• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προτάσεις για προορισμό για τα επόμενα Χριστούγεννα

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
ΕΡΣΗ, μάλλον αυτό θα γίνει. Στα μέσα Μαίου που θα σιγουρέψουμε την ακύρωση του άλλου, αλλά και τις άδειές τους, θα κινήσουμε τη διαδικασία για εκεί. Η αλήθεια είναι ότι με έχετε ανάψει με τη Βιρμανία! Κι εσύ κι η Ρόζα.
Αφιερωμένο τότε ( ίσως βρεις κι εσύ τη Γρέτα σου εκεί ) :

Και μια βραδιά στην Μπούρμα ή στην Μπατάβια
Στα μάτια μιας Ινδής που θα χορέψει
Γυμνή στα 17 στιλέτα ανάμεσα
θα δείτε την Γκρέτα να επιστρέψει

Last edited by a moderator:

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
ΕΡΣΗ, μάλλον αυτό θα γίνει. Στα μέσα Μαίου που θα σιγουρέψουμε την ακύρωση του άλλου, αλλά και τις άδειές τους, θα κινήσουμε τη διαδικασία για εκεί. Η αλήθεια είναι ότι με έχετε ανάψει με τη Βιρμανία! Κι εσύ κι η Ρόζα.
Δηλαδή οι πολυταξιδεμένοι φίλοι σου με τις 9 μέρες άδεια θα σκάσουν μέχρι 2,000 Euro για να πάνε στη Βιρμανία, το οποίο SKG-RGN έχει 2 στάσεις minimum εάν πάτε με Thai/Singapore και 3+ αν πάτε με άλλες, και μετά από σχεδόν ένα 18-20ωρο ταξίδι (πάλι minimum), θα ξοδέψουν τις υπόλοιπες 7 (maximum) ημέρες και θα πετάνε μέρα παρά μέρα, για να κάνουν ένα 18-20ωρο ταξίδι επιστροφής και να πάνε στη δουλειά την επόμενη μέρα.

:roll:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πετάω τη σκούφια μου για Ιράν, αλλά μου λένε τώρα ότι θα έχω πρόβλημα έπειτα με τις ΗΠΑ. Τι γνωρίζεις εσύ επί του θέματος; Πάντως, το ίδιο μου είχαν πει και για την Υεμένη και τα παιδιά εδώ που πήγαν μου είπαν ότι είναι τρίχες όλα αυτά.

Τρίχες. Κι εγώ πήγα πρώτα Ιράν και μετά ΗΠα με ένα κάρο "περίεργες" βίζες μάλιστα στο διαβατήριο (Β.Κορέα, Βενεζουέλα κλπ) και δεν έτρεξε κάστανο. Επίσης, τα αεροπορικά είναι πολύ φτηνά (450?) με εξαιρετικό connecting μέσω Τουρκίας, οπότε δε χάνετε χρόνο και ασφαλώς η χώρα είναι πάμφθηνη.

Σε ό,τι αφορά το Νεπάλ, είναι από τις φθηνότερες επιλογές, αρκετά κοντά, έχει ένα μύριο πράγματα να κάνετε και το Δεκέμβριο δε βρέχει καθόλου. Μια μικρή ψύχρα θα τη φάτε σε κάποιες ζώνες, αλλά δεν είναι τίποτε το φοβερό, μίνιμουμ θερμοκρασία 13C, μια χαρούλα.

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Τρίχες. Κι εγώ πήγα πρώτα Ιράν και μετά ΗΠα με ένα κάρο "περίεργες" βίζες μάλιστα στο διαβατήριο (Β.Κορέα, Βενεζουέλα κλπ) και δεν έτρεξε κάστανο.
Θα συμφωνήσω αλλά...

Θεωρητικά οι Η.Π.Α έχουν το δικαίωμα να μην σε αφήσουν να μπεις στη χώρα για οποιοδήποτε λόγο. Στα ψηλά γράμματα οποιασδήποτε αίτησης θα δεις να λέει ότι είναι discretionary. Βάση αυτού είναι καλυμμένοι νομικά και διαδικαστικά να απορρίψουν την αίτηση ή την είσοδο σου για τον πιο ηλίθιο λόγο. Αυτό θεωρητικά και πρακτικά μεταφράζεται στη δύναμη που δίνεται σε έναν υπάλληλο του Immigration να μπορεί να σου κάνει περαιτέρω έλεγχο (pull you to the side που θα έλεγαν και οι Αμερικανοί) και να μην σε αφήσει να μπεις στη χωρά. Πρακτικά εκατοντάδες ή και χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά περνάνε περαιτέρω έλεγχο (μέσα σε αυτούς και Αμερικανοί πολίτες). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος. Το να έχεις visa ή σφραγίδα από χώρα που η Αμερική βλέπει με μισό μάτι δεν δημιουργεί σχεδόν ποτέ πρόβλημα αλλά αυτό δεν αποκλείει την περίπτωση ενός υπαλλήλου (με ότι κοσμητικό επίθετο θέλετε) να σου κάνει κάποιες παραπάνω ερωτήσεις και να σε ταλαιπωρήσει.

Όπως έχεις πεί και εσύ ο ίδιος σε ιστορία σου, είναι πολύ μεγαλύτερη η πιθανότητα να σου κάνει δημιουργήσει προβλήματα κάποιος ψαρωμένος υπάλληλος αεροπορικής που κάνει visa check και θα δεί βίζα απο την Υεμένη παρά υπάλληλος του μεταναστευτικού.

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Αντιλαμβάνομαι ότι το κόνσεπτ είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αποφύγεις χώρες της αμερικανικής black list, διότι ούτως ή άλλως δεν υπάρχει κάποια ρητή απαγόρευση από πλευράς τους. Αναρωτιέμαι, όμως, αν υπάρχει κάποια ''σύσταση'' από πλευράς τους να μην επισκεπτόμαστε αυτές τις χώρες, διότι σε τέτοια περίπτωση, αποκτά και κάποιο έρεισμα η κακοήθης συμπεριφορά του οποιουδήποτε αμερικανού υπαλλήλου.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θεωρητικά οι Η.Π.Α έχουν το δικαίωμα να μην σε αφήσουν να μπεις στη χώρα για οποιοδήποτε λόγο. Στα ψηλά γράμματα οποιασδήποτε αίτησης θα δεις να λέει ότι είναι discretionary. Βάση αυτού είναι καλυμμένοι νομικά και διαδικαστικά να απορρίψουν την αίτηση ή την είσοδο σου για τον πιο ηλίθιο λόγο.

Ναι, αυτό ισχύει. Ωστόσο εμένα μου απαγόρευσαν την είσοδο στην Αμερική (παρότι είχα βίζα) πρινπάω στο Ιράν και τη Βόρειο Κορέα και μου την επέτρεψαν μετά από αυτά... Δε βγάζεις άκρη και δε βρίσκω το λόγο να κανονίζει κανείς το ποιες χώρες θα επισκεφθεί ανάλογα με τα καπρίτσια των immigration officers της κάθε χώρας. Στην τελική, αλλάζεις και διαβατήριο πριν πας στις ΗΠΑ και ησυχάζεις, αλλά ειλικρινά δε βρίσκω το λόγο. Ό,τι είναι να'ρθει θε να ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει.

Όχι, επίσημη σύσταση να μην πάει κανείς στο Ιράν δεν υπάρχει.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
εγω του λεω να παει Μαροκο, δε μ'ακουει...

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Ναι, αυτό ισχύει. Ωστόσο εμένα μου απαγόρευσαν την είσοδο στην Αμερική (παρότι είχα βίζα) πρινπάω στο Ιράν και τη Βόρειο Κορέα και μου την επέτρεψαν μετά από αυτά... Δε βγάζεις άκρη και δε βρίσκω το λόγο να κανονίζει κανείς το ποιες χώρες θα επισκεφθεί ανάλογα με τα καπρίτσια των immigration officers της κάθε χώρας. Στην τελική, αλλάζεις και διαβατήριο πριν πας στις ΗΠΑ και ησυχάζεις, αλλά ειλικρινά δε βρίσκω το λόγο. Ό,τι είναι να'ρθει θε να ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει.

Όχι, επίσημη σύσταση να μην πάει κανείς στο Ιράν δεν υπάρχει.

Ε ναι! Αυτό ακριβώς. Εκτός και αν κάποιος θέλει να μετακομίσει στην Αμερική και να δουλέψει σε επάγγελμα που χρειάζεται security clearance, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ταξιδέψει κάποιος κάπου γιατί ανησυχεί για τον immigration officer. Τόσες φορές μέσα-έξω στην Αμερική έχω ότι ιστορία θέλεις από το μεταναστευτικό τους. Δεν βγάζεις άκρη. Στην τελική πετάς μέσω Ιρλανδίας αν μένεις Ευρώπη και στη χειρότερη να δεις το Δουβλίνο αντί για τη ΝΥ.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Γιατί δεν πας καμιά Φινλανδία να δεις και τον Σάντα Κλάους, να κάνεις κανά σκι, γενικά να κάνεις Χριστουγεννιάτικες διακοπές?

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Γιατί δεν πας καμιά Φινλανδία να δεις και τον Σάντα Κλάους, να κάνεις κανά σκι, γενικά να κάνεις Χριστουγεννιάτικες διακοπές?
Δεν θέλω να κάνω Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Αλλιώς, θα κοιτούσα και για Ευρώπη.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Για κάνε μας μια λίστα με τις προτάσεις που έχουν απομείνει ως επιθυμητές και πιθανές, έχεις καταλήξει;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα