• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Μια μέρα έλειψα και μου το κάνατε το θέμα $#%*~ :haha:

Όλες οι χώρες έχουν την ομορφιά τους, τα είπαμε αυτά και τα είδαμε... γι'αυτό έχουμε το ζιζάνιο των ταξιδιών μέσα μας~να παίρνουμε τα ομορφότερα απο όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες!

Πράγα έχω πάει και μου άρεσε πολύ, όταν γυρίσω με το καλό κι απο Ρώμη θα εκφέρω άποψη κ απο δαύτη! :D

Θα δω γι' αυτά...Castel Gandolfo και Castelli Romani, Τιβολι, Bracciano, ευχαριστώ για τις προτάσεις σας όλους παιδιά!
Βρείτε μου τώρα και ένα δωμάτιο 7 αστέρων με 7 ευρώ τη βραδιά και θα είμαι ευτυχισμένη :haha:(μετά θα μείνει να κάνετε κρασί το νερό, τους άρτους αρτοποιείο κτλ)

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Το γκούλας, άσχετε, ανήκει στην ουγγρική κουζίνα και η "ιταλική κουζίνα" που λες και ξαναλές δεν λέει και τίποτα. Μια σταλιά ζυμαρικά σερβίρουν στα ιταλικά εστιατόρια ως primo piato και η πίτσα τους απλώς ένα τσιγαρόχαρτο... (με μοτσαρέλα!) Άμα θές να χορτάσεις και να φας πραγματική πίτσα με Gouda πάνε βορειότερα!
Το gulash ανήκει στην κουζίνα της κεντρικής ευρώπης. Παραδοσιακά ουγγρικό πιάτο, δε λέω, αλλά φιγουράρει στα μενού πολλών παραδοσιακών εστιατορίων στη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχία κλπ.
Η ιταλική κουζίνα δε λέει τίποτα για'σένα, προφανώς είτε γιατί έφαγες σε ατυχή μέρη είτε γιατί προτιμάς μακαρονάδες με κρέμες γάλακτος ή πίτσες με τσιγαριστό μπέικον. Άσε που ιταλική κουζίνα ΔΕΝ είναι μόνο αυτά, αλλά τέλος πάντων, τι να λέμε τώρα...

Νένα, ψηφίζω κι εγώ Καστέλι Ρομάνι.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το γκούλας, άσχετε, ανήκει στην ουγγρική κουζίνα και η "ιταλική κουζίνα" που λες και ξαναλές δεν λέει και τίποτα. Μια σταλιά ζυμαρικά σερβίρουν στα ιταλικά εστιατόρια ως primo piato και η πίτσα τους απλώς ένα τσιγαρόχαρτο... (με μοτσαρέλα!) Άμα θές να χορτάσεις και να φας πραγματική πίτσα με Gouda πάνε βορειότερα!
σχετικέ του trash, είπα "τύπου" γκούλας καταρχήν. για τα γαστριμαργικά γούστα σου ουδέν σχόλιο. κάθε γούστο είναι σεβαστό. αντικείμενικά όμως δες ποια κουζίνα έχει κατακτησει τον πλανήτη που ζεις.
α ναι και η πίτσα φυσικά του ντομινο και του χατ είναι ασύγκριτα καλύτερες από τις ιταλικές. όπως έκανα μία παράκληση πριν, την επαναλαμβάνω: πλιζ εσύ και οσοι έχουν τα γούστα σου (τριπάκιας κ σια) μην ξαναπάτε ιταλία..πηγαίνετε πράγα, βερολινο που εχουν τα καλυτερα εστιατορια της ευρωπης.

onar

Member
Επόμενο Ταξίδι
υπο αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
εκπληρώθηκε πάμε για άλλα
βρε πάτε καλά;;;;;
θα τσακωθήτε για το ποιος φτιάχνει το καλήτερο παϊδάκι; οι έλληνες φυσικά!
έκαστος στο είδος του και κάθε χώρα στα δικά της....

Borealis

Member
Να πας Πομπηία οι σοβαρότεροι ιστορικοαρχαιολόγοι, κοινωνιολόγοι γευσιγνώστες και αρχιμάγειροι τη συνιστούν!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
βρε πάτε καλά;;;;;
θα τσακωθήτε για το ποιος φτιάχνει το καλήτερο παϊδάκι; οι έλληνες φυσικά!
έκαστος στο είδος του και κάθε χώρα στα δικά της....
εγώ θα έλεγα ο καθένας με τα γούστα του.
και για το παιδάκι: φίλος μου με ελληνική ταβέρνα γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων για τα παιδάκια του από τους άγγλους (γνωστοί για την εκλεκτικότητα του ουρανίσκου τους) για τα παιδάκια του, που δεν έχουν κρέας λένε. ενώ αυτά που τρώνε στη χώρα τους (κατεψυγμένα ετών) είναι καλύτερα. ακόμα συνεχίζει να αρνείται να προμηθευτεί παιδάκια ν.ζηλανδίας από γνωστή αλυσίδα discount super market οπως οι υπόλοιποι..

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Να πας Πομπηία οι σοβαρότεροι ιστορικοαρχαιολόγοι, κοινωνιολόγοι γευσιγνώστες και αρχιμάγειροι τη συνιστούν!
Δεν αντιλαμβάνομαι αν ειρωνεύεσαι (μάλλον), αλλά την Πομπηία τη συνιστώ οπωσδήποτε (χωρίς να είμαι κάτι από τα παραπάνω), με την προϋπόθεση να μείνει και ένα βράδυ τουλάχιστον Νάπολη.

Borealis

Member
Δεν αντιλαμβάνομαι αν ειρωνεύεσαι (μάλλον), αλλά την Πομπηία τη συνιστώ οπωσδήποτε (χωρίς να είμαι κάτι από τα παραπάνω), με την προϋπόθεση να μείνει και ένα βράδυ τουλάχιστον Νάπολη.
Σαφώς και την συστήνω και εγώ αλλά όχι και να είναι ιεροσυλία να τη συγκρίνουμε με άλλα μέρη του κόσμου... μη τρελλαθούμε εντελώς...

onar

Member
Επόμενο Ταξίδι
υπο αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
εκπληρώθηκε πάμε για άλλα
εγώ θα έλεγα ο καθένας με τα γούστα του.
και για το παιδάκι: φίλος μου με ελληνική ταβέρνα γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων για τα παιδάκια του από τους άγγλους (γνωστοί για την εκλεκτικότητα του ουρανίσκου τους) για τα παιδάκια του, που δεν έχουν κρέας λένε. ενώ αυτά που τρώνε στη χώρα τους (κατεψυγμένα ετών) είναι καλύτερα. ακόμα συνεχίζει να αρνείται να προμηθευτεί παιδάκια ν.ζηλανδίας από γνωστή αλυσίδα discount super market οπως οι υπόλοιποι..

ααααχ! δεν κατάλαβες το βαθύτερο νόημα του μυνήματός μου.... τις κριμένες έννοιες και την φιλοσοφία που κρύβει.....:bleh:
ενοείτε και καλά κάνει!!! άκου Ν. Ζηλανδία!! να πάνε εκεί να τελειώνουμε! και γενικά γιατί ασχολούμαστε με τους άγγλους δεν έχω καταλάβει, ούτε να φάνε ξέρουν, ούτε να ζήσουν....
και επίσης άλλο είναι το θέμα και άλλα λέμε... σόρρυ κοπελιά;)
δεν μπορώ και να σε βοηθήσω με το θέμα σου εγώ όλες τις μέρες μου τις είχα φάει στη Ρώμη και δεν μου φτάσανε :haha:

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Ευχαριστώ!Τελικά κέρδισε το............Castelli Romani!

Κ δεν θα φάω τίποτα i promise :cool: ούτως ή άλλως οι συμπαθητικές διαμονές που βρίσκω είναι στα 80 ευρώ!Θα το βγάλω το μπουτάκι στο termini τελικά!:haha::haha::haha:

GTS

Member
Ευχαριστώ!Τελικά κέρδισε το............Castelli Romani!

Κ δεν θα φάω τίποτα i promise :cool: ούτως ή άλλως οι συμπαθητικές διαμονές που βρίσκω είναι στα 80 ευρώ!Θα το βγάλω το μπουτάκι στο termini τελικά!:haha::haha::haha:
Πήγαινε και δοκίμασε μια carbonara ή μία alla gricia στο Maccheroni (Ristorante Maccheroni) και μην ακούς αηδίες από τα νέα ταλέντα του φόρουμ....με το πολύ 20 Ευρώ έχεις γευματίσει τέλεια, ποιοτικά, στο κέντρο της Ρώμης, σε ωραίο γουστόζικο εστιατόριο. Μη ξεχάσεις το τιραμισού στο τέλος, θεϊκό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom