Οι σαλάτες και τα ορεκτικά στη μέση ειναι σε μεγάλο βαθμό ελληνικό φαινόμενο.Σίγουρα θα έχεις δει στα νησιά τους τουρίστες που παραγγέλνουν σαλάτα ή σκέτο τζατζίκι για τον εαυτό του ο καθένας.Επίσης όχι μόνο τώρα που ζω στο εξωτερικό αλλά και στα ταξίδια που έκανα οταν παραγγελναμαι σαλάτα πχ τρια άτομα ο σερβιτόρος που ερχόταν ρωτούσε ποιανού είναι άσχετα αν εμείς τη βάζαμε στη μέση.Είμαι σιγουρη οτι σου έχει τυχει.Κάτι τέτοιο λοιπόν συμβαίνει.Ο καθένας παραγγέλνει για τον εαυτό του και δεν υπάρχει τίποτα κοινό.Ακόμη και το κρασί που μου ειχε κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση ρωτάνε εξ αρχής αν επιθυμώ να το μοιραστούμε και σε περίπτωση που δε θελω παίρνουν ποτήρι!Αν όλοι συμφωνούν παει δια των ατόμων,εντάξει δε μετράμε και γουλιές.Συνήθεια είναι και προσωπικά το προτιμώ,παρ'όλο που φαίνεται ματζιρικο,από τις παρεξηγήσεις για το ποιος πλήρωσε πολλά και ποιος λίγα.Όλα καλά, αυτό όμως το τελευταίο δεν καταλαβαίνω πως γίνεται στην πράξη βρε viili? Είστε ας πούμε 5 άτομα, εκτός από κυρίως πιάτο, έχετε 2 σαλάτες, 2 ορεκτικά και 2 μπουκάλια κρασί...πως θα βγει η αναλογία για τον καθένα?
Με Γάλλους;;;Και στη Γαλλια με Ελληνες που βγαίνω
Συμφωνω γιατι αποφευγονται πολλες παρεξηγησεις... Αν και για να ειμαι ειλικρινης με ατομα που βγηκαμε εξω για φαγητο/ποτο και αποδειχτηκαν γυφτοι ουδεποτε ξαναβγηκα μαζι τους..Ο καθένας παραγγέλνει για τον εαυτό του και δεν υπάρχει τίποτα κοινό..Συνήθεια είναι και προσωπικά το προτιμώ,παρ'όλο που φαίνεται ματζιρικο,από τις παρεξηγήσεις για το ποιος πλήρωσε πολλά και ποιος λίγα.
Το ποιό;Πλακα κανω αλλα το εχετε οργανωσει ποτε εσεις οι πιο παλιοι?
Τώρα που το θίγεις αυτό το θέμα, είναι ιδέα μου ή οι Γάλλοι (και οι Γερμανοί) δεν πολυτρώνε;Μακαρι να το εκανα και με τους αλλους λαους αυτο. Θα με βολευε.