tol_pap
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Αγγλία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Άμοργο Αστυπάλαια. Τα άλλα δεν συνδυάζονται εύκολα
Σαν νησιά ποια θεωρείτε πιο όμορφα;Άμοργο Αστυπάλαια. Τα άλλα δεν συνδυάζονται εύκολα
Αμοργό - Αστυπάλαια άχαστο, με τόσες μέρες στη διάθεση σου θα το ευχαριστηθείς.Έχω αρχίσει να κάνω σκέψεις για το φετινό Καλοκαίρι (covid επιτρέποντος) Σκέφτομαι περίπου 10-12 μέρες σε 2 από τα παρακάτω Αμοργό-Αστυπάλαια-Πάτμο-Φολέγανδρο. Τι προτείνετε ;
Βασικότατον. Περιορίζει πολύ την επιλογή και βγάζει εκτός αρκετά φαβορί.ΒΑΣΙΚΟΝ: δεν οδηγούμε. Άρα πρέπει να μπορείς να το γυρίσεις με συγκοινωνίες ή με τα πόδια.
Το μόνο εύκολοΑν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο ή και τρίτο κοντινό νησί παραπέρα
Δεν έχει, ποιότητα μόνο και τιμές αρκετά κάτω σε σχέση με τους άλλους μήνεςΙούνιο δε νομίζω να έχει πολλή βαβούρα πουθενά
Δύσκολο. Τα νησιά που έχουν και αρχαιολογικούς χώρους σε αφθονία, προϋποθέτουν -συνήθως- και την ύπαρξη οχήματος, καθώς βάσει λογικής θα είναι αρκετά μεγάλα.Μεγάλο plus να έχει και κανένα αρχαίο
Εφικτό, παντού υπάρχει τουλάχιστον μία εξαιρετική παραλία και μερικές καλές!Δε σκοπεύουμε να φάμε τη μέρα μας στις παραλίες, αλλά κάποια μπάνια θα πρέπει να τα κάνουμε
Μπορεί να βολέψει και κοντινό κομβικό αεροδρόμιο.Επειδή έχουμε και μίλια και κουπόνια, αν παίζει αεροδρόμιο, γουί λάικ.
Ναι στα Κουφονήσια, ίσως είναι ιδανικό το timing λόγω Ιουνίου, σε συνδυασμό με κάποιο άλλο.
Κλαίνε απ' τα γέλια μέχρι και τα τούνελ στο Ευπαλίνειο όρυγμα. Ακου σεσημασμένος...\Νησί που δεν έχουμε πάει και ξέρουμε ότι θα πεταχτεί ο γνωστός σεσημασμένος να μας πείσει: Σάμος
Νομίζω ότι θυμάμαι από ένα βίντεο κλιπ του Σαββιδάκη ότι η Μήλος έχει αρχαία.Δύσκολο. Τα νησιά που έχουν και αρχαιολογικούς χώρους σε αφθονία, προϋποθέτουν -συνήθως- και την ύπαρξη οχήματος, καθώς βάσει λογικής θα είναι αρκετά μεγάλα.
Για εξήγησε το τάιμινγκ...Ναι στα Κουφονήσια, ίσως είναι ιδανικό το timing λόγω Ιουνίου, σε συνδυασμό με κάποιο άλλο.
Επειδή είναι χυμαδιό εκεί, θεώρησα πως ένα μηχανάκι θα μου το δώσουν. Επίσης κάτι πήρε το αυτί μου ότι το ωτοστόπ παίζει αρκετά.Την Ικαρία τη θεωρώ απαγορευτική χωρίς αυτοκίνητο.
Μας υποχρέωσες!Η Λήμνος έχει όλα μα όλα όσα ζητάς. Αρχαία να χορτάσει η ψυχούλα σου, ρηχές θάλασσες/ζεστά νερά, εξαιρετικό φαγητό κτλ. Είναι όμως εξίσου απαγορευτική χωρίς αμάξι.
Ωραία τα λες. Άρα Κουφονήσι και Αμοργός παλεύονται χωρίς αμάξι;Εν κατακλείδι, αν ήμουν στη θέση σου θα διάλεγα κάτι ωραίο και πιο παραδοσιακά Κυκλαδίτικο. Το Κουφονήσι-Αμοργος είναι ένα πολύ καλό σενάριο που τα χει όλα, με το ενδεχομενο μάλιστα να δεις και αρχαία στη Κέρο (θέλει ψάξιμο). Αεροδρόμια που εξυπηρετούν αυτό της Νάξου, Σαντορίνης, Πάρου και Μυκόνου.
Συγκοινωνίες ανθρώπινες;Επίσης πολύ καλή περίπτωση για τόσες μέρες είναι το Φολέγανδρος-Σίκινος-Ίος. Τρομερά νησιά και τα τρία, με πολύ αυθεντικότητα. Κοντινά αεροδρόμια που εξυπηρετούν, ακριβώς τα ίδια.
Βλέποντας όλες τις προδιαγραφές που έθεσες, η πρώτη εικόνα νησιού που μου ήρθε στο μυαλό για κάποιο λόγο ήταν η Κως. Εκπληρώνει 5 βασικότατα κριτήριαΈρχεται καλοκαιράκι, δουλειά δεν προβλέπω να έχουμε οπότε ψάχνουμε ελληνικό νησί (το έτερον ήμισυ δεν το συζητάει για εκτός Ελλάδας, τι έχω να τραβήξω τώρα που έμαθε την Ελλάδα) με τα εξής ζητούμενα:
1) ΒΑΣΙΚΟΝ: δεν οδηγούμε. Άρα πρέπει να μπορείς να το γυρίσεις με συγκοινωνίες ή με τα πόδια. Θεωρητικά έχω δίπλωμα για μηχανάκι, πρακτικά δεν ξέρω αν το δέχονται, σε κανένα χαλαρό νησί, ίσως.
2) Αν γίνεται να υπάρχει και δεύτερο ή και τρίτο κοντινό νησί παραπέρα ώστε να μην περάσουμε όλες τις μέρες (καμιά εβδομάδα υπολογίζω, μπορεί και 10 μέρες) στο ίδιο, καλύτερα ακόμη
3) Ιούνιο δε νομίζω να έχει πολλή βαβούρα πουθενά, αλλά τέλος πάντων όχι καταστάσεις Μύκονοοοοοοοοοοος
4) Μεγάλο plus να έχει και κανένα αρχαίο. ΜΕΓΑΛΟ plus ξαναλέω, θα κάνει τα μπάνια της αυτή, να δω και γω καμία αρχαία πέτρα που με συγκλονννννίζουν.
5) Δε σκοπεύουμε να φάμε τη μέρα μας στις παραλίες, αλλά κάποια μπάνια θα πρέπει να τα κάνουμε. Οπότε νησιά τύπου Σαμοθράκη απορρίπτονται, η Μις Μπικίνι θέλει να κάνει "ελληνικό καλοκαίρι".
6) Επειδή έχουμε και μίλια και κουπόνια, αν παίζει αεροδρόμιο, γουί λάικ.
7) Σχετικά ζεστά νερά Ιούνιο μήνα.
Μέρη που δεν έχουμε πάει, μας έκαναν κλικ από αυτά τα ντοκιμαντέρ που με βάζει με το ζόρι και βλέπω η δικιά μου: Κουφονήσια, Ικαρία, Λήμνος, Μυτιλήνη, Κάλυμνος, Μήλος, Ιθάκη, Καστελλόριζο.
Νησί που δεν έχουμε πάει και ξέρουμε ότι θα πεταχτεί ο γνωστός σεσημασμένος να μας πείσει: Σάμος
Νησιά που πήγα σχετικά πρόσφατα και άρα απορρίπτονται: Κρήτη (πάθαμε πλάκα), Τήνος (εξαιρετική περίπτωση), Μύκονος (όμορφα το χειμώνα), Σύρος (δεν τρελάθηκα), Σαντορίνη (ε να πάμε και κάπου αλλού).