• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Aegean Airlines Πρόγραμμα τακτικών επιβατών Miles + Bonus

paefstra

Member
1) Δηλαδή εάν για ένα ευρωπαϊκό ταξίδι θα ήθελες κανονικά 250 ευρώ για ένα πηγαινελα και μπορείς να το κάνεις με το να ξοδέψεις 15000 μίλια και 50 ευρώ φόρους, άρα η πράξη είναι 200/15000= 0,0133 άρα 13,3 ευρώ στα 1000 μίλια.

2) Οπότε όσοι προτιμούν Ευρώπη με μίλια, καλά κάνουν και την προτιμούν, αλλά μην υποτιμούν τα εκτός Ευρώπης χωρίς να τα έχουν τεστάρει.
1) Η αληθεια ειναι πως στο ευρωπαικο συνηθως επιλεγω ημερομηνιες που εξαργυρωνω 18-22 ανα 1000 μιλια. Αλλιως το ξανασκεφτομαι για low cost. Το προνομιο των Ευρωπαικων ειναι οτι χωρις κοστος το μεταθετεις αργοτερα, γιατι δεν εχουμε ολοι το προνομιο να παιρνουμε αδεια απο τον εαυτο μας αλλο ενα 3ημερο γιατι μας αρεσε το Σαν Ντιεγκο, Το πιθανοτερο ειναι σε μια στραβη να παμε του χρονου γιατι πρεπει να παρουμε αδεια, οχι να αγχωθουμε που δεν εχει για το επομενο 3ημερο. Αλλες αναγκες, αλλα επαγγελματα.
2) Καμια υποτιμηση, παρεθεσα μονο τα νουμερα.
Αν με 150.000 μιλια βγαζω κατα μεσο ορο 15 εισιτηρια των 200 ευρω= 3000 οφελος, δεν ειναι τιποτε αλλο απο νουμερα.

Last edited:

Ppetran

Member
Το προνομιο των Ευρωπαικων ειναι οτι χωρις κοστος το μεταθετεις αργοτερα, γιατι δεν εχουμε ολοι το προνομιο να παιρνουμε αδεια απο τον εαυτο μας αλλο ενα 3ημερο γιατι μας αρεσε το Σαν Ντιεγκο,
Η αλλαγή δεν έχει κόστος?

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Το προνομιο των Ευρωπαικων ειναι οτι χωρις κοστος το μεταθετεις αργοτερα, γιατι δεν εχουμε ολοι το προνομιο να παιρνουμε αδεια απο τον εαυτο μας αλλο ενα 3ημερο γιατι μας αρεσε το Σαν Ντιεγκο,
Το προνόμιο λειτουργεί και στην ανάποδη, όταν πρέπει να κοντύνεις ταξίδι και ισχύει σε όλα τα εισιτήρια, όχι μόνο στα Ευρωπαϊκά. Απλά στην Ευρώπη μπορεί στη μια τέτοια στραβή ή καλή να σου γλιτώσει κάποιες δεκάδες ευρώ εάν ήταν κανονικό εισιτήριο, σε ταξίδι εκτός Ευρώπης κάποιες εκατοντάδες ευρώ.

Η αλλαγή δεν έχει κόστος?
Όχι. Το μόνο κόστος που έχει είναι εάν η εταιρεία που θες να αλλάξεις είναι διαφορετική από αυτή που θα πετούσες, τότε έχει διαφορετικούς φόρους.

Οπότε είτε πληρώνεις την διαφορά, είτε σου επιστρέφουν φόρους άμα η επιλογή που βρίσκεις έχει λιγότερους φόρους από το αρχικό εισιτήριο.

Last edited:

Ppetran

Member
Όχι. Το μόνο κόστος που έχει είναι εάν η εταιρεία που θες να αλλάξεις είναι διαφορετική από αυτή που θα πετούσες, τότε έχει διαφορετικούς φόρους.
Οπότε είτε πληρώνεις την διαφορά, είτε σου επιστρέφουν φόρους άμα η επιλογή που βρίσκεις έχει λιγότερους φόρους από το αρχικό εισιτήριο.
Ας πάμε με ένα παράδειγμα. Εχω κλείσει εισητήριο με την συμμαχία για Χ προορισμό με 50.000 μίλια + φόρους. Αν:
1. Αλλάξω ημερομηνίες με την ίδια εταιρεία, τι χρεώνομαι? Την διαφορά φόρων (μπορεί να έχω και επιστροφή), διαφορά μιλίων (υπάρχει πιθανότητα?) και κάποιο τέλος διαχείρισης (υπάρχει?).
2. Αλλάζω εταιρεία. Εδώ μου επιστρέφονται τα μίλια (όλα? άλλη χρέωση?) και πάω ξανά από την αρχή.
Ανάλογα με τις απαντήσεις θέλω να ξέρω πόσο είναι λογικό και συμφέρει π.χ. περίοδο που υπάρχει προσφορά σε ανταλλαγές μιλίων (Νοέμβριο ?) να παίρνω εισητήρια με μίλια και να μπορώ να τα αλλάζω χωρίς να πληρώνω είτε χρήματα ή επιπλέον μίλια.

Επίσης συμφωνώ ότι μια καλή αναλογία είναι 20 ευρώ / 1000 μίλια για την αιγαίου. Για ταξίδια εκτός ευρώπης με μίλια ακόμα δεν έχω εμπειρία.

Όταν όμως το κάνεις συνδυαστικά, ε τότε συμφέρει κατά πολύ.
Αθήνα-Νέα Υόρκη-Σαν Φρανσίσκο-Αθήνα, άντε βρες το κάτω από 1500 ευρώ με μοναδικά εισιτήρια.
Για να κλείσεις συνδιαστικά το παραπάνω ταξίδι πως ακριβώς το κάνεις? (site, διαδικασία, κλπ).

Last edited:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ας πάμε με ένα παράδειγμα. Εχω κλείσει εισητήριο με την συμμαχία για Χ προορισμό με 50.000 μίλια + φόρους. Αν:
1. Αλλάξω ημερομηνίες με την ίδια εταιρεία, τι χρεώνομαι? Την διαφορά φόρων (μπορεί να έχω και επιστροφή), διαφορά μιλίων (υπάρχει πιθανότητα?) και κάποιο τέλος διαχείρισης (υπάρχει?).
2. Αλλάζω εταιρεία. Εδώ μου επιστρέφονται τα μίλια (όλα? άλλη χρέωση?) και πάω ξανά από την αρχή.
Ανάλογα με τις απαντήσεις θέλω να ξέρω πόσο είναι λογικό και συμφέρει π.χ. περίοδο που υπάρχει προσφορά σε ανταλλαγές μιλίων (Νοέμβριο ?) να παίρνω εισητήρια με μίλια και να μπορώ να τα αλλάζω χωρίς να πληρώνω είτε χρήματα ή επιπλέον μίλια.

Επίσης συμφωνώ ότι μια καλή αναλογία είναι 20 ευρώ / 1000 μίλια για την αιγαίου. Για ταξίδια εκτός ευρώπης με μίλια ακόμα δεν έχω εμπειρία.
Θα στο περιγράψω με παράδειγμα.

Έχεις κλείσει 28 Οκτωβρίου Σαν Ντιέγκο-Αθήνα επιστροφή με United μέσω Φρανκφούρτης και Φρανκφούρτη-Αθήνα Aegean, με 35000 μίλια και 65 ευρώ φόρους. Πας στην διαχείριση κράτησης και επιλέγεις άλλη ημερομηνία, ας πούμε 30 Οκτωβρίου και βλέπεις τις διαθέσιμες επιλογές.

Εάν το ίδιο δρομολόγιο στο δίνει διαθέσιμο (Σαν Ντιέγκο-Φρανκφούρτη-Αθήνα), τότε αλλάζεις το εισιτήριο, χωρίς τέλος διαχείρισης, χωρίς διαφορά μιλίων και χωρίς διαφορά φόρων.

Μπορεί όμως να σου δίνει διαθέσιμο άλλο εισιτήριο για εκείνη την ημέρα, πχ Σαν Ντιέγκο-Λονδίνο-Αθήνα, πάλι με United/Aegean, αλλά άλλο ενδιάμεσο αερόδρομιο. Τότε είναι πάλι 35000 μίλια, αλλά 45 ευρώ φόροι, οπότε προχωράς την κράτηση, πάλι χωρίς τέλος διαχείρισης, χωρίς διαφορά μιλίων και με επιστροφή 20 ευρώ.

Μπορεί να σου δίνει διαθέσιμο άλλο εισιτήριο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία της συμμαχίας, δεν υπάρχει περιορισμός. Στο τέλος της αλλαγής θα πληρώσεις ή θα σου επιστρέψουν τους φόρους αναλόγως το καινούργιο εισιτήριο.

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα μίλια είναι ίδια, μπορεί να μη βρίσκεις με 1 ανταπόκριση, αλλά με 2, τότε το καινούργιο εισιτήριο μπορεί να έχει επιπλέον μίλια να δώσεις.

Παράδειγμα 2:

Αντί για Σαν Ντιέγκο-Αθήνα, θες να γυρίσεις από Σαν Φρανσίσκο. Κάνεις ακύρωση του Σαν Ντιέγκο-Αθήνα τηλεφωνικά που έχει 23 ευρώ τέλος διαχείρισης και τους ζητάς να σου επιστρέψουν τα μίλια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται εάν δε σε φτάνουν τα μίλια που έχεις για να κλείσεις το καινούργιο εισιτήριο (μου το έχουν κάνει εντός μιας ώρας).

Μόλις επιστραφούν τα μίλια, μπαίνεις στο app και κλείνεις το επόμενο εισιτήριο.

Last edited:

tatooine

Member
Η εφαρμογή τους σας πετάει κάθε μέρα έξω η το κάνει μόνο σε μένα.
πρώτα ο υπολογιστής ανά ώρα, τώρα και η εφαρμογή ανά 24 ώρες ξανά από την αρχή, και είναι τσεκαρισμένο το μείνε 6 μήνες συνδεδεμένος.

fdara

Member
Ειναι τραγικό το site της aegean ναι κάθε φορα ζητάει κωδικό σε mail η κινητο λες και μπαίνουμε σε web banking... απορω τι σκεφτοντουσαν οταν το εφτιαχναν. Απιστευτα δύσχρηστο και σε πολλά αλλα κομμάτια.
Η εφαρμογή μπαινει τουλάχιστον με δακτυλικο αποτύπωμα αλλά εκει λείπουν επιλογές που υπάρχουν στο site οπως αναζητηση εισιτήριων με μιλια

Last edited:

Maryjoy

Member
Η εφαρμογή τους σας πετάει κάθε μέρα έξω η το κάνει μόνο σε μένα.
πρώτα ο υπολογιστής ανά ώρα, τώρα και η εφαρμογή ανά 24 ώρες ξανά από την αρχή, και είναι τσεκαρισμένο το μείνε 6 μήνες συνδεδεμένος.
τα ιδια και σ´εμενα, εδω και εβδομαδες. Ιδιαιτερως εκνευριστικο οταν εισαι στο αεροδρομιο και τη χρειαζεσαι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.481
Νεότερο μέλος
giota69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα