Προτάσεις για βιβλία

matsas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
Γιατί μας υποτιμά έτσι ο Μύθος;
Εγώ θα έγραφα κριτικές ευχαρίστως, διαβάζω καμιά κατοστή βιβλία το χρόνο,, απλά ελάχιστα είναι στα ελληνικά πρώτον γιατί δε βγαίνουν και δεύτερον γιατί κι όταν βγουν είναι πανάκριβα και αν διαβάζεις τόνους είναι μεγάλη η διαφορά στο κόστος. Άσε που ειλικρινά απορώ ποιος κάνει την επιλογή του τι θα μεταφραστεί και τι όχι, αν πάρω τον αγαπημένο μου συγγραφέα ανά χώρα ούτε ένας δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Από την Κούβα ας πούμε μεταφράστηκε ο... Γκουτιέρες που οι Κουβανοί τον θεωρούν διασταύρωση του Κατέλη και του Πρέκα με πένα στο χέρι..
και αφού λέμε για Κούβα .... προτείνω όλα τα βιβλία του Ντανιέλ Τσαβαρία , ουρουγουανός που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Κούβα . Χωρίς καμμιά ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία , αλλά είναι η χαρά της ανάγνωσης ... σίγουρα πολύ καλύτερος από τον Γκουτιέρες

karfitsa

Member
Πώς θα τα πάρω άμα έρθω; :confused:
...εχεις δηλωσει,οτι θα επιστρεψεις,οταν ξεκινησει η αναπτυξη,οποτε περιμενε λιγο ακομη....μην τα παιρνεις...και εχεις μετα να τα ξαναφερεις...αυτη τη δουλεια θα κανεις? :D

Marlin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κροατία, Δαλματικές ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Εγώ το Νορβηγικό Δάσος το άφησα στη μέση. Το βρήκα αργό και ανιαρό...με όλο το σεβασμό στους φανς του, γούστα είναι αυτά..!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Δυστυχώς αν περιμένεις από τον Μουρακάμι να σου περάσει την Γιαπωνέζικη κουλτούρα και σκέψη μέσα από τα βιβλία του , θα απαγοητευτείς .
Έχει καθαρά ευρωπαικο-αμερικάνικες αναφορές (μουσική , κινηματογράφο, βιβλία ) , μεταφράζει πολλά χρόνια κυρίως αμερικάνους συγγραφείς στα γιαπωνέζικα (Ρέιμοντ Κάρβερ κ.α) .
Τον θεωρώ από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή στον κόσμο , αλλά πρέπει να σε ελκύει το σύμπαν αυτό που δημιουργεί , η απάθεια που έχουν οι κεντρικοί του ήρωες , τα μοτίβα που επαναλαμβάνονται στα βιβλία του .
Πάντως τα καλύτερα του βιβλία νομίζω ότι είναι το Κουρδιστό πουλί , Kafka on the shore (σε λίγο καιρό και στα ελληνικά) , Νορβηγικό Δάσος , Dance dance dance (μόνο στα αγγλικά) , 1Q84 .
Τελικά δε μ άφησε ασυγκίνητο το παραπάνω βιβλίο. Πίσω από τα ξερά συμβάντα κρύβει μια ποιητική ευαισθησία. Μούφεραν κάποια θλίψη οι τελευταίες σελίδες που με γύρισαν πίσω σε γιαπωνέζικες καταστάσεις....

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Δυστυχώς αν περιμένεις από τον Μουρακάμι να σου περάσει την Γιαπωνέζικη κουλτούρα και σκέψη μέσα από τα βιβλία του , θα απαγοητευτείς .
Tη γιαπωνέζικη κουλτουρα και σκέψη - εστω και του προηγούμενου αιώνα- την προσεγγίζεις μια χαρά με τα κειμενα του " δικού μας" Λευκάδιου Χερν ( Γιακούμο Κοϊζούμι).
Ανθολογία: ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ εκδ ΙΝΔΙΚΤΟΣ

matsas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
Tη γιαπωνέζικη κουλτουρα και σκέψη - εστω και του προηγούμενου αιώνα- την προσεγγίζεις μια χαρά με τα κειμενα του " δικού μας" Λευκάδιου Χερν ( Γιακούμο Κοϊζούμι).
Ανθολογία: ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ εκδ ΙΝΔΙΚΤΟΣ
συμφωνώ απολύτως .. Ο συμπατριώτης μου Χερν που έφτασε μετά από μια ταραχώδη ζωή και απίστευτες περιπλανήσεις και ταξίδια να γίνει ένας από τους εθνικούς ποιητές της Ιαπωνίας .

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Και μιας και έχουμε πιάσει την Ιαπωνική λογοτεχνία ένα από τα ωραιότερα και ''λυρικότερα'' βιβλία που έχω διαβάσει από Ιάπωνα συγγραφέα είναι ''Η Χώρα του χιονιού'' του Νομπελίστα Γιασουνάρι Καβαμπάτα. Ένα άλλο ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο του ιδίου είναι ''Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών'', φόρο τιμής σε αυτό το μυθιστόρημα και γενικότερα στον Καβαμπάτα αποδίδει ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες με το βιβλίο του ''Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου''.

matsas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
Ξεκίνησα το Inferno του Dan Brown (στα ελληνικά στις 4 Ιουλιου νομίζω) . Να διαβάσουμε και κανένα "σκουπίδι" τώρα που καλοκαίριασε . Για τους λάτρεις της Φλωρεντίας , το προτείνω , διατρέχει το κέντρο της πόλης απ΄άκρη σε άκρη . Στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα βιβλία του , καταιγιστικός ρυθμός και οι γνωστοί γρίφοι , στηριγμένοι σε πασίγνωστα έργα τέχνης (αυτή τη φορά βασίζεται στην Κόλαση του Δάντη) .

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Ξεκίνησα το Inferno του Dan Brown (στα ελληνικά στις 4 Ιουλιου νομίζω) . Να διαβάσουμε και κανένα "σκουπίδι" τώρα που καλοκαίριασε . Για τους λάτρεις της Φλωρεντίας , το προτείνω , διατρέχει το κέντρο της πόλης απ΄άκρη σε άκρη . Στο ίδιο μοτίβο με τα προηγούμενα βιβλία του , καταιγιστικός ρυθμός και οι γνωστοί γρίφοι , στηριγμένοι σε πασίγνωστα έργα τέχνης (αυτή τη φορά βασίζεται στην Κόλαση του Δάντη) .
Kαταλαβαινω οτι δεν το εννοεις το ''σκουπιδι'' απλως θελω να πω οτι και σε χαρτι υγειας να δω κατι γραμμενο δε θα το πω σκουπιδι. :rolleyes:

matsas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
πάντα το επόμενο...
Kαταλαβαινω οτι δεν το εννοεις το ''σκουπιδι'' απλως θελω να πω οτι και σε χαρτι υγειας να δω κατι γραμμενο δε θα το πω σκουπιδι. :rolleyes:
αυτά τα βιβλία , ταινίες κτλ που αποκαλώ σκουπίδια , είναι σαν το φαγητό σε fast food . Ξέρεις πως μάλλον δεν θα σου προσφέρουν απολύτως τίποτα , αλλά δεν παύεις να τα ζητάς ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom