου για τα αεροπλάνα σκεφτήκαμε έναν κοντινό προορισμό, ούτως ώστε η παραμονή στον αέρα (ως η πρώτη της φορά) να είναι περιορισμένος! Σκεφτήκαμε την Ρώμη γνωρίζοντας πως έχει αρκετά αξιοθέατα και η αγάπη μας για φωτογραφίες συνωμοτεί υπέρ! Με την πρώτη αναζήτηση για "Ρώμη - που να μείνεις" έπεσα στο συγκεκριμένο site (που ομολογουμένως έχω πάθει την πλάκα μου με την τόση πληροφορία που περιέχει!!!). Έψαξα λίγο, αλλά χάθηκα εντελώς!
Για να μπω στο κυρίως θέμα, ενδιαφερόμαστε να πάμε μέσα στον Μάιο.
Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για το ξενοδοχείο είναι να είναι κοντά στα 80-120€ την βραδιά. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό. Στο booking υπάρχουν τέτοιες τιμές αλλά δεν ξέρω αν βολεύει/συμφέρει η περιοχή που βρίσκονται...
- Η πρώτη μου ερώτηση είναι αν αξίζει να πάμε μέσα σε Σ/Κ (9-12/5) ή μεσοβδόμαδα. Ακολουθώντας το link Italy Museum Tickets. Tickets to Museums in Italy που έδωσε η "fotiny80" σε άλλο post, είδα πως κάποια μουσεία είναι κλειστά την Κυριακή όπως η Καπέλα Σιξτίνα κτλ... Ίσως αξίζει να πάμε πχ Τετάρτη με Σάββατο αντί για μέσα στο Σ/Κ.
- 3 διανυκτερεύσεις πιστεύετε πως αρκούν για να χαρούμε λίγο τον ιταλικό αέρα ή χρειάζονται παραπάνω;
- και η πιο σημαντική ερώτηση όλων: Σε ποια περιοχή αξίζει να μείνουμε; Ιδανικά θα ήθελα να είμαστε σχετικά κοντά στο κέντρο (το οποίο δεν ξέρω καν ποιο είναι!), αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις συγκοινωνίες και το πόσο βολεύει να εξαρτάσαι από αυτές. Θα μου πείτε βέβαια πως όλα έχουν το τίμημά τους και θα συμφωνήσω απόλυτα!
Όσον αφορά το που θα φάμε, εμπιστευόμαστε αρκετά την όσφρηση και την όρασή μας! Θα ακολουθεί -βεβαίως βεβαίως- και ενδελεχής έρευνα στο site για το φαγητό όταν θα πλησιάζουν και οι μέρες!!!
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σας κούρασα με τα παραπάνω!!
Αδημονώ να με καθοδηγήσετε και με την σειρά μου να μοιραστώ και εγώ την εμπειρία μου μαζί σας!!!
Wow!!!..μολις 6 μερες?? τι καλά!!..Νοικιάσατε αυτοκίνητο ή πήγατε με τραίνα?..Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Πήγαμε τελικά και στην εκκλησία και στα μουσεία και στην Ρώμη και στην Φλωρεντία και στην Σιένα. Ζήσαμε 6 υπέροχες ημέρες. Πολύ ωραία.
1. Αν έχετε την δυνατότητα για ταξίδι μεσοβδόμαδα θα πετύχετε σίγουρα καλύτερες τιμές σε ξενοδοχεία - αεροπορικά. Το ό,τι κάποια αξιοθέατα είναι κλειστά κάποιες μέρες δεν αποτελεί πρόβλημα: κάποια άλλα είναι ανοιχτά.Για να μπω στο κυρίως θέμα, ενδιαφερόμαστε να πάμε μέσα στον Μάιο.
Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για το ξενοδοχείο είναι να είναι κοντά στα 80-120€ την βραδιά. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτό. Στο booking υπάρχουν τέτοιες τιμές αλλά δεν ξέρω αν βολεύει/συμφέρει η περιοχή που βρίσκονται...
- Η πρώτη μου ερώτηση είναι αν αξίζει να πάμε μέσα σε Σ/Κ (9-12/5) ή μεσοβδόμαδα. Ακολουθώντας το link Italy Museum Tickets. Tickets to Museums in Italy που έδωσε η "fotiny80" σε άλλο post, είδα πως κάποια μουσεία είναι κλειστά την Κυριακή όπως η Καπέλα Σιξτίνα κτλ... Ίσως αξίζει να πάμε πχ Τετάρτη με Σάββατο αντί για μέσα στο Σ/Κ.
- 3 διανυκτερεύσεις πιστεύετε πως αρκούν για να χαρούμε λίγο τον ιταλικό αέρα ή χρειάζονται παραπάνω;
- και η πιο σημαντική ερώτηση όλων: Σε ποια περιοχή αξίζει να μείνουμε; Ιδανικά θα ήθελα να είμαστε σχετικά κοντά στο κέντρο (το οποίο δεν ξέρω καν ποιο είναι!), αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τις συγκοινωνίες και το πόσο βολεύει να εξαρτάσαι από αυτές. Θα μου πείτε βέβαια πως όλα έχουν το τίμημά τους και θα συμφωνήσω απόλυτα!
Όσον αφορά το που θα φάμε, εμπιστευόμαστε αρκετά την όσφρηση και την όρασή μας! Θα ακολουθεί -βεβαίως βεβαίως- και ενδελεχής έρευνα στο site για το φαγητό όταν θα πλησιάζουν και οι μέρες!!!
Συγγνώμη που σε διορθώνω, είναι hop on hop off, το hip on hip off εγώ θα έλεγα πως είναι όταν σου φεύγει ο γοφός, από το πολύ περπάτημα συνήθωςπάρτε ενα προγραμμα απο τα τουριστικά λεοφωρεια Hip on-hip off
το hip on hip off εγώ θα έλεγα πως είναι όταν σου φεύγει ο γοφός, από το πολύ περπάτημα συνήθως καλο-καλο!!!!Συγγνώμη που σε διορθώνω, είναι hop on hop off, το hip on hip off εγώ θα έλεγα πως είναι όταν σου φεύγει ο γοφός, από το πολύ περπάτημα συνήθως
.