• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Προτάσεις για βιβλία

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ο liopyr λέει ότι αν φτιάξουμε εκείνο το book community θα είμαστε τρεις και ο κούκος, αλλά τελικά πιστεύω ότι έχουμε εδώ αρκετό κόσμο που διαβάζει.

Ε;

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Εγώ Ντεφ θα είμαι μια από τους 3 για κούκος δεν κάνω... :p

filippia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εγώ πρόσφατα τελείωσα το "Ο κόσμος στα μέτρα του" του Χωμενίδη (θυμάμαι ότι είχε αναφερθεί παλιότερα στο συγκεκριμένο θέμα), σου κρατάει το ενδιαφέρον, ειδικά απ'τη μέση και μετά, θίγει και κάποια κακώς κείμενα της σύγχρονης μεταπολιτευτικής Έλλάδας αλλά μέχρι εκεί. Δεν ενθουσιάστηκα αλλά θα το πρότεινα ως ένα ευχάριστο βιβλίο.
Τώρα ξεκίνησα τον Κίτρινο Φάκελο του Καραγάτση αλλά είμαι ακόμα στις πρώτες σελίδες, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Το'χει διαβάσει κανείς;

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Από Μουρακάμι έχω διαβάσει το "Μετά τον σεισμό" που αποτελεί συλλογή διηγημάτων του. Συνολικά μου άφησε θετική εντύπωση, με κάποιες ιστορίες να ξεχωρίζουν και άλλες όχι. Πραγματεύεται ιστορίες ανθρώπων στην σύγχρονη Ιαπωνία και αυτό το εκτίμησα ιδιαίτερα.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ο liopyr λέει ότι αν φτιάξουμε εκείνο το book community θα είμαστε τρεις και ο κούκος, αλλά τελικά πιστεύω ότι έχουμε εδώ αρκετό κόσμο που διαβάζει.

Ε;
Καλή φάση θα είναι αυτό! Εγώ έχω καταντήσει (πλην καλοκαιριού) να διαβάζω με ρυθμούς χελώνας, οπότε ένα book community θα μου δώσει το έναυσμα να ξαναβρώ τον παλιό καλό μου εαυτό! :)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ε;
Γιατί μας υποτιμά έτσι ο Μύθος;
Εγώ θα έγραφα κριτικές ευχαρίστως, διαβάζω καμιά κατοστή βιβλία το χρόνο,, απλά ελάχιστα είναι στα ελληνικά πρώτον γιατί δε βγαίνουν και δεύτερον γιατί κι όταν βγουν είναι πανάκριβα και αν διαβάζεις τόνους είναι μεγάλη η διαφορά στο κόστος. Άσε που ειλικρινά απορώ ποιος κάνει την επιλογή του τι θα μεταφραστεί και τι όχι, αν πάρω τον αγαπημένο μου συγγραφέα ανά χώρα ούτε ένας δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Από την Κούβα ας πούμε μεταφράστηκε ο... Γκουτιέρες που οι Κουβανοί τον θεωρούν διασταύρωση του Κατέλη και του Πρέκα με πένα στο χέρι.

Κάνε το φόρουμ και θα γίνει επιτυχιάρα. Μετά θα κάνουμε και swp ηλεκτρονικών βιβλίων, θα σε πιάσουν αυτοί οι των πνευματικών δικαιωμάτων, θα πας μέσα και ο liopyr θα γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του TS. Το οποίο για σήμα αντί γι αυτούς τους ουρανοξύστες θα αποκτήσει ένα Μπάγεβιτς με backpack, όπως έπρεπε να είναι από την αρχή.

Πολλές βλακείες έγραψα, πάω να φτιάξω βαλίτσα πάω στο Σαν Πέδρο Σούλα το βράδυ και προσγειώνομαι και καλή ώρα... Αν δε με βιάσουν κι εκεί... Το ξενοδοχείο αρνήθηκε να μου κάνει pickup λέει γιατί τέτοια ώρα γίνονται επιθέσεις στον αυτοκινητόδρομο!
http://www.boston.com/bigpicture/2013/04/most_dangerous_city_san_pedro.html

paefstra

Member
Πολλές βλακείες έγραψα, πάω να φτιάξω βαλίτσα πάω στο Σαν Πέδρο Σούλα το βράδυ και προσγειώνομαι και καλή ώρα... Αν δε με βιάσουν κι εκεί... Το ξενοδοχείο αρνήθηκε να μου κάνει pickup λέει γιατί τέτοια ώρα γίνονται επιθέσεις στον αυτοκινητόδρομο!
http://www.boston.com/bigpicture/2013/04/most_dangerous_city_san_pedro.html
Ορίστε, μ' αυτές τις ταρζανιές που κάνεις, 3 κι ο κούκος θα μείνουμε.

Otokodate

Member
Μέσα στο Πάσχα διάβασα το βιβλίο του Κώστα Μελά: "Μικρά μαθήματα για την Ελληνική οικονομία". Είναι ένα εύκολο, μικρό αλλά περιεκτικό βιβλίο που εξηγεί πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Bίντεο απ'την παρουσίαση του στον Ιανό...

Last edited by a moderator:

matsas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
Baγγέλη κέρδισες μια μικρή βιβλιοθήκη.
Δεν το τέλειωσα ακόμη και περιμένω να βρω κάτι που θα τον κατατάσσει στα μεγάλα ονόματα της γιαπωνέζικης λογοτεχνίας. όπως είπε η Μαρία, στεγνές ερωτικές ιστορίες, ντυσίματα Αρμάνι, μουσικές Νατ κινγκ Κόουλ, Ροσίνι, Κρόσμπι, δυτικό τρόπο ζωής. Είναι δυνατόν αυτά σένα γιαπωνέζο έφηβο στη δεκαετία του 70;;
Να μην αναφέρεται καθόλου στη ντόπια κουλτούρα και σκέψη; αν βγάλεις τα ονόματα θα νομίζεις ότι γράφτηκε από δυτικό. εκτός και γράφτηκε έτσι για να πουληθεί στη Δύση!!για τα άλλα του βιβλία δεν γνωρίζω γι αυτό δε θέλω να τον καταδικάσω οριστικά...
Δυστυχώς αν περιμένεις από τον Μουρακάμι να σου περάσει την Γιαπωνέζικη κουλτούρα και σκέψη μέσα από τα βιβλία του , θα απαγοητευτείς .
Έχει καθαρά ευρωπαικο-αμερικάνικες αναφορές (μουσική , κινηματογράφο, βιβλία ) , μεταφράζει πολλά χρόνια κυρίως αμερικάνους συγγραφείς στα γιαπωνέζικα (Ρέιμοντ Κάρβερ κ.α) .
Τον θεωρώ από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή στον κόσμο , αλλά πρέπει να σε ελκύει το σύμπαν αυτό που δημιουργεί , η απάθεια που έχουν οι κεντρικοί του ήρωες , τα μοτίβα που επαναλαμβάνονται στα βιβλία του .
Πάντως τα καλύτερα του βιβλία νομίζω ότι είναι το Κουρδιστό πουλί , Kafka on the shore (σε λίγο καιρό και στα ελληνικά) , Νορβηγικό Δάσος , Dance dance dance (μόνο στα αγγλικά) , 1Q84 .

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πέρσι που έφυγα άφησα όλη μου τη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα. Δεν έχω πολλά βιβλία, αλλά όσα έχω (καμιά 500ριά) έμειναν πίσω και πήρα μαζί μου μόνο το Dune που διάβαζα τότε. :(

Ποιος θα μου τα φέρει; :(

karfitsa

Member
Πέρσι που έφυγα άφησα όλη μου τη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα. Δεν έχω πολλά βιβλία, αλλά όσα έχω (καμιά 500ριά) έμειναν πίσω και πήρα μαζί μου μόνο το Dune που διάβαζα τότε. :(
Ποιος θα μου τα φέρει; :(
Να ερθεις εσυ,να τα παρεις :p!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic