manelaki
Member
- Μηνύματα
- 1.282
- Likes
- 392
Αραγε ισχυουν ακομα ολα αυτα που εγραψε ο AEKfan για τη Ρωμη το 2006; Σκοπευω να ακολουθησω τις συμβουλες, ευχαριστω πολυ. Δυστυχως δε μας γραφει κι αλλα...Μολαταύτα - θες να πας στη Ρώμη αμέτι-μουχαμέτι?
Πάει καλά. Για φαί, αν θες να δώσεις ένα κάρο λεφτά πήγαινε να φας στο εξαιρετικό, αν και υπερτιμημένο, La Pergola (2 αστέρια στο Guide Rouge Michelin, με τη Ρώμη στα πόδια σου) και στο πολύ καλό Hostaria dell'Orso (επίσης με αστέρι Michelin) του ευρηματικού σεφ Gualtiero Marchesi, καθώς και στο Baby του ταλαντούχου Alfonso Iaccarino. Αν πάλι δε θες να ξηλωθείς, τράβα εκεί που δεν πατάει τουρίστας, εκεί που τρώνε μόνο Ρωμαίοι. Μια καλή περίπτωση είναι η περιοχή Garbatella, παραδοσιακές γειτονιές με εξαιρετικές τρατορίες. Ή πάλι, στην υπέροχη enoteca Tastevin στο Prati με εκπληκτικά κρασιά και καλοφτιαγμένα τοπικά πιάτα και με σομελιέ που ξέρει τι λέει και δεν είδε φελό πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα.
Θες να φας παγωτό? Μην μπεις σαν τον λιμασμένο βούδα στην πρώτη gelateria που θα σου γυαλίσει με τις πολύχρωμες προθήκες της, επειδή η Καιτούλα γύρισε στην Αθήνα με σύνδρομο στέρησης για το φανταστικοεκπληκτικό Ιταλικό παγωτό που καταβόθριασε με τους τόνους στη Ρώμη το περασμένο Πάσχα. Ψάχτο. Δική μου πρόταση είναι το San Crispino, παγωτατζίδικο που φτιάχνει το παγωτό from scratch με πρώτες ύλες διαλεγμένες με νευρωτική προσοχή και θρησκευτική ευλάβεια (αν τα λεμόνια στην αγορά δεν είναι καλά, δεν παίζει παγωτό λεμόνι αυτό το μήνα).
Αυτά για την ώρα. Περισσότερα αν θελήσει ο Χρόνος (που ως γνωστόν είναι Κρόνος για 'μας τους εργαζόμενους-προλετάριους).