• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ειστε θησαυροι :) Αν δε συμφωνησει ο ταξιτζης στη νομιμη ταριφα τοτε θα παω στον επομενο. Μακαρι να'ταν κι εδω ετσι.
Στο γυρισμο θα χρειαστει σιγουρα το ταξι γιατι πεταμε πρωι οποτε θα φυγουμε ξημερωματα απο το ξενοδοχειο.
Σιγουρα το ταξι ειναι και πολυ βολικο αλλα ο οικονομικοτερος τροπος απο αεροδρομιο για κεντρο ειναι τα shuttle buses; Μπερδευτηκα λιγο με οσα εχω διαβασει.

Και κατι ακομα:
Θα μεινουμε 6 μερες, να βγαλουμε εβδομαδιαια καρτα για τα ΜΜΜ; Αλλος λεει συμφερει, αλλος οχι. Αν βγαλουμε τη roma pass (δεν εχω κοιταξει ακομα αν μας συμφερει) που ισχυει για 3 μερες, μετα συμφερει να βγαζουμε τα ημερησια;
δεν θέλω να σου υποδείξω τρόπους συμπεριφοράς, προς Θεού..αλλά στο ταξί δεν ζητάς, ούτε συζητάς. το παίρνεις και αν σου ζητήσει παραπάνω από το νόμιμο καλείς την αστυνομία. η άδεια αφαιρείται με το παραμικρό, δεν είναι Ψαροκώσταινα επαναλαμβάνω. και κανείς δεν είναι τόσο τρελλός να ρισκάρει χιλιάδες ευρώ για μια χούφτα κέρματα παραπάνω.
η Roma pass γενικά συμφέρει για μουσεία κλπ. όταν τελειώσει βγάλτε άλλο ένα 3ήμερο τικετ. εξαρτάται από πόσο θα χρησιμοποιήσετε τα ΜΜΜ φυσικά.

• Like
Reactions: GTS

manelaki

Member
δεν θέλω να σου υποδείξω τρόπους συμπεριφοράς, προς Θεού..αλλά στο ταξί δεν ζητάς, ούτε συζητάς. το παίρνεις και αν σου ζητήσει παραπάνω από το νόμιμο καλείς την αστυνομία. η άδεια αφαιρείται με το παραμικρό, δεν είναι Ψαροκώσταινα επαναλαμβάνω. και κανείς δεν είναι τόσο τρελλός να ρισκάρει χιλιάδες ευρώ για μια χούφτα κέρματα παραπάνω.
η Roma pass γενικά συμφέρει για μουσεία κλπ. όταν τελειώσει βγάλτε άλλο ένα 3ήμερο τικετ. εξαρτάται από πόσο θα χρησιμοποιήσετε τα ΜΜΜ φυσικά.
Δε χρησιμοποιω σχεδον ποτε ταξι, αλλα για ενα τουριστα δε θα μου φαινοταν περιεργο να ρωτησει τη τιμη μεχρι το κεντρο. Οκ ομως, θα το ξερω ;)
Α, υπαρχουν και 3ημερα εισητηρια; Τοτε μια χαρα. Πιστευω θα τα χρησιμοποιησουμε αρκετα μιας και θα'μαστε ολη μερα εξω.

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Άραγε μπορείς να γυρίσεις τα κύρια αξιοθέατα της Ρώμης χωρίς να χρησιμοποιήσεις μεταφορικό μέσο?.. Εντάξει, κάποια μέρα θα πάρουμε ταξί ή λεωφορείο αλλά διάβασα από πολλούς εδώ ότι γενικά περπατιέται η πόλη. Ισχύει? Ρωτάω γιατί βρίσκομαι υπό αναζήτηση διαμερίσματος κ θα ήθελα να μάθω αν θα πρέπει να με απασχολήσει η τοποθεσία (κλίνω προς Trastevere, Campo de Fiori, Colosseo).
Τέλος, επειδή είμαστε 5 άτομα και δε χωράμε σε 1 ταξί, μάλλον μας συμφέρει το shuttle bus από τα 2 ταξί?..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. για ενα τουριστα δε θα μου φαινοταν περιεργο να ρωτησει τη τιμη μεχρι το κεντρο.
2. Α, υπαρχουν και 3ημερα εισητηρια;
1. στην πιάτσα υπάρχει μία τεράστια πινακίδα με το κόστος. τι να ρωτήσει?
2. ATAC S.p.A. | Azienda per la mobilitΰ
1. Άραγε μπορείς να γυρίσεις τα κύρια αξιοθέατα της Ρώμης χωρίς να χρησιμοποιήσεις μεταφορικό μέσο?..
2. επειδή είμαστε 5 άτομα και δε χωράμε σε 1 ταξί,
1. ναι, με γερά πόδια.
2. πάρτε 6θέσιο ταξί. Fiat multipla πχ.

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Άραγε μπορείς να γυρίσεις τα κύρια αξιοθέατα της Ρώμης χωρίς να χρησιμοποιήσεις μεταφορικό μέσο?.. Εντάξει, κάποια μέρα θα πάρουμε ταξί ή λεωφορείο αλλά διάβασα από πολλούς εδώ ότι γενικά περπατιέται η πόλη. Ισχύει? Ρωτάω γιατί βρίσκομαι υπό αναζήτηση διαμερίσματος κ θα ήθελα να μάθω αν θα πρέπει να με απασχολήσει η τοποθεσία (κλίνω προς Trastevere, Campo de Fiori, Colosseo).
Τέλος, επειδή είμαστε 5 άτομα και δε χωράμε σε 1 ταξί, μάλλον μας συμφέρει το shuttle bus από τα 2 ταξί?..
και εμενα η αποψη μου ειναι οτι περπατιεται..
ε, τωρα εξαρταται και απο την διαθεση σας, την ηλικια, ποσο ειστε συνηθισμενοι να περπατατε κλπ..

εμεις πχ. το κοβαμαι καθε μερα ποδαρατα και 1-2 βραδια που δεν την παλευαμε και πολυ (γιατι το χαμε παρει σερι απο το πρωι) ειχαμε παρει night bus για να επιστρεψουμε..κατι τετοιο!

μετρο νομιζω πηραμε 2 φορες μονο..και τραμ αλλες 2..

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
1. ναι, με γερά πόδια.
2. πάρτε 6θέσιο ταξί. Fiat multipla πχ.[/quote]

1.Γερά πόδια κι όρεξη,(προς το παρόν) έχουμε.

2. το 6θεσιο τί κόστος έχει περίπου? Πάλι κάπου 10/άτομο? Πολύ καλή η ιδέα σου! Τα είχα δει στη Βαρκελώνη (και δε θυμάμαι πού αλλού :roll: )

3. σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!!!

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
και εμενα η αποψη μου ειναι οτι περπατιεται..
ε, τωρα εξαρταται και απο την διαθεση σας, την ηλικια, ποσο ειστε συνηθισμενοι να περπατατε κλπ..

Νέοι είμαστε (ακόμα) και γενικά περπατάμε αρκετά. Το περπάτημα εξάλλου είναι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις 1 πόλη. Σίγουρα αν κουραστούμε, θα πάρουμε κάποιο μεταφορικό μέσο, απλά ήθελα να ξέρω εάν σε γενικές γραμμές περπατιέται! Σε ευχαριστώ!!!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
2. το 6θεσιο τί κόστος έχει περίπου? Πάλι κάπου 10/άτομο?
είπαμε, η ταρίφα είναι φιξ. 40Ε / όχημα, ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων και αποσκευών. στην σειρά ψάξτε ένα 6θεσιο (υπάρχουν πάντα αρκετά) και δώστε όλοι 40Ε.

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
είπαμε, η ταρίφα είναι φιξ. 40Ε / όχημα, ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων και αποσκευών. στην σειρά ψάξτε ένα 6θεσιο (υπάρχουν πάντα αρκετά) και δώστε όλοι 40Ε.

Πολύ ωραία τότε! Αυτό θα κάνουμε!! Ζητώ συγγνώμη αν ρωτάω πράγματα τα οποία έχουν ήδη αναφερθεί αλλά τον τελευταίο μήνα έχω ψάξει ΟΛΑ τα σχετικά με τη Ρώμη posts κι έχω κάνει copy paste σε 1 αρχείο word τόσες πληροφορίες που γέμισαν 65 σελίδες (με μικρή γραμματοσειρά :bleh: )! Τώρα τα ξανακοιτάζω και τα ταξινομώ σε κατηγορίες-κεφάλαια του στυλ "Μετακινήσεις" , "Φαγητό" κ.λ.π.
Τέλος,θα τα τυπώσω και με τη βοήθειά σας, θα έχω φτιάξει τον καλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό :clap: Αφού σκέφτομαι να μην πάρω μαζί μου 1 οδηγό της Καθημερινής που θεωρούσα πολύ καλό. Με καλύπτετε εσείς!!!

xristos-edessa

New Member
Καλημέρα σε όλους
Ταξιδεύω για Ρώμη πρώτη φορά και θα ήθελα αν σας είναι εύκολο να με βοηθήσετε σε ορισμένες απορίες μου.
Η αεροπορική εταιρία που ταξιδεύω είναι η Ryanair και το αεροδρόμιο που θα αποβιβαστώ στη Ρώμη το ciampino και το ξενοδοχείο που θα μείνω είναι το croma dyo (merulana 139).
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο και πιο το κόστος ?
Και δεύτερον αν γνωρίζετε κάτι για το ξενοδοχείο και τη περιοχή που βρίσκετε(αν βολεύει η συγκοινωνια,αν ειναι ασφαλης)?

Last edited by a moderator:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο, πιο το κόστος ?
2. τη περιοχή που βρίσκετε(αν βολεύει η συγκοινωνια,αν ειναι ασφαλης)?
καλημέρα,
1. ο καλύτερος: ταξί 30Ε όλοι με αποσκευές. ο φθηνότερος: λεωφορείο ως μετρό Anagnina στάση, 1,20Ε.
2. κανένα πρόβλημα κ στα 2 που ρωτάς.

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic