• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πτήση για Μπανγκόκ με Egypt Air

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Ωραία... δώσε τώρα 120? παραπάνω και πήγαινε σαν άνθρωπος με την Qatar... 7 ώρες αναμονή στο πήγαινε και 5 ώρες στο έλα δεν βγαίνουν στο αεροδρόμιο του Καϊρου...

Η διαφορά των 120? σε σχέση τιμής απόδοσης είναι ελάχιστη για το τι προσφέρει η κάθε εταιρία και για τις ατελείωτες ώρες που θα περάσεις στο αεροδρόμιο του Καϊρου...
Traveller μαζί σου!

Συμφωνώ απόλυτα!

Και μάλιστα τότε που θα πας το πιθανότερο να έχει ανοίξει και το νέο αεροδρόμιο στην Doha (Qatar)!!!!

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
επισης ψαχνεις νωρις με thai αργοτερα θα εχει πολυ καλυτερες τιμες για καλοκαιρι,κατα τον μαρτιο,μπορεις να κανεις και μια ερωτηση στα γραφεια της thai στην αθηνα,εγω ειχα παει με 680οταν το ειχα κλεισει νωρις,και το καλοκαιρι αυτο 1100 μαζι με τις θεσ/νικη αλλα τα εκλεισα 1 μηνα πριν,ειχα αργησει παρα πολυ.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε 7 ώρες βλέπεις τις πυραμίδες μια χαρούλα, ειδικά αν είναι βραδάκι και τις δεις στο Light & Sound είναι πολύ ωραίο διάλειμμα. Τα 120 έξτρα ευρά θα πιάσουν πολύ περισσότερο τόπο στον προορισμό σου (αν είστε δύο άτομα, ακόμη παραπάνω) απ 'ο,τι σε μια ασήμαντη πτήση, προσωπική εκτίμηση πάντα.

Το αεροδρόμιο του Καϊρου όντως είναι άχρωμο και άοσμο, τελείως αδιάφορο. Πάρε ένα καλό βιβλίο αν είναι να κάτσεις εκεί...καθίσματα, φως και τουαλέτα έχει... Αν μείνετε το βράδι, η Egypt λογικά σας πληρώνει και τσάμπα ξενοδοχειάκι μέσα στο αεροδρόμιο με πρωινάκι. Not bad για 580 ευρόπουλα.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Ήταν να κλείσω με Egypt την επιστροφή μου από BKK αλλά τελικά βρήκα πτήση με την Royal Jordanian λίγο πιο φτηνά και την προτίμησα.

Συμφωνώ με τον Γιώργο πως καλύτερα να φας τα 120ευρώ στην Ταϊλάνδη (ξέρεις τι αξία έχουν εκεί 120 ευρώ; ) παρά στην πτήση. Εκτός και αν είναι τόσο περιορισμένος ο χρόνος σου που θα σου κάνει διαφορά 7 ώρες παραπάνω στην Ταϊλάνδη ή βρίσκεις πολύ βαρετή την παραμονή 7 ωρών στο αεροδρόμιο... Προσωπική μου άποψη βέβαια, όπως προτιμάει ο καθένας.

ipanag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Η αλήθεια είναι ότι 7 ώρες στο αεροδρόμιο του Καΐρου είναι λίγο ταλαιπωρία, αλλά όλα εξαρτώνται από τις αντοχές και το budget του καθενός. Δεν υπάρχει αντικειμενικά καλύτερη επιλογή.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Ευχαριστώ τους πάντες για τις απόψεις τους. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ προσανατολίζομαι προς την Egypt καθαρά και μόνο λόγω τιμής (και εφ΄όσον βλέπω ότι είναι αξιόπιστη). Πιστεύω ότι το ταξίδι με το αεροπλάνο γίνεται απλά για τη μετάβαση στον επιθυμητό προορισμό και δε το βλέπω σα μέρος του ταξιδιού. Το να είσαι κλεισμένος σε ένα μεταλλικό σωλήνα υπό πίεση 10 χλμ πάνω απ' τη Γη για ώρες με κλειστά παράθυρα και δεμένος σε μια καρέκλα είναι ένα αναγκαίο κακό για να φτάσεις εκεί που θές και απλά κάνω υπομονή για να περάσει οπότε εππιλέγω το φθηνότερο τώρα που είμαι ακόμα νέος. Ίσως κάποια μέρα να θέλω τις ανέσεις μου και Α΄ θέση κτλ. αλλά τώρα τη βγάζω κι έτσι μια χαρά.

Το σκέφτηκα κι εγώ αν είναι καλό να κλέισω τόσο νωρίς αλλά δεν έχουμε άνεση με τις ημερομηνίες, πρέπει να είναι ακριβώς οι μέρες αυτές και μέχρι στιγμής ήταν η καλύτερη τιμή που έχω δει ποτέ μου για Μπανγκόκ (τελικά τα βρήκα ?545 για την ίδια πτήση). Αφού η εταιρεία είναι υγιής και λειτουργική μου φτάνει!

Traveller

Member
Πιστεύω ότι το ταξίδι με το αεροπλάνο γίνεται απλά για τη μετάβαση στον επιθυμητό προορισμό και δε το βλέπω σα μέρος του ταξιδιού. Το να είσαι κλεισμένος σε ένα μεταλλικό σωλήνα υπό πίεση 10 χλμ πάνω απ' τη Γη για ώρες με κλειστά παράθυρα και δεμένος σε μια καρέκλα είναι ένα αναγκαίο κακό για να φτάσεις εκεί που θές και απλά κάνω υπομονή για να περάσει οπότε εππιλέγω το φθηνότερο τώρα που είμαι ακόμα νέος. Ίσως κάποια μέρα να θέλω τις ανέσεις μου και Α΄ θέση κτλ. αλλά τώρα τη βγάζω κι έτσι μια χαρά.
Δεν θα σχολιάσω την απόφαση σου σχετικά με την επιλογή της EgyptAir γιατί ο λόγος είναι οικονομικός και όπως είναι φυσικό δεν μπορώ να κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός...

Μπορώ όμως να σχολιάσω την άποψη σου περί αεροπλάνου και αναγκαίου κακού... Διαφωνώ κάθετα με αυτό... Για μένα ο τρόπος μετάβασης στον προορισμό μου είναι σημαντικότατο μέρος του ταξιδιού. Λατρεύω τα αεροπλάνα και πραγματικά απολαμβάνω να είμαι για ώρες σε ένα μεταλλικό σωλήνα 10χλμ. πάνω από την γη αλλά με ανοιχτά βέβαια τα παράθυρα... Η όλη διαδικασία, αεροδρόμιο , επιβίβαση, απογείωση, προσγείωση έχουν για μένα μια απαράμιλλη γοητεία... Προγραμματίζω λοιπόν με θρησκευτική ευλάβεια το αεροπορικό μου ταξίδι εξετάζοντας ενδελεχώς εταιρίες , τύπους αεροσκαφών, θέσεις, connection, αεροδρόμια και φυσικά κόστος... Κάνω μια σούμα λοιπόν όλων και καταλήγω στη σχέση τιμή προς απόδοση... Δεν είμαι πλούσιος ούτε αφελής να πιστεύω ότι κάποτε θα έχω την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύω πρώτη θέση, αλλά θέλω με το δυνατότερα καλύτερο κόστος να ταξιδεύω άνετα και να απολαμβάνω το ταξίδι μου... Γιατί λοιπόν να σφηνωθώ σε μια θέση ή να μπω σε ένα παλιό αεροπλάνο ή να περιμένω με τις ώρες το connection σε ένα αχούρι αεροδρόμιο και γιατί να μην απολαύσω την πολυτέλεια ενός γεύματος και ενός προγράμματος IFE με ένα λογικό κόστος;

Σέβομαι την νοοτροπία δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος μετάβασης αλλά το ταξίδι αλλά δεν συμφωνώ με αυτή γιατί ο τρόπος μετάβασης είναι μέρος του ταξιδιού... Δεν θα σωθώ με 50?-100? παραπάνω αν πρόκειται να ταξιδέψω άνετα και αξιοπρεπώς, σταγόνα στον ωκεανό θα είναι αυτά τα παραπάνω μπρος στα συνολικά έξοδα... Αντίθετα θα φτάσω ξεκούραστα στον προορισμό μου και με καλή διάθεση θα αντιμετωπίσω θετικά τις καινούργιες εμπειρίες που με περιμένουν...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
"σα βγείς στον πηγαιμό γαι την Ιθάκη να εύχεσαι...", η μετάβαση είναι σημαντικό μέρος του ταξιδιού (γι' αυτό πάω με πλοίο Traveller...) και η επιλογή εταιρείας μεγάλης σημασίας. υπάρχει άραγε κάποιο σάιτ ή πηγή που να μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί υα δεδομένα που αφορούν την ασφάλεια μιας εταιρείας, στατιστικά ατυχημάτων ή και καθυστερήσεων κλπ.? τι λες Traveller?

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Σεβαστή και σωστή η άποψη για την απόλαυση του ταξιδιού με αεροπλάνο. Ειναι σίγουρα κάτι που ως προιόν αγοράζεται σε διάφορες ποιότητες και για όποιον ενδιαφέρεται για το προιόν αυτό υπάρχει πληθώρα επιλογών.

Δεν είμαι απο εκείνους που δε τους αρέσει το ταξίδι με το αεροπλάνο, σε καμία περίπτωση. Νομίζω μάλιστα ότι τις περισσότερες φορές το απολαμβάνω κιόλας. Αυτό που ίσως σκέπτομαι όμως είναι ότι η απόλαυση προέρχεται απο άλλους παράγοντες και όχι από το μέσο μεταφοράς καθεαυτό. Τι εννοώ? αν πετάς για διακοπές σε έναν ονειρεμένο προορισμό με την καλύτερη παρέα η ακόμα και μόνος πώς θα γίνει να μην απολαύσεις το ταξίδι ακόμα και αν αυτό γίνεται ''κλεισμένος σε ένα μεταλλικό σωλήνα υπό πίεση 10 χλμ πάνω απ' τη Γη για ώρες με κλειστά παράθυρα και δεμένος σε μια καρέκλα''? Ακούγεται βασανηστήριο αλλά είσαι με καλή παρέα και πάς σε ένα όμορφο μέρος για διακοπές! τι με νοιάζει άν θα έχει ταινίες Α' προβολής ή επιλογή γεύματος. Εγώ πάντα θα μετράω τις ώρες για να φτάσω εκεί που πάω, όπου με περιμένουν νέες εμπειρίες. Απλά την απόλαυση του να ταξιδεύεις με αεροπλάνο τη θεωρώ μαλλον ώς ένα μπόνους στα θετικά του ταξιδιού παρά ώς κάτι το ιδιαίτερο και δε πολυχαλιέμαι αν η πτήση τελικά αποδειχθεί όχι και τόσο απολαυστική.

Στον αντίποδα υπάρχουν και πτήσεις που απλά μου είναι αδύνατο να τις απολαύσω. Θυμάμαι πτήση με ΟΑ κυνηγώντας μια χαμένη δουλειά στη Κύπρο, μόνος, με πολλές αναταράξεις και ξέροντας ότι είμαι σχεδόν ανεπιθύμητος εκεί που πάω. Που να το απολαύσεις αυτό? Ή πτήσεις Αθήνα-Αλεξανδρούπολη όταν υπηρετούσα στον Έβρο... ήμουν σε ένα κατάμαυρο τάγμα με έναν μισότρελλο διοικητή που μας έλεγε ότι είμαστε αναλώσιμοι και σε 10' οι τούρκοι μας τρώνε για πρωινό (ωραίος στρατιωτικός ναι). Όλη τη μέρα πετούσαν κοράκια (!) πάνω απ το στρατόπεδο και οι περισσότεροι συνφάνταροι ήταν αλλοδαποί μαχαιροβγάλτες. Όλοι προσπαθούσαν να φύγουν απο εκεί και αναγκαζόμασταν να κυνηγάμε αυτούς που την κοπάναγαν στα βουνά των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ενώ το βράδυ κοιμόμασταν αγκαλιά με τους κοριούς, χάρμα τα περνάγαμε. Θυμάμαι εκείνες τις πτήσεις σαν ένα μακρινό εφιάλτη, δεδομένου ότι ο προορισμός ήταν αυτός που ήταν. Τότε ήταν ο πρώτος καιρός λειτουργίας της Aegean και φανταστείτε ότι σφίγγεται ακόμα η καρδιά μου όποτε πετάω με Aegean σαν αντανακλαστικό! (άψογη εταιρεία όμως). Αντίθετα τον ακόμα πιό παλιό καλό καιρό, όταν πετούσε η Virgin Αθήνα-Λονδίνο ήταν σκέτη απόλαυση, μεγάλα αεροπλάνα, πολύ καλό φαγητό και γενικά υψηλή ποιότητα. Αλλά τότε ήμουν φοιτητής και εκεί που πηγαινα ήξερα ότι θα περνούσα ονειρεμένα οπότε και πάλι δεν είμαι αντικειμενικός. Τέλος θυμάμαι πτήση για Καβάλα με ΟΑ όπου οι μισοί ξέρναγαν και οι άλλοι μισοί προσεύχονταν και εγώ είχα ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά γιατί πήγαινα στο καρναβάλι της Ξάνθης... άλλη φορά σε πτήση Σιγκαπούρη-Ντόχα μπήκα στο αεροπλάνο κομμάτια και ξύπνησα μετά από οκτώ ώρες ακριβώς, ιδανική πτήση για εμένα... δε βγαίνει και πολύ άκρη το ξέρω.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν μια πτήση απολαυστική και η πολυτέλεια του αεροπλάνου και του αεροδρομίου έχουν διαφορετική βαρύτητα για διαφορετικούς ανθρώπους. Για εμένα μετράει ο προορισμός και ο σκοπός του ταξιδιού πάνω απο όλα. Αν υπήρχε τρόπος να διακτινιστώ στη Μπανγκόκ ούτε που θα σκεφτόμουν το αεροπλάνο, εκτός εάν το οδηγούσα (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) έτσι για την εμπειρία

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
και οι δύο έχετε δίκιο...

είναι πραγματικά πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν ένα αεροπορικό ταξίδι...

θυμάμαι πριν καμιά 15αριά χρόνια που ξεκίνησα να πετάω συχνά με αεροπλάνο, και αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι ,για την ίδια αεροπορική διαδρομή (και για το ίδιο αεροσκάφος), να ξοδεύουν τα διπλάσια ή τριπλάσια χρήματα για να πετάξουν πρώτη θέση...

οι συνθήκες αλλάζουν όμως και μαζί αλλάζουν και οι δικές μας ανάγκες...

την πρώτη φορά λοιπόν που πέταξα πρώτη θέση (και μάλιστα με μία από τις κορυφαίες αεροπορικές αεροπορικές εταιρείες: Singapore) αναθεώρησα όλα όσα είχα πει στο παρελθόν...

ποτέ μην λες ποτέ λοιπόν...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Προτίμησε τη εφόσον βρήκες για Ταυλάνδη με 580 ευρώ.
Συγνώμη που είμαι πολύ αδιάκριτος αλλά θα πάτε ανδροπαρέα?
:lol: αν πηγαίναμε στη Ταυλάνδη ανδροπαρέα δε θα ήταν πρέπον να το αναφέρω εδώ... με τη φίλη μου θα πάμε

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα