• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Προτάσεις για βιβλία

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Ακρογιάλι της ουτοπίας από Αλκυόνη Παπαδάκη. Βασικά όλα τα βιβλία της που έχω διαβάσει μου αρέσουν, έχει έναν πολύ ιδιαίτερο ποιητικολαϊκό τρόπο που γράφει!

paefstra

Member
"Ζώντες και τεθνεώτες", Κωστή Παπαγιώργη. Μια σαρκαστική πραγματεία πάνω σε ένα άβολο θέμα. Κάπως επίκαιρο σήμερα, νομίζω.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Θα το πω γιατί θα σκάσω. Διάβασα τη Μεγάλη Χίμαιρα του γνωστού και μη εξεραιτέου και τέως πολυαγαπημένου Καραγάτση.
Με συγκλόνισε η επιλογή του φινάλε και η τόση πια φαλλοκρατία, αναλογίζομαι την εποχή που γράφτηκε αλλά όπως και να'χει για μένα τουλάχιστον είναι ύβρις να παρομοιάζει και ακόμα χειρότερα να θεωρεί καλύτερη τη Μήδεια από μια γυναίκα που παραστράτισε από τη συζυγική της κλίνη. Τόσα δεινά για ένα παραστράτημα πια;
Μου έκανε κάτι σε "το θεό δε το φοβάσαι" .
Κρίμα γιατί τον θεωρούσα κορυφαίο λογοτέχνη.

Α,και κάτι επίκαιρο

Μου α χα χα

paefstra

Member
Θα το πω γιατί θα σκάσω. Διάβασα τη Μεγάλη Χίμαιρα του γνωστού και μη εξεραιτέου και τέως πολυαγαπημένου Καραγάτση.
Με συγκλόνισε η επιλογή του φινάλε και η τόση πια φαλλοκρατία, αναλογίζομαι την εποχή που γράφτηκε αλλά όπως και να'χει για μένα τουλάχιστον είναι ύβρις να παρομοιάζει και ακόμα χειρότερα να θεωρεί καλύτερη τη Μήδεια από μια γυναίκα που παραστράτισε από τη συζυγική της κλίνη. Τόσα δεινά για ένα παραστράτημα πια;
Μου έκανε κάτι σε "το θεό δε το φοβάσαι" .
Εντάξει δεν ήταν κι απλό παραστράτημα. Κουνιάδος της ήταν ο λεγάμενος :haha:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Οχι ρε, στην αρχη τσιλιμπουρδισε με εναν καπετανιο.
Ενω ο κουνιαδος δε φερει αμαρτια ε;;;

paefstra

Member
Οι κατάρες της πεθεράς ήταν που πιάσανε. Τι περιμένεις, να καταραστεί το γιο; Τον τύλιξε η ξένη στα δίχτυα της...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μήπως βρε κορίτσια το ξεφτιλίσατε λίγο με τα spoilers; Λέω, μήπως! :bleh:

Πάλι καλά που το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο! :D

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Α ρε Φένια,το θα φτύσω στους τάφους σας θυμόμουν κι εγώ χθες στο οφ τόπικ...(χωρίς τη σχετική επιθυμία).
Rudolph Herzog-Dead funny:humor in Hitler's Germany

Μια πολύ πολύ ενδιαφέρουσα πραγματεία για το χιούμορ κατά το β παγκόσμιο στη Γερμανία.

«On the evening of February 27, Göring’s assistant arrives out of breath at his boss’s office and yells, “State Premier Göring, the Reichstag is on fire!” Göring looks at the clock, shakes his head in surprise, and says, “What, already?”

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Μολις τελειωσα ενα καλογραμμενο,δικαστικο θριλερ.Πολυ ενδιαφερον μεχρι την τελευταια του σελιδα.Τιτλος "Υποθεση Jacob" γραμμενο απο τον William Landay.Λιγο για την υποθεση:

Βρισκόμαστε σε ένα προάστιο της Βοστόνης, όπου κατοικείται κατ' εξοχήν από οικογένειες, και η ζωή μοιάζει να κυλά ήρεμα και όμορφα. Μέχρι τη μέρα που ο δεκαπεντάχρονος Μπεν βρίσκεται δολοφονημένος σε ένα πάρκο κοντά στο σχολείο του, από τρεις κατάστηθες μαχαιριές. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο Άντριου Μπάρμπερ, διακεκριμένος βοηθός εισαγγελέα, εξαιρετικά γνωστός για την επαγγελματική του συνέπεια και υπόδειγμα πολίτη.
Πολύ καλό όντως. Βέβαια δεν είχε πολύ σασπενς για τα γούστα μου-εκτός από τις τελευταίες σελίδες. Αυτό που μου άρεσε περισότερο ήταν η προσέγγιση του δράματος της οικογένειας και οι ζωντανές σκηνές στη δικαστική αίθουσα.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία