• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αγαπητέ Samion διευκρίνησα οτι τα παιδιά δεν είναι ρεμάλια ούτε άγγλοι στο Λαγανά...:D. Μετά από περπάτημα όλο το βράδυ είπαν να κάτσουν να πιουν μια μπύρα (330ml μισή δηλαδή), ούτε μεθυσμένοι ήταν ούτε τίποτα ένα ζευγαράκι ήταν! Εγώ την ερώτηση την έκανα όχι για να κατηγορήσω τους Ιταλούς (αν και θεωρώ απαράδεκτο να σε γράφουν και να μη σου εξηγούν το λόγο στα αγγλικά) αλλά για να ρωτήσω αν τυχόν κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι περισσότερο και αν θα τους έρθει η κλήση τελικά στην Ελλάδα.
είπα κάτι για τους φίλους σου? είπα ότι υπάρχουν νόμοι και πρέπει να γίνονται σεβαστοί. όπως και σε άλλες χώρες. σε άλλες δε είναι πολύ πιο αυστηροί. η κατανάλωση αλκόολ σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται και οι επισκέπτες της πόλης καλό είναι να το γνωρίζουν. αλλιώς αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου.
αν έδωσαν τα στοιχεία τους (που είναι υποχρεωμένοι) πρεπει η κλήση να ερθει στην Ελλάδα. όταν και αν έρθει ας ρωτήσουν νομικό αν αποφασίσουν να μην πληρώσουν.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ρωτήσω αν τυχόν κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι περισσότερο και αν θα τους έρθει η κλήση τελικά στην Ελλάδα.
και αν υπέγραψαν την κλήση, υπόψη ότι μετά 30 μέρες (χωρίς να εκφραστούν οι όποιες αντιρρησεις στον τοπικό Ειρηνοδίκη) το ποσό διπλασιάζεται. η υπογραφή σημαίνει ότι έχουν λάβει γνώση και χωρίς να περιμένουν την κλήση σπίτι θα έπρεπε να πληρώσουν. μετά αναλαμβάνει η ιταλική εφορία που θα ζητήσει στοιχεία απο την ελληνική. ως τώρα συνεργάζονται και η παροχή στοιχείων από την Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. δεν είμαι βεβαια νομικός σύμβουλος, απλά ιταλικά διαβάζω..

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Έχουν υπογράψει νομίζω και μάλιστα τους ζήτησαν να γράψουν οτι αποδέχονται οτι έπιναν μπύρα σε πλατεία...Κανείς δεν τους είπε τίποτα από τα παραπάνω, που θα μπορούσαν να απευθυνθούν κατά τη γνώμη σου για να έχουν μια πιο σαφή εικόνα;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Έχουν υπογράψει νομίζω και μάλιστα τους ζήτησαν να γράψουν οτι αποδέχονται οτι έπιναν μπύρα σε πλατεία...Κανείς δεν τους είπε τίποτα από τα παραπάνω, που θα μπορούσαν να απευθυνθούν κατά τη γνώμη σου για να έχουν μια πιο σαφή εικόνα;
σε νομικό που να έχει γνώση του ιταλικού Δικαίου. ξαναλέω ότι εγώ δεν είμαι τετοιος, απλά προσπαθώ να βοηθήσω. και βλέπω ότι αν κάποιος οφείλει στην ιταλική Εφορία, έχοντας λάβει γνώση και έχοντας συναινέσει (μη εκφράζοντας τις αντιρρησεις του όπως ειπαμε) αναλαμβάνει μετά η Equitalia, κρατική εταιρεία ειδικευμένη στην είσπραξη των οφειλομένων. σε κατοίκους χωρών της ΕΕ αυτό σημαίνει χρεωση μέσω της τοπικής Εφορίας, αν αυτό δεν γίνει δυνατό, ΄θα υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα και σε ενδεχόμενο ταξίδι πχ στη χώρα ίσως να αντιμετωπίσουν προβλήματα.
με λίγα λόγια εγώ θα το πληρωνα το συντομότερο..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1., Η Ρώμη είναι ίσως το μοναδικό μέρος στο κόσμο που λειτουργούν μπαράκια μεταμφιεσμένα σε βιβλιοπωλεία.
2. Βέβαια το λογικό είναι το πρόστιμο να πληρώνεται από τους παρανομούντες ιδιοκτήτες και όχι από τους χρήστες πελάτες, ειδικά που είναι ξένοι και δεν γνωρίζουν τους νόμους.
1.:shock: ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? γιατι η άδεια να πουλας αλκοολ είναι μία κ μόνη. αυτή του βιβλιοπωλείου απλά προστίθεται. και το βρίσκω και πολύ ωραία ιδέα. σε παρόμοιο μαγαζί έχω πάει και στη Αθήνα εξάλλου.
2. το πρόστιμο το πληρώνουν οι ιδιοκτήτες όταν πωλούν αλκοόλ που δεν καταναλώνεται επιτόπου. απο τις 23.00 κ μετά. κι αυτός είναι νόμος της ΕΕ, όχι μόνο ιταλικός. και όταν εννοείται έχουν τις απαιτουμενες άδειες.

Borealis

Member
1.:shock: ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? γιατι η άδεια να πουλας αλκοολ είναι μία κ μόνη. αυτή του βιβλιοπωλείου απλά προστίθεται. και το βρίσκω και πολύ ωραία ιδέα. σε παρόμοιο μαγαζί έχω πάει και στη Αθήνα εξάλλου.
2. το πρόστιμο το πληρώνουν οι ιδιοκτήτες όταν πωλούν αλκοόλ που δεν καταναλώνεται επιτόπου. απο τις 23.00 κ μετά. κι αυτός είναι νόμος της ΕΕ, όχι μόνο ιταλικός. και όταν εννοείται έχουν τις απαιτουμενες άδειες.
Το βρίσκεις πολύ ωραία ιδέα να μεταμφιέζονται μπαράκια σε βιβλιοπωλεία? γιατί αυτό συμβαίνει στην περιοχή του Μόντι, όπου μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων έχει απαγορευτεί η λειτουργία μπαρ (πλην της πλατείας της Ουκρανικής εκκλησίας). Τώρα αυτό με τη Ζώγια τι σχέση έχει...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το βρίσκεις πολύ ωραία ιδέα να μεταμφιέζονται μπαράκια σε βιβλιοπωλεία? γιατί αυτό συμβαίνει στην περιοχή του Μόντι, όπου μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων έχει απαγορευτεί η λειτουργία μπαρ (πλην της πλατείας της Ουκρανικής εκκλησίας). Τώρα αυτό με τη Ζώγια τι σχέση έχει...
δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω, ούτε να ψάχνω έτσι γενικά. αν έχει καποιο λινκ, καποιο όνομα μπαρ, καποιο άρθρο να το διαβάσουμε να ενημερωθούμε καλώς. ζώγια φυσικά δεν ξέρω τι είναι. γενικά είπα ότι η ιδέα μπαρ+βιβλιοπωλείο μου αρεσε, πήγα στην Αθήνα σε παρόμοιο και ήταν επιτυχημένη.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
babaduma said:
Παλι καλα..νομιζα ειναι ειδος ποτου..
Λιγο πιο ξεκαθαροι δεν γινεται να ειμαστε? ουτε "περιοχη Μοντι" καταλαβαινω, ουτε μεταμφιεση τι θα πει. Εκτος αν ορισμενα ποστ απευθυνονται σε αυγκεκριμενο κοινο.οποτε πασο κ πειτε τα μεταξυ σας που καταλαβαινεστε..
Καλοπροαιρετα παντα, μην αρχισετε τα βιολια παλι..

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Θα ήθελα καμία πρόταση για ποτό χαλαρά όχι κλαμπ ;h wine bar στο κέντρο π.χ Spagna. υπάρχει καμία?

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Manelaki Το έχω διαβάσει ήδη, απλά μου φαίνεται δεν είτε δεν είναι στο στυλ που ζητάω είτε είναι αρκετά έξω από το κέντρο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.365
Νεότερο μέλος
Gregory_kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom