taxidiara
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ??
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Α έχει κ άλλα αρχαία πως το ξέχασα... Αυτό Προϊστορικός Οικισμός ΣκάρκουΠάντως έχει και αρχαία! Τον (αμφιλεγόμενο) τάφο του Ομήρου.
Α έχει κ άλλα αρχαία πως το ξέχασα... Αυτό Προϊστορικός Οικισμός ΣκάρκουΠάντως έχει και αρχαία! Τον (αμφιλεγόμενο) τάφο του Ομήρου.
Μπορεί. Οι συγκοινωνίες της όμως δεν είναι και ό,τι το καλύτερο, το αντίθετο θα έλεγα.Νομίζω ότι θυμάμαι από ένα βίντεο κλιπ του Σαββιδάκη ότι η Μήλος έχει αρχαία.
Είναι ευκαιρία ο Ιούνιος, καθώς οι τιμές Ιούλιο/Αύγουστο έχουν πάρει κατά πολύ τα πάνω τους, η πολυκοσμία γίνεται ασφυκτική και ο κόσμος είναι της Μυκόνου. Θα το προτιμούσα.Για εξήγησε το τάιμινγκ...
Μπορεί, μη ξεχνάς όμως ότι μιλάμε για το χειρότερο οδικό δίκυο ίσως στην Ελλάδα. Παίζει και ωτοστόπ ωστόσο δε μπορείς να βασιστείς σ' αυτό, οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Νομίζω ότι δε θα το ευχαριστηθείτε.Επειδή είναι χυμαδιό εκεί, θεώρησα πως ένα μηχανάκι θα μου το δώσουν. Επίσης κάτι πήρε το αυτί μου ότι το ωτοστόπ παίζει αρκετά.
Για μένα 100%. Καταρχάς Κουφονήσι και αμάξι δε σχετίζονται. Από τη μια άκρη (χωρα) ως την άλλη (Πορί) περπατάς σε 45 λεπτά, έχοντας στα πόδια σου και καμιά 134 παραλίες να κάνεις στάση για βουτιά και αξίζουν και όλες. Στην Αμοργό φτιάχνεις το πρόγραμμα σου βάσει των δρομολογίων των λεωφορείων που είναι μια χαρά. Μένεις χώρα, ζείς το Κυκλαδίτικο σκηνικό στο έπακρο. Τρομερά φαγητά, καλές θάλασσες, ωραία μπαράκια, η καλύτερη ατμόσφαιρα χώρας νησιού για μένα. Το μόνο αρνητικό της το βραδινό κρύο, αν και αυτό δε το γλιτώνεις ποτέ... Θα το προτιμούσα σίγουρα.Ωραία τα λες. Άρα Κουφονήσι και Αμοργός παλεύονται χωρίς αμάξι;
Τι να σε κάνω; Οδήγησα αρκετά πέρυσι στη Λήμνο, καθώς ήθελα μέσα σε ελάχιστες μέρες να δω όσα περισσότερα γινότανε. Δε θυμάμαι ούτε μια στιγμή να συνάντσα αστικό λεωφορείο. Κανένα και πουθενά. Επίσης η 30€ καρπαζιά του ταξί για το δρομολόγιο Αεροδρόμιο-Μύρινα ακόμα με πονάει... Τρομερό νησί, δεν υστερεί πουθενά, ίσως μόνο στο γεγονός ότι δεν είναι τόσο γραφικό όσο οι Κυκλάδες, ωστόσο χωρίς αμάξι δε βγαίνει.Μας υποχρέωσες!
Με τα χίλια. Στη Φολέγανδρο και την επίσης μικρούλα Σίκινο προσαρμόζεσαι μια χαρά με τα του λεωφορείου, το μεταφορικό είναι πολυτέλεια για μένα. Βλέπεις δύο διαμάντια των Κυκλάδων, με ανόθευτη ακόμα ομορφιά (το γραφικόμετρο τερματίζει), κάνεις τις βουτιές σου σε ωραίες θάλασσες, τρως αρκετά καλά κι έχεις να θυμάσαι το Ελληνικό καλοκαίρι. Μαζί και η διπλανή Ίος. Συμφωνώ απόλυτα με τη @paefstra ,μιλάμε για τρομερή σχέση τιμής/ποιότητας αλλά και από τις καλύτερες συγκοινωνίες στις Κυκλάδες. Είναι και Ιούνιος, δε θα χουν έρθει τα λέσια της υφηλίου και η καγκουραρία της Ελλάδας (για Ίο μιλάω μόνο) είναι ευκαιρία!Συγκοινωνίες ανθρώπινες;
Πολύ βασικό μειονέκτημα η έλλειψη μεταφορικού μέσου παρόλα αυτά δεν αποτελεί πάντα απαγορευτικό παράγοντα. Άν έχεις ξένο για παράδειγμα δίπλωμα για μηχανάκι και εμπιστεύεσαι τις οδηγητικές σου ικανότητες πιστεύω θα βρεις κάποιο μη κεντρικό γραφείο να νοικιάσεις. Πέξτο τουρίστας ή ομογενής που δεν πρόλαβες να βγάλεις δίπλωμα. Εμείς πριν βγάλουμε ελληνικό δίπλωμα νοικιάzαμε μέχρι και αυτοκίνητο από Αθήνα με το Αλγερινό δίπλωμα και διαβατήριο.1) ΒΑΣΙΚΟΝ: δεν οδηγούμε. Άρα πρέπει να μπορείς να το γυρίσεις με συγκοινωνίες ή με τα πόδια. Θεωρητικά έχω δίπλωμα για μηχανάκι, πρακτικά δεν ξέρω αν το δέχονται, σε κανένα χαλαρό νησί, ίσως.
2) Αν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο ή και τρίτο κοντινό νησί παραπέρα ώστε να μην περάσουμε όλες τις μέρες (καμιά εβδομάδα υπολογίζω, μπορεί και 10 μέρες) στο ίδιο, καλύτερα ακόμη
4) Μεγάλο plus να έχει και κανένα αρχαίο. ΜΕΓΑΛΟ plus ξαναλέω, θα κάνει τα μπάνια της αυτή, να δω και γω καμία αρχαία πέτρα που με συγκλονννννίζουν.
6) Επειδή έχουμε και μίλια και κουπόνια, αν παίζει αεροδρόμιο, γουί λάικ.
7) Σχετικά ζεστά νερά Ιούνιο μήνα.
Μέρη που δεν έχουμε πάει, μας έκαναν κλικ από αυτά τα ντοκιμαντέρ που με βάζει με το ζόρι και βλέπω η δικιά μου: Κουφονήσια, Ικαρία, Λήμνος, Μυτιλήνη, Κάλυμνος, Μήλος, Ιθάκη, Καστελλόριζο.
Νησί που δεν έχουμε πάει και ξέρουμε ότι θα πεταχτεί ο γνωστός σεσημασμένος να μας πείσει: Σάμος
Αρχαία για τη Σίφνο δεν θυμάμαι αλλά έχει ωραία κεραμικά.
Κ αν μπορείς να κάνεις κ χωρίς αρχαία, τράβα Σίφνο
Μία μικρή παρέμβαση. Το νησί έχει κάποια αρχαία, όπως την μυκηναϊκή ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα.Η Αιγινα εχει πολυ περισσοτερα αρχαια απο τη Σιφνο.
Έχεις δίκιο σ΄αυτό και το έπαθα κ εγώ πέρισι που πήγα χωρίς αμάξι... Τελικά δε πήγα εκεί. Ευτυχώς είχα ξαναπάει παλιότερα με αμάξι κ έτσι δε μου έμεινε καημός που δε πήγα. Αν είχα όμως την εναλλακτική του Κτελ θα πήγαινα σίγουρα, είναι ωραία χωριά
@Yorgos που είσαι; Εμφανίστηκε ο σεσημασμένοςΘα τα βάλω κάτω και θα σκεφτώ την καλύτερη λύση για εσάς. Το λοιπόν:
Γι αυτό έγραψα κι εγώ στο εναρκτήριο ποστ μου ότι τα νησιά που έχουν μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο είναι πολύ πολύ δύσκολα αν δεν έχεις μέσο.Πραγματικά, όσο το σκέφτομαι νομίζω πως οι περιπτώσεις νησιών που μπορούν να ικανοποιήσουν έναν αρχαιολάτρη (και αναφέρομαι σε κλασσικούς αρχαιολογικούς χώρους), ο οποίος δεν έχει αυτοκίνητο, είναι η...
Επίσης είναι ακόμα ένα νησί των Κυκλάδων που έχει εξαιρετική συγκοινωνία!Μία μικρή παρέμβαση. Το νησί έχει κάποια
30 χρόνια σερί σ' ενα νησί; Φοβερό! Και τι σημαίνει γυναικονήσι; Δε το χω ξανακούσει.για την Κεφαλλονιά αν σε ενδιαφέρει καθώς πηγαίνω 30 χρόνια σερί στο γυναικονήσι)
Με δικό μας σπίτι εκεί, είναι λογικό αν το σκεφτείς.30 χρόνια σερί σ' ενα νησί; Φοβερό! Και τι σημαίνει γυναικονήσι; Δε το χω ξανακούσει.
Έτσι!!! Να τα λέτε, να τα λέτε, γιατί ακόμα και αν δεν διαβάζει η σύζυγος, (που αν και δεν την γνωρίζω ξαφνικά άρχισα να την αγαπώ) είμαστε κι άλλοι κουρλοί στο forum που σας διαβάζουμε!!!Το χωριό της συζύγου ή στην περίπτωση μας το νησί της συζύγου. Που παρεμπιπτόντως (μήπως και διαβάζει η σύζυγος) είναι το ωραιότερο νησί του κόσμου!!! Να τα λέμε αυτά!
Αν και πρέπει να διευκρινίσω πως η σύζυγος δεν είναι από την Κεφαλλονιά αλλά από το Ληξούρι που είναι τελείως διαφορετικό νησί από την Κεφαλλονιά...Έτσι!!! Να τα λέτε, να τα λέτε, γιατί ακόμα και αν δεν διαβάζει η σύζυγος, (που αν και δεν την γνωρίζω ξαφνικά άρχισα να την αγαπώ) είμαστε κι άλλοι κουρλοί στο forum που σας διαβάζουμε!!!
Να τα λέμε αυτά!