• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Προτάσεις για βιβλία

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Το 1Q84 το χει διαβάσει κανείς;
Όχι, όταν το διαβάσεις πες γνώμη. Πολύ hype πάντως γύρω από αυτό..Ακόμα παιδεύω το προηγούμενο βιβλίο με παρόμοιες αντιδράσεις (2666) και δε μπορώ να πω ότι ανταποκρίνεται στην υστερία

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Τώρα είμαι στον τόμο ΙΙ
Έχει ενδιαφέρον. Είναι λίγο περίεργο. Έχει φανταστικά στοιχεία μέσα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί/θα τα συνδέσει. Ο Μουρακάμι πάντως έχει ταλέντο στο γράψιμο... Και ιδιαίτερα στους διαλόγους...

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Τώρα είμαι στον τόμο ΙΙ
Έχει ενδιαφέρον. Είναι λίγο περίεργο. Έχει φανταστικά στοιχεία μέσα και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί/θα τα συνδέσει. Ο Μουρακάμι πάντως έχει ταλέντο στο γράψιμο... Και ιδιαίτερα στους διαλόγους...
Περιμένω κι εγώ εντυπώσεις...είναι στα άμεσα σχέδια μου, ο Μουρακάμι έχει όντως μια ιδιαίτερη γραφή που ίσως ξενίσει αρχικά κάποιον που διαβάζει πρώτη φορά βιβλίο του αλλά μόλις μπεις στο κλίμα νομίζω οτι σε κερδίζει. Και το ''Νορβηγικό Δάσος'' και ''Το κουρδιστό πουλί'' τα είχα διαβάσει πέφτοντας με τα μούτρα.

Για όποιον σέρνει ένα βιβλίο πάντα μες στην τσάντα του και διαβάζει μέσα στα ΜΜΜ (όπως εγώ) ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο είναι ''Η τελική λήθη (δε φάιναλ θολούθιον)'' του Κωστάκη Ανάν -δημοσίευε κείμενα στο Βαβέλ-.
Δεν μιλάμε για λογοτεχνικό αριστούργημα αλλά σίγουρα είναι ένα από τα βιβλία που περνάς καλά διαβάζοντας το.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΗΘΗ / ΑΝΑΝ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Το μόνο αρνητικό αν διαβάζεται σε κοινή θέα σε πιάνουν γέλια και οι γύρω σου σε κοιτάνε σαν εξωγηίνο...:D

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Περιμένω κι εγώ εντυπώσεις...είναι στα άμεσα σχέδια μου, ο Μουρακάμι έχει όντως μια ιδιαίτερη γραφή που ίσως ξενίσει αρχικά κάποιον που διαβάζει πρώτη φορά βιβλίο του αλλά μόλις μπεις στο κλίμα νομίζω οτι σε κερδίζει. Και το ''Νορβηγικό Δάσος'' και ''Το κουρδιστό πουλί'' τα είχα διαβάσει πέφτοντας με τα μούτρα.

Για όποιον σέρνει ένα βιβλίο πάντα μες στην τσάντα του και διαβάζει μέσα στα ΜΜΜ (όπως εγώ) ένα πολύ ευχάριστο βιβλίο είναι ''Η τελική λήθη (δε φάιναλ θολούθιον)'' του Κωστάκη Ανάν -δημοσίευε κείμενα στο Βαβέλ-.
Δεν μιλάμε για λογοτεχνικό αριστούργημα αλλά σίγουρα είναι ένα από τα βιβλία που περνάς καλά διαβάζοντας το.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΗΘΗ / ΑΝΑΝ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Το μόνο αρνητικό αν διαβάζεται σε κοινή θέα σε πιάνουν γέλια και οι γύρω σου σε κοιτάνε σαν εξωγηίνο...:D
Ή σε φωτογραφίζουν...

https://www.facebook.com/groups/120590658004975/?fref=ts

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ta μεγάλα πνεύματα επικοινωνούν!!
το μεσημέρι πήρα τυχαίως απ τη δανειστική το "Νότια των συνόρων δυτικά του ήλιου" του Μουρακάμι που λέτε ωπιο πάνω.
τον διαβάζω πρώτη φορά κι είμαι περίεργος. 6η χιλιάδα!!!

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ta μεγάλα πνεύματα επικοινωνούν!!
το μεσημέρι πήρα τυχαίως απ τη δανειστική το "Νότια των συνόρων δυτικά του ήλιου" του Μουρακάμι που λέτε ωπιο πάνω.
τον διαβάζω πρώτη φορά κι είμαι περίεργος. 6η χιλιάδα!!!
Αντώνη, θα ήθελα τη γνώμη σου για τον συγκεκριμένο συγγραφέα ( δεν τον εχω διαβάσει).
Κέρδισα πρόσφατα ενα βραβειο ( 300 € σε βιβλια συγκεκριμενου εκδότη) και ο Μουρακάμι φαινεται μια καλή επιλογή.
Συνηθίζω να εμπιστευομαι τις επιλογές - προτάσεις φίλων που εκτιμώ.
Γενικά δεν διαβάζω τα "ευπώλητα" της επικαιρότητας, επίσης ειναι κι εποχές που διαβάζω άλλα πράγματα ( εκτος λογοτεχνίας).
Τελευταία μου καναν δωρο το " Θάνατος στο Βαλπαραϊζο" του Κουμανταρέα.
Το διαβασα, οι εντυπώσεις μου ειναι ανάμικτες (ενδιαφέρουσα η πλοκή και επίκαιρη η θεματολογία, αλλά δεν τρελάθηκα κιολας)

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Έχοντας διαβάσει το "Κουρδιστό Πουλί" και το "Νότια των Συνόρων, Δυτικά του Ήλιου" του Μουρακάμι θέλω να πω ότι το πρώτο με κέρδισε κατά κράτος ενώ το δεύτερο το βρήκα πιο μέτριο.
Ο Μουρακάμι γράφει ένα είδος μαγικού ρεαλισμού της Ιαπωνίας. Οι ιστορίες του κινούνται μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, ανάμεσα στην πραγματικότητα και σε ένα όνειρο που μερικές φορές γίνεται και εφιάλτης.
Το "Νότια των Συνόρων, Δυτικά του Ήλιου" είναι μια απλή ερωτική ιστορία, γραμμένη όμως με τον τρόπο του Μουρακάμι μετατρέπεται σε ένα όνειρο ποτισμένο με την τζαζ μουσική που διατρέχει το βιβλίο.
To "Κουρδιστό Πουλί" όμως πάει πολύ πιο μακριά. Έρωτας, μαγεία, οι σχέσεις στην σύγχρονη Ιαπωνία, η ιστορία της χώρας και ο σινοϊαπωνικός πόλεμος, όλα μπερδεύονται για να δώσουν μια ιστορία μυστηρίου και αυτογνωσίας. Οι σκηνές του πολέμου που περιγράφει είναι ανατριχιαστικές και αποκαλυπτικές.
Δεν ξέρω αν μπορεί να τους κερδίσει όλους αυτό το είδος γραφής. Μετά τις πρώτες σελίδες πάντως δεν ήθελα να το αφήσω το "Κουρδιστό Πουλί". Και σίγουρα θα επιδιώξω να διαβάσω και το 1Q84.

fotast

Member
Το βιβλίο "Αγγελος η Δαίμονας" που έχει συζητηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα το έχει διαβάσει κανείς;Απόψεις;
Αναφέρεται σε κάποιον Βουλπιώτη(γαμπρό του Siemens-της γνωστής εταιρείας) και αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα πρίν και μετά τον πόλεμο.Η δράση του στην κατοχή πάντως είναι εντελώς αμφιλεγόμενη καθώς είναι ο εμπνευστής των ταγμάτων ασφαλείας αλλά παράλληλα(όπως λέει η συγγραφέας-κόρη του) είχε επαφές με το ΚΚΕ-ΕΑΜ μέσω του Γληνού.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Αντώνη, θα ήθελα τη γνώμη σου για τον συγκεκριμένο συγγραφέα ( δεν τον εχω διαβάσει).
Κέρδισα πρόσφατα ενα βραβειο ( 300 € σε βιβλια συγκεκριμενου εκδότη) και ο Μουρακάμι φαινεται μια καλή επιλογή.
Συνηθίζω να εμπιστευομαι τις επιλογές - προτάσεις φίλων που εκτιμώ.
Γενικά δεν διαβάζω τα "ευπώλητα" της επικαιρότητας, επίσης ειναι κι εποχές που διαβάζω άλλα πράγματα ( εκτος λογοτεχνίας).
Τελευταία μου καναν δωρο το " Θάνατος στο Βαλπαραϊζο" του Κουμανταρέα.
Το διαβασα, οι εντυπώσεις μου ειναι ανάμικτες (ενδιαφέρουσα η πλοκή και επίκαιρη η θεματολογία, αλλά δεν τρελάθηκα κιολας)
Baγγέλη κέρδισες μια μικρή βιβλιοθήκη.
Δεν το τέλειωσα ακόμη και περιμένω να βρω κάτι που θα τον κατατάσσει στα μεγάλα ονόματα της γιαπωνέζικης λογοτεχνίας. όπως είπε η Μαρία, στεγνές ερωτικές ιστορίες, ντυσίματα Αρμάνι, μουσικές Νατ κινγκ Κόουλ, Ροσίνι, Κρόσμπι, δυτικό τρόπο ζωής. Είναι δυνατόν αυτά σένα γιαπωνέζο έφηβο στη δεκαετία του 70;;
Να μην αναφέρεται καθόλου στη ντόπια κουλτούρα και σκέψη; αν βγάλεις τα ονόματα θα νομίζεις ότι γράφτηκε από δυτικό. εκτός και γράφτηκε έτσι για να πουληθεί στη Δύση!!για τα άλλα του βιβλία δεν γνωρίζω γι αυτό δε θέλω να τον καταδικάσω οριστικά...

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.
Σιγουρα θα επιλέξω ενα απο τα βιβλία του Μουρακάμι. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα σου αρέσει ολόκληρο το έργο ενός δημιουργού.
Μου είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσω για αγαπημένα βιβλία, παρά για αγαπημένους συγγραφείς...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
vagelis.kar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom