• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

panius

Member
Έκλεισα για Ρώμη αρχές Δεκέμβρη! Καλά έκανα; Αξίζει; Μήπως να ακυρώσω και να πάω κάπου αλλού; (καλά μη βαράτε, μια πλάκα έκανα..)

Λοιπόν, σοβαρά τώρα...

Είχα πάει Ρώμη πενθήμερη με το σχολείο 16 χρόνια πριν. Πανέμορφη πόλη, αλλά το βράδυ μας φάνηκε πιο έρημη και από τα Κουφονήσια το Χειμώνα (με αποτέλεσμα οι μαθητές που ήθελαν Ρόδο να βρίζουν εμάς που ψηφίσαμε Ιταλία). Τώρα που θα ξαναπάω Ρώμη με φίλους, που θα μπορούσαμε να περάσουμε όμορφα τα βράδια; Έχω ακούσει για το Τραστέβερε ότι είναι κάτι σαν το Γκάζι της Αθήνας. Ισχύει; Κάποια άλλη ιδέα για το που θα μπορούσαμε να διασκεδάσουμε με ποτάκι και μουσική ή κάτι άλλο που μόνο στη Ρώμη συναντάς;

Επίσης, θυμάμαι πως ό,τι και να φάγαμε στη Ρώμη μας φάνηκε Α-Η-Δ-Ι-Α! Από τις μακαρονάδες μέχρι τις ακόμα χειρότερες πίτσες. Επειδή μάλλον εμείς ήμασταν άτυχοι με τις εστιατορικές μας επιλογές θα ήθελα μερικές προτάσεις για εστιατόρια, τρατόριες κλπ που σας άρεσαν.

Αυτά τα ολίγα! Σας ευχαριστώ και περιμένω τις χρήσιμες απαντήσεις σας!

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
στην ρώμη είχα φάει εδώ μακαρονάδα, κι μου άρεσε πάρα πολλή το φαγητό τους

Osteria del Gallo Rome

όπως κι εδώ
Roma Sparita
Piazza di Santa Cecilia, 24

το Τραστέβερε έχει ωραία νυχτερινή ζωή, με αρκετά μπαράκια με αγαπημένο το Libri, cioccolata e vino a Trastevere - Angolo Nero

μπαράκι που προσφέρει σοτς φτιαγμένα από σοκολάτα κι μέσα μπόλικα λικέρ κι σαντιγί.

Είχα πάει Ρώμη πενθήμερη με το σχολείο 16 χρόνια πριν. Πανέμορφη πόλη, αλλά το βράδυ μας φάνηκε πιο έρημη και από τα Κουφονήσια το Χειμώνα (με αποτέλεσμα οι μαθητές που ήθελαν Ρόδο να βρίζουν εμάς που ψηφίσαμε Ιταλία).
μα τι ηλίθιο στερεότυπο είναι αυτό με τις πενθήμερες γαμώ. Για αυτό το λόγο δε πήγαμε 8ήμερη Σικελία, γτ τα μπουμπούκια θέλανε μπουζούκια στη Ρόδο κι ποτά μπόμπες στο Φαλιράκι

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εννοειται...μα και γω δεν το πιστευα αυτο που εβλεπαν τα ματια μου ...και αν δεν ετρεχα και γω να προλαβω το ονλαιν ραντεβου μου (ασχετα που δεν ηξερα οτι κ παλι θα περιμενα 15 λεπτα)...θα της επιανα την κουβεντα:haha:

elefinor

Banned
Έκλεισα για Ρώμη αρχές Δεκέμβρη! Καλά έκανα; Αξίζει; Μήπως να ακυρώσω και να πάω κάπου αλλού; (καλά μη βαράτε, μια πλάκα έκανα..)
Ακύρωσε το χωρίς πλάκα και πήγαινε Λονδίνο. Στο χωριό ξαναπήγες, τώρα πήγαινε και σε καμιά πόλη!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ακύρωσε το χωρίς πλάκα και πήγαινε Λονδίνο. Στο χωριό ξαναπήγες, τώρα πήγαινε και σε καμιά πόλη!
αν έχεις κάτι να προσφέρεις στο θέμα καλώς. αλλιώς κόμπλεξ, αερολογίες και πλάκες μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν ελεύθερα στο σόσιαλ.
από club εδω:
Vita Notturna a Roma. Guida ai Divertimenti Roma.
με πρωτη προτίμηση το Qube. το Τραστέβερε απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες. συγκεντρωμένη νυχτερινή ζωή στο Testaccio.

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Θέλω να ρωτήσω μία δεύτερη γνώμη για την διαμονή στη Ρώμη.Είχα βρεί ένα οικονομικό ξενοδοχείο στην περιοχή Τermini που απ'όσο έχω διαβάσει την προτιμούν οι τουρίστες και ενώ ήμουν στο τσακ να το κλείσω ένας γνωστός μου είπε οτι η γύρω περιοχή είναι κάτι σαν την ομόνοια της Αθήνας και δεν είναι ασφαλής.Ισχύει κάτι τέτοιο?μπερδεύτηκα τώρα :roll:

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Θέλω να ρωτήσω μία δεύτερη γνώμη για την διαμονή στη Ρώμη.Είχα βρεί ένα οικονομικό ξενοδοχείο στην περιοχή Τermini που απ'όσο έχω διαβάσει την προτιμούν οι τουρίστες και ενώ ήμουν στο τσακ να το κλείσω ένας γνωστός μου είπε οτι η γύρω περιοχή είναι κάτι σαν την ομόνοια της Αθήνας και δεν είναι ασφαλής.Ισχύει κάτι τέτοιο?μπερδεύτηκα τώρα :roll:
Μαρία δες στην αναζήτηση για διαμονή στη Ρώμη, έχει αναφερθεί εκτενέστατα το θέμα του Τέρμινι. Σε περίληψη, κάποιες περιοχές του termini όντως προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας (όχι απαραίτητα ρεαλιστικό), αλλά όχι όλες. Για παράδειγμα εμείς μείναμε πριν 3 βδομάδες στο Hotel Andreotti παραδίπλα από το τέρμινι και ήταν απόλυτα ασφαλές, δίπλα στο κέντρο, αξιοπρεπέστατο ξενοδοχείο και μόνο 45 ευρώ το βράδυ. Ήταν μέσα στις προτάσεις του Samion για budget διαμονή και το συστήνω κι εγώ ανεπιφύλακτα. Στείλε μας αν θέλεις ποιο σ'άρεσε και θα σου πούμε αν είναι σε νορμάλ περιοχή του τέρμινι.

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Μαρία δες στην αναζήτηση για διαμονή στη Ρώμη, έχει αναφερθεί εκτενέστατα το θέμα του Τέρμινι. Σε περίληψη, κάποιες περιοχές του termini όντως προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας (όχι απαραίτητα ρεαλιστικό), αλλά όχι όλες. Για παράδειγμα εμείς μείναμε πριν 3 βδομάδες στο Hotel Andreotti παραδίπλα από το τέρμινι και ήταν απόλυτα ασφαλές, δίπλα στο κέντρο, αξιοπρεπέστατο ξενοδοχείο και μόνο 45 ευρώ το βράδυ. Ήταν μέσα στις προτάσεις του Samion για budget διαμονή και το συστήνω κι εγώ ανεπιφύλακτα. Στείλε μας αν θέλεις ποιο σ'άρεσε και θα σου πούμε αν είναι σε νορμάλ περιοχή του τέρμινι.
Έχεις δίκιο,απλά ψάχνω ταυτόχρονα να κανονίσω για πολλά θέματα και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαβάσω,έχουν γίνει τα μάτια μου τετράγωνα απ το πολύ διάβασμα στον υπολογιστή:shock:.Εγώ λοιπόν σκεφτόμουν να κλείσω στο Hotel Continentale με 147 ευρω για 3 νύχτες,απέχει περίπου 7 τετράγωνα απ'όσο έχω δει απ τον σταθμο Termini.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Έχεις δίκιο,απλά ψάχνω ταυτόχρονα να κανονίσω για πολλά θέματα και δεν ξέρω τι να πρωτοδιαβάσω,έχουν γίνει τα μάτια μου τετράγωνα απ το πολύ διάβασμα στον υπολογιστή:shock:.Εγώ λοιπόν σκεφτόμουν να κλείσω στο Hotel Continentale με 147 ευρω για 3 νύχτες,απέχει περίπου 7 τετράγωνα απ'όσο έχω δει απ τον σταθμο Termini.

αριστα τα ειπε η suitcase..αισθημα κ μονο αισθημα ανασφαλειας ισως να εχουν μερικοι αργα τοβραδυ νοτια του σταθμου.αυτο το χοτελ ειναι βορεια κ κοντα σε αλλη σταση μετρο αρα nessun problema.
κοιτα μονο κριτικες τιμες.το θεμα περιοχη μη σε ανησυχει καθολου.

elefinor

Banned
αν έχεις κάτι να προσφέρεις στο θέμα καλώς. αλλιώς κόμπλεξ, αερολογίες και πλάκες μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν ελεύθερα στο σόσιαλ.
από club εδω:
Vita Notturna a Roma. Guida ai Divertimenti Roma.
με πρωτη προτίμηση το Qube. το Τραστέβερε απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες. συγκεντρωμένη νυχτερινή ζωή στο Testaccio.
Απάντησες εσύ που ξέρεις λοιπόν κι όλα καλά. Τα σχόλια, τους χαρακτηρισμούς και τις οδηγίες κράτησε τα για τον εαυτό σου. (Αλλά αντιδράς σαν μαθητής νηπιαγωγείου πάντα όταν γράφεται κάτι αρνητικό για την αγαπημένη σου πόλη, διότι κατά βάθος γνωρίζεις οτι συγκρινόμενη με άλλες πρωτεύουσες, δεν απέχει πολύ από τον χαρακτηρισμό που της απέδωσα)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Απάντησες εσύ που ξέρεις λοιπόν κι όλα καλά. Τα σχόλια, τους χαρακτηρισμούς και τις οδηγίες κράτησε τα για τον εαυτό σου. (Αλλά αντιδράς σαν μαθητής νηπιαγωγείου πάντα όταν γράφεται κάτι αρνητικό για την αγαπημένη σου πόλη, διότι κατά βάθος γνωρίζεις οτι συγκρινόμενη με άλλες πρωτεύουσες, δεν απέχει πολύ από τον χαρακτηρισμό που της απέδωσα)
Κι εσυ να μην χαρακτηριζεις πολη σε ασχετα θεματα.ξερολας η μη κατι εντος θεματος γραφω ενω εσυ συνεχιζεις σοσιαλ αερολογιες.ολοι κρινομαστε αγαπητε κ εσυ εισαι απο τους τελευταιους που θα κρινουν.μη βιαζεσαι κ ασε να κριθεις πρωτα.τελος εδω στα ασχετα με το θεμα σχολια.

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
αριστα τα ειπε η suitcase..αισθημα κ μονο αισθημα ανασφαλειας ισως να εχουν μερικοι αργα τοβραδυ νοτια του σταθμου.αυτο το χοτελ ειναι βορεια κ κοντα σε αλλη σταση μετρο αρα nessun problema.
κοιτα μονο κριτικες τιμες.το θεμα περιοχη μη σε ανησυχει καθολου.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι Samion,τα λεφτά όπως είπα 147 για 3 νύχτες είναι εντάξει νομίζω,δεν περιμένω να βρω κάτι το ιδιέταιρο με τόσα λίγα λέφτα που θα διαθέσω και οι κριτικές που έχω διαβάσει είναι καλές.Ούτε έχω δει να αναφέρει κάποιος ότι ήταν επικίνδυνη η περιοχή εκεί γύρω,απλά με προβλημάτισε αυτός ο γνωστός μου.Τέλως πάντων για να λέτε ότι είναι οκ η περιοχή θα σας ακούσω,κι έσεις έχετε πάει και ξέρετε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα