panost3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιαπώνια
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Όσον αφορά τα εισιτήρια για την Chichen Itza, προσοχή στις παραπλανητικές τιμές που βρίσκεις παντού! Οι επίσημες τιμές είναι αυτές που αναφέρθηκαν πιο πάνω (27 ευρώ περίπου) και τις βρίσκεις μόνο στα ταμεία στην κεντρική είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Στο internet βρίσκεις συχνά τιμές κοντά στα 60-70 οι οποίες υπόσχονται skip the line που δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο μιας και εμείς αν και είχαμε πάει Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι που είναι σχετικά ώρα αιχμής, πάνω από 10 λεπτά δεν περιμέναμε. Τώρα εάν πετύχεις μαζεμένα μεγάλα γκρουπς στην είσοδο ίσως χρειαστεί λίγο μεγαλύτερη αναμονή αλλά και πάλι κατά την άποψη μου δεν δικαιολογεί την εξωφρενική διαφορά στην τιμή. Επίσης σε περίπτωση που πάτε με δικό σας όχημα όπως πήγαμε εμείς, με παραξένεψε πως το gps σε οδηγούσε σε μία παράπλευρη είσοδο όπου υπήρχαν κάποιοι πάγκοι που πουλούσαν και αυτοί αντίστοιχα ακριβά εισιτήρια λέγοντας σου πως θα σε βάλουν από πιο σύντομη είσοδο και πως εάν πας στην κεντρική πύλη θα περιμένεις τουλάχιστον 2 ώρες πράγμα που φυσικά δεν ίσχυε! Αν βέβαια ακολουθήσεις απλά τις πινακίδες στον δρόμο που είναι κατατοπιστικότατες, θα βρεθείς εύκολα στην κεντρική είσοδο. Γενικά αποφεύγεις οποιονδήποτε προσπαθεί να σου πουλήσει εισιτήρια ακριβότερα από την κανονική τιμή και είσαι μια χαρα.Πως ειναι απο οικονομικης αποψης το τουλουμ; τι τιμες παιζουν ενδεικτικα δηλαδη για φαγητο κλπ;
Επισης, μπορειτε να μου πειτε και τι συμβαινει με τα αξιοθετα και τις εισοδους; ειδα για το chichen itza οτι θελει γυρω στα 70ε μονο για να μπεις. Ισχυει οντως; αυτο ισχυει παντου; γοατι αν ειναι ετσι θα θελουμε 300Ε μονο για τις εισοδους.