• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Τι μεζεδάκια; Δηλαδή; Έχω κουβαλήσει κ γω στα μικρά ταπερακια μιας χρήσης με φαγητό γιατί είναι πολύ περίεργα.... Αλλά επιστροφή δεν κουβαλάω τίποτα... Μόνο ρούχα τσάντες αξεσουάρ κλπκλπ

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Θα ηθελα να εβλεπα την αντιδραση της @katkats οταν διαβασει στο θεμα τα τιπς κομμωτικης :haha:
Με αυτό το θέμα τα έχω παρατήσει. Είναι αξιοζήλευτο το ο,τι βγαίνει κάθε φορά όλο και πιο πολύ εκτός.

maria91

Member
Οχι βεβαια, εχω ισοθερμικη τσαντα που σφραγιζει.
Η οποια γεμισε με γαλλικα τυρια κατα την επιστροφη, ωστε να μη μυριζει ποδαριλα.
Καημενη μου @EIRHNH2 , νομιζεις οτι με τα back pack κανεις οικονομικοτερο ταξιδι. Εμεις δεν πηγαινοφερνουμε μαγνητακια, αλλα μεζεδακια.
Αχ μα εισαι πολυ φιλη μου,εχω να παρω κρασι,σοκολατες,μπισκοτα,κρακερ απο Ελλαδα τουλαχιστον 1 χρονο...δε ξερω αν μ αρεσει καποια "λιχουδια" απο ταξιδι την κουβαλαω πισω ειτε με βαλιτσα ειτε με χειραποσκευη :haha:
Ps.αυτο με τη ισοθερμικη τσαντουλα δε το χα σκεφτει,ειναι με φερμουαρ ή οι κλασσικες των σουπερ μαρκετ?

paefstra

Member
Αχ μα εισαι πολυ φιλη μου,εχω να παρω κρασι,σοκολατες,μπισκοτα,κρακερ απο Ελλαδα τουλαχιστον 1 χρονο...δε ξερω αν μ αρεσει καποια "λιχουδια" απο ταξιδι την κουβαλαω πισω ειτε με βαλιτσα ειτε με χειραποσκευη :haha:
Ps.αυτο με τη ισοθερμικη τσαντουλα δε το χα σκεφτει,ειναι με φερμουαρ ή οι κλασσικες των σουπερ μαρκετ?
Με φερμουαρ, απο ειδη καμπινγκ.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Καλημέρα, υπάρχει και αυτός ο τουρισμός....
😇

Κι εγώ φαν του backpack και γενικά της low cost φιλοσοφίας....
Με 37 νουμερο παπουτσι πέρνω και 2ο ζευγάρι στο backpack, το πρόβλημα είναι το πανωφόρι για μένα γιατι είμαι σε όλες τις φωτογραφίες με το ίδιο.
Επίσης φέτος πρώτη φορά στη ζωή μου μαγείρεψα στο δωματιο, εβρασα μακαρόνια δηλαδή (φρέσκες παπαρδελες από το σουπερ μαρκετ) γιατί τα μικρά είναι λίγο μίζερα στο φαγητό και έμεναν νηστικά.
Τώρα για το σούπερ μαρκετ.... δεν το βρίσκω κακή ίδεα, πάντα θα κάνω μια βόλτα και θα πάρω τυριά κια αλλαντικά γιατί συνήθως τα ωράρια που τρώνε οι ευρωπαίοι δεν μου ταιριάζουν , οπότε πρέπει κατι να φάμε μεχρι τισ 7 που τρώνε αυτοί.

paefstra

Member
Πριν τα ξεχασω τα γραφω εδω:
Αθηνα Τορινο με low cost για και απο Μαλπενσα που ειναι σταθερα πολυ χαμηλα οι τιμες 60 ευρω πηγαινε ελα καλοκαιριατικα.

Flixbus απο αεροδρομιο για κεντρο Τορινο 10 ευρω.
Ξενοδοχειο 100 το δικλινο με τεραστιο μπουφε καρακεντρο για να μη χρειαζεται συγκοινωνια. Το 10% πισω σε credit απο τη Hotels com, αρα 90 το δικλινο.

Φαγητο μεσω thefork που εκανε κατι κουλα: εδινε και εκπτωση και 2000 ποντους σε ενα γευμα= επιστροφη 50 ευρω για επομενο λογαριασμο.
Εκδρομη στην πολη Chieri με εισιτηριο 2 ευρω γιατι θεωρειται περιαστικος προορισμος.
Αν πατε σε μερα με δωρεαν μουσεια, 1 ευρω καθε μουσειο (ε, τοτε να πατε).
Με flixbus πας ολοημερη Αοστα με 10 -12 ευρω πηγαινε ελα, που εμεις ακυρωσαμε τελευτσια στιγμη λογω καταιγιδας (εχασα 7,5 ευρω).
Τελικο κοστος αεροπορικα, ξενοδοχειο 3 νυχτες με πρωινο , μετακινηση απο αεροδρομιο, μουσεια 3 (τρια) , μονοημερη εκδρομη, για 4ημερο ολα μαζι 222 ανα ατομο.
Μαζι με Αοστα θα κοστιζε αλλα 10 ευρω.
Καφεδες γενικα με 1,5 ευρω, που ειναι βασικο ζητημα.

Ειχα καιρο να πω "α, φθηνο ταξιδι για 2024".
20240624_114659.jpg

Last edited:

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πριν τα ξεχασω τα γραφω εδω:
Αθηνα Τορινο με low cost για και απο Μαλπενσα που ειναι σταθερα πολυ χαμηλα οι τιμες 60 ευρω πηγαινε ελα καλοκαιριατικα.

Flixbus απο αεροδρομιο για κεντρο Τορινο 10 ευρω.
Ξενοδοχειο 100 το δικλινο με τεραστιο μπουφε καρακεντρο για να μη χρειαζεται συγκοινωνια. Το 10% πισω σε credit απο τη Hotels com, αρα 90 το δικλινο.

Φαγητο μεσω thefork που εκανε κατι κουλα: εδινε και εκπτωση και 2000 ποντους σε ενα γευμα= επιστροφη 50 ευρω για επομενο λογαριασμο.
Εκδρομη στην πολη Chieri με εισιτηριο 2 ευρω γιατι θεωρειται περιαστικος προορισμος.
Αν πατε σε μερα με δωρεαν μουσεια, 1 ευρω καθε μουσειο (ε, τοτε να πατε).
Με flixbus πας ολοημερη Αοστα με 10 -12 ευρω πηγαινε ελα, που εμεις ακυρωσαμε τελευτσια στιγμη λογω καταιγιδας (εχασα 7,5 ευρω).
Τελικο κοστος αεροπορικα, ξενοδοχειο 3 νυχτες με πρωινο , μετακινηση απο αεροδρομιο, μουσεια 3 (τρια) , μονοημερη εκδρομη, για 4ημερο ολα μαζι 222 ανα ατομο.
Μαζι με Αοστα θα κοστιζε αλλα 10 ευρω.
Καφεδες γενικα με 1,5 ευρω, που ειναι βασικο ζητημα.

Ειχα καιρο να πω "α, φθηνο ταξιδι για 2024".
View attachment 467017
Και μένα προ διετίας το Τορίνο μου είχε πάει αρκετά οικονομικά.
Οι τιμές πολύ χαμηλότερες από άλλες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, αρκετά πιο πάνω βέβαια από Σικελία, Νάπολη και γενικότερα Νότο.
Από εκεί και πέρα εμείς ούτε αυτό το fork χρησιμοποιήσαμε (φαγητό-ποτό ήταν όμως νορμάλ), ούτε σε μέρες με δωρεάν μουσεία πήγαμε-δυστυχώς δεν έχουμε μεγάλη ευελιξία στο πότε μπορούμε να ταξιδέψουμε (οπότε επιλέξαμε τα δύο "μουσεία-σταρ" της πόλης, στα οποία όμως και πάλι οι τιμές ήταν πολύ φυσιολογικές).
Ήταν ένα πολύ οικονομικό ταξίδι *για δυτική Ευρώπη*, αλλά όχι μαύρη φτήνια.

paefstra

Member
Δες την οπτικη μου: το να μεινω Αθηνα να καιω κλιματισμο, να βγαινω καθε μερα για brunch με 7 διαφορετικες σπιτικες ταρτες να διαλεξω οπως μου εδινε το ξενοδοχειο και ενα μουσειο τη μερα και 2 καφεδες των 4 ευρω εξω , μην πω οτι κοστιζει πανω απο 50 τη μερα το να κανω τα ιδια με οσα κανω στο Τορινο (για το φαι εξω τι να πω τωρα. Οτι τη μερα που πετουσα ειχε κανονιστει στη δουλεια φαγητο με μενου 35 το ατομο, που απο το the fork στην Ιταλια οπως τα πληρωνω τα παιρνω πισω σε credit? ειναι τρελο λιγο). Γλιτωνω και το μαγειρεμα, βασικο.

Εδω οι ταρτες, hotel Le Petit. 8 διαφορετικες χειροποιητες τη μερα τελικα. Αρχιζω διαιτα.
20240626_073140.jpg
20240626_073132.jpg

Last edited:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Εσύ δεν κάνεις διακοπές, εκκλησία κλέβεις !

paefstra

Member
Κι εγώ που νόμιζα πως 235€ για ΠΣΚ Βελιγράδι ήταν φτηνό!
Θσ επανελθω οταν γυρισουμε με το 6ημερο- 5 νυχτες Ιουλη σε Σκανδιναβικες χωρες με αρχικο προυπολογισμο 350 το ατομο για αεροπορικα Aegean, ξενοδοχεια με πρωινο τα πιο πολλα, γρηγορα τρενα απο χωρα σε χωρα, δεν εχω βαλει ακομη τα λεωφορεια που μ αυτα υπολογιζω να φτασει τα 380.
Οκ αυτο δεν θα ειναι σαν στο σπιτι μας, αλλα και παλι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom