• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Προτάσεις για βιβλία

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Για τη γιορτή της γυναίκας προτείνω σε οσους δεν εχουν διαβάσει το Λουλούδι της Ερήμου, της Γουόρις Ντίρι . Από τα 3-4 βιβλια που μου άλλαξαν τη ζωή.
Φένια ευχαριστούμε για την πρόταση! Το είχα ακούσει το βιβλίο και το είχα στο μυαλό μου να το διαβάσω κάποια στιγμή αλλά αφού λες κι εσύ πως είναι τόσο ωραίο θα το προτιμήσω...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Για τη γιορτή της γυναίκας προτείνω σε οσους δεν εχουν διαβάσει το Λουλούδι της Ερήμου, της Γουόρις Ντίρι . Από τα 3-4 βιβλια που μου άλλαξαν τη ζωή.
Το είχα διαβάσει όταν ήμουν μαθήτρια και είχα συγκλονιστεί. Ειδικά η αφήγηση της κλειτοριδεκτομής είναι ωμή και ανατριχιαστική. Πρέπει να το διαβάσουν όλες όσες δηλώνουν κατά του φεμινισμού! Βέβαια από συγγραφικής άποψης το βιβλίο δεν είναι πολύ καλό (πιθανώς να φταίει και η μετάφραση, δεν ξέρω, πάνε και χρόνια).

Photini1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Το είχα διαβάσει όταν ήμουν μαθήτρια και είχα συγκλονιστεί. Ειδικά η αφήγηση της κλειτοριδεκτομής είναι ωμή και ανατριχιαστική. Πρέπει να το διαβάσουν όλες όσες δηλώνουν κατά του φεμινισμού! Βέβαια από συγγραφικής άποψης το βιβλίο δεν είναι πολύ καλό (πιθανώς να φταίει και η μετάφραση, δεν ξέρω, πάνε και χρόνια).
Aκριβως αυτα!Ειχα συγκλονιστει απο την ιστορια,αλλα σαν βιβλιο δεν ξετρελαθηκα.
Να δειτε και την ομωνυμη ταινια,απιστευτη!
Μου αρεσουν πολυ τετοια βιβλια,ενδεικτικα εχω διαβασει τα:
Ποτε χωρις την κορη μου
Τσαντορ
απο την τριλογια της πριγκιπισσας Σουλτανα τα 2 (τα οποια θεωρουνται αληθινες ιστοριες)

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Φένια ευχαριστούμε για την πρόταση! Το είχα ακούσει το βιβλίο και το είχα στο μυαλό μου να το διαβάσω κάποια στιγμή αλλά αφού λες κι εσύ πως είναι τόσο ωραίο θα το προτιμήσω...
To είχα διαβάσει πριν 11 χρόνια,έφηβη , και είχα σοκαριστεί . Οταν είσαι στην εφηβεία νομίζεις πως ο μικρόκοσμός σου είναι τα πάντα και δε πάει το μυαλό σου στο πώς μπορεί να ζουν οι άλλοι λαοί. Θα έλεγα πως μου άνοιξε τα μάτια.
Έκτοτε ευαισθητοποιήθηκα πολύ με το εν λόγω ζήτημα, παρακολούθησα ντοκιμαντέρ, έψαξα κι άλλα βιβλία ( έγινα φεμμινίστρια :D:D ) .
Κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου ένα παρόμοιο βιβλίο μιας Σομαλής με παρόμοια ιστορία. Δυστυχώς δε θυμάμαι ούτε τίτλο ούτε συγγραφέα -το είχα δανειστεί από Βιβλιοθήκη. Όμως η συγγραφέας αυτή διαπίστωσα κατόπιν πως από αντίδραση στη Γουόρις Ντίρι έγραψε το βιβλίο αυτό. Αφού παρουσίαζε πώς γίνονταν οι τομές παλαιότερα, κατέληξε σχεδόν να εκθειάζει το τί γίνεται σήμερα, με σύγχρονους τρόπους , αποστειρωμένα εργαλεία και "υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα" !
Παρεμπιπτόντως η ταινία μετριότατη.

Vasileti

Member
Είχα διαβάσει, προιστορικά, το "εμείς και το σώμα μας" για να μάθω όσο πιο πολλά για το "μυθικό" πλάσμα που με ξεσήκωνε και με τρέλαινε τότε. Ούτε που θυμάμαι συγγραφέα και εντυπώσεις. Πάντως πείτε μου τί να αγοράσω, φεύγω την άλλη βδομάδα και δεν θέλω να χρωστάω μαθήματα.

paefstra

Member
Πραγματικά χαίρομαι για το γυναικείο πληθυσμό του τόπικ που είναι πολλών κυβικών! Σπάτε το μύθο ότι το γινόμενο ευφυίας επί ομορφιά στις γυναίκες είναι σταθερό!:D
Συγγνώμη, αλλά αναρωτιέμαι τι σκ...ά μαθηματικά μαθαίνετε και από τι δασκάλους.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Συγγνώμη, αλλά αναρωτιέμαι τι σκ...ά μαθηματικά μαθαίνετε και από τι δασκάλους.
Κάποιος πήγε να κάνει κομπλιμάν και πέτυχε ακριβώς το αντίθετο , να θεωρηθεί σεξιστής :D

Vasileti

Member
χα χα! παεφστρα άργησες!!!
συγγνώμη πάντως αλλά εάν ισχύει, τοτε θα πρέπει να ορίσουμε αυστηρότερα τους όρους του γινομένου, για να μη στενοχωρηθούμε. Εκεί όμως που θα στενοχωρηθούμε σίγουρα είναι με τους δασκάλους, που, συ είπας, είναι συνήθως οι ...μαμάδες.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
μηπως ξερει καποιος να μου πει καποια μερη με μεταχειρισμενα βιβλια στην Αθηνα?
μου αρεσει παρα πολυ να αγοραζω second hand βιβλια και μιας και θα ανεβω στην πρωτευουσα ειπα να το ψαξω λιγο.
το λουλουδι της ερημου το εχω διαβασει και εγω πριν πολλα χρονια,γυμνασιο πηγαινα ακομα.ηθελα να το ξανα διαβασω για να δω αν θα μου φανει τοσο σοκαριστικο οσο την πρωτη φορα αλλα ακομα δεν τα καταφερα.
οσο για το 50 αποχρωσεις του γκρι,θελω να το διαβασω μονο και μονο γιατι εχω ακουσει τοσα πολλα για αυτη την σειρα βιβλιων που θελω να δω αν οντως αληθευει.

paefstra

Member
μηπως ξερει καποιος να μου πει καποια μερη με μεταχειρισμενα βιβλια στην Αθηνα?
μου αρεσει παρα πολυ να αγοραζω second hand βιβλια και μιας και θα ανεβω στην πρωτευουσα ειπα να το ψαξω λιγο.
Δες στην Οδό Ιπποκράτους στο κέντρο για καλά παλαιοβιβλιοπωλεία (από την οδό Καλλιδρομίου και πάνω). Κορυφαίο το παλαιοβιβλιοπωλείο "Ίστωρ" εκεί http://www.booksistor.gr/
Επίσης στην παράλληλή της Ασκληπιού. Αν και καναδυό έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν λόγω κρίσης.

paefstra

Member
Και στο Μοναστηρακι,εχει αρκετα.
Εχω την εντύπωση ότι εκεί η κατάσταση είναι πολύ χύμα. Υπάρχουν και οργανωμένα παλαιοβιβλιοπωλεία με σπάνιες εκδόσεις για συλλέκτες που συμμετέχουν σε αντίστοιχες ετήσιες εκθέσεις. Ενδιαφέρον έχουν, μάλιστα αυτά που ειδικεύονται σε συλλεκτικά κόμικς, έχει και τέτοια η περιοχή Ιπποκράτους

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom