• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσφορά Μελών

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Πολύ σωστά και αυτά που που γράφει η Vario!!
Εγώ προτού καν ανοίξει αυτό το θέμα είχα δηλώσει πως δεν συμφωνώ με το να υπάρχει “βαθμολόγηση” μελών. Και ειδικότερα τώρα με τα τόσα ζητήματα που έχουν προκύψει εμμένω πως το νέο σύστημα όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο αλλά δεν είναι και αντικειμενικό όσο και να το τροποποιήσουμε γιατί όπως είπε και η bloody mary, κανένας αλγόριθμος ή μαθηματικός τύπος δεν μπορεί να μετρήσει την προσφορά του κάθε χρήστη.
Αν είναι όμως να μείνει τότε τουλάχιστον ας το βελτιώσουμε.

Όσον αφορά τις ιστορίες είναι και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο, άσχετοι με τον μέλος, όπως πχ το πόσο δημοφιλής είναι ένας προορισμός ή πόσο σπάνιος κα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Παιδιά, έχετε κάνει ένα λογικό άλμα.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε σύστημα αξιολόγησης; μάλιστα, ήταν ο αριθμός των ποστ, που σαφώς και δεν ήταν καθόλου αντιπροσωπευτικός της προσφοράς ενός μέλους στην κοινότητα.

Απλά πάμε να βελτιώσουμε αυτό το πράγμα, αυτό είναι όλο. Απλά έχει δημιουργηθεί ντόρος, επειδή το έφτιαξα και το ανακοίνωσα τώρα. Για τον αριθμό των ποστ πχ όλοι τον θεωρούσαμε δεδομένο, δεν είπε κανείς ότι δεν είναι αντικειμενικό ή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. :)

Θέλω να πω τελικά, δείτε το χαλαρά όσοι θέλετε να το δείτε, δεν πάμε να ανακαλύψουμε τον τροχό ούτε να προκαλέσουμε προβλήματα στην κοινότητα. Απλά είναι φρέσκο και ασχολούμαστε σήμερα πχ όλη μέρα με αυτό το πράγμα, δεν είναι τίποτα τρομερό.

Μέσα από αυτό εξάλλου βγήκαν ορισμένες εξαιρετικά χρήσιμες προτάσεις, όπως το thankyou button που λέγαμε παραπάνω. :)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οι συνολικοί πόντοι είναι άθροισμα επιμέρους πόντων. Οι πόντοι χρήστη αφορούν πόντους που προκύπτουν πχ από τη συμπλήρωση όλων των πεδίων του προφίλ, :)
Αμαν! Για να παρω ποντους δηλαδη πρεπει να αποκαλυψω και τη χρονολογια γεννησης μου! :D

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Αμαν! Για να παρω ποντους δηλαδη πρεπει να αποκαλυψω και τη χρονολογια γεννησης μου! :D
γιατί πρέπει να βάλεις την πραγματική?:D
πάντως δεν υπάρχει τρόπος να μετρηθεί το ποστ που γράφτηκε με σκέψη δευτερολέπτων π.χ. το δικό μου τώρα από αυτό που έστυψε κάποιος το μυαλό του αυτό το button πολύ καλή ιδέα.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μαίρη αυτό με τους έξτρα πόντους για τους διαγωνισμούς θα γίνει, το έχουμε υπολογίσει να το κάνουμε, ευχαριστούμε πολύ σωστή παρατήρηση. ;)

Επίσης, θα ήθελα να παρακαλέσω όσα μέλη δεν τους συγκινεί/ενδιαφέρει το ζήτημα, να μην εμπλέκονται σε κουβέντες αν είναι χρήσιμο ή όχι, εδώ κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να στήσουμε αυτό το πράγμα όσο καλύτερα μπορούμε, και δουλεύουν πολλοί άνθρωποι επάνω σε αυτό. Σε όποιους αυτό το εργαλείο είναι αδιάφορο, αυτό αρκεί, δεν πίστευα εξάλλου ότι τα πάντα που έχουμε στο σάιτ θα αρέσουν σε όλους. Επομένως παρακαλώ να συνεχιστεί η κουβέντα μόνο επί της ουσίας, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε όλη αυτή την ιστορία. :D
Πέρα από το 1-line comment που έκανα νωρίτερα από τη δουλειά, να πω κι εγώ 2 παρατηρήσεις... Έχω φτιάξει κατά καιρούς διάφορα αξιολογητικά συστήματα (όχι σε forums, άσχετα πράγματα), και ίσως μπορώ να συνεισφέρω.

Πρώτα απ' όλα, κάτι δεν πάει καλά με την καταμέτρηση των πόντων χρήστη. Βλέπω τυχαίο χρήστη με απολύτως κενό προφίλ, με κενό κάρτη, 0 μυνήματα, 0 φωτογραφίες, 0 φίλους καθόλου πληροφορίες, και τελευταία δραστηριότητα τη μερα που γράφτηκε, να είναι στην πρώτη 100-αδα των πόντων χρήστη. (ίσως επειδή γράφτηκε το 2006). Αν βοηθάει, ο χρήστης στον οποίο έπεσε το μάτι μου είναι ο "sakisf". Ο χρήστης αυτός, με μηδενική συμβολή, έχει μαζέψει το 60% περίπου των πόντων που έχουν δώσει στο Yorgos τα μυνήματά του.
Αν πρέπει να μετράει η παλαιότητα, θα ήταν καλύτερο αυτό να γίνεται σε μικρότερο βαθμό και με λογαριθμική (όχι γραμμική) συνάρτηση.

Για τους πόντους θεμάτων, καλύτερα εξαιρέστε τελείως την αναζήτηση πληροφοριών, όπως φυσικά και τα ταξιδιωτικά παιγνίδια κλπ, και βρείτε γι αυτή ένα νέο τρόπο μέτρησης πόντων (π.χ. μια νέα κατηγορία που θα λέγετει πόντοι βοήθειας ή κάτι τέτοιο). Το τι θα μετράει μπορεί να βρεθεί - μια ιδέα θα ήταν να μετράμε λέξεις, μια άλλη όλα τα μηνύματα σε ένα θέμα να παίρνουν τους πόντους [πολλά μηνύματα -> πολλοί πόντοι], ή θα μπορούσαν οι πόντοι να προκύπτουν από ένα συνδυασμό κριτηρίων.

Τα "ευχαριστώ" των χρηστών είναι ένας καλός τρόπος αξιολόγησης, αλλά επειδή είναι προαιρετικός, συχνά οι χρήστες το αμελούν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάδειξη "χαμένων" posts, αλλά δε μπορεί κατά τη γνώμη μου να βασιστεί εκεί η αξιολόγηση.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
διαβασα τις αποψεις ολων αποψε και η γνωμη που διαμορφωσα ειναι η εξης:
πρεπει να λαβουμε υποψιν μας οτι η εξελιξη δεν εβλαψε ποτε κανεναν (εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις) και οτι μεσα απο αυτην γινομαστε παντα καλυτεροι.Ας μην μεμψημοιρουμε και ας προσπαθησουμε να το δουμε θετικα ,χωρις να σκεφτομαστε το τι μπορει να κρυβεται απο πισω και το αν θα αξιολογηθουμε βασει των posts η των topics!!! δεν μπορω να καταλαβω γιατι οταν γινεται κατι εξω απο το συνηθισμενο πρεπει να πρωτα να το επικρινουμε και μετα να το δοκιμαζουμε.Ειδωμεν και καλη καρδια . Εξαλλου ο πρωτος ρολος του travelstories ειναι η χαρα που μας δινει στο να επικοινωνουμε και να ανταλλασουμε πληροφοριες ο ενας τον αλλο.Σκεφτειτε ποσοι απο μας εγιναν φιλοι μεταξυ τους και ποσοι αλλοι ακομα θα γινουν στην πορεια αφου ο αριθμος των μελων αυξανεται μερα με την μερα.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Def δεν ξέρω αν κάποιος θεωρούσε μέχρι τώρα τον αριθμό των posts κάποιου αντιπροσωπευτικό της προσφοράς του γιατί μια ματιά να ρίξεις στο φόρουμ καταλαβαίνεις πόσο προσφέρει ένα μήνυμα με πληροφορίες και ένα μήνυμα για χαβαλέ. Ίσως κάποιοι να το θεωρούν βέβαια, εγώ το έβλεπα πάντα σαν δείκτη “κινητικότητας” το οποίο δεν είναι απαραίτητα και καλό (πχ ποστάρω για να ποστάρω χωρίς να λέω τίποτα το ουσιαστικό). Γι'αυτό και δεν καταλαβαίνω πως ξεκίνησε η όλη ιστορία για βαθμολόγηση της προσφοράς του καθενός.

Κάνοντας ένα crash test μεταξύ 2 προφίλ με μεγάλη διαφορά βαθμολογίας (του Stelios και το δικό μου) για να καταλάβω τι παίζει βλέπω τα εξής:
Βαθμολογία Stelios: 722, mpiftex: 275
O Stelios δεν έχει χάρτη, ο mpiftex έχει
Ο Stelios έχει ημερομηνία γέννησης, ο mpiftex όχι
O Stelios δεν έχει υπογραφή, ο mpiftex έχει (όλα τα αλλα πεδία είναι συμπληρωμένα και από τους 2
O Stelios έχει 1 φίλο, ο mpiftex έχει 5.
O Stelios δεν δέχεται e-mail και pm απο χρήστες, ο mpiftex δέχεται.
O Stelios έχει βάλει e-mail για msn, ο mpiftex όχι
O Stelios δεν έχει βάλει προσωπική ιστοσελίδα, ο mpiftex έχει βάλει

Στα σημεία λοιπόν ο mpiftex κερδίζει (5-2), παρ'όλα αυτά έχει 450 πόντους λιγότερους. Κάτι που μου λέει πως κάτι δεν πάει καλά με τη βαθμολόγηση Μέλους. Εκτός και αν η ημερομηνία γέννησης και το e-mail έχουν τόση βαρύτητα, που δεν θα έπρεπε γιατί είναι προσωπικά στοιχεία που δεν θα έπρεπε να φαίνονται καν κατά τη γνώμη μου.

Η επιλογή των μελών έγινε επειδή ο Stelios έχει την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα αυτό και του εαυτού μου για να μην θίξω άθελα μου κάποιον άλλο χρήστη και κανέναν άλλο λόγο.Δεν διαμαρτύρομαι για χαμηλή βαθμολογία χρήστη γιατί δεν με ενδιαφέρει, απλά μου φαίνεται περίεργο.

Πάντως όλα τα παραπάνω ακόμη δεν καταλαβαίνω πως κρίνουν την προσφορά του μέλους στο site! :?: :?:

edit: Βλέποντας τώρα το παραπάνω post του taver, ίσως τελικά η διαφορά να έχει σχέση με την παλαιότητα. Αφού όμως δεν μετράει η δραστηριότητα, γιατί μετράει η παλαιότητα. Λάθος κατά τη γνώμη μου.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η διαφορά είναι αυ΄το που είπε ο taver, γιατί μετράει την παλαιότητα του μέλους, η οποία μάλλον έχετε δίκιο ότι πρέπει να αφαιρεθεί. Αφήστε με να κοιμηθώ και λίγο όμως ναι; Αύριο πάλι :bounce:

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Η διαφορά είναι αυ΄το που είπε ο taver, γιατί μετράει την παλαιότητα του μέλους, η οποία μάλλον έχετε δίκιο ότι πρέπει να αφαιρεθεί. Αφήστε με να κοιμηθώ και λίγο όμως ναι; Αύριο πάλι :bounce:
Να κοιμηθείς;;; Γρήγορα πίσω στη δουλειά!! Άκου εκεί που θέλει και να κοιμηθεί ενώ υπάρχουν τόσα άλυτα θέματα!! :haha::haha:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
:haha::haha:
και προσοχή τις συνταγές με δόσεις:bleh:
παίρνουμε ένα αυγό.....
(επόμενο ποστ) το σπάμε και ρίχνουμε λίγο αλάτι...
μία συνταγή δέκα ποστ να ανεβαίνουμε σιγά-σιγά
θα σας φάω όλους που λέει και μία εκπομπή:haha:
Επίσης καταγγέλω την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα γιατί ενώ εμάς μας προτρέπει συνεχώς ''να πάμε παραλία'' αυτή κάθεται και ποστάρει συνέχεια!
Για να είναι πιο πλούσια τα ποστ μάλιστα...θα αναλύω και τα συστατικά!

1 αβγό.... και που λέτε, το αβγό να είναι χλιαρό σε θερμοκρασία δωματίου! Προτιμήστε τα βιολογικά αβγά βάρους Χ γραμμαρίων για να μην πέσει βαρύ στην συνταγή αν τύχει να πάρετε μεγαλύτερο.

Στο παρακάτω ποστ ακολουθεί ιστορική αναδρομή στο αβγό....

Επόμενο ποστ... το αβγό που λέτε, πρωτοβρέθηκε στην τάδε χώρα! Ακολουθεί ποστ με ταξιδιωτική ιστορία για την χώρα (για να είμαστε και μέσα στην φιλοσοφία του φόρουμ).

Που θα πάει, δε θα σας φάω λάχανο έτσι; :bleh::bleh::bleh::haha::haha::haha:

Παιδιά... εγώ το έχω αναφέρει πολλές φορές και σε άλλα φόρουμ ότι ο αριθμός των μηνυμάτων αλλά και των άλλων στατιστικών είναι κάτι πολύ σχετικό!

Σαφώς, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αλλά οκ, ας χαλαρώσουμε γιατί ότι και να πούνε τα νούμερα θεωρώ ότι ο καθένας μας γνωρίζει την συνεισφορά του καθένα αλλά και μέρος της προσωπικότητας του καθενός!

Για μένα για παράδειγμα μετράει περισσότερο η προσωπικότητα που βγάζει ο καθένας μέσα από ένα κείμενό του και υπάρχουν άτομα όπως π.χ. ο Yorgos που θεωρώ ότι έχουν μια ιδιαίτερη θέση στο φόρουμ παρότι δεν συμμετέχει τόσο ενεργά, σε σχέση με εμένα για παράδειγμα που μπορεί να συμμετέχω περισσότερο αλλά συνήθως και πιο ανούσια.

Παρόλα αυτά, ο καθένας μας μπορεί να εκτιμήσει και πράγματα ανεξάρτητα από το τι θα πούνε τα στατιστικά του καθενός, οπότε ας μην μας αγχώνει αυτό το εργαλείο που έχει την δική του χρηστικότητα και απλά μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του φόρουμ να λάβει ένα ποσοστό των συμπερασμάτων του! Σας είπα...δείτε το πιο cool και να μην ξεχνάτε ότι πέρα από τους αριθμούς, υπάρχει και η ανεκτίμητη αξία που δεν περνάει πάντα στους αριθμούς, κι αυτή την αντιλαμβάνονται όλοι νομίζω, πέρα από το τι λένε τα όποια στατιστικά!

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Για δες συζήτηση που άναψε αυτή η καινοτομία...
Προσωπικά θεώρησα πολύ πιο χρήσιμη την ιδέα :

Εμφάνιση forums Ταξιδιωτικών Ιστοριών

που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες απο τον Def.
Τουτο δω πάλι με την προσφορά, δεν το πολυκατάλαβα , αλλα για να λενε πως ειναι χρήσιμο, ισως και να ναι σε αυτους που το φιαξαν. ( μακάρι να ναι γιατι βάλαν και πολύ κόπο)
Οπως κάθε τετοιο συστημα, εχει ατέλειες και προβλήματα που επισημάνθηκαν ήδη. Σιγουρα παιρνει και βελτίωση.
Για μένα ομως και αρκετους αλλους απ οτι καταλαβαινω, ειναι μάλλον αχρειαστο.
Ο καθένας μας έχει το δικό του συστημα αξιολόγησης.
Το δικό μου ας πουμε, τοποθετει πολύ ψηλά αυτους που συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του φόρουμ, προσθέτοντας υλικό - κυρίως υπέροχες ταξιδιωτικες ιστορίες, αλλά και χρηστικές πληροφορίες. Είναι κάμποσοι παλιοί εστω κι αν τους εχουμε ψιλοχάσει τελευταία ( ιpanag) και κάποια σουπερ ταλαντούχα νιάτα (Υοrgos, Rosa). Eiναι ακόμη κι αυτοι που εκτος απ τις ιστορίες τους μοιράζονται μαζί μου και στιγμές χαλάρωσης, εξομολογητικές και ωραιου χιούμορ.
Οπως στις επιλογές μου για ενα τηλεοπτικό πρόγραμμα, δεν παιρνω υπόψη την AGB αλλά κάνω την προσωπική μου αξιολόγηση, έτσι και δω τα κριτήρια και η αξιολόγηση ειναι προσωπικά ( και δεν υπάρχει και καμμια κατάταξη)

kosvik

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Kαταρχην σαν εργαλειο ειναι πολυ καλο και χρησιμο αν και εφοσον εκτιμηθει σωστα απο τα μελη.
Απο κει και περα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αποτελεσματικος και δικαιος ο τροπος κατανομης των ποντων οπως ανεφεραν και αλλα μελη προηγουμενως. Η δικη μου γνωμη ειναι οτι στην βαθμολογια θα επρεπε να λαμβανετε υποψην οι ταξιδιωτικες ιστοριες,οι φωτογραφιες,τα βιντεο που εχει ανεβασει ενα μελος τα ποσα "ευχαριστω" εχει εισπραξει ενα μελος και οι συμμετεχοντες-νικητες των διαγωνισμων.
Δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να βαθμολογειται το πληθος των μηνυματων (π.χ μηνυματα του στυλ "καλωςηρθες","ευχαριστω","συμφωνω" κλπ δεν μπορω να καταλαβω τι προσφερουν).
Επισης δεν νομιζω οτι πρεπει να βαθμολογειτε το ανοιγμα θεματων ή εν πας περιπτωσει ολων των θεματων.Δεν ειναι δυνατον να βαθμολογειται ενα θεμα που εχει να κανει με την eurovision,ή αναδημοσιευει ειδησεις απο αλλα site ή αναφερετε σε θεμα που εχει δειχθει παλαιοτερα.
Οπως και να χει απο την στιγμη που δεν επηρεαζει σε τιποτα την λειτουργια του forum εγω το βλεπω σαν παιχνιδι,και οπως ανεφεραν και αλλα μελη ολοι ξερουμε ποια μελη ειναι η ψυχη του forum και προσφερουν την ουσια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom