Συμφωνώ απόλυτα για την Ίο! Και δεν το λέω επειδή είναι το αγαπημένο μου νησί και πάω κάθε χρόνο (καλά, κ λίγο γι αυτό). Η μόνη μου ένσταση είναι ότι, τουλάχιστον πέρσι, λόγω covid, Αύγουστο μήνα που πήγα τα δρομολόγια του Κτελ έληγαν στις 22.30! Ενώ συνήθως λήγουν τα μεσάνυχτα (σα τη Σταχτοπούτα). Δε ξέρω αν θα είναι το ίδιο και φέτος, πολύ το φοβάμαι, αλλά αν πας και Ιούνιο θα είναι σίγουρα έτσι σε ώρες, ίσως και χειρότερα. Γι΄αυτό θα σου πρότεινα διαμονή στη Χώρα. Χώρια που Ιούνη ίσως να μην έχουν βάλει ακόμη τα δρομολόγια για τις μακρινές παραλίες (Μαγγανάρι, Αγ. Θεοδότη). Μιλάω με γνώμονα τη περσινή εμπειρία μου που ήταν ειδική περίπτωση. Και για μηχανάκι διστάζω να σου προτείνω να έχεις, γιατί πολύ βουνό και στροφές για να πας σε παραλίες, δύσκολο το βλέπω. Α και να ξέρεις τα μακρινά δρομολόγια στις παραλίες είναι μια φορά τη μέρα σε μορφή "εκδρομής" δηλ σε πηγαινοφέρνουν μια φορά συγκεκριμένες ώρες, δηλ. 1) αν χάσεις το λεωφορείο πάει, χώρια που μπορεί να πας και όρθιος 2) πρέπει να το περιμένεις για να γυρίσεις πίσω όσο κ αν βαρεθείς εκεί που πας. Τα ταξί δεν είναι πολλά και κοστίζουνΟι πιο ανθρωπινες συγκοινωνιες στην Ιο μακραν. Και οι ωραιοτερες θαλασσες των Κυκλαδων. Εννοειται γυρω γυρω πολλα νησια. Η εκπληξη ειναι οτι προκειται για οικονομικο νησι για οσα παρεχει.
Η Αιγινα εχει πολυ περισσοτερα αρχαια απο τη Σιφνο.[*]Αρχαία για τη Σίφνο δεν θυμάμαι αλλά έχει ωραία κεραμικά.
Εξαρτάται από την ημέρα και το δρομολόγιο, πάντως εγώ μια φορά το χα κάνει πριν 3 χρόνια μεσημεράκι, μια ώρα και κάτι με το Blue star. Απ' ότι βλέπω το ίδιο ισχύει (τουλάχιστον έως στιγμής) και για φέτος, με το δρομολόγιο στις 14:45. Το αντίθετο στις 18:00 το απόγευμα.Δεν ξέρω τώρα, αλλά τότε λόγω τον δρομολογίων ενώ είναι κοντά αναγκαζόσουν να πληρώσεις διανυκτερευσεις κ στα δυο νησιά αν ήθελες να αποφύγεις την ταλαιπωρία...έφευγε το καράβι 3 το βραδυ κ έφτανε 5 το πρωι.
Ναι το ωτοστόπ παίζει, καθώς εκεί οι άνθρωποι είναι πολύ αλληλέγγυοι μεταξύ τους διαχρονικά και λόγω πεποιθήσεων, οπότε και οι τουρίστες "ποτίζονται". Βοηθάει και η εποχή που θα πάτε. Βέβαια ένα ταξίδι για διακοπές δεν το βασίζουμε ποτέ στο ωτοστόπ, χωρίς άλλες εναλλακτικές.Επειδή είναι χυμαδιό εκεί, θεώρησα πως ένα μηχανάκι θα μου το δώσουν. Επίσης κάτι πήρε το αυτί μου ότι το ωτοστόπ παίζει αρκετά.