• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Μεξικό Προγραμματίζοντας το Μεξικο

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει ποτέ μηχανάκι και φοβάμαι να μάθω στο Μεξικό :D
Ή θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο ή θα τη βγάλουμε με ταξί. Βέβαια δεν ξέρω αν θα μπορώ να δώσω και δεύτερη εγγύηση για ενοικίαση αν μου έχουν δεσμεύσει την πρώτη.

Διάβασα από πολλούς ότι η Μέριντα είναι πολύ ζωντανή και όμορφη πόλη ενώ το Βαγιαδολίδ δε λέει και πολλά αλλά προτιμήσαμε το Βαγιαδολίδ λόγω των κοντινών εκδρομών. Πέρα από αυτό θα τη βγάλουμε παραλιακά κατά κύριο λόγο.

Σχετικά με τα χρήματα τι προτείνετε; Να πάω με μετρητά ευρώ και να αλλάξω εκεί; Φαντάζομαι ότι σε αρκετά καταστήματα παίρνουν κάρτα (έχω Revolut) αλλά σίγουρα θα χρειάζονται και μετρητά.
Μην αλλάξετε σε δολάρια (εγώ το έκανα και έχασα στο συνάλλαγμα συνολικά γύρω στα 80 με 100 ευρω αναλογικά με αυτά που ξόδεψα). Παντού αλλάζουν και το ευρώ. Revolut δεν είχα τότε.

Για το μηχανάκι θα συμφωνήσω 😂😂😂 παρόλο χωρίς το δίπλωμα, το οδηγούσα παλιότερα.
Καλά να περάσετε!

Anastasia Kat

Member
Μην αλλάξετε σε δολάρια (εγώ το έκανα και έχασα στο συνάλλαγμα συνολικά γύρω στα 80 με 100 ευρω αναλογικά με αυτά που ξόδεψα). Παντού αλλάζουν και το ευρώ. Revolut δεν είχα τότε.

Για το μηχανάκι θα συμφωνήσω 😂😂😂 παρόλο χωρίς το δίπλωμα, το οδηγούσα παλιότερα.
Καλά να περάσετε!
Καλημέρα! Επισκεφτήκατε τελικά τη Merida? Τι σας ζητήθηκε για την ενοικίαση του αυτοκινήτου;

tpkalamata

Member
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχετε με Υγεία και με πολλά και ασφαλή ταξίδια!!!
Έχω κλείσει ταξιδί για Μεξικό στα μέσα του Φλεβάρη και είμαι στην οργάνωση των τελευταίων λεπτομεριών. Θα ήθελα από αυτούς που ξέρουν και έχουν εμπειρία πάνω στο θέμα, την βοήθειά τους σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, το πλάνο μου είναι να νοικιάσω αυτοκίνητο από Merida και να κατέβω οδικώς προς Tulum, αφού κάνω τις αντίστοιχες στάσεις σε Chichen Itza, ik Kil, κλπ. Θα κρατήσω το αμάξι για μετακινήσεις στο Tulum και απο εκεί θα φύγω οδικώς για Playa Del Carmen όπου και θα το παραδώσω. Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί μου είναι:
1) Υπάρχει κάποια εταιρία ενοικιάσεων που έχετε να μου προτείνετε;
2) Να κλείσω μέσω ίντερνετ απευθείας από την εταιρία ή να κοιτάξω μέσω των " μεσιτικών εταιριών ενοικιάσεων " τύπου : Sunny Cars, Discover Cars, κλπ ;
3) Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο να σε σταματήσουν αστυνομικοί για λάδωμα , και εάν ξεμπερδεύεις εύκολα με το να δώσεις $10-20;
4) Όλες οι εταιρίες ενοικιάσεων έχουν διαφορετικές πινακίδες στα ενοικιαζόμενα αμάξια τους με τις οποίες φαίνεσαι από μακριά ότι είσαι τουρίστας;
5) Η εγγύηση που κρατάνε οι εταιρίες και την επιστρέφουν με την επιστροφή του οχήματος γίνεται μόνο μέσω κάρτας; Πρέπει να είναι πιστωτική ή αρκει και μια απλή χρεωστική κάρτα;

Προς το παρόν αυτά μου έρχονται στο μυαλό για ερώτηση. Εάν έχει κάποιος οποιαδήποτε συμβουλή (έστω και άσχετη από το θέμα ενοικίασης αυτοκινήτου) εννοείται καλοδεχούμενη!!

giota235

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puglia, Dubrovnik
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Αργεντινή
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά να έχετε με Υγεία και με πολλά και ασφαλή ταξίδια!!!
Έχω κλείσει ταξιδί για Μεξικό στα μέσα του Φλεβάρη και είμαι στην οργάνωση των τελευταίων λεπτομεριών. Θα ήθελα από αυτούς που ξέρουν και έχουν εμπειρία πάνω στο θέμα, την βοήθειά τους σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, το πλάνο μου είναι να νοικιάσω αυτοκίνητο από Merida και να κατέβω οδικώς προς Tulum, αφού κάνω τις αντίστοιχες στάσεις σε Chichen Itza, ik Kil, κλπ. Θα κρατήσω το αμάξι για μετακινήσεις στο Tulum και απο εκεί θα φύγω οδικώς για Playa Del Carmen όπου και θα το παραδώσω. Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί μου είναι:
1) Υπάρχει κάποια εταιρία ενοικιάσεων που έχετε να μου προτείνετε;
2) Να κλείσω μέσω ίντερνετ απευθείας από την εταιρία ή να κοιτάξω μέσω των " μεσιτικών εταιριών ενοικιάσεων " τύπου : Sunny Cars, Discover Cars, κλπ ;
3) Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο να σε σταματήσουν αστυνομικοί για λάδωμα , και εάν ξεμπερδεύεις εύκολα με το να δώσεις $10-20;
4) Όλες οι εταιρίες ενοικιάσεων έχουν διαφορετικές πινακίδες στα ενοικιαζόμενα αμάξια τους με τις οποίες φαίνεσαι από μακριά ότι είσαι τουρίστας;
5) Η εγγύηση που κρατάνε οι εταιρίες και την επιστρέφουν με την επιστροφή του οχήματος γίνεται μόνο μέσω κάρτας; Πρέπει να είναι πιστωτική ή αρκει και μια απλή χρεωστική κάρτα;

Προς το παρόν αυτά μου έρχονται στο μυαλό για ερώτηση. Εάν έχει κάποιος οποιαδήποτε συμβουλή (έστω και άσχετη από το θέμα ενοικίασης αυτοκινήτου) εννοείται καλοδεχούμενη!!
Ανυπομονώ για την απάντηση. Σε λίγες μέρες θα κάνω κ εγώ το ταξίδι αυτό και θα ζητούσα κ εγώ τις ίδιες ακριβώς διευκρινίσεις. Μια ακόμα ερώτηση αναφορικά με το δίπλωμα οδήγησης, εάν αρκεί το ελληνικό ή χρειάζεται κάποιο άλλο έγγραφο.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Δε ξέρω αν βοηθάει και σίγουρα δεν απαντάει όλες τις ερωτήσεις σου, αλλά τα αμαξια δεν διαφέρουν από αυτά των ντόπιων (δεν έχουν αλλες πινακίδες κλπ), επιγραφή μπορεί να έχουν, αλλά αυτό δεν φαίνεται από μακρία και αν κάτι σου σημαίνει, το δικό μου ήταν λευκό (όπως και τα περισσότερα ενοικιαζόμενα ανά το κόσμο).
Δε θυμάμαι την εταιρεία, έκλεισα εκεί επί τόπου.
Δεν με έχει σταματήσει η αστυνομία και στο τοπικό γραφείο που νοίκιασα στην Πλάγια ντελ Καρμεν δεχτηκαν την debit card μου και εκεί χρέωσαν την εγγυηση (σε πέσος οποτε χανείς λεφτα στο συνάλλαγμα). Καλα να περάσεις.

giota235

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puglia, Dubrovnik
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Αργεντινή
Δε ξέρω αν βοηθάει και σίγουρα δεν απαντάει όλες τις ερωτήσεις σου, αλλά τα αμαξια δεν διαφέρουν από αυτά των ντόπιων (δεν έχουν αλλες πινακίδες κλπ), επιγραφή μπορεί να έχουν, αλλά αυτό δεν φαίνεται από μακρία και αν κάτι σου σημαίνει, το δικό μου ήταν λευκό (όπως και τα περισσότερα ενοικιαζόμενα ανά το κόσμο).
Δεν με έχει σταματήσει η αστυνομία και στο τοπικό γραφείο που νοίκιασα στην Πλάγια ντελ Καρμεν δεχτηκαν την debit card μου και εκεί χρέωσαν την εγγυηση (σε πέσος οποτε χανείς λεφτα στο συνάλλαγμα). Καλα να περάσεις.
Πόσα χρήματα ήταν περίπου η εγγύηση; Έχετε κάποιο γραφείο ενοικίασης να προτείνετε στη Merida?

tpkalamata

Member
Δε θυμάμαι την εταιρεία, έκλεισα εκεί επί τόπου.
Κάπου το είχα διαβάσει πως έχουν διαφορετικές πινακίδες τα ενοικιαζόμενα αμάξια, γι'αυτό το είπα. Ίσως γινόταν παλιότερα ή απλά είναι μια παραπληροφόρηση. Πάντως είναι θετικό που δεν ξεχωρίζουν από μακριά. Το έχω σκεφτεί και αυτό, να το αφήσω τελευταία στιγμή και να πάω σε μία εταιρία ενοικιάσεων επί τόπου αλλά δεν ξέρω εαν πρέπει να το ρισκάρω γιατί εάν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θα μου ανατρέψει αρκετά το ταξιδί και δεν ξέρω εάν αξίζει να το ρισκάρω. Εάν επιτρέπεται, πόσο σου βγήκε να το νοικιάσεις και για πόσες ημέρες; Απλά για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης. Επίσης λέω να παίξω αρκετά με Revolut οπότε όσο γίνεται να γλιτώσω τις μεγάλες μετατροπές συναλλάγματος.
Ανυπομονώ να φτάσει η μέρα... Σε ευχαριστώ πολύ!!

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Θα σε γελάσω πόσο ήταν, το έσβησα από τη μνήμη τελείως :( Γυρω στα 300 νομιζω. (edit: επειδη ταυτόχρονα ήρθε και η ερώτηση για το ποσό ενοικίασης, νομίζω 55 δολαρια την ημέρα και το ειχα παρει 2 μερες. Τα 300 ήταν η εγγυηση. Θα προσπαθήσω να βρω καμια φωτο να δω για τις πινακίδες).

Δεν εχω να προτείνω καποια εταιρεία, το ταξίδι μου εκείνο το άφησα να εξελίσσεται όπως με πάει και έτσι έκλεισα αμάξι στην Πλάγια επί τόπου. Θυμάμαι όμως όχι τόσο καλή εμπειρία στη συναλλαγή (ειδικά ως προς την επιστροφή της εγγυησης που έκανε περίπου μήνα να γίνει).

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
@tpkalamata @giota235 εκανα και την επεξεργασία της αναρτησης σχετικα με την ημερισια τιμη ενοικιασης. Να περασετε καλα και οι δυο!

giota235

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puglia, Dubrovnik
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Αργεντινή

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
προσπαθησα να κανω αναζητηση στα google photos και δεν βρήκα τη φωτό της πινακίδας :( αλλα ειμαι σχεδον σιγουρη οτι δεν διεφερε.

αλλά βρήκα το σημα αυτό απ το δρόμο που μου άρεσε :) :) σε ενα αλλο τυπο ειχε μια αγριογατα, μάλλον τζαγκουαρ

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.775
Μέλη
39.508
Νεότερο μέλος
Nepheli

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom