Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

Μηνύματα
68
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Τι εποχή πραγματοποιήθηκε το ταξίδι σου;
Και σε τι φάση βρήκες το Μπατούμι, κοσμοσυρροή ή υποτονικό;

@pan82 Ευχαριστώ.
Τελη Οκτωβρη του 23. Ουτε κοσμοσυρροη αλλα σιγουρα ουτε υποτονικο. Καπου στη μεση θα ελεγα.

Ολα τα μαγαζακια στον παραλιακο πεζοδρομο ανοιχτα κανονικα. Ισως ημουν αρκετα τυχερος με τον καιρο, δεν πετυχα καθολου κρυο.

@apodrasi Το μονο που θα αλλαζα θα ηταν η διανυκτερευση στο Κουταισι. Λιγες ωρες φτανουν για να δεις την πολη. Δεν εχει πολλα πραγματα για να δεις και να κανεις.

Προτεινω ομως σιγουρα μια βολτα, στην Σπηλια του Προμηθεα που ειναι λιγο εξω απο το Κουταισι.
 
Last edited:
Μηνύματα
68
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πριν τα ξεχασω τα γραφω εδω:
Αθηνα Τορινο με low cost για και απο Μαλπενσα που ειναι σταθερα πολυ χαμηλα οι τιμες 60 ευρω πηγαινε ελα καλοκαιριατικα.

Flixbus απο αεροδρομιο για κεντρο Τορινο 10 ευρω.
Ξενοδοχειο 100 το δικλινο με τεραστιο μπουφε καρακεντρο για να μη χρειαζεται συγκοινωνια. Το 10% πισω σε credit απο τη Hotels com, αρα 90 το δικλινο.

Φαγητο μεσω thefork που εκανε κατι κουλα: εδινε και εκπτωση και 2000 ποντους σε ενα γευμα= επιστροφη 50 ευρω για επομενο λογαριασμο.
Εκδρομη στην πολη Chieri με εισιτηριο 2 ευρω γιατι θεωρειται περιαστικος προορισμος.
Αν πατε σε μερα με δωρεαν μουσεια, 1 ευρω καθε μουσειο (ε, τοτε να πατε).
Με flixbus πας ολοημερη Αοστα με 10 -12 ευρω πηγαινε ελα, που εμεις ακυρωσαμε τελευτσια στιγμη λογω καταιγιδας (εχασα 7,5 ευρω).
Τελικο κοστος αεροπορικα, ξενοδοχειο 3 νυχτες με πρωινο , μετακινηση απο αεροδρομιο, μουσεια 3 (τρια) , μονοημερη εκδρομη, για 4ημερο ολα μαζι 222 ανα ατομο.
Μαζι με Αοστα θα κοστιζε αλλα 10 ευρω.
Καφεδες γενικα με 1,5 ευρω, που ειναι βασικο ζητημα.

Ειχα καιρο να πω "α, φθηνο ταξιδι για 2024".
View attachment 467017
Παιζουν τετοιες προσφορες στο thefork;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.685
Likes
43.974
Παιζουν τετοιες προσφορες στο thefork;
Να ανοιγετε ολα τα μειλ που ερχονται. Σε πολλα δινει κωδικο απο 500 ως 2000 ποντους που αθροιζονται κι αλλοι 200 αν πληρωσεις με καρτα μεσα απο την εφαρμογη. Για πλακα μαζευεις 1200 ως 2200 ποντους απο ενα γευμα οταν οι 2000 αντιστοιχουν σε 50 ευρω κρεντιτ.
Επισης χωρις κωδικο την ιδια μερα αν δεν γεμισουν τα εστιατορια καθημερινη βγαζουν ξαφνικα εκπτωση 20-30%.
Περσι στη Σαρδηνια φαγαμε 50ρικο κρεντιτ σε γκουρμε που ως low budget τουριστες δεν θα το επιλεγαμε.και αλλο ενα 20ροκο στο Αμστερνταμ σε νορμαλ εστιατοριο.
 
Last edited:

andpsy

Member
Μηνύματα
326
Likes
779
Επόμενο Ταξίδι
Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική / Ισλανδία
Μόνο βιτρίνα, άλλωστε δεν ειμαι του ψαριού ούτε εδω στα πάτρια εδάφη!

Το ξερεις εχεις και δωρεαν 20κιλη να βαλεις μισο καροτσι μαγειρεμενα φαγητα απο τον ΑΒ και 8κιλη,?
Το ξέρω ναι, αν ηξερα οτι στο δωματιο θα στο Μπεργκεν θα ειχα κουζινα κανονική παίζει να έφερνα απο Ελλάδα!
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.177
Likes
2.021
Κατσε να σημειωσω τον μπουφε γιατι θα χρειαστει. Και το ιταλικο θελω. Εχω κρεντιτ 120 ευρω απο το thefork, ας το φαω στη Σουηδια τοτε.
Hemkop καρακεντρο με μπουφεδαρα υποψιν ως νωρις τ απογευμα βρισκεις ποικιλια,βραδυ ξεχνα το κ gastabud πιστεψε με οσο κ αν κανει το πιατο με το σολομο το αξιζει κ με το παραπανω!ωστοσο πως τα κανετε αυτα τα μαγικα με το thefork πειτε μου κ μενα που εχω 2000yums και προσπαθω η ερμη να τα εξαργυρωσω σε κανα μαγαζι στο Παλερμο κ ολο χαζαμαρες βρισκω :cry:
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.685
Likes
43.974
Hemkop καρακεντρο με μπουφεδαρα υποψιν ως νωρις τ απογευμα βρισκεις ποικιλια,βραδυ ξεχνα το κ gastabud πιστεψε με οσο κ αν κανει το πιατο με το σολομο το αξιζει κ με το παραπανω!ωστοσο πως τα κανετε αυτα τα μαγικα με το thefork πειτε μου κ μενα που εχω 2000yums και προσπαθω η ερμη να τα εξαργυρωσω σε κανα μαγαζι στο Παλερμο κ ολο χαζαμαρες βρισκω :cry:
Ε τι μαγικα, πατας το κουμπι που φιλτραρει μονο τα εστιατορια που δεχονται εξαργυρωση και κλεινεις. Σικελια και να εχει βλακειες δεν νομιζω, παντου το φαι ειναι καταπληκτικο.
 

annoula

Member
Μηνύματα
380
Likes
914
Δες την οπτικη μου: το να μεινω Αθηνα να καιω κλιματισμο, να βγαινω καθε μερα για brunch με 7 διαφορετικες σπιτικες ταρτες να διαλεξω οπως μου εδινε το ξενοδοχειο και ενα μουσειο τη μερα και 2 καφεδες των 4 ευρω εξω , μην πω οτι κοστιζει πανω απο 50 τη μερα το να κανω τα ιδια με οσα κανω στο Τορινο (για το φαι εξω τι να πω τωρα. Οτι τη μερα που πετουσα ειχε κανονιστει στη δουλεια φαγητο με μενου 35 το ατομο, που απο το the fork στην Ιταλια οπως τα πληρωνω τα παιρνω πισω σε credit? ειναι τρελο λιγο). Γλιτωνω και το μαγειρεμα, βασικο.

Εδω οι ταρτες, hotel Le Petit. 8 διαφορετικες χειροποιητες τη μερα τελικα. Αρχιζω διαιτα. View attachment 467018 View attachment 467019
Εγώ θα πηγαινα ακομα και αν το μονο πλεονεκτημα ηταν το να γλυτωνω το μαγειρεμα
 

John Davilla

Member
Μηνύματα
60
Likes
558
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ελπίζω να μην παρακολουθεί κανένας της εφορίας εδώ 😅😜

Λοιπόν....
Βερολίνο, Φεβ 18, σύνολο 250€ για 3 βράδια
Αεροπορικά 42€, διαμονή 58€/άτομο σε δωμάτιο σπιτιού, και τα υπόλοιπα 150€ περίπου σε εισιτήρια μουσείων, μπύρες και λουκάνικα, σουβενίρ 😁

Νάπολη, Μαρ 22, σύνολο 310€ για 3 βράδια
Αεροπορικά 21€, διαμονή 80€/άτομο και τα υπόλοιπα 210€ σε εισιτήρια ΜΜΜ, τραίνα και λεωφορεία για Amalfi coast, φαγητό, μπύρες, εισιτήρια μουσείων κλπ

Κοπεγχάγη, Ιουλ 22, σύνολο 560€ για 3 βράδια
Αεροπορικά 110€, διαμονή σε δωμάτιο για 3 βράδια στα 190€, εισιτήρια ΜΜΜ, φαγητό, μπύρες 220€ και μονοήμερη στο Μάλμο με εισιτήρια τραίνων, καφέ, μπύρα και σουβενίρ 40€
 

Evi_Stav

Member
Μηνύματα
321
Likes
780
Καιρό έχω να γράψω στο thread που άνοιξα :lol:

Τον Απρίλιο προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα "οικονομικό" ταξίδι στο Dubai.
  • Εισιτήρια: 281/άτομο με βαλίτσα για Abu Dhabi (ήταν 200 αλλά λόγω του ότι η ημερομηνία αναχώρησης συνέπεσε με τις καταιγίδες στο Dubai, αλλάξαμε τελευταία στιγμή το ταξίδι και πληρώσαμε 80 ευρώ παραπάνω)
  • Μεταφορά από Abu Dhabi - Dubai: 30 ευρώ το άτομο με private transfer μέσω gettransfer.com
  • Μεταφορά από Dubai - Abu Dhabi: 10 ευρώ το άτομο με λεωφορείο (ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά, αλλά φτάσαμε στην ώρα μας)
Οπότε 320 ευρώ το άτομο ήταν οι μεταφορές.

  • Ξενοδοχείο στο Abu Dhabi για 1 νύχτα: 30 ευρώ το άτομο στο Abu Dhabi Ramada Corniche
  • Ξενοδοχείο στο Dubai για 5 νύχτες: 115 ευρώ το άτομο στο Al Khoory Atrium Hotel (πολύ ικανοποιημένοι! Πολύ value for money)! Κράτηση μέσω Agoda (πολύ πιο οικονομική για Ασία από τη booking)

Οπότε διανομή 145 ευρώ για 6 νύχτες! Το λες και τζάμπα :lol:

Έπειτα, για φαγητό διαλέξαμε δύο φορές εστιατόρια στο Dubai Mall (30 ευρώ το άτομο περίπου κάθε φορά), 1 μέρα φάγαμε στο buffet που περιλαμβανόταν στο desert safari, 1 μέρα φάγαμε στο buffet που είχε η κρουαζιέρα που κάναμε από το Dubai Marina και 2 μέρες προτιμήσαμε να φάμε "fast food" στην περιοχή γύρω από το Al Khoory Hotel (10 ευρώ το άτομο με πολύ τίμιο kebab).

Επομένως, συνολικά το φαγητό δεν μας κόστισε πάνω από 150 ευρώ / άτομο τις 6 μέρες (βάζω μέσα και πρωινό που ψωνίζαμε από το super market ή κάποια snacks που μπορεί να τρώγαμε μέσα στη μέρα).

Έπειτα, επιλέξαμε πολύ προσεκτικά τις δραστηριότητες που θα κάναμε. Πιστεύω ότι είναι το μόνο σημείο που μπορείς να ξεφύγεις τελείως στο Dubai. Από δραστηριότητες επί πληρωμή, λοιπόν, επιλέξαμε μόνο το desert safari (60 ευρώ το άτομο με φαγητό), την κρουαζιέρα από το Dubai Marina (60 ευρώ το άτομο με φαγητό), είσοδο στο Global Village (5 ευρώ) και επίσκεψη στο Arte Museum (25 ευρώ το άτομο)! 150 ευρώ το άτομο, λοιπόν. Τα υπόλοιπα που κάναμε ήταν δωρεάν και αρκεστήκαμε στο να δούμε αξιοθέατα όπως το Burj Khalifa ή το Dubai Frame απέξω.

Στα σουβενίρ περιοριστήκαμε αρκετά και με καλά παζάρια δεν χαλάσαμε παραπάνω απο 70 ευρώ το άτομο.

Το μόνο που μας κόστισε πολύ ήταν τα ταξί! Λόγω του ότι είναι αρκετά φθηνά αλλά και λόγω του ότι λόγω της καταιγίδας που έπληξε το Dubai λίγες μέρες πριν την άφιξή μας, αρκετοί σταθμοί του μετρό ήταν κλειστοί. Επομένως, το ταξί ήταν η μοναδική επιλογή! Πρέπει να ξοδέψαμε τουλάχιστον 100 ευρώ το άτομο ΣΥΝ μια αναποδιά που μας έτυχε όταν πήραμε ταξί από το δρόμο και όχι από την εφαρμογή για ταξί. Μπήκαμε, χωρίς να το προσέξουμε σε luxury taxi που μας πήρε για μια απόσταση 5 χιλιομέτρων 100 ευρώ!!!!!!!!! Οπότε, φτάσαμε άνετα τα 150 ευρώ το άτομο σε ταξί :p

Συνολικά θα έλεγα πως καταφέραμε να έχουμε ένα budget friendly ταξίδι για δεδομένα Dubai. Χαλάσαμε περίπου στα 1000 ευρώ το άτομο (μπορεί 1200 αν δεν τα έχω υπολογίσει και όλα) αλλά με αρκετές αναποδιές μέσα στο ταξίδι (πλυμμήρες κλπ).

Εν τέλει, θέλω να καταλήξω πως και οι "ακριβοί" προορισμοί είναι προσιτοί με καλή οργάνωση :D
 

John Davilla

Member
Μηνύματα
60
Likes
558
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σεπ 22 και ψάχνω ένα καλό ταξίδι 5-7 ημερών. Ψάχνοντας αρκετές ώρες βρίσκω κάτι ωραία αεροπορικά εισιτήρια για Σκωτία που ήθελα και Εδιμβούργο. Τελικά το ταξίδι κατέληξε σε διάρκεια 8 ημερών, 2 μέρες Βουκουρέστι, 2 Εδιμβούργο, 2 Γλασκώβη και 2 Δουβλίνο, έχοντας τα ποδαράκια μου και ένα μπακπακ.
4 αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι, Βουκουρέστι - Εδιμβούργο, Γλασκώβη - Δουβλίνο και Δουβλίνο - Θεσσαλονίκη με συνολικό κόστος 144€.
Διαμονή στο Βουκουρέστι 30€/άτομο, Εδιμβούργο στα 90€, Γλασκώβη 70€ και Δουβλίνο 103€, συνολική διαμονή για 8 βράδια στα 293€/ άτομο.
Συνολικά για ένα ταξίδι με 8 μέρες διαμονή σε 3 διαφορετικές χώρες, 4 αεροπορικά, μετακινήσεις, εισιτήρια σε μουσεία-γήπεδα, φαγητά street food αλλά και σε εστιατόρια, άφθονη μπύρα, καφέδες με γλυκά-κέικ, σουβενίρ πρέπει να μου βγήκε αν θυμάμαι καλά από 780-860€.
Σίγουρα κάποιοι ακριβοί προορισμοί, ίσως βγουν πιο προσιτοί, αν βρεις κάποιες προσφορές σε αεροπορικά ή ψάξεις πιο καλά τη διαμονή. Σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο φθηνά από Ελλάδα τύπου Μήλος, Σαντορίνη, Μύκονος κλπ.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.685
Likes
43.974
Βρηκες δικλινα σε Εδιμβουργο και Δουβλινο σ αυτες τις τιμες??
Δωσε ινφο.
Οχι σε κοιτωνες χοστελ αλλα εχουμε μεινει σε δικλινα χοστελ και ηταν κομπλε.
Edit τωρα ειδα οτι λες το 2022. Φιλε μου το 2022 πηγαμε 5 μερες Πορτογαλια με 150 το ατομο αεροπορικα με μιλια και 40 το δικλινο. Μιλαμε για αλλη εποχη. Τι χρησιμοτητα θα ειχε φετος κατι τετοιο ως συμβουλη που ειναι τριπλασιες οι τιμες. Ας ειμαστε πιο κοντα στα τωρινα δεδομενα.
 
Last edited:

John Davilla

Member
Μηνύματα
60
Likes
558
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Βρηκες δικλινα σε Εδιμβουργο και Δουβλινο σ αυτες τις τιμες??
Δωσε ινφο.
Οχι σε κοιτωνες χοστελ αλλα εχουμε μεινει σε δικλινα χοστελ και ηταν κομπλε.
Edit τωρα ειδα οτι λες το 2022. Φιλε μου το 2022 πηγαμε 5 μερες Πορτογαλια με 150 το ατομο αεροπορικα με μιλια και 40 το δικλινο. Μιλαμε για αλλη εποχη. Τι χρησιμοτητα θα ειχε φετος κατι τετοιο ως συμβουλη που ειναι τριπλασιες οι τιμες. Ας ειμαστε πιο κοντα στα τωρινα δεδομενα.
Το θέμα είναι πόσο κόστισε κάθε ταξίδι, απλά ανέφερα κάποια πρόσφατα που θυμόμουν. Θα γράψω και για τα φετινά αν είναι κάποια στιγμή. Πάντως στο Εδιμβούργο στο Balmore Guest House που είχα κλείσει δίκλινο για 2 βράδια είχε 173€, τώρα το βρίσκω 190€, το οποίο ήταν αρκετά τίμιο. Όσο για Δουβλίνο, είχα πληρώσει τότε 205€ αντίστοιχα και τώρα βρίσκεις ικανοποιητικά καταλύματα από 220-280€.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
900.066
Μέλη
39.269
Νεότερο μέλος
Wertom

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom