• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πτήσεις με ανταπόκριση

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Λυπάμαι για σένα και χαίρομαι πολύ για την κόρη! 😀
Το ίδιο κι εγώ 😀
Ευχαριστώ για την απάντηση

Συνήθως η πρώτη πτήση απο Θεσσαλονίκη για Αθήνα δεν έχει καμία καθυστέρηση. Την έχω κάνει αρκετές φορές και όλες σχεδόν για μετεπιβιβαση σε επόμενες πτήσεις. Η 1,5 ώρα για εντός Σεγκεν είναι μια χαρά.
Στις πτήσεις με την Aegean φαντάζομαι δεν θα ασχοληθεί με παραλαβή - παράδοση αποσκευών. Σωστά;

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Στις πτήσεις με την Aegean φαντάζομαι δεν θα ασχοληθεί με παραλαβή - παράδοση αποσκευών. Σωστά;
Όταν είναι ενιαίο το εισιτήριο όχι! Οι αποσκευές μεταφέρονται στις πτήσεις και πες της να μη χάσει το χαρτάκι που θα της δώσουν για τη παραδοτεα αποσκευή! Ακόμα και να χάσει τη πτήση για Λισαβόνα θα την βάλουν στην επόμενη πτήση ανεξοδα. Δύσκολα όμως να χάσει τη πτήση, θα πρέπει να συμβεί κάτι αναπάντεχο. Τσεκάρετε επίσης καλού κακού (που δεν το πιστεύω) ποια είναι η επόμενη πτήση της Aegean για Λισαβόνα. Αυτό βοηθάει πάντα στη βέλτιστη κράτηση της επόμενης πτήσης ειδικά όταν είναι ξεχωριστή απο τη προηγούμενη!

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Οταν είχα πάει τελευταία φορά εγώ, το 2011, το αεροδρόμιο της Λισαβώνας είχε 2 terminals, τα οποία συνδέονταν με λεωφορείο. Τσέκαρες σε ποιο terminal φτάνει και από ποιο φεύγει;

Επειδή την πάτησα (από συνδυασμό συγκυριών και δική μου αγαθοσύνη τότε) θα επέλεγα την απογευματινή πτήση, αλλά ίσως επειδή την πάτησα. Αν φεύγει 6 και κάνει 2 ώρες, με τη 1 ώρα διαφορά θα φτάσει 7 που εντάξει δεν είναι τραγικό.

Για το ταξίδι έως τη Λισαβώνα, θεωρώ τα γράφει καλά η @Sassenach77

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Οταν είχα πάει τελευταία φορά εγώ, το 2011, το αεροδρόμιο της Λισαβώνας είχε 2 terminals, τα οποία συνδέονταν με λεωφορείο. Τσέκαρες σε ποιο terminal φτάνει και από ποιο φεύγει;
Ναι και οι δύο πτήσεις είναι από το τέρμιναλ 1
Ευχαριστώ!!

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Μπορεί τότε να το ρίσκαρα για τις 2. Έχεις δει αν γενικά η πτήση είναι ακριβής (στην ώρα που φτάνει η πτήση από Ελλάδα);

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Κάτι που σκέφτηκα τώρα σε σχέση με τις αποσκευές, αν ω μη γένοιτο χαθούν ή καθυστερήσουν οι αποσκευές στο σκέλος της Aegean, είναι υποχρεωμένοι να τις στείλουν μέχρι την Λισαβόνα ή μέχρι τον τελικό της προορισμό που είναι οι Αζόρες; Γιατί το δεύτερο σκέλος θα είναι με άλλη εταιρεία.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Μπορεί τότε να το ρίσκαρα για τις 2. Έχεις δει αν γενικά η πτήση είναι ακριβής (στην ώρα που φτάνει η πτήση από Ελλάδα);
Όχι δεν το έχω δει. Πώς το ψάχνω αυτό;

paefstra

Member
Για πείτε την γνώμη σας οι πιο έμπειροι:
1. Τέλη Ιανουαρίου πτήση με Aegean από Θεσσαλονίκη για Λισαβόνα, ενιαίο εισιτήριο . Φεύγει από Θεσσαλονίκη 6.05 και φτάνει Αθήνα 7.00 όπου φαντάζομαι γίνεται μετεπιβίβαση και από εκεί 8.35 φεύγει για Λισαβόνα.
Πως σας φαίνεται μέχρι εδώ; Είναι αρκετός ο χρόνος;
2. Και συνεχίζουμε. Από Λισαβόνα που θεωρητικά θα φτάσει 11.05, θέλουμε να κλείσουμε για Αζόρες. Οι επιλογές είναι να κλείσουμε στις 14.05 ή στις 17.50. Εγώ λέω το πρώτο, εσείς;
Κάτι που σκέφτηκα τώρα σε σχέση με τις αποσκευές, αν ω μη γένοιτο χαθούν ή καθυστερήσουν οι αποσκευές στο σκέλος της Aegean, είναι υποχρεωμένοι να τις στείλουν μέχρι την Λισαβόνα ή μέχρι τον τελικό της προορισμό που είναι οι Αζόρες; Γιατί το δεύτερο σκέλος θα είναι με άλλη εταιρεία.
Οχι δεν τις στελνουν Αζορες. Μεχρι Λισαβονα που ειναι εναιαιο. Μετα θα πρεπει να περιμενετε στον ιμαντα στη Λισαβονα τη βαλιτσα. Και προσοχη, σε πτηση απο Λισαβονα το αεροδρομιο δεν δεχοταν on line check in και επρεπε να περιμενουμε ΟΛΟΙ στην ουρα, ακομη και οσοι δεν ειχαμε βαλιτσα.
Το θεωρω παρακινδυνευμενο στις 2 να πεταξετε.

Σε τετοιο προγραμμα θα με 3 σκελη μη ενιαια εισιτηρια θα εκανα ο,τι ειναι δυνατον να εχω μονο μικρο βαλιτσακι.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Σε τετοιο προγραμμα θα με 3 σκελη μη ενιαια εισιτηρια θα εκανα ο,τι ειναι δυνατον να εχω μονο μικρο βαλιτσακι.
Δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο, γιατί είναι ταξίδι για 6μηνο Erasmus οπότε θα έχει αρκετά πράγματα μαζί.
Ευχαριστώ για την απάντηση.

GTS

Member
Αν και ίσως να σας τσεκάρει η Aegean τη βαλίτσα ως τις Αζόρες αν πετάτε μετά με TAP, επειδή η κοπέλα θα πάει 6μηνο, καλό είναι να πάρει την απογευματινή καλού κακού.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Αν και ίσως να σας τσεκάρει η Aegean τη βαλίτσα ως τις Αζόρες αν πετάτε μετά με TAP, επειδή η κοπέλα θα πάει 6μηνο, καλό είναι να πάρει την απογευματινή καλού κακού.
Το έψαξα για ενιαίο μέχρι Ponta Delgado αλλά δεν έδινε η Aegean δρομολόγιο μέχρι εκεί. Η δεύτερη πτήση θα είναι με Azores airlines

Nikos1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Κανονικά θα σου μείνουν Λισαβώνα. Αν παρακαλέσεις τον υπάλληλο της Aegean εδώ και πέσεις και σε καλό υπάλληλο και η πτήση γινόταν με την συνεργαζόμενη TAP, ίσως κάτι γινόταν και χωρίς ενιαίο εισιτήριο (είχε αναφερθεί κάποτε εδώ), ίσως να σου την έστελναν απευθείας στο Sao Miguel.

Όχι δεν το έχω δει. Πώς το ψάχνω αυτό;
Ψάξε στο flightradar24 για την πτήση A3720. Φαίνεται στην ώρα της γενικά.

IMG_2646.png

Πάντως αν είναι για μεγάλο διάστημα (εμπειριάρα πάντως θα είναι σίγουρα το Erasmus εκεί) κλείσε στις 6 και ας κάτσει λίγο στο αεροδρόμιο (νόμιζα θα πήγαινε για ολιγοήμερες διακοπές και θα έπαιζε ρόλο το χαμένο απόγευμα).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα