• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πρέπει να πληρώνει πάντα ο άντρας γιατί αλλιώς δεν είναι άντρας;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

amazon

Member
Επόμενο Ταξίδι
vietnam
Ταξίδι-Όνειρο
Παντου
Οι Γερμανοι ακομα και τα παντρεμενα ζευγαρια πηγαινουν σουπερ μαρκετ και ο καθενας πληρωνει τα δικα του.Το ιδιο και σπιτι ο καθενας τρωει τα δικα του(δεν μαγειρευουν και πολυ εξαλου ολα ετοιμα τα περνουν απο το σουπερ).

Οταν πηγαμε πρωτη φορα μαζι γερμανια με τον αντρα μου να γνωρισει τους δικους μου το συνδιασαμε με ενα ταξιδακι πριν στο Βερολινο εκει λοιπον σε οποιο ταμειο πηγαιναμε και ειχαμε δισκο με φαγητο η καφε με ρωτουσε ο/η ταμιας alle zusammen?
Ναι ελεγα ..το ακουσε ποσες φορες ο αντρας και μου λεει "εεεε μα τι σε ρωτανε καθε φορα? ¨ του απανταω εαν θα τα πληρωσουμε ολα μαζι.
Και του εξηγω το θεμα με τους γερμανους και φυσικα επαθε πλακα μετα το ειδε και ο ιδιος βεβαια .
Κατι που για τα δικα μας δεδομενα δεν ειναι νορμαλ σε ενα παντρεμενο ζευγαρι .
Να χωριζουν τα ψωνια πανω στο ταμειο του μαρκετ η δισκο με φαγητο .

Τι να πεις ο καθε λαος εχει τα δικα του...:rolleyes:

karfitsa

Member
Λοιπόν kabamarou....είσαι χρόνια στην δική μας εκλεκτή παρέα,άρα είσαι αξιόλογος νέος....κανόνισε να κατέβεις προς τα κάτω,να σου βρούμε κάποιο καλό κορίτσι,γιατί δεν θα βρείς άκρη με τις πάνω!....και αστες αυτές να ψάχνουν τον τέλειο άντρα και στα 50 τους!....:)

filippia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το θέμα έχει πάρει φωτιά. Σίγουρα όλοι έχουν να διηγηθούν κι από μια "κακή" εμπειρία αλλά νομίζω ότι η γενική αντίληψη (κυρίως όσον αφορά τους Έλληνες) έχει να κάνει και με το ποιους συναναστρέφεται ο καθένας. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, δεν εννοώ φυσικά ότι ζούμε αποστειρωμένα και κάνουμε παρέα μόνο με όσους συμφωνούν μαζί μας, αλλά ποιο είναι η πλειοψηφία των φίλων μας και του περιβάλλοντός μας. Εγώ μεγάλωσα στη Λευκάδα, έζησα 10 χρόνια στην Αθήνα (σπουδές και δουλειά) και είμαι τώρα αισίως στον 7ο χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς βλέπω τεράστιες διαφορές στη νοοτροπία εδώ. Στην αρχή με ενοχλόυσε, τώρα το συνήθισα, το βλέπω λίγο πιο φολκλόρ. Προσπαθούσα να το εξηγήσω στους Θεσσαλονικιούς και δε με καταλάβαιναν όταν έβρισκα τη γενική εικόνα των κατοίκων (προς Θεού όχι όλους) συντηρητική. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο λοιπόν βάζω και τη νοοτροπία των φίλων του @kabamarou. Δεν είχα γνωρίσει τόσους πολλούς νέους να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά τόσο νωρίς, ακόμα και όντας άνεργοι, τόσες γυναίκες να ζουν με το μισθό του άντρα τους, να αποκτούν τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής των μαμάδων μας από τα 25, ο άντρας πρέπει να μου κάνει το σοφέρ κλπ κλπ. Ξέρω ότι ίσως κάποιοι παρεξηγηθούν αλλά αυτή την εντύπωση μου έδιναν. Ίσως να έχει να κάνει και μ αυτό που έγραψα στην αρχή, το περιβάλλον και ο μικρόκοσμός μας. Στην Αθήνα οι περισσότεροι φίλοι μου ήταν από το πανεπιστήμιο, με αρκετές σπουδές, καλές δουλειές κλπ. Εδώ ήταν αλλιώς. Τι να πω, δεν ξέρω. Γενικά δε μου αρέσει να γενικεύω (π.χ. όλοι οι Αθηναίοι είναι έτσι και όλοι οι Θεσσαλονικελείς γιουβέτσι), αλλά το βίωσα γι αυτό το αναφέρω.
Όσο για το μοίρασμα του λογαριασμού συμφωνώ με το να μη φτάνουμε στα άκρα. Όπως αναφέρθηκε αν πας σε μια ταβέρνα και έχεις 4-5 ορεκτικά στη μέση, ε δε γίνεται να τα χωρίσεις. Αν δε φάει ο ένας εννοείται ότι δε θα πληρώσει. Αν πας για ποτά και ο ένας πάρει 3 κοκτέιλ κι άλλος ένα κρασί ε θα πληρώσει ο καθένας τα δικά του. Νομίζω μια κοινή λογική χρειάζεται και να μην είσαι ματζίρης. Εμένα με ενοχλούσε στο Εράσμους π.χ. που ερχόταν οι Γερμανοί με μια μπύρα για τον εαυτό τους, έτρωγαν μόνο και μετά δεν καθόταν για την παρέα, έφευγαν.

Chrelefs

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
E="panpan, post: 613833, member: 4209"]Υπάρχει θέμα με τις συναντήσεις στο φόρουμ.Ψάξτο και θα το βρεις.Κάνουμε τακτικά συναντήσεις.[/QUOTE]

ΟΚ, ευχαριστώ. Θα το ψάξω.

filippia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
E="panpan, post: 613833, member: 4209"]Υπάρχει θέμα με τις συναντήσεις στο φόρουμ.Ψάξτο και θα το βρεις.Κάνουμε τακτικά συναντήσεις.
ΟΚ, ευχαριστώ. Θα το ψάξω.[/QUOTE]
Στο τσακ έχασες την κοπή της πίτας! :(

Chrelefs

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Στο τσακ έχασες την κοπή της πίτας! :([/QUOTE]

Κριμα.....:cry:. Ελπιζω να εχω και αλλες ευκαιριες

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Eγώ από αυτά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι ο φίλτατος @panpan που μας κάλεσε πρόσφατα να πιούμε μπύρες, έπρεπε να τις πληρώσει όλες ο ίδιος και όχι ο καθένας τις δικές του:haha:

Action

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Θύμα εκμετάλλευσης μπορεί να πέσει ο κάθε ένας εκπρόσωπος και των δύο φύλων. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για τη δίκαιη κατανομή των εξόδων κατά κεφαλή και το θεωρώ απόλυτα λογικό όταν μιλάμε για υπερβολή. Αυτό ισχύει για όλες τις σχέσεις, φιλικές, συναδελφικές, οικογενειακές, ερωτικές.

Στη παρέα μας υπήρχε (και λέω υπήρχε γιατί όπως καταλάβατε αποτελεί πλέον παρελθόν) ένας τύπος, μοναχοπαίδι με τεράστια περιουσία, ο οποίος έκανε το εξής: ποτέ δε μας απαντούσε στην όποια πρόσκληση του κάναμε για έξοδο πάσης φύσεως. Μας άφηνε πρώτα βγαίναμε και στη συνέχεια μας έπαιρνε τηλέφωνο ότι τελικά τα κατάφερε και θα ήθελε να έρθει να μας βρει. Εννοείται ότι δε χρεωνόταν ποτέ ένα ποτήρι κρασί που του βάζαμε να πιει ή αν τσιμπούσε κάτι από το γενικό τραπέζι. Κάνοντάς το όμως επανειλημμένα, τον ‘’απομονώσαμε’’ σιγά σιγά. Με την ίδια ευκολία λοιπόν που δε με πείραζε καθόλου να μοιραστώ μαζί του το γλυκό μου (που δε τρελαίνομαι κιόλας για δαύτα, οπότε γιατί να πήγαινε και χαμένο; ) με την ίδια ευκολία τον έστειλα στο αυτοκίνητό του που το είχε παρκάρει αρκετά μακριά ομολογουμένως για να φέρει το δήθεν ‘’ξεχασμένο’’ πορτοφόλι του και να δώσει αυτό του αναλογούσε, αν θυμάμαι καλά 8€ όλα και όλα.

Από την άλλη, η κολλητή μου φίλη είναι άνεργη τα τελευταία δύο χρόνια. Στη γιορτή της, μπορεί το δώρο μου να είναι ένα τρίμηνο στο γυμναστήριο, όταν βγαίνουμε τις περισσότερες φορές πληρώνω εγώ και όταν θα βγούμε μαζί για ψώνια και θα της αρέσει πχ. ένα φουλάρι αλλά θα το αφήσει κάτω, το βάζω στα δικά μου και της το δίνω στη συνέχεια.

Με την ίδια λοιπόν ευκολία που δε χρεώνω καθόλου την επί πολλών χρόνων πελάτισσά μου στο personal που κάνω στη μικρή της, η οποία νόσησε πριν καιρό από μια σπάνια ασθένεια του εγκεφάλου και χρειάζεται ανάπτυξη της φυσικής της κατάστασης, με την ίδια ευκολία θα χρεώσω ένα μπουκαλάκι μικρό νερό της τάξεως των 50 λεπτών στο πελάτη που ‘’ξεχνάει’’ τα κέρματά του στο σπίτι συνεχώς και έρχεται με 50άρικο κάθε φορά (ξέρετε αυτόματο πωλητή που να δέχεται χαρτονομίσματα; Ίσως να σωνόμαστε). Ακριβώς ίδια συμπεριφορά είχε και μια πρώτη μου ξαδέρφη από το χωριό, που στις κοινές μας εξόδους όταν πηγαίναμε σχολείο, ερχόταν πάντα με πεντοχίλιαρο και δεν ήθελε να το χαλάσει, βέβαια αργότερα ''χαλάστηκε'' η ίδια όταν την αφήναμε σπίτι της ατόφια αυτή και τα πεντοχίλιαρά της.

Όσο για τις σχέσεις των ζευγαριών, όταν αρχίσουν και τίθονται θέματα του τύπου πόσους καφέδες πλήρωσες εσύ και πόσα ποτά εγώ, τότε θα πρέπει να αναρρωτηθούν οι εμπλεκόμενοι για το είδος της σχέσης που πρόκειται να δημιουργήσουν. Έχει συμβεί να δεχτώ ένα δώρο της τάξεως των 350€ εντελώς στο άσχετο (δεν συνέτρεχε κανένας λόγος γιορτής, γενεθλίων, επετείου κλτ κτλ) και το δικό μου ‘’ευχαριστώ’’ ήταν ένα Σ/Κ στα Ζαγοροχώρια με όλα τα έξοδα δικά μου.

Και για να καταλάβω! Αυτή τη στιγμή συζητάμε για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι στη ζωή σου για να λέγεσαι ‘’άνθρωπος’’ μήπως;;; Έγιναν οι σχέσεις παγερές συναλλαγές δούναι και λαβείν;;; Δηλαδή ισχύει αυτό που λέει ο λαός ‘’σου κάνω το τραπέζι, μου κάνεις το κρεβάτι’’;;; Για να είμαι ειλικρινής, αυτό εμένα προσωπικά μου είναι πολύ ξένο. Όμως εγώ προσωπικά δε κάνω παρέα και με όλο τον κόσμο!!!

Last edited:
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Το είπα εγώ, το θέμα είναι ωραίο..,έχει ψωμί πολύσπορο, εεπ varioΑthens ασε κάτω το πολύσπορο:haha:
Σχεδόν όλοι έχετε μια άσχημη εμπειρία με γυναίκα να αφηγηθείτε!
Έχουμε και ωραίες εμπειρίες αλλά αυτές δεν "πουλάνε":haha:
Σίγουρα θα έχεις δει στα νησιά τους τουρίστες που παραγγέλνουν σαλάτα ή σκέτο τζατζίκι για τον εαυτό του ο καθένας.
Ναί, τους έχω δει αλλά σε ελληνική ταβέρνα αν παραγγείλω ψωμί, σαλάτα, ορεκτικό, κρασί και γλυκό μόνο για μένα, το επόμενο δώρο που θα πάρω απ' τους φίλους μου είναι μια εξέταση από ψυχίατρο.
Καταπληκτικές οι αναλύσεις και οι τοποθετήσεις σας. Αυτή η ανταλλαγή, το δούναι και λαβείν δίνει τόση ομορφιά στις σχέσεις των ανθρώπων και ο καθένας ας δίνει και παίρνει ότι γουστάρει. Άλλωστε και σ' αυτό το θέμα αυτό δεν κάναμε? ανταλλάξαμε απόψεις.
Κι αν κάποιες απαιτούν πάντα ο άντρας να πληρώνει-όταν έχει βέβαια- ας μην τις στέλνουμε στην πυρά, υπάρχει και ο μεσήλικας άσχημος κοιλαράς με το χοντρό πορτοφόλι, κάπου πρέπει να τα ξοδέψει κι αυτός για να κυκλοφορεί το χρήμα, ίσως τελικά επιτελούν κοινωνικό έργο:D
Καλό βράδυ σε όλους!

Chrelefs

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Σημερα στη δουλεια φρικαρα οταν ακουσα συναδελφο (52 ετων) να λεει οτι τωρα με τη κριση ειναι πολυ πιο ευκολο να βρει γκομενα, πιτσιρικα και κουκλα....δεν τον νοιαζει αν σκεφτεται τα λεφτα αφου και αυτος περναει καλα, κυκλοφορει με μια ομορφη κοπελα που τον εχει Θεο γιατι περναει ανετα μαζι του. Και δεν μιλαμε για πολλα εξοδα....Η φοβερη ατακα ''απο τη στιγμη που σκεφτονται και τον καφε???? τουλαχιστον ακουω και ενα ευχαριστω''

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh